סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

Ani15

New member
איך אתן חיות בלי ווייז?

ווטסאפ, לוח שנה (זה היומן שלי), דפדפן (בשביל האימייל של העבודה, שלא יקפוץ בחופשים), ו-ווייז. איך אפשר בלי? לכל הפחות פעם בשבוע, כשאני מחלקת סלי מזון לנזקקים שאת כתובתם אני לא מכירה בעיר הסמוכה, ובכל נסיעה מחוץ לעיר - גם אם אנחנו יודעים לאן, הווייז מנטר פקקים, משטרה, מצלמות מהירות ושאר מרעין בישין שכדאי לדעת עליהם מראש.

debby12

New member
מנהל
הו - זה פשוט מאוד

אני כמעט ולא נוהגת (מגיעה לעבודה במטרו, נוסעת מייל אחד לכל כיוון ומכירה את הדרך). ובפעמים שאני כן נוהגת למקום שלא מכירה, גוגל מאפס עושה את העבודה מספיק טוב [וגם נותן התרעות על תאונות וכלאה] או יש לנו גם GPS מובנה באוטו. זה בד"כ בסופשבוע ופקקים אינם הבעיה שלי.

לגבי מהירות מותרת - אני משתדלת לדבוק בה בלי קשר למצלמות....

Midriff

New member
כי גוגל מאפס יותר טוב פה

לא יכולה להסביר למה, אבל גיליתי שבאיזורנו גוגל מאפס נותן תוצאות יותר טובות (דרכים יותר קצרות ועדכניות) מהווייז, למרות שיש פה הרבה משתמשים

John the Savage

New member
אפילו באיזור הביי

שזה אחד האזורים בארה"ב בהם וייז עובד הכי טוב, עדיין אחרי כמה נסיונות מצאתי את עצמי חוזר לגוגל מאפס.

יש לי קרוב משפחה די קרוב, שעבד תקופה ארוכה בפיתוח בוייז, ועדיין למרות כל הנאמנות המשפחתית לקרובי, לא מסתדר לי. בפעמים שניסיתי, וייז הרבה פעמים שלח אותי לנסוע במסלולים די מוזרים.

Ani15

New member
הזוי

גוגל מאפס בישראל הוא חרפה, ואפילו באירופה, שבה הוא מעודכן להפליא ועובד מצוין למסלולים להולכי רגל (ונוסעי תחבורה ציבורית), הווייז הרבה יותר טוב לנהיגה.

John the Savage

New member
לגבי ישראל, אכן גיליתי את זה בביקור בארץ

כשניסיתי להשתמש בגוגל מאפס. באירופה לא יצא לי להשוות.

KallaGLP

New member
הכי שימושיות אצלי הן כנראה וייז, ווטסאפ, סקייפ ומצלמה.

במקום השני הייתי מונה לוח שנה, מזג אוויר, דואר אלקטרוני, מסנג'רים למיניהם.
יש עוד אפליקציות שאני משתמשת בהן, אך בתדירות נמוכה יותר.
כעקרון, אני מעדיפה לעשות כמה שיותר דברים במחשב. טלפון זה בעיקר GPS, שיחות, הודעות דחופות ומצלמת גיבוי אם אין לי את המצלמה הטובה.

KallaGLP

New member
אולי יש להדגיש, שהנייד מבחינתי, מעבר לתפקידו המקורי כטלפון,

הוא לא כלי שאני אוהבת ומרבה להשתמש בו. למשל, כשאני מתכננת לצלם, אני לוקחת מצלמה ייעודית, ספר אלקטרוני (קינדל) אני תמיד נושאת איתי לכל מקום - שונאת לקרוא על מסך הטלפון. אני מנצלת כל רגע פנוי (המתנה בתור לרופא או לבת הקטנה כשהיא עובדת בחווה או רוכבת על סוס או כשאני סתם קופצת לאכול משהו בדרך ממקום למקום, וכד') כדי לקרוא, ולכן אני זקוקה למכשיר נוח לקריאה, עם מסך גדול וייעודי למטרה זו.
היות שאני עובדת לרוב מהבית (ואם לא - תמיד לוקחת איתי מחשב נייד שעליו יש לי כל מה שאני צריכה כדי לעבוד), אז גם בזה אין לי צורך להעמיס יותר מדי על הטלפון. שיחות עבודה - לרוב עושה בסקייפ או הנגאאוטס מהמחשב הביתי. בזכות זה שאני עובדת לרוב עם צוותים מישראל או מאירופה, מרבית השיחות האלה מתקיימות דבר ראשון על הבוקר לפי שעוני, ולכן גם אם יש לי תוכניות לצאת מהבית, לרוב זה רק בשעות מאוחרות יותר, כך שאני יכולה להרשות לעצמי להשתמש במחשב (ולמען האמת, זה גם נוח יותר כי מסך המחשב השני פתוח לי כך שיהיה לי נוח להתייחס לחומר שאנחנו עובדים עליו).
גם לקרוא דואר אלקטרוני, לגלוש באינטרנט ולהיכנס לרשתות החברתיות אני מעדיפה בהרבה מהמחשב האישי או מהמחשב הנייד, כך גם לעשות קניות באמזון ודומיה. גם עיבוד לתמונות שאני מצלמת בטיולים אני עושה בפוטושופ במחשב. אפילו אחרי הפתחים השונים של כניסה לבית אני עוקבת על גבי מסך של אחד הטאבלטים, התלויים למטרה זו על קירות במקומות שונים בבית, ובפרט אצלי במשרד. כשאני צופה בסרטים וסדרות או משחקת במשחקי RPG ממוחשבים (משחקים אחרים לא מושכים אותי ממילא) - אני משתמשת בטלוויזיה או במסך המחשב האישי או מקסימום המחשב הנייד, למוזיקה אני מאזינה דרך הרדיו הלווייני ברכב אם אני בנסיעה או במחשב, וכו'.
בקיצור, ממה שאני רואה, נראה לי שאני במיעוט מבחינת זה שבשבילי הטלפון הנייד, כשהוא לא ממלא את תפקידו הייעודי כאמצעי תקשורת או, לחילופין, כ-GPS (ברכב אומנם יש GPS מובנה, אך לדעתי פחות מוצלח מווייז), הוא הכלי הפחות מועדף ושימושי ביחס לאמצעים האלקטרוניים האחרים שיש ברשותי, אני מניחה שבעיקר בשל גודל המסך הצנוע ביחס לכל המכשירים האחרים.

placid1

New member
וואטסאפ, חניה, הקלטת שיחות, אפליקציית

סופרמרקט, ספוטיפיי וזהו בערך, וזה בניגוד לבן הזוג שכל הזמן רק מוסיף כל אפליקציה אפשרית, ווייז, ריצה, בנקים, מוסיקה. אה, ואני גם מאד נהנית משזאם.

אני לא נלהבת להוסיף אפליקציות וחיה מצוין גם בלי ווייז. אם אני צריכה הוראות הגעה אני משתמשת בגוגל מאפס שזה בערך אותו דבר רק בלי כל ההודעות המטופשות והסיבובים הלא הגיוניים שאולי חוסכים שמינית שניה, אבל מעיקים על תושבי הרחובות הקטנים שלא מיועדים להכיל את כל המכוניות שווייז שולחת אליהם.

danakama10

New member
יש הרבה מאוד שאני משתמשת באופן שוטף:

אפליקציה של המצלמות מחוץ לבית
אפליקציה של המצלמות בתוך הבית
אפליקצית אזעקה
אפליקציית דלת הגארג'
אפליקציית המזגן
אפליקציית ווייז
אפליקציית שעון (לטיימר ושעון מעורר)
פייסטיים
לוח שנה
אפליקציית מרים וובסטר (גם עוזר במילים שאני לא מכירה, וגם בהגיה שלהן)
אפליקציות חדשות (news)
אפליקציית רעידות אדמה
אפליקציית tile (כשאני לא מוצאת את הארנק שלי)
אפליקציית Canon (להדפיס במדפסת מהאייפון)
אפליקציית Parcel Track - מראה היכן כל חבילה, למרות של- UPS יש אפליקציה נפרדת
אפליקציית פיטביט (יש לי אמנם אפל וואטש, אבל זה לגמרי לא מחליף את הפיטביט לצערי).
אפליקציית YELP
אפליקציית BRIA - משמש אותי לחיוג לחו"ל דרך חשבון SIP שיש לי
אפליקציית אמזון (מאז שזה נותן הנחה ב- whole foods)
אפליקציית הבנק (לתשלום חשבונות והפקדת צ'קים)

נחמנית

New member
הזכרת לי עם המרים וובסטר

לא אפליקציה, אבל אני משתמשת בגרמרלי בכל דבר אחר ובחיי שזה עובד לא רע. הרבה יותר טוב מכל בדיקת איות שהשתמשתי בה אי פעם. זה באמת תופס דברים קטנים ומאפשר לי לחפש מילים נרדפות בקלות כי הרבה פעמים אני יודעת שאני רוצה מילה שהיא כמו X אבל לא X ואז אני מגיעה אליה דרך זה.

כתבו כבר את רוב האפליקציות (הנדושות) שבהן אני משתמש, אז רק

אוסיף גם את אפליקציית הפוד-קאסטים, שבה אני משתמש המון, בעיקר בזמן מילוי/ריקון המדיח (עם רמקול) וכשאני מכסח את הדשא (עם אזניות), וכשנחה עליי הרוח גם כשאני הולך ברגל לעבודה.

debby12

New member
מנהל
יש כמה סוגי אפליקציית פוד קאסטים?

ואם כן באיזו אתה משתמש? ולמה אתה מאזין?

הישן לצידי מאזין לאחרונה לא מעט ליובל נח הררי. אותי משגעות הטעויות שלו בעברית ובכלל נמאס לי ממנו די מהר.

כן, יש לא מעט אפליקציות, אבל אני לא חושב

שיש כזה הבדל משמעותי בינהן, כך שאם אתם רגילים לאחת, לא חושב שיש טעם לשנות.
&nbsp
בתקופות שונות אני מאזין לפודקסטים שונים. בזמן האחרון אני נהנה במיוחד מפודקאסט בריטי של הבי.בי.סי שנקרא In our time, ורץ כבר משהו כמו 20 שנה.
בכל אפיזודה, המראיין מלווין בראג אוסף 3 מומחים שדנים בצורה מאוד נגישה בנושאים בהיסטוריה, דת ,תרבות, או מדע.

Fellowship

New member
Camera, Whatsapp, Facebook, Waze, Weather...

Gmail, Calander, Any.Do, Rotter, and Ynet,
ולעיתים רחוקות גם בפונקייצת השיחות הקוליות שמשום מה יש במכשיר

Boston Guy

New member
על המסך הראשי של הטלפון שלי יש

על המסך הראשי של הטלפון שלי יש את הפריטים הבאים:

חשבונות האי-מייל של העבודה (יש שלושה),

יומן,

תיקיית "אפליקציות פיננסיות": מינט, אפליקציות הבנקים השונים ומוסדות כרטיסי האשראי השונים (אמקס, סיטי, צ'ייס, דיסקובר, קפיטלוואן, בנק א', בנק ב', בנק ג' וכיוצ"ב), אפליקציות בתי ההשקעות השונים (איטרייד, פידליטי, שוואב וכיוצ"ב)

תיקיית "אפליקציות שבשימוש יום יומי": מצלמה, וואטסאפ, ה"מרכזייה" של אפליקציות "אוטומציית הבית" (אימפרי-הום), אפליקציית "רינג" לפעמוני הדלת ומצלמות האבטחה החיצוניות, אפליקציית סטארבאקס, פיטביט, טייל, לייף360

תיקיית "אפליקציות גוגל": פליי, פיי, מייל, וויס, דרייב, פוטו, יוטיוב וכיוצ"ב.

אפליקציית הטלפון

אפליקציית המסרונים

אפליקציית גוגל כרום.

עד כאן - אלו האפליקציות שנמצאות בשימוש יום יומי.
לגבי "משחקים" באופן כללי - אין לי בכלל משחקים על הטלפון. רק זה חסר לי - להתמכר לעוד משהו ששורף זמן...

בדף השני של המסך הראשי - שאליו אני עובר רק אם יש צורך - נמצאות התיקיות הבאות:

"תיקיית אפליקציות קניות" - טארגט, אמאזון, פליביי, CVS וכיוצ"ב

"תיקיית נסיעות" - טריפאיט, אובר, ליפט, אפליקציות ניווט ו GPS (לניווט OFFLINE ו ONLINE - גוגל מפות, GPS ESSENTIALS, GPS STATUS, וויז), אפליקציות של מועדוני לקוחות של חברות תעופה שאני טס איתן, אפליקציות מועדוני לקוחות של רשתות מלונות שאני ישן בהם, אפליקציית ה"מערכת בידור בטיסה" של הלופטוואפה, אפליקציות של חברות השכרת הרכב שאני משתמש בהן, טריפאדוויזר, הוטל-דוט-קום וכיוצ"ב

תיקיית "אפליקציות של מקום העבודה" - כלי גישה מאובטחת ו VPN למיניהם, אפליקציות הפורטל ואפליקציות הכלים של החברה (קונפרנסינג, עבודת צוות וכיוצ"ב)

תיקיית "אוטומציית בית" - אפליקציות כלי הניהול של ה IT של הבית (הראוטר הביתי, ה NAS, האלקסות של אמאזון), אפליקציות של מערכות האוטומצייה השונות (גלאי העשן, שני בקרי האוטומצייה הביתית, IFTTT, IHC)

תיקיית "אפליקציות תקשורת" - סקייפ, "סקייפ פור ביזנס" (להלן LYNC), אפליקציות מסרונים, וואטסאפ, לינקדאין, הנגאאוט, פייסבוק, יאממר, וכיצ"ב.

תיקיית "אמאזון" שבה יושבות אפליקציית קינדל, אמאזון דריב, אמאזון פוטו, אמאזון מיוזיק וכיוצ"ב.

מעבר לזה יש עוד ערימה של אפליקציות שיוצא לי להשתמש בהן לעיתים נדירות יחסית. פעם בכמה חדשים אני עושה בדיקה "אילו אפליקציות לא היו בשימוש הרבה זמן" - ומוחק כאלו שכבר לא רלוונטיות.

נחמנית

New member
למי שיש אפליקציה לפעמון דלת

זה מתריע רק אם מצלצלים בפעמון או שיש חיישן תנועה? כמה זה באמת מתריע אצלכם?

Boston Guy

New member
זה ניתן לתיכנות... את מחליטה על מה זה מתריע (ומתי)

מהמשפחה של RING יש לי פעמון \ מצלמה בדלת הקידמית של הבית,
פעמון \ מצלמה בדלת האחורית של הבית
וגם מה שנקרא RING FLOODLIGHT - שזה יחידת תאורה לחצר שפועלת עם חיישן תנועה ומכילה גם מצלמה ו"מערכת אינטרקום \ אזעקה".

פעמוני הדלת מכילים גם חיישני תנועה, שאת יכולה "לקנפג" בעזרת האפליקצייה - את גיזרת הכיסוי שלהם והרגישות שלהם, או לכבות אותם לגמרי.
בכל צילצול פעמון או זיהוי תנועה, המצלמה של הפעמון מצלמת ומעלה קטע וידאו של דקה ל"ענן".
אם מישהו צילצל בפעמון - האפליקצייה מאפשרת לך "לענות" לצילצול, לראות מי ש ולדבר איתו (אינטרקום דו כיווני).
לפי בחירה שלך באפליקצייה - היא יכולה להתריע לך גם במקרה של תנועה.

המערכת עובדת אצלי כבר כ 3 שנים - ולמעט יחידה אחת ש"השתגעה" אחרי כשנה של עבודה והוחלפה על ידי היצרן ללא תשלום מראה אמינות לא רעה.
אנחנו מאוד נהנים מהיכולת לראות מי מצלצל בדלת של הבית (או מי מסתובב לנו בחצר) מכל מקום בעולם. לראות שהילד באמת הוציא את הכלב לטיול כמו שביקשנו ממנו כשלא היינו בבית... לראות שהשליח של UPS השאיר חבילה ליד הדלת ולבקש מהשכן שיקח אותה אליו לפני שמישהו מעלים לנו אותה וכיוצ"ב.

חברת RING נקנתה על ידי אמאזון לפני כשנה - כך שאנחנו יודעים שעכשיו יש לה "גב חזק" והיא לא תעלם יום אחד (כמו שעשתה לנו חברת HALO LABS של גלאי העשן שפתאום פשטה רגל ונעלמה).

danakama10

New member
לא בטוחה שהבנתי נכון - יש לכם מספר רינג

בתור מצלמות החוץ?
מדוע לא מצלמות חוץ רגילות, כאלו שמתחברות ל- DVR?
לנו יש 1 RING בדלת (ואני ממש לא מרוצה ממנו), ועוד 6 מצלמות חיצוניות שמחוברות ל- DVR. היתרון הגדול הוא שהכל מצולם (ובלי תשלום חודשי!), ואין עידכוני אפליקציה בלתי נגמרים שלא נותנים לך לראות דרך המצלמה דווקא כשאתה ממש צריך. ב- RING משלמים תשלום חודשי עבור הזכות להנות ממספר שניות באם המכשיר מזהה תזוזה, וזיהוי התזוזות שלו מקבל אצלי ציון נכשל מינוס.

למעלה