סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

danakama10

New member
תודה רבה בוסטון

זהו, שאנחנו אוכלים את הפלפלים, ואני בודקת היטב והם נקיים לגמרי. מי סבון - אני מניחה שאני אמורה לרסס את הכל? אנסה!
בינתיים, טפו טפו, הנקסגארד עושה רושם שעובד היטב, היא נקייה. כשהתקשרתי לרוקח של הוטרינר, הוא לא הציע להשוות מחיר, אלא פשוט ביקש שבית המרקחת אונליין יפקסס להם בקשה והם יחתמו. זה באמת היה פוקח עיניים לראות באילו הפרשי מחירים מדובר.

vinney

Well-known member
כל מיני

חדשות בערוצים מקומיים בטלויזיה (הם בדרך כלל לוקחים כתבות מוכנות מערוצים ״גדולים״ - CNN או FOX, תלוי בערוץ),
&nbsp
חדשות גוגל - אגרגטור סביר, בדרך כלל לכל נושא יש כמה קישורים לכמה אתרים שונים - מקל על הצלבת מידע וסינון הטיות,
&nbsp
תוכניות סאטירה זה דווקא מקור מעניין, כי הם מצביעים על הדברים ה״חשובים״ שקרו ולפעמים יש להם כתבות עומק לא רעות בכלל. ג׳ון אוליבר זה תופעה, לסמנתה בי יש תחקירים לא רעים, ואפילו לג׳ורדן קלפר היו כמה תחקירים מצויינים (על הפליטים, על אלכס ג׳ונס, וכד׳). הלייט נייט כמו קולבר וכו׳ זה יותר בשביל שעשוע, אבל להם יש לפעמים אורחים מאוד מעניינים שמדברים על אירועים בחדשות (כולל טראמפ עצמו שהתארח אצל קולבר יותר מפעם אחת כמה שזכור לי).
&nbsp
אתרים ישראלים - למה-נט בעיקר כי אצלם הכי קל לחסום את הפרסומות המעצבנות במיוחד

danakama10

New member
אני התייאשתי מלמצוא מקור חדשותי

שמספר עובדות מבלי הטיות לכאן או לכאן.
אני קוראת בעיקר CNN, FOX, ויש לי מנוי ב- NYT. בנוסף אני עוקבת אחרי חדשות שקופצות לי משני אפס של חדשות - News של אפל (משם אני מקבלת עדכונים מוושינגטון פוסט ו- WSJ) ו- SmartNews.

אני מכורה לחדשות

אנחנו מתעוררים בבוקר עם TODAY של NBC, אני רואה מזה בערך חצי שעה עד 40 דקות, ביום לא לחוץ במיוחד, תוך כדאי התארגנות הבוקר.
תוך כדי התארגנות אני גם מציצה ב MAKO לבדוק שהכל בסדר בישראל.
ב7:30 בערך אני מוציאה את הכלב לפארק הכלבים ושם מתנהלים דיונים על פוליטיקה ומזג האויר (תלוי מה יותר מעניין באותו יום).
בדרך לעבודה אני שומעת בדרך כלל NPR או כשנשבר לי מחדשות אז אני שומעת מוסיקה.
בעבודה אני מקבלת breaking news לסלולר מ-Boston globe, yahoo, לעיתים אני מציצה בפייסבוק (ביחוד אם אני עושה פוסטים לעבודה).
בדרך הביתה שוב NPR או מוסיקה.
אחרי הצהרים אני נכנסת לפורום בתפוז ומציצה שוב ב MAKO
בערב אני מסרקת את הכלב מול הטלוויזיה ורואה חדשות מקומיות ב NBC או בערוץ מקומי של בוסטון.

תוכניות הסאטירה שאני אוהבת זה המונולוג של סף מאייר, וג׳ון אוליבר

אני לוקחת כרגע קורס בקולג' על MEDIA CRIME & JUSTICE זה לא קשור למה שאני עושה אבל סתם בא לי בשביל הכיף אז יש לי גם שעורים ומאמרים לכתוב על חדשות.

בזמני הפנוי, למשל כשאני מבשלת, אני מקשיבה לתוכנית הצהרים של יעל דן בגל"צ

Fellowship

New member
דרך תפוז

מרפרף קצת באתרי CNN, Fox, Ynet, מבקש מ Google Home תקציר חדשות
ומגיע לכאן עם שאלות קש

Fellowship

New member
את מפספסת את העיקר.

צריך חקירה מהסוג שמגיע, או לפחות מתיימר להגיע, למסקנות.
אולי סיכומי ה FBI גם אמורים להצביע על כיוון, אני מניח שזה לא נושא אישי בבית הספר,
שבו רק מסכמים את החומר שקוראים, זה מה שאני מנסה להבין.
&nbsp
אני בכלל מדלג על כל הניתוח שלך ובמיוחד על המשפטים המכילים את השורש ש.ק.ר,
קטונתי מלהחליט מי משקר ומי לא ולא זכור לי שמקצועך הוא חוקרת משטרתית ושיש לך גישה לכל חומרי החקירה

danakama10

New member
לא, לא צריך

כשהעדים שהמאשימה מספקת טוענים שהמקרה לא קרה, לא צריכים לעשות מראית עין של חקירה. חבל שדילגת על כל הניתוח שלי, כי זה מסביר מדוע אני משתמשת בש.ק.ר.
כריס מתיוס מ- msnbc טען ברגע שהשופט קנדי הודיע שהוא פורש שהדמוקרטים צריכים להלחם בכל מועמד של הרפובליקאים, ושזו הולכת להיות Spanish Civil War.
https://www.youtube.com/watch?v=39j52lI3d8Y

כמו שאליזבת וורדן קוראת ל- grassroot army להלחם בזה.
ביי ביי לדמוקרטיה.

KallaGLP

New member
הם לא טוענים שזה לא קרה, רק שהם לא זוכרים.

תאמיני לי שאני לא זוכרת אף מסיבה או מפגש ספציפיים מהתיכון, ואם היו שואלים אותי אם השתתפתי ספציפית במסיבה כזו או אחרת ביום כזה וכזה, אלא אם כן קרה לי במסיבה הזו משהו יוצא דופן, סביר שלא הייתי זוכרת. להם לא קרה כלום במסיבה הזאת, אז מבחינתי אין פלא שהם לא זוכרים וזה לא הוכחה שזה באמת לא קרה. אולי בחקירה רצינית כן יש דרך לבדוק עובדתית אם היו במפגש הזה ומי בדיוק נכח בו. וגם אם לא - אולי יש דרך לחקור בצורה יותר יעילה ומקצועית רק אותו ואותה. אני לא מתיימרת להבין בדרכי החקירה של ה-FBI, בשביל שתהיה לי היומרה לשלול מראש את היעילות הפוטנציאלית שלה, אך למען האמת - אני לא מאמינה שלך יש ידע מקצועי בתחום שמקנה לך את הסמכות לקבוע שאין כל טעם בחקירה הזו. אני אומרת - שיתנו להם לחקור ואם הוא אכן חף מפשע - חקירה כזו רק תחזק אותו בכל מקרה.

KallaGLP

New member
חקירת ה-FBI לא באה עם מסקנות והמלצות,

אבל יש לה יתרונות על פני החקירה שראינו עד כה. ראשית, מדובר בחוקרים מקצועיים שיש להם אפשרות להגיע לעדים ולמידע בדרכים שלאחרים אין וגם ידע וניסיון איך ואילו שאלות לשאול כדי לרדת לחקר האמת. אני גם מניחה שהנחקר לא יכול בכזו קלות להתחמק ומהשאלות ולהתקיף את חוקריו במקום לענות, כמו שהיה בחקירה בסנאט. פרט לכך, למיטב הבנתי, המשמעות של לשקר לחוקרי FBI היא חמורה בהרבה מבחינת השלכות אפשריות מאשר לשקר לחברי הסנאט.

danakama10

New member
הוא עבר כבר 6 חקירות FBI

שהגיעו גם לתקופת התיכון. באמת נראה לך שפתאום יגלו שכל שאר התחקירים לא עלו על דברים מהותיים? הרי ה- FBI מקצוענים ויש להם כלי חקירה מעולים... ושוב אני חוזרת - העדים של פורד *מכחישים* את מה שקרה. בחקירת FBI החברה הטובה של פורד תישבר ותודה שזה באמת קרה? שהיא מצטערת ששיקרה לסנאט? (וביננו, גם לו העדים היו תומכים בגרסתה, זה עדיין לא מהווה הוכחה לכלום, בגלל הזמן שעבר. מה כן היה תומך? לו היתה מראה דו"ח משטרתי שהוגש ב- 1982 בהן יש לה ט ענות דומות. )

הדמוקרטים נשבעו לא לתת לרפובליקאים למנות שופט מטעמם, בכך הכל מתחיל ונגמר. הם מוציאים על זה המון כסף (וגם המון כספי ציבור, כמו בחקירה המטופשת של פורד והחקירה הנוספת בסנט) והמון מאמצים, ויש לי הרגשה שהם מצליחים. מקווה שהרפובליקאים לומדים מהם מה זו דבקות במטרה, ולעזעזל המוסר והדמוקרטיה.

KallaGLP

New member
אני לא מבינה על מה הוויכוח.

אם אין מה לגלות, אז זה גם לא יתגלה, וזה יכול רק לשחק לטובתו. בלי קשר לאינטרסים כאלה ואחרים, האשמות רצינות מהסוג הזה חייבים לחקור בצורה רשמית ורצינית. קודם הן לא נחקרו, עכשיו יחקרו אותן ספציפית, זה לא אותו הדבר ולא צריך להיות מדען אטום כדי להבין את ההבדל.

vinney

Well-known member
הדמוקרטים לא נשבעו כלום והם גם לא יכולים למנוע את המינוי

זה לא שמדובר בשופט מוערך שבכלל לא עולה לדיון רק כי מי שהציע את שמו לתפקיד הוא נשיא שחור עור, אחרי הכל...

vinney

Well-known member
זאת חקירה חוצת גבולות

האנשים כבר לא גרים באותן הכתובות ומפוזרים בכמה מדינות שונות, לכן יותר הגיוני שFBI יחקרו.
&nbsp
בנוסף, לממשל פדראלי אין סמכות לדרוש מרשויות מקומיות לעשות דברים, הגוף היחיד שהממשל הפדראלי יכול להורות לו לבצע חקירה זה FBI.

Fellowship

New member
על המשטרה אין חובה לחקור כאשר היא מודעת לביצוע פשע?

או לחילופין, מדוע המתלוננות לא מגישות תלונה במשטרה כדי שתחקור?
ומדוע ה FBI מגיע רק סיכומים? זה נושאי אישי של כיתה ג'?
הוא לא יכול/מורשה להגיש גם מסקנות? הוא מוגבל רק לביצוע ראיונות עם אנשים?

John the Savage

New member
החקירה שנפתחה כרגע היא לא חקירה פלילית

מדובר בחקירה שמסווגת כ"בדיקת רקע", כאשר לאור מידע חדש בהחלט ניתן לפתוח מחדש את בדיקת הרקע למועמד ולמצוא מידע חדש.

אילו רצו לפתוח בחקירה פלילית, מי שאמור לערוך חקירה כזו זו המשטרה המקומית, שכן לא מדובר בפשע פדראלי אלא פשע של הסטייט. לכאורה, ניתן היה להגיש תלונה למשטרה במרילנד, אלא שתלונה כזו לא תשיג כלום. קודם כל, אין למשטרה מקומית את המשאבים לחקור את זה כשרוב העדים הפוטציאלים נמצאים במדינות שונות. ושנית, גם אם ניתן יהיה לחשוף הוכחות שהמקרה אכן קרה, נותרה השאלה האם זו תקיפה מינית או ניסיון לאונס.

על ניסיון לאונס אין התיישנות במרילנד, אבל הרף להוכיח שמדובר בניסיון לאונס הוא הרבה יותר גבוה, והסיכוי להוכיח שזה המקרה אחרי 36 שנה הוא אפסי. במקרה של תקיפה מינית, מקרה כזה יהיה "תקיפה מינית מדרגה רביעית" שזה misdemeanor שעל פי החוק במרילנד מתיישן אחרי שנה.

ולבסוף, בדרך כלל בכל מקרה מקובל שהמשטרה אוספת ממצאים, ומי שמחליט מה לעשות עם הממצאים זה התובע. מקרים בהם המשטרה או ה-FBI מציגים מסקנות בעצמם, כפי שעשה קומי לגבי קלינטון, זה מאד חריג.

Fellowship

New member
מדוע הנפגעת לא מגישה תלונה על ניסיון לאונס במרילנד?

חשבתי שעברנו את שלב כדור הבדולח, כאשר אני כתבתי שאני בעד חקירה,
התכוונתי לחקירה שבסופה מוגשות מסקנות, גם אם הסיכוי לכך הוא קטן,
התפקיד מספיק חשוב כדי להשקיע כל בדל מאמץ להגיע לחקר האמת.

דונודו

New member
למה שהיא תעשה דבר כזה

כשהיא הבהירה מראש ולאורך כל הדרך שהמטרה שלה היא לספק מידע רלוונטי להליך מינוי ציבורי, ולא לחפש צדק או ענישה במישור הפלילי? הכדור אצל הפוליטיקאים, לטוב ולרע.

Fellowship

New member
מכיוון שנשמע שזה ההליך הרלוונטי לגילוי חקר האמת

ולא הנושא האישי של כיתה ג' שחוקרי ה FBI יגישו למורה.

דונודו

New member
זה בהחלט לא

ההליך הרלוונטי למינוי ציבורי הוא שגוף נבחר שומע עדויות ומקבל החלטה, ומסתמך לפי הצורך על גוף חוקר שאוסף מידע אבל חלילה לא מקבל החלטות בעצמו כי זה לא התפקיד שלו בשום צורה. גם במסלול הפלילי הם לא מחליטים ולא קובעים אשמה אלא רק אוספים מידע ומעבירים הלאה. כל קהילת המודיעין זו כתה ג׳ אחת גדולה של כותבי נושאים אישיים...

למעלה