סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

מסכים, וכמעט בכל סופר יש גם

מוצרים של Morning Star, שמוגדרים Vegetarian ולא Vegan.
&nbsp
חוץ מזה, דאמקוש, מדובר באוסטין, טקסאס, שהיא עיר מאוד שונה מהפרופיל של יישוב טקסאני סטריאוטיפי, ולא צריכה להיות לך שם שום בעיה למצוא אוכל צמחוני גם במסעדות, לא רק בסופרים.
&nbsp
&nbsp

damkosh

New member

damkosh

New member
ווואו תודה רבה!!! כבר עושה חיפוש באינטרנט כדי לראות בעיניים!

John the Savage

New member
קודם כל, את עוברת לאוסטין, אז אין לך מה לדאוג

אוסטין זה לא טקסס. כלומר, גיאוגרפית כן, אבל לא מבחינת הרכב האוכלוסיה והתרבות. חנויות טבע ממש לא חסר שם. רשת whole foods לדוגמה, התחילה באוסטין. ויש עוד הרבה סופרמרקטים אחרים עם דגש על אוכל "בריא" (המרכאות זה בגלל שאוכל שמשווק כבריא הוא לא תמיד כזה, אבל זה דיון נפרד). לדוגמה Cental Market. גם בכל סופרמרקט סטנדרטי יהיה מבחר של תחליפי בשר, אבל בסופרמרקטים כאלו יהיה מבחר גדול יותר.

טופו יש כמעט בכל מקום (אבל הכי זול בסופרמרקטים סיניים). סייטן וכו' יש בחנויות טבע, ובסופרמרקטים סטייל הולפודס.

תחליפי הבשר הצמחוניים, במיוחד אלו שניתן למצוא בכל סופרמרקט סטנדרטי, הם שונים מהטבעול. בייחוד אלו שאמורים לדמות בשר (קציצות המבורגר וכו') הם די שונים בטעם מאלו של טבעול ונראים יותר כמו קציצת ירקות מאשר קציצת בשר. המותגים הנפוצים ביותר הם מורנינג סטאר וגארדין, ואני אישית לא אוהב אותם אבל זה עניין של טעם.

מותג מעניין אחר ששווה לבדוק נקרא Quorn. המוצרים שלהם לא מבוססים על סויה אלא על חלבון שמופק מסוג של פטריות חד-תאיות. יש להם גם שניצלים צמחוניים וגם "טחון מהצומח", שהם די סבירים לדעתי.

יש הרבה מאד מותגים אחרים קטנים יותר, פשוט תנסי ותראי מה טעים לך. בשורה התחתונה, לא חסרות אופציות.

לא חריג וממש אין בעיה

יש המון אפשרויות, למשל ל- Gardein יש המון מוצרים, למשל: המבורגרים, שניצלים, כדורי בשר וכ"ו . ל-Lightlife יש נקנקיות, נקנקים ובשר טחון מאוד מוצלח לבישול (פילפלים ממולאים, לזניה וכ"ו). ל Field Roast יש מוצרים מוצלחים מאוד. גם ל- Beyond Meat יש מוצרים טעימים מאוד...

damkosh

New member
תודה על התמונות להמחשה! בהחלט מקל :)

יש המלצה למשהו ספציפי חוץ מהטחון?

אני משתמשת המון ב Gardein ובלייטלייפ

יש עכשיו בשר מהונדס צמחוני שהוא ממש טעים, יש לו טעם ותחושה של בשר אמיתי אבל הוא יותר יקר... לא רואים אותו עדיין על המדפים בסופר אבל במסעדות יש לאחרונה המבורגרים צימחוניים מעולים

debby12

New member
מנהל
מעניין! איך קוראים ל"בשר" המהונדס החדש הזה?

ובאילו מסעדות נתקלת בו? הכי חשוב - את יודעת אם הוא נטול גלוטן? (שאלה המצוליאקת....)

נפלא מבינתי איך האדם הגיע לירח כבר לפני 50 שנה ומנגד טרם הצלחנו להמציא תחליף בשר עם טעם דומה למקור... אני שמחה שזה מתקרב...

luckydude

Active member
יש שניים

Beyond meat
&nbsp
Impossible foods
&nbsp
במסעדה בתוך ה Whole Foods המקומי הם מגישים המבורגרים עם בשר מהצומח של Beyond foods

eladts

New member
סקרנתם אותי

אז ניסיתי את כדורי הבשר של Impossible בקלובר. אכן טעים, אבל יקר בטירוף ($14.25 לפיתה עם כדורי בשר ברוטב עגבניות). לפי מה שראיתי באתר, ניתן להשיג את Impossible בעיקר במסעדות. יש איזשהו מקום בסביבה שבו אפשר להשיג אותם כחומר גלם להכנה עצמית במחיר חצי שפוי?

damkosh

New member
היי דבי, את יודעת אולי איך קוראים את הערכים התזונתים שלהם?

נכנסתי לאתר והלכתי לאיבוד...
למשל:
NUTRITION FACTS
Serving Size 1 Patty, 4 oz (113g)
Servings Per Container: 2
Amount Per Serving Calories 270 Calories from fat 170

% Daily Value*
Total Fat 20g 31%
Saturated Fat 5g 25%
Cholesterol 0mg 0%
Sodium 380mg 16%
Total Carbohydrate 5g 2%
Dietary Fiber 3g 13%
Sugars 0g
Protein 20g 32%
..............
*Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs

Boston Guy

New member
את ההמבורגר של BEYOND יש (לרוב) בווגמנ'ס של צ'סטנט היל

הטענה היא שב WHOLE PAYCHECK יש מגוון של מוצרי BEYOND.
אבל אני לא מסתובב בחנות הזו הרבה יען כי ארנקי יקר לי (הדבר היחיד שאני קונה בה זה את הסבון הנוזלי של דוקטור ברונר - כי הם החנות היחידה שמחזיקה את הגירסא שמכילה שמן עץ התה).

eladts

New member
מצאתי מוצרים של Beyond בסופרים.

אבל יש הבדל גדול בינהם ובין Impossible. החתולה, שרחרחה בעצבנות שקית עם Impossible התעלמה לחלוטין מהם. המנכ״ל של Impossible משווה אותם לטסלה בראיונות. אני הייתי אומר אם כך ש-Beyond הם שברולט בולט. שיפור לעומת שאר המתחרים, אבל עדיין זה לא זה.

debby12

New member
מנהל

רבה לכל העונים/ות. כתבתנו מקווה לבדוק בשטח ולדווח....

למעלה