סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

Fellowship

New member
הם ממש לא מעצבנים
בינתיים זה מסתכם בלקרוא את דעתכם

ותו לא, אז לא נראה לי שיש בעיה בסדרי העדיפויות,
מה גם שכתבתי מספר פעמים שרוב הסיכויים שאכן נסדיר את עניין הויזות לפני כן,
אבל אני לא רואה פוסל בלנסות לברר אפיקים נוספים לפני קבלת החלטה סופית.
 

KallaGLP

New member
הבעיה שאין כל תועלת בכל מיני רעיונות שיועלו פה, אם יועלו,

כי הם מקסימום מסתמכים על ניסיון מוגבל ונקודתי ואישי של אנשים שאינם מייצגים את הרשויות ואינם יכולים לחזות מראש את תגובתו האפשרית של כל פקיד הגירה רנדומלי שבמקרה תיתקל בו בטיוליך. לכן השאלות האלה, לטעמי, חסרות תכלית וערך. כשיש ספק - אין ספק. קודם כל מסדירים את כל הניירת עד הסוף ואז מטיילים ונהנים כמה שרוצים. יותר פשוט, מתבקש והיגיוני מזה - אין. לפחות לדעתי.
 

Fellowship

New member
בודאי שיש בהם תועלת, לא כאשר מדובר רק בניסיון אישי

אלא כאשר מדובר בידע (כולל הפנייה ללשון החוק, כפי שבוצע בעבר),
או ידע בנוגע לאופי שונה של טיול שלא מערב את הבעיה הנדונה,
או ניסיון והיכרות עם חברה ספנות ששטה במסלול אחר (נניח) וכו'.

לדוגמא, בעבר חשבתי שאפשר להוציא ויזה רק בישראל,
בזכות הכוונה של אנשים בפורום ראיתי שיש אופציות נוספות ואכן לאחר בירור מעמיק יותר, השתמשנו בה.

בכל אופן, נראה לי שמיצינו, תודה (לא בציניות)
 

KallaGLP

New member
מוכר, בשני מקומות המגורים שלנו בארה"ב

היו ויש פומות. חשוב מאוד להשגיח על ילדים קטנים ובעלי חיים קטנים, אם יש. לרוב הן לא תוקפות בני אדם בוגרים, במיוחד בקבוצות, אבל הן עלולות לתקוף ילדים קטנים ואם הן מורעבות או חולות, הן עלולות לאבד את הזהירות ולתקוף באופן חריג בני אדם בוגרים. אצלנו בעיר שכנה פומה תקפה שני מטיילים, הצליחה להרוג אחד מהם ולפצוע די קשה את השני, שבסוף הצליח לברוח. אבל זה באמת מקרה מאוד נדיר, לרוב הן טורפות בעלי חיים (כולל חתולים).
 

debby12

New member
מנהל
מפחיד


זה קורה אצלכם הרבה? שימרו על עצמכם... נראה לי בעיקר מפחיד להסתובב בחוץ בלילה כשחושך - יש להם יתרון ראיית לילה משמעותי עלינו...
 

KallaGLP

New member
כן, סלפי שנלקח בזמן שאתה נאכל על ידי פומה בהחלט יהיה מקורי.

 

danakama10

New member
זה פעם ראשונה שאתה נתקל בזה?

אצלנו זה קורה הרבה, וזה קורה כמעט בכל מקום בביי אריאה עד כמה שאני מבינה.
מפחיד, נכון, אבל צריך לזכור שמקרי המוות מהם הוא מאוד מאוד נמוך.
 

John the Savage

New member
פעם ראשונה בים?

שמעתי סיפורים, אבל פעם ראשונה שאני נתקל בדיווח כל-כך קרוב אלי. בתחנת האוטובוס שתי תחנות ממני ...
 
אצלנו: דובים, פנתרים, חזירי בר, קויוטי

איילות, טווסים, תרנגולי הודו, ארמדילו, רקונים, ארנבות.....בטח שכחתי עוד כמה
בקיצור - ג'ונגל
 

Boston Guy

New member
בלי עלים אין פירות... ולכן צריך להגן עליהם

העלים הם מה שמייצר את המזון שמאפשר לצמח לגדל את התפרחת שלו ואת הפרי.
אם הזחלים אוכלים את העלים - זה פוגע לך בתפוקה.
אם את נגד ריסוס רעיל בצורה גורפת - יש פתרונות ביולוגיים (נגד זחלים יש בקטרייה בשם בקסצילוס תורינגניסיס שהורגת רק זחלים וניתן לקנות כתרחיף שמסרבים על העלים).
מה שכן - אם יש מגעים על העלים, בטוח שיש מזיקים גם בפירות... את פשוט לא רואה אותם עד שאת לא מתחילה להשתמש במה שגידלת. המזיקים של פילפלים הם לרוב בתוך הפרי (למעט פילפלים חריפים שאין להם מזיקים כי הפרי טוקסי בפני עצמו).
אני ממליץ על חומרי הדברה מבוססי ספינוסאד (חומר אורגני שמופק מסוג של אזוב \פטרייה). לנגעים בעלים - גם מי סבון יכולים לעזור.


לגבי הנקסגארד - הנסיון שלנו איתו היה שהקרציות של הנורת'איסט לא מתרשמות ממנו. אנחנו משתמשים באדוונטיקס K9 פלוס - שהנסיון שלנו איתו יותר טוב. מכיוון שזה over the counter מעולם לא קנינו את זה אצל הוטרינר - תמיד באינטרנט או בחנות של ציוד לחיות כשיש מבצע.
באופן כללי אני למדתי שלפחות כאן באזורינו - אם אתה בא לוטרינר עם הוכחה (למשל בית מרקחת לחיות באתר אינטרנט ידוע ובעל מוניטין) ששם אותו מוצר יותר זול - הוטרינר עושה price match. זה מרתיח אותי כל פעם מחדש (שהם "דופקים את מי שלא בודק מחירים" - שאצלנו בשכונה זה לרוב האוכלוסייה המוחלשת - קשישים, אנשים בלי אינטרנט... שכל חטאם הוא שהם אוהבים את חיות המחמד שלהם ומוכנים להוציא את מעט הכסף שיש להם לרווחת החיה).
 
למעלה