סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

danakama10

New member
יכול להיות שזה כלול בסיור הארכיטקטיוני

שהמליצו לך - לבקר במבנים של פרנק לויד רייט, לפחות ב- Robie House באוניברסיטת שיקאגו.
לראות את נשואים פלוס לפני שרואים את המזרקה המפורסמת.
לעלות על התצפית של מגדל סירס לשעבר, היכן שעומדים בקופסת זכוכית שיוצאת מהבניין.
ללכת להקלטה של תוכנית טלויזיה. נכון, אופרה ואפילו ג'רי ספרינגר כבר לא מקליטים שם, אבל Judge Mathis כן...אני הייתי כבר בכמה הקלטות (בניו יורק וב-LA), ובעיני זה נחמד.

Anat Shemer RDI

New member
טוב, זה מתחיל להיראות

כמו רעיון לא מאוד מבריק לנסוע לשיקגו לכמה ימים. איכשהו אני לא מרגישה מההמלצות שזו עיר ששווה להשקיע בה ארבעה ימים והרבה ממון. אני צודקת? ואם כן, יש רעיונות אחרים? ניו-יורק היא יעד די קבוע שלנו (כי יש לי שם דודה, מגורים, זה מרחק נהיגה בלי הפסקה באמצע), וושניגטון גם כבר בוקרה כמה פעמים (אנחנו עכברי-מוזאונים) ולניו-אורלינס אנחנו מתכננים מתישהו לביקור יותר ארוך עם רוד-טריפ נחמד בדרך ועם הבנות כי הן חובבות של מוסיקה וכל מה שיש לעיר להציע.
אגב, הדרייב העיקרי לנסיעה זה הכרטיס של ה-200 דולר פיצוי מיונייטד שיסמין קיבלה...
מה קי"ה מציעה?

debby12

New member
מנהל
תני עוד כמה פרטים...

זה חייב להיות באוקטובר או שיש עוד תאריכים על הפרק? מה אתם עוד אוהבים/מחבבים חוץ ממוזיאונים?

אם אוהבים ים/בריכה אז אפשר פלורידה..... - עדיין מספיק חם שם בתקופה הזו.

אם אוהבים טיולים רגליים וטבע אז האזור מסביב לסולט לייק סיטי יפה מאוד אבל כבר קר מדי באוקטובר כי גבוה שם. אפשר גם אזור אריזונה ולגרנד קניון.

בקיצור - תני קריאת כיוון. אתם מעוניינים בעיקרון בחופשה עירונית או בלטייל/לראות טבע?

<וסליחה אם הוצאתי הרוח מהמפרשים אבל ממה שיצא לי לראות - לא הייתי מבלה 4 ימים בשיקגו בתור חופשה>

Anat Shemer RDI

New member
עירוני\מטרופוליטני,

אוהבים טבע אבל זה יותר לטיולי-רכב וכאן מדובר בטיסה ללא רכב לשלושה+ ימים (סופשבוע מעובה) . אוהבים מוזאונים, פארקים, פשוט ללכת ברחובות עם אווירה - ברור שתיארתי כאן את פאריז וניו-יורק...

debby12

New member
מנהל
4 הצעות. בשתיים מהן הייתי בשתיים האחרות הייתי שמחה להיות....

1. אן ארבור מישיגן (נמל התעופה הקרוב הוא דטרויט). עיירת סטודנטים מקסימה, מלאה בתי קפה חמודים, עם דאון טאון / מיין סטריט היסטורי. לאוניברסיטה יש מוזיאון אמנות מרשים + יש שם הופעות בקנה מידה ארצי (כלומר אמנים משמעותיים מגיעים לשם להופיע). היא לא גדולה אבל היא מקסימה ומאוד נעימה. יש שם גם הרבה סטודנטים ברחובות - אולי בשבילכם זה מינוס כי אתם רגילים. באוקטובר כבר עשוי להיות קריר מדי

2. אוסטין, טקסס. אומרים שיש שם סצינת מוסיקה מדהימה, ובכלל שמאוד נעים שם. מבחינה פוליטית/ליברלית היא נטע זר בטקסס.... לא הייתי אבל הייתי שמחה לבקר שם.

3. אשוויל נורת' קרולינה. אמורה להיות שטופת גלריות ובתי קפה מקסימים. היתה לי פעם חברה לעבודה משם - והיא בהחלט ברשימה שלי

4. סיאטל - מולדת הסטארבאקס. פייק סטריט מרקט וכו'. נוף מדהים לאוקיאנוס השקט וכו'

liat1271

New member
אני אוהבת את סן פרנסיסקו

איך מזג האויר שם באוקטובר

לפי כמה אתרים, הסתו (ספטמבר-אוקטובר) הוא כנראה העונה הטובה

ביותר לבקר בסן פרנסיסקו. ג'וני שלנו יוכל לאשר, או לא, מנסיונו.
&nbsp
גם אנחנו מאוד אהבנו לבקר שם.

danakama10

New member
אם כך, נשמע ששיקגו דווקא כן מתאימה...

כמובן שגם ערים נוספות כמו שהציעו לכם כמו סן פרנסיסקו, סיאטל, ואפילו יוסטון (אבל אז צריך רכב) או לאס ווגאס או דנבר.
אופציה אחרת היא לטוס לסולט לייק סיטי ומשם לנהוג לילוסטון. בעיני 4 ימים יספיקו.

KallaGLP

New member
הם כבר החליטו, והם בכלל רוצים עיר, אך בלי קשר...

4 (3.5) ימים כדי להגיע לילוסטון וחזרה במסלול הזה לדעתי זה ממש ממש מעט. עד שמגיעים למקום כמו ילוסטון, כדאי להקדיש לו מספיק זמן. מדובר באזור עצום בגודלו כשכל פיסה בו מרהיבה ומרתקת בפני עצמה, כולל אתרים שהם אולי פחות מפורסמים אך לא פחות יפים ומיוחדים, ויש גם את גרנד טיטון ליד שאם כבר מגיעים עד לשם ממש חבל לפספס. לדעתי, סך הכל, כולל הגעה וחזרה, צריך לקחת לפחות שבוע כדי באמת להספיק ליהנות ולהתרשם כמו שצריך מהמקום הזה. אנחנו ביקרנו שם בקיץ האחרון ובדרך לשם עשינו בדיוק את המסלול מסולט לייק סיטי (הביקור שלנו היה יותר משבוע, אך אני מתייחסת למשך החל מנקודת הזמן שבה יצאנו מסולט לייט בדרך לילוסטון) ובסוף נסענו חזרה לוושינגטון דרך מונטנה, שזה יותר ארוך (משהו כמו 8 שעות), אך אפשר לעשות ביום אחד. הרגשנו ששבוע ממש לא מספיק לנו ובקושי הספקנו לעשות מעבר חפוז של יום בגרנד טיטון, שבדיעבד היינו שמחים אילו היה לנו לפחות יום אחד נוסף ורגוע יותר בשבילו. חלק מהנקודות בילוסטון נאלצנו לעשות ממש מהר או לדלג עליהן לגמרי וממש כאב לנו הלב שאין לנו אפשרות להקדיש להן יותר זמן. ויש שם באמת אינספור אתרים ששווה לבקר בהם, ובחלקם אף שווה להתעכב לכמה שעות לפחות. המרחבים בתוך הפארק עצומים, הכבישים צרים ומפותלים וגם יש קטעים עם פקקים או עם עבודות בכביש, ולכן רק לעבור מאתר לאתר יכול לקחת שעות אפילו אם המרחק על המפה נראה קצר.
ועוד משהו: אוקטובר זו ממש לא עונה מומלצת לביקור שם, אלא עבור מטיילים ותיקים ומנוסים שכבר מכירים את האזור, את התנאים בו ומצויידים במיוחד לצורך זה. מזג האוויר שם מאוד הפכפך אפילו בקיץ (היינו באוגוסט ובמשך אותו יום היו שעות של חום אימים עם שמש חזקה ושעות של קור עם סופות רעמים סוערות), ובחורף בעונה כזו עלול להיות כבר ממש קר, ואפילו מושלג, וחלק מהמעברים כבר עלולים להיות סגורים, בין אם באופן מתוכנן ובין אם בגלל תנאי מזג האוויר ביום ספציפי.

danakama10

New member
חשבת לשנות את השם לחייבת להגיב?

כשכתבתי את ההודעה הם לא החליטו, יכול להיות שההודעה שלי עזרה להם להחליט.
דבר שני, אני עדיין מחזיקה בהמלצה לילוסטון (וההמלצה מתאימה גם לאנשים שאינם סגורים לאן הם רוצים). אנחנו עשינו את זה ב- 4 ימים (כולל טיסות), ונהננו מאוד מאוד ולא מרגישים צורך לחזור לשם. תחילת אוקטובר זה עדיין זמן טוב לבוא.
יאללה ביי.

KallaGLP

New member
כשכתבתי שהם כבר החליטו, ידעתי שההודעה שלך נכתבה לפני זה

ומה שכתבתי לא נועד כדי "לגעור" בך, אלא כדי להסביר שלמרות שהם כבר החליטו, והתגובה שלי בכל מקרה לא תהיה רלוונטית להם, אני בכל זאת אכתוב כדי להביע את דעתי בעניין, למקרה שהיא תהיה רלוונטית למישהו אחר שיחשוב על נסיעה לילוסטון. לא כתבתי את כל זה במפורש, הנחתי שזה ברור, אך בכל מקרה לא היה בניסוח שלי שום דבר שהתייחס אל עצם זה שהצעת, בטח לא בצורה שלילית.
ברור שאם המלצת לך זה כנראה מספיק, אבל רציתי להביא לכאן דעה אחרת, כדי שמי שמתכנן לנסוע יחליט מה יותר מתאים לו. לתומי חשבתי שככה מתנהלים דיונים בפורומים.
אגב, אם כבר עוברים לפסים האלה, גם את לא היית חייבת להגיב, את יודעת.
בקיצור, זה כמובן עניינך באיזו דרך את רוצה לנהל את התקשורת עם אנשים בפורומים, אבל לדעתי הנימה הזאת (גם אם חצי מבודחת, אבל עדיין) הייתה לחלוטין מיותרת (ואגב, לא רק כלפיי, אלא גם כלפי הגולשת האמיתית בכינוי זה). יחד עם זאת, אני אמשיך לכתוב את דעתי כשארגיש צורך או רצון בכך, בדיוק כמוך, וההערות האלה לא ישנו זאת.
יאללה ביי.

KallaGLP

New member
ואגב, אני דווקא מתה לחזור לשם

כי אני מרגישה שממש ממש לא מיציתי אפילו חלקיק ממה שיש למקום המיוחד הזה להציע. רק לרחיצה ב-Boiling River הייתי מקדישה יום שלם (כולל הליכה לשם וחזרה), זו חוויה שלא מהעולם הזה. בפעם שעברה הקדשנו לזה אולי 3 שעות סך הכל, כי הנסיעה לשם ארוכה והיו לנו עוד אתרים להגיע אליהם באותו יום, אך ממש לא היה לי חשק לצאת מהמים. ויש עוד כל כך הרבה אתרים שם שהייתי רוצה לחזור ולעשות שוב או בצורה יותר יסודית ועוד המונים שעוד בכלל לא הגעתי אליהם. הייתי בקיץ ורציתי לחזור לשם כשהוריי באו לביקור בתחילת אוקטובר, אך בדקנו את תחזית מזג האוויר, והיה שם כבר ממש קר והיה צפוי לרדת שלג, אז ויתרנו. אך זה בהחלט בתכנית.

Anat Shemer RDI

New member
Kalla כל מילה בסלע

החוף המערבי הוא כל-כך לא אופציה עבורנו שאפילו לא כתבתי את זה. חיפשנו עיר. לבוסטון נגיע בשנה הקרובה כי משפחה קרובה שלנו עוברת לשם, לניו-יורק אנחנו נוסעים הרבה (יש לי דודה שם) וזו הייתה האופציה המתחרה לשיקגו. אן ארבור יש לנו בבית, כך שהדרכים שוב הובילו לשיקגו. התיעצנו עם עוד אנשים שמכירים אותנו ואנחנו אותם ונראה שאכן זו עיר שיש בה רחובות עם אווירה\ארכיטקטורה, מוזאונים כלבבינו (וכאמור ננצל את האופציה של כניסה חינם) ופארקים יפים.
תודה על התשובה המצוינת והמנומקת שלך.

ranshe

New member
אני חושב ששיקאגו עיר ממש יפה

נכון שאני שם רק לעבודה, אבל עדיין ה"להסתובב" שם תמיד מרשים.
אפילו במינוס 200000000 מעלות כמו שיש להם בחורף (ואין לי מעיל מתאים)

Anat Shemer RDI

New member
שיקגו איט איז!

שוכנענו.
ערי החוף המערבי רחוקות ויקרות לנו. מסגרת הזמן שלנו היא שישי בבוקר עד שני בלילה, אוהבים מוזאונים, אורבניות עם טבע שמבליח (פארקים) , כך שנראה ששיקגו ממש מתאימה.
החלטנו לנסוע בסופשבוע הראשון של אוקטובר כדי להיכנס חינם למוזאונים עם הכרדיט כארד של BOA. עכשיו רק צריך למצוא איירביאנבי.
תודה לכולם!

debby12

New member
מנהל
תבלו! ותחזרי כדי לכתוב

ביקורת-תיירים - שנהנה גם אנחנו באופן וירטואלי....

damkosh

New member
אני יודעת.. דיי חריג בנוף.. אבל.. תחליפי בשר בארה"ב

אז אני מתארת לעצמי שרובכם לא צמחוניים/טבעוניים או שהנושא לא מעסיק אתכם (עשיתי חיפוש ולא מצאתי כלום..), אבל אותי זה מעסיק טוב טוב

אני צמחונית ועוברת לאוסטין ממש עוד כמה שבועות וחוששת קצת מהסופרים הענקיים ומהמזון המעובד והשמן...
האם נפוץ/יש המלצות לתחליפי בשר בסופרים בארה"ב?
דברים כמו טופו, סייטן, קציצות חלבון (סטייל טבעול - "היותר בריא": שווארמה, טחון מהצומח, המבורגר).
ממש יעזור לי לדעת מה לחפש..

תודה!

10utb

New member
מנסה שוב

יש בארה"ב באופן כללי מגוון עצום ביותר של תחליפי בשר מכל הסוגים והמינים (וגם באיכויות משתנות) בסופרים מיינסטרמים.
במחלקת הקפואים מומלץ במיוחד הקו של gardein (במיוחד, הרצועות עוף, שניצלונים, ושנצילים שלהם. השניצלונים במיוחד). בכל סופר יש את המורנינג סטאר שהוא זול יותר ומצולח הרבה פחות. יש שם גם טחון מן הצומח אבל לא מאד מומלץ (ראי למטה).
במחלקת המקוררים (יחד עם הטופו, סייטן והטמפה) ניתן למצוא טחון מן הצומח (מומלץ הSMART GROUND בתיבול מקסיקני של של LIGHTLIFE אבל יש גם אחרים כממו YVES הפחות מוצלחים. יש גם לטריידר ג'ו אבל יותר טפל). באותו איזור יהיו לך גם "נקנקיות" ו"נקניקי" הודו של TOFURKY והחברות שמניתי למעלה.
שימי לב שכמעט כל החברות הללו (בטח TOFURKEY ו gardein) מאפשרות לך לחפש המצאות של המוצרים שלהם בסופרים הקרובים לביתך. פשוט לכי לאתר שלהם, בחרי במוצר ובדקי זמינות שלו באיזורך. כך תראי אם ספציפית במקום מגוריך הסופר הקרוב לביתך מחזיק במוצרים הללו או שעליך ללכת לחנות WHOLES FOODS וכד'.
הניסיון שלי עד כה היה שהמגוון הוא עצום וזמין ויש המון מוצלחים!

למעלה