סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

debby12

New member
מנהל
זה יהיה מקסימום 2000, לא 3000, נכון?

כי כתבת שזה מה שהקוברה עולה, והסבירו פה שאפשר להפעיל את הקוברה בדיעבד. אם הבעיה היא הלוואת גישור אז אולי ההורים יכולים לעזור (?)

לחילופין את יכולה לעשות ביטוח פרטי עם דידאקטיבל גבוה יחסית - אז זה עולה הרבה פחות ונועד למקרי קטסטרופה שעולים הרבה אלפים. אבל אז צריך לקחת בחשבון שצריך לשלם את הדידאקטבל.

אם עיקר הלחץ הוא הילדים אולי אפשר לשלוח אותם לסבא/סבתא בארץ קצת בחופש אם יש להם בישראל ביטוח רפואי?

[מנסה לחשוב יצירתי....]

כמו שכתבו לך - מדיקייר נועד רק לאנשים מעל גיל 65. יש גם מדיקייד (עם ד' בסוף) והאמת היא שאין לי מושג מה הזכאות אליו אבל אולי שווה לבדוק.

danakama10

New member
לא לכל מחלה שדורשת רופא

תצטרכי להפעיל את הביטוח. אם לא מדובר במשהו רציני, תוכלי לשלם לביקור הרופא בעצמך, ללא ביטוח.
ואגב, אם ביטוח לחודש הוא 2000 $, הרי שאם תזדקקי לביטוח רפואי אחרי 40 יום תאלצי לשלם 4000 $ לא 3000 $.

JimmyGee

New member
Welcom to America

There are no cheap options when it comes to health insurance.
You can buy Obamacare but I don't think it's a better option than COBRA.
It will still cost over $1,000 for a family and will be for much worse insurance than COBRA (a much higher deductible).

danakama10

New member
ספרים בעברית קלה

מחפשת המלצות לספרים ישראלים שיהיו בעברית קלה (בלי מילים מסובכות וספרותיות מדי) ומנוקדים.
למשל, יש לנו אחד מהספרים של הדוד אריה. הילדים נהנים כשאני מקריאה, אבל אני צריכה להסביר הרבה מילים. אם הילדים ינסו לקרוא את הספר לבד, זה יהיה להם קשה מדי. כך שאני מחפשת ספרים שאולי מתאימים לילדי א'-ב' בארץ, אבל עדיין משעשעים או עם עלילה סבירה. אם זה קשור להוויה ישראלית, עוד יותר טוב.

תיזהרי, עוד ייצאו לך בטעות אנשי אשכולות...

אצלינו הלך טוב קלסיקות, גם בתרגום וגם במקור.
סדרות הספרים של דובי-דב ושל צפרדי וקרפד הלכו מעולה, וגם סדרות ספרי איתמר ורותי של דוד גרוסמן.
לקצת מעל רמת קריאה של א-ב, הלכו טוב קריוס ובקטוס, סדרת ספרי המיתולוגיה היוונית של רקפת זהר, וגם אוספי הסיפורים של שלמה אבס (נגיד, סיפורי הטיפשים המצחיקים ביותר, חכמי חלם, ועוד מלא אחרים שהוא ערך).

danakama10

New member

אור302

New member
מחפש אפליקציות ללימוד עברית לילדים

חרשתי כל מה שיש לגוגל להציע ועדיין נראה כי רב האפליקציות מתמקדות בלימוד האלף-בית, שבני בן העשר כבר יודע, או פשוט שינון של אוצר מילים בסיסי ומזה לא נשאר יותר מדי לאחר זמן מה. מישהו יכול להמליץ? אולי משהו עם סרטונים או איזה נרטיב ופעילות? מוכן להוציא סכומים יפים אם יהיה שווה.

nogala1

New member
אין אפליקציה -אבל אולי זה יעזור

* האתר "קול העברית" - http://kol.cet.ac.il/
מיועד לתלמידים עולים בחט"ב .באתר מושם דגש על שיח דָבוּר. (חינם) - דלג על הוידאו הראשון והמשעמם . שאר הפעילויות חמודות .

הספרהמוחשי + הפעילויות הדיגיטליות של "יש ויש " (חפש תחת כותר ספרי לימוד )

הספרים הדיגיטליים והמוחשיים "עברית לדרך " - מיועדים להוראת עברית כשפה שנייה לדוברי ערבית ( נסה מהספר השני ומעלה ) - חפש תחת כותר ספרי לימוד ובסרגל החיפוש בחר "דוברי ערבית" או "כולם"

* אני מניחה שאתה לא מתכוון להניח את הילד מול האתר / ספר ולהניח שהוא ידע לדבר בעברית. התהליך חייב להיות מלווה בפעילויות שיחה רלוונטיות לנלמד .

נחמנית

New member
עונה קצת מאוחר

ברמה המחקרית הוכח שצפייה בטלוויזיה לא מלמדת שפה. אבל, אתה מדבר על ילד שחשוף לשפה ויודע עברית ברמה כלשהי. הכלים הכי אפקטיביים לשיפור שפה הם (1) אינטרקציה עם בני גילו בשפה - זה תלוי מקום, לא תמיד אפשרי, יכול להיות שיש קבוצות משחקי וידיאו/רשת ישראליות שהוא יכול להצטרף אליהן, אני מפחדת מדברים כאלה אבל אולי מתאים, (2) קריאת ספרים - זה לא מלמד שפה מאפס אבל מפתח אוצר מילים, פיתוח תחביר תקין ושימוש שוטף בשפה. יש קורלציה ברורה ברמת הביצועים של אנשים שקוראים יותר בשפה השנייה שלהם לעומת אנשים שלא קוראים עצמאית בשפה השנייה, (3) סרטים וסדרות - יש לזה השפעה גבולית ביותר, לא כל מחקר מצליח להראות קשר לזה. כנראה שיש לזה יכולת לשפר דברים מסויימים קצת, אבל לא ממש. כן עוזר לדברים שקשורים יותר לביטויים יומיומיים וסלנג

למוזיקה אין שום תועלת, חוץ מהפן התרבותי, בענייני שפה (כלומר, לחבב את עידן רייכל או לאהוב את סטטיק כמעט כמו ילד ישראלי?). הקשבה פאסיבית לדברים פחות אפקטיבית.

gamestoenjoy

New member
פתרון פשוט לצפייה בערוצים הישראלים בחו"ל

יש פתרון פשוט לצפייה בערוצים הישראלים בחו"ל באמצעות קודי שזאת תוכנה מעולה לצפייה ישירה.
מתקינים על קודי את ההרחבה של הערוצים הישראלים ויכולים לצפות בהם ב-HD כולל VOD ולוח שידורים.

הנה ההוראות איך מתקינים:
[URL]http://kodibeginner.com/install-israeli-tv-channels-kodi[/URL]

אירוח חדש: "איך כלה וחמות יכולות (באושר) לחיות?"

יחסים בין כלה לחמותה הם לא פשוטים וכוללים התנגשויות ומתחים בחיי היום היום.
אירוח חדש עם ליאת פדות, מאמנת לתקשורת במערכות יחסים, יתמקד בתקשורת השוטפת בין הכלה לחמות בו תוכלו להעלות דוגמאות ולהתייעץ לגבי אתגרים ביחסים אלו.
היכנסו עכשיו לשרשור האירוח וכיתבו לאורחת!

debby12

New member
מנהל
הו - זה קל. כשהן גרות

ביבשות נפרדות, אין ממש חיי יום יום ביניהן

gidishemer

New member
שיקגו

לצערי, אני כבר לא יכול לחטט בארכיון הקומונה (לא יכול להיכנס עם שם המשתמש הישן שלי בתפוז).
ענת ואני מתכוונים לקפוץ לסופשבוע ארוך לשיגרו באיזור הסתיו. כרגע נשמע לנו הכי אוקטובר אבל אני רוצה לוודא שאני לא מפספס מבחינת עיתוי. בקיצור, יש מועדים מועדפים?

לגבי מקומות, היות ולא היינו מעולם בעיר, אבל שמענו עליה רבות ונפלאות, נשמח לשמוע המלצות. אין צורך בהמלצות למסעדות. לא ממש הקטע שלנו. יותר על איזורים, שכונות, מוזיאונים ואירועים. אנחנו מתכננים כרגע לנסות ולשריין 3.5 ימים
אם יש אתרים טובים להציץ בהם (מעבר לטריפ אדוויזור) גם מאד אשמח
המון תודה

justanotherme82

New member
שיקגו

אחרי כמעט 3 שנים פה אני מרגישה שיכולה לתת קצת עצות
לדעתי שיקגו הכי מגניבה בקיץ, מפוצצת באירועים ואנשים ולקראת סוף אוגוסט הסיכוי לחום מעיק (כמו שיש עכשיו) לא גבוה. אם אתם יותר מעדיפים סתיו לדעתי עדיף סוף ספטמבר. אוקטובר יכול להיות יפה ויכול להיות קר וגשום, אי אפשר לדעת מראש.
לגבי מקומות, ממליצה על טיול לאורך הנהר וצפונה לו. יש טיול ארכיטקטורה על ספינה לאורך הנהר לא זול אבל מאוד מומלץ. תקפידו לקחת את הסיור של Chicago Architecture Foundatin, הוא הכי מוצלח.
כמובן שיש את המילניום פארק והגרנט פארק שלידו שהם המרכז של העיר ובקיץ מלאים אנשים וארועים.
מוזיאון האומנות מרשים. מוזיאון הטבע קצת קטן לדעתי אבל אם אתם כבר באזור אפשר להכנס. האקווריום בסדר והפלנטריום מיותר. לדעתי המוזיאון הכי מעניין זה Science and Industry, אבל הוא קצת רחוק מהמרכז אז לא הרבה מגיעים אליו. אם אתם כן מגיעים לאזור שווה לעשות סיבוב באזור אוניבסיטת שיקגו שנמצאת לא רחוק ומאוד יפה בסתיו.
אם אתם בקטע של אופניים אפשר לעשות מנוי יומי לdivvi שזה כמו התל אופן רק מוצלח ולקחת אופניים לנסוע לאורך האגם, יש מסלול לכל אורך החוף.

ranshe

New member
הופעה של Blue Man Group

הם residents שם
יש המון Broadway in Chicago אז שווה לבדוק מה מופיע באותו זמן
סתם ללכת על מישיגן אווניו
קצת קיטשי - לעלות לג'ון הנקוק טאואר אם לא מעונן

debby12

New member
מנהל
גם בעיני אוקטובר עלול להיות קר וחורפי מדי

אם אפשרי, הייתי מכוונת יותר לכיוון חודש ספטמבר (משנותי באן ארבור אני זוכרת שכבר סוף אוגוסט מרגיש באזורים ההם כמו סתיו...).

חוץ מזה אני לא מומחית לאזור שיקגו. הייתי בה כמה פעמים לצרכי עבודה ולא יצא לי לראות מי יודע מה. יצא לי לאכול ארוחת צהריים במסעדה של מוזיאון האמנות - היה חביב ויקר - לא משהו יוצא דופן לשום כיוון.

יש שם את המגניפיסנט מייל שלאורכו חנויות רבות. שהיתי במלון בסביבה לצרכי עבודה - האמת שלא התרשמתי במיוחד. הרגיש כמו מנהטן שכזה, רק פחות צפוף.

נדמה לי שיש גם כמה בתים שתכנן פרנק לויד רייט - לא?

למען הנוסטלגיה לצפות

שוב (או בפעם הראשונה) ב-Ferris Bueller's Day Off. קלאסיקה אמריקאית משנות השמונים, ושל שיקגו.

ואחרי זה, לקנח במנת The Blues Brothers.
"I hate Illinois Nazis!"

למעלה