סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

Fellowship

New member
המשפט האחרון עצוב

אבל אני אפילו לא מתייחס להליך המינוי, אלא לכך שבוצע לכאורה ניסיון אונס(?),
אמנם מזמן, אבל לא חלה על כך התיישנות, אז גם אם הסיכוי להוכחה נמוך, מדוע לא?
היא הרי כבר נחשפה, מה יש להפסיד?

דונודו

New member
למה עצוב?

זה הגיוני להפריד בין הגוף שאוסף את המידע לבין הגוף שבוחן אותו ומכריע, זה נראה לי עניין בסיסי של הפרדת רשויות. הבעיה פה היא בגוף שתפקידו להכריע שהוא קרקס פוליטי. זה בערך מה שראש הוועדה אמר להם עם הציטוטים של ביידן, שה-FBI לא יציל אותם מעצמם וזה עדיין יישאר התפקיד שלהם לקבל את ההחלטה מול מידע חלקי ולשאת בהשלכות.

וברצינות מה יש לה להפסיד? זמן, כסף, משאבים, בריאות נפשית, חקירות בנושא טראומתי, הרי שאלת המינוי שלו תוכרע לכאן או לכאן בעוד גג כמה שבועות וחקירה פלילית יכולה להיגרר שנים, עם סיכויי הצלחה אפסיים, אתה באמת היית בכלל שוקל את זה בנעליה?

vinney

Well-known member
זה אמור להיות חלק מbackground check

כשהמעסיק הנוכחי שלי התקשר למעסיק הקודם שלי לבדוק אם אכן אי פעם עבדתי שם זאת לא הייתה חקירה פלילית. אם המעסיק הקודם היה אומר "לא יודע מי זה", הם לא היו מכניסים אותי לכלא, בסך הכל לא היו מעסיקים אותי. כנ"ל פה. הם צריכים לדעת אם יש דברים בגו, אם האשמות סבירות, ואם העדים אמינים. אבל לא מדובר בסף הפלילי, ולא מדובר בהגשת כתב אישום בסיום התהליך, בסך הכל החלטה אם להעסיק את המועמד בתפקיד המוצע או לא.

Fellowship

New member
לתפקיד כה רגיש, עם האשמה כה חמורה, הייתי מצפה ליותר

ובלי קשר, היא כבר נחשפה, מדוע לא לבצע במקביל גם הליך פלילי?
רק מכיוון שהסיכוי נמוך?

vinney

Well-known member
אם לא הוגשה תלונה במשטרה - אז לא. במקרה הזה גם אם כן תוגש

כי חלה התיישנות על העבירה המדוברת.
&nbsp
החקירה לצורך העניין היא לא חקירה פלילית, הוא לא יועמד לדין.

Fellowship

New member
על ניסיון לאונס אין התיישנות במרילנד

להבנתי היא עצמה לא שוללת בעדותה סעיף כזה.

vinney

Well-known member
היא אולי לא שוללת, אבל זה לא נשמע לי כנסיון אונס

אני מניח שלכל היותר אפשר היה להאשים אותם בתקיפה מינית מדרגה 3 או 4.
&nbsp
https://statelaws.findlaw.com/maryland-law/maryland-rape-and-sexual-assault-laws.html
&nbsp
דרגה 3 זה אכן felony שאין עליה התיישנות, אבל זה מותנה ביכולת להוכיח את החניקה. דרגה רביעית מוכחת עם הוכחת קיומו של עצם האירוע, אבל זה misdemeanor ועל זה כבר חלה התיישנות.
&nbsp
אלא אם כן מארק ג'דג' יאושש את החניקה (ואז אכן אפשר להוכיח את הfelony), אין פה בסיס לתביעה פלילית.

vinney

Well-known member
יש לי נסיון ממקור ראשון בקנדה

לקח בערך שבוע כולל המשלוח עם שליח. לא יודע אם יסכימו לתת לכם לאסוף מהקונסוליה (טורונטו במקרה שלי).
&nbsp
לא חושב שיש סיכון משמעותי עבור dependents אם הראשי כבר אושר ללא בעיות.

vinney

Well-known member
אני אספתי את זה מהמשרד של חברת השילוח

אבל כן, הם יכולים לשלוח למלון.

debby12

New member
מנהל
לפינת שאלה קטנה כללית: ניהול 401K

מרחיבה לשאלות קטנות בכל תחום ועניין... קיבלתי מהמעסיק שלי ניירת בנושא "הטבה" אלקטיבית חדשה שהם מציעים. ההטבה היא ניהול של חשבון ה- 401K של העובדים תמורת 0.6% משוויו. החברה המנהלת היא זו:
https://financialengines.com/workplace ואני מתלבטת מה לעשות.

אין לי מושג מי זו החברה הזו ומה היא שווה, 0.6% מהסכום זה הרבה כסף.... מצד שני אולי הם מנהלים את זה טוב יותר באופן שיהיה רווחי יותר מה- 0.6 אחוז האלה. בקיצור - מי מכיר? מי ניסה? מה דעתכם?

metm98

New member
לא ניסיתי את החברה הספציפית הזאת, אבל בכלל -

כל פעם שניסיתי לתת למקצוענים לנהל לי חלק מהתיק הם השיגו תשואה נמוכה יותר מקרנות האינדקס בהם אני מושקע בד"כ. המסקנה שלי היא שהתשואות המדהימות שהם מראים אינן רלוונטיות לעתיד אלא אך ורק לעבר כלשהוא (שטווח הזמנים שלו נבחר בקפידה).
אבל מי יודע, אולי יש לחברה הזאת סוד שמאפשר לה להכות את השוק בעקביות, אך היא מוותרת באצילות על המליארדים ומעדיפה להעניק את הרווחים ללקוחות מסיבות אידיאולוגיות... (בניקוי העמלה, כמובן)

debby12

New member
מנהל
תודה על התובנות!!

האמת זה מעלה שאלה פילוסופית רחבה יותר. והיא, הייתכן שכל שוק הייעוץ השקעות היא בזבוז כסף עבור הצרכנים/משקיעים שהיו בסה"כ יוצאים עם יותר כסף בכיס עם אסטרגייה עצמית של השקעה. נראה לי לא הגיוני. מצד שני, באמריקה גם יש שירות של נשים שמסרקות לך את הילדים נגד כינים, ועשרות הורים סביבי מוציאים על זה כסף - אז הכל אפשרי....

metm98

New member
תחושת הבטן שלי אינה תחליף למחקר מסודר.

אבל הרבה חוקרים רציניים הרבה יותר מהבטן שלי טוענים שכן.
כולל, דרך אגב, כהנמן. לא מזמן צלחתי את הפרק בו הוא מזכיר את המחקר שלו שמראה קורלציה מזערית בין מנהלי התיקים לביצועים. בספר הוא מתמקד דווקא בהכחשה של מנהלי התיקים, כשכל אחד בטוח שבמקרה שלו הערך של הגורם האנושי (קרי - הוא עצמו) הוא גבוה מאוד.

(למעשה הוא אף מצא קורלציה הפוכה בין מספר הפעולות בתיק לתשואה שלו. אחד ההסברים האפשריים הוא הנטיה האנושית מאוד לממש דוקא את המניות המוצלחות יותר, שהניבו תשואה יפה, ולהשאיר בתיק את משקולות העופרת. אבל זה כבר נושא לדיון אחר....)

למעלה