סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

Fellowship

New member
תודה, אין לי עדשות/משקפיים

אלא למישהו מהמשפחה, אבל מה שאני כן יודע, שזה לא הרבה:

מבחינת חברה/סוג/דגם, יש הרבה מאוד אופציות וזה בעיקר התאמה ספציפית לאדם ספציפי,
כל אחד יכול להגיב אחרת, הרבה פעמים זה פשוט סדרת ניסיונות עד שמאתרים את הסוג המיטבי.

אין לנו ניסיון עם עדשות שהולכים לישון עמם, להבנתי זה פחות בריא לעין,
יש אמנם עדשות שאמורות להיות מיועדות לכך, אך לא נראה לי שתוספת הנוחות (נניח) שווה את הסיכון.
יש גם עדשות שאמורים להרכיב רק בלילה, ואז הראייה תקינה במשך היום, עד ללילה הבא.

אם אלו לא עדשות יומיות, אז מוציאים אותם בלילה, משרים בתמיסה ומחזירים בבוקר.

תמיסות - יש מספר סוגים, אבל מכיוון שאצלנו מדובר בעדשות יומיות,
אז פחות קריטי מי חמצן אלא מספיק סליין, לכן הנושא פחות מוכר.

חברות מומלצות לעדשות - לא חושב שיש דבר כזה, תתחיל עם חברה מוכרת ודגם זול,
ותעלה ברמות עד אשר תגיע למוצר נוח ומתאים (בתקווה שתנאי העצירה יתקיים בשלב כזה או אחר
).
כמובן שלפני כן צריך להחליט האם עדשות קשות/רכות/יומיות/שבועיות וכו', גם כאן תהליך של ניסיון בד"כ.

אלרגיות - להסיר את העדשות, לחזור לאופטימטריסט לבדיקה והתאמת סוג אחר של עדשות,
במידה ומדובר במשהו מוכר ותקופתי, להתיייעץ לפני הרכישה עם האופטימטריסט.

מבחינת עלויות וכיסוי ביטוחי, תלוי כמובן בביטוח ומה הוא מכסה,
לעיתים הביטוח מכסה רק בדיקה ומרשם למשקפיים, אבל לא לעדשות (עוד כ 50$-120$ לבדיקה),
אני לא יודע אם יש ביטוחים שמכסים עלויות מלאות של רכישת עדשות,
אבל סדר גודל של עסקה שנתית לעדשות יומיות הוא 500$-700$ בממוצע.

גם לי אין נסיון עם זה

ולא ממש ברור לי למה בן אדם בוחר, מתוך רצון, להכניס דברים לעיניים... אבל זאת המתנה שהגברת בקשה לסיום ביה"ס תיכון.

נלך לרופא ונראה מה הוא ימליץ... בטח נחזור עם עוד שאלות

תודה

onetwothree1

New member
קודם כל מבינה לגמרי שהיא מבקשת את זה!

אני עם עדשות כבר כ - 15 שנים וזה הבדל ענק (לדעתי...).
עדשות להחלפה יומימית עשויות מחומר אחר (דק יותר כי הן לא צריכות להחזיק מעמד זמן ארוך). שמים בבוקר, מוציאים בערב וזורקים לפח. למחרת שוב.. החסרון - יקר יותר.
אני משתמשת בעדשות דו חודשיות - מחליפה פעם בשבועיים.
לא ישנים עם עדשות!! זה מאד מאד לא בריא!! לא עם יומיות או חודשיות או שנתיות.
בתקופות אלרגיות (חודשיים בשנה) אני שמה טיפות עיניים של אלרגיות ואחרי כמה דקות שמה את העדשות.
כיסוי ביטוחי - תלוי בביטוח. עלות - הבדיקה כ $150 (יותר מבדיקת עיניים של משקפיים). עלות עדשות - תלוי בעדשות...
חברה מומלצת - ניסוי ותהיה... יש כמה חברות וכדאי לנסות מה הכי נוח לה. האופטמטריסט יתן לה בטח דוגמיות, אם לא - שתבקש.
עוד משהו זה לבדוק לכמה זמן האופטמטריסט נותן ״אחריות״. כלומר אם העדשה לא נעימה/נוחה/לא רואים טוב - האם אפשר לחזור אליו ולבדוק עדשות אחרות. בבדיקה האחרונה שלי (אצל אופטמטריסט מקסים ב costco ) הוא נתן לי 3 אופציות לעדשות שונות (אחד מהם אלו שאני משתמשת כבר כמה שנים עם מספר אחר) ואמר שיש לי 3 חודשים לחזור אליו אם משהו לא יהיה תקין/נוח וכו׳.
בהצלחה!

onetwothree1

New member
לרגע קל...

יש לי חברה שהיו לה המון! סיבוכים אחרי ניתוח לייזר כולל השתלת קרנית.. מעבר לזה שמעתי ממספר רב של אנשים שראית הלילה שלהם נהרסה בעקבות ניתוח הלייזר. לא בשבילי...

איי ל

New member
מנהל
אני דווקא מאד מרוצה

זו פעם ראשונה שאני שומע על נזקים בעקבות הניתוח. עשיתי את הלייזר לפני מדהו כמו 6 שנים ואני מאד מאד מרוצה.
&nbsp

Fellowship

New member
אני לא מכיר את הנושא מניסיון אישי במשפחה, אבל כן מכיר

מספר חברים שעשו את הניתוח (בשיטות שונות) ומאוד מרוצים.
בכל מקרה, כשמדובר במספר חברים, זה לא מדגם מייצג כמובן,
אבל להבנתי יש ניסיון מצטבר וסטטיסטיקה מצויינת של הצלחות לניתוחים הללו,
ממש לא הייתי ממהר לפסול.

ChicagoGurl

New member
שאלה לגבי נוסח קו"ח

היי לכולם,
בקרוב אקבל אישור עבודה (תהליך גרין קארד מבוסס נישואים) וארצה לרחרח בשוק העבודה בשאיפה למצוא משהו טוב יותר מהעבודה בחברה שהעבירה אותי לכאן על L.
לא שרע לי אבל לא מזיק לבדוק.
הבנתי שבעלי גרין קארד או אישור עבודה נוהגים לכתוב בראש הקו"ח משפט הבהרה בנוסח
Eligible to work for any US employer.
השאלה שלי היא, איך מקריאת הקו"ח שלי הם אמורים בכלל לדעת שאני לא אזרחית אמריקאית?
מהדוגמאות של קו"ח שראיתי אין שום אזכור לאזרחותו של בעל הקו"ח, כפי שאין אזכור לגיל ומצב משפחתי כמו בקו"ח ישראלים.
אשמח להבהרות, וסליחה אם זו שאלת תם, אבל מעולם לא חיפשתי עבודה בארה"ב

תודה ושבוע טוב משיקגו

Midriff

New member
כדאי להזכיר את זה

במיוחד עם רוב העבודות שלך והתואר שלך הם לא מארה"ב השאלה אם את צריכה ויזת עבודה די מתבקשת, ובהרבה מקרים בשביל שלא יגידו שיש אפליה פשוט יוותרו מראש.
ולכן זו הצהרה שכדאי לכלול בשביל שלא יהיה ספק בנושא.

debby12

New member
מנהל
כמה שנים את כבר בארה"ב?

אני שואלת כי אני מניחה שקורות החיים שלך מתארים תארים אקדמיים מאוניברסיטאות בישראל, נסיון מקצועי מחברות בישראל, והעובדה שאת דוברת עברית כשפת אם.

כל אלה, מדליקים נורת אזהרה שאומרת: "מדובר באזרח ישראלי", קל וחומר משלא טרחת לציין שיש לך גרין קארד

מאחר שאנשי כוח אדם מעדיפים שלא להזדקק לכאב הראש של לארגן לך ויזת עבודה....

לכן, אלא אם כן האוניברסיטאות אליהן הלכת ומקומות העבודה שמצוינים כולם בארה"ב - יהיה להם ברור שאת אזרחית ישראלית

ChicagoGurl

New member
הבנתי, הגיוני better safe than sorry

כל הנסיון והלימודים הם מישראל, מלבד השנתיים האחרונות בארה"ב. הם אכן לא יכולים לדעת אם יש לי אזרחות כפולה, אבל עדיף לא להכנס לזה בכלל, לא לאפשר למישהו לוותר על הקו"ח רק כי לא הבהרתי שיש לי EAD.
חשיבה ישראלית טיפוסית שמחפשת להיות צודקת ולאוו דווקא חכמה, אז תודה על ההבהרה!
ואם אנחנו כבר כאן, האם המשפט שכתבתי מעלה מנוסח נכון? האם נהוג לכתוב משהו אחר?

JimmyGee

New member
I don't think it's really needed

I don't think you really need to include this sentence "Eligible to work for any US employer" in your resume especially if you've already been working in the US for a few years.
Most big companies have a website where you apply your resume and where they ask about your immigration status.
Also, when you first get screened by HR they will ask you s well.
It doesn't hurt to put it on the resume but I don't think that people will necessarily read your resume and assume that you need sponsorship for a visa.

Boston Guy

New member
שתי תובנות בנושא

אחת: בכל תהליך גיוס שתעברי בחברת טכנולוגייה, השאלה "האם מותר לך לעבוד בארה"ב" והשאלה "האם את צריכה כרגע או אי פעם תצטרכי ספונסורשיפ לאישור עבודה" עולות בשלב הכי ראשוני של התהליך.

שניה" בהחלט הייתי כותב בקורות החיים מה סטטוס האזרחות \ היתר העבודה שלך. אני כותב את זה בסוף המסמך ולא בכותרת.

ולא - לא כותבים בקורות החיים האמריקאיים גיל, מצב משפחתי, מספר ילדים, מספר תעודת זהות - וכיום גם לא כותבים כתובת מגורים. כותבים את כתובת הדואר האלקטרוני שלך ומספר טלפון, ומשתדלים שלא לחרוג מעמוד טקסט אחד (גג שניים, אם יש לך קריירה של עשרות שנים).
כמו כן לוקחים בחשבון שרוב קורות החיים היום נסרקות על ידי מערכות מיון אוטומטיות וממוחשבות, ולכן להסתבך עם פורמטים גרפיים מפוארים, עימודים וכיוצ"ב זה לחלוטין מיותר (אלא אם כן אלו קורות חיים של גרפיקאי \ אומן) ואפילו מסבך לך את החיים. הכל ממילא יתחרב כשהמחשב יסרוק את המסמך.

ChicagoGurl

New member
תובנות חשובות!

מניחה שמחכה לי תהליך למידה לגבי איך דברים עובדים בשוק העבודה בארה"ב, אז כל תובנה שכזאת עוזרת.

annchoen

New member
ילד, חזור הביתה!'

ילד, חזור הביתה!' | קדימונים לסרטים
לי סינגואנג לומד בכיתה י"ב. הוא תמיד היה ילד נעים הליכות ובעל היגיון בריא. הוריו ומוריו חיבבו אותו מאוד. בחטיבת הביניים הוא חווה משיכה עזה למשחקי רשת. הוא נהג להיעדר תכופות משיעורים כדי ללכת לאינטרנט קפה. הוריו עשו הכל כדי לסייע לו להיגמל מהתמכרותו לאינטרנט. למרבה הצער, התמכרותו של לי סינגואנג החמירה והלכה. הוא נעשה מדוכדך ובהדרגה התנוון. ... כשהוריו של לי סינגואנג חשו אובדי עצות, הם שמעו שאלוהים מסוגל להציל אנשים ולסייע להם להיגמל מהתמכרותם לאינטרנט ולהשתחרר משחיתותו של השטן. כתוצאה מכך הם החליטו להאמין באלוהים וציפו לכך שאלוהים יושיע את בנם. מתוך דברי אלוהים, הם הבינו את המקור לשחיתותה המוסרית של האנושות. הם ראו את האמת אודות האפלה והרוע בהם שרוי האדם, והם הבינו שרק אלוהים יכול להושיע אנשים ולשחררם משחיתותו ומנגעיו של השטן. כל שהיה על סינגואנג לעשות הוא להאמין באלוהים ולהבין את האמת, כדי שייגמל מהתמכרותו לאינטרנט. משהבינו זאת הוריו, הם נשאו בפניו את הבשורה ועודדו אותו לקרוא את דברי אלוהים. הם התפללו לאלוהים וביקשו ממנו להושיע את בנם ולסייע לו להיגמל מהתמכרותו לאינטרנט... לאחר מאבק, סינגואנג החל להתפלל לאלוהים ולהסתמך עליו. בעזרת הכוונת דבריו של אלוהים, הוא נגמל בסופו של דבר מהתמכרותו לאינטרנט והשתחרר משחיתותו ומנגעיו של השטן. הבן, שהיה אבוד ללא תקווה במשחקי האינטרנט ובאינטרנט קפה חזר בסופו של דבר הביתה!
https://www.youtube.com/watch?v=xIgFnJSceus&feature=youtu.be

למעלה