לא נכון. אני מכירה יותר מאיש אשכולות אחד כזה.
אני מסכימה שאנשים כאלה נדירים למדי, אבל לא עד כדי כך שלא ניתן למצוא כמה אלפים כאלה מבין כמה מיליונים. יש לי ידיד נפש שלא היו לו בכלל מחברות כשהיה תלמיד בבית ספר, וכשלמדנו לבגרות בחשבון ובמקצועות אחרים, אני הקראתי לו את השאלות הקשות ביותר מהמחברת, והוא פתר אותן מיד בעל פה בלי אפילו לרשום את הדרך והחישובים. ובזמן אחד המבחנים בכימיה הוא כל כך השתעמם, שכתב אותו בחרוזים. יש לו תואר גבוה במתמטיקה מהטכניון, והוא היה במשך תקופה לא מבוטלת, עד שהחליט שיותר מתאים לו להיות מרצה ומורה לילדים מחוננים (והוא מלמד הרבה תחומים, כולל מתמטיקה, לוגיקה, לשון ועוד), סמנכ"ל פיתוח בחברת הייטק. ויחד עם זאת קשה לי למנות את כל השפות שהוא יודע, ושולט בהן מספיק כדי לכתוב בהן ספורת ושירה, ואף לתרגם שירה ביניהן. בין יתר עיסוקיו הוא אחד העורכים של כתב עת לספרות ושירה, מופיע בפני קהל עם שירים שהוא בעצמו כותב, מלחין ומבצע על גיטרה, מרפא אלטרנטיבי, ובכללי זוכר בעל פה כל בדל מידע בכל תחום שאי פעם קרא או שמע עליו, כולל מספרים בעלי המון ספרות, תאריכים ושמות בתחומי ידע שונים, כולל אטימולוגיה של שמות ומילים בשפות עתיקות. ואני יודעת שאולי אין הרבה גאונים ברמה שלו, אבל יש לא מעט שלא מפגרים בהרבה אחריו, בפרט בחוגים שהסתובבנו בהם בישראל, אבל אני בטוחה שגם בארה"ב, שהאוכלוסיה שלה גדולה בכל כך הרבה מזו של ישראל.