טוב, בואו נדבר על המילה שמתחילה באות "M"
יאללה, גמרנו לשלוח את הגדולה לקולג' ומשהו חדש לא נותן לי לישון בלילה (כן, השעה 5:45 בבוקר וויתרתי אחרי מלחמה של שעה... אני לוקחת כדורים עם קופאין נגד כאב הראש ומתחילה את היום...) למי שעוד לא הבין על איזה מילה אני מדברת אז זה ה-Menopause.
תמיד ישנתי נהדר בלילה, שמתי את הראש ונרדמתי עד הבוקר... כשהילדים היו קטנים קיימתי את תאוריית הרצף לא מתוך האמונה שזאת התאוריה הנכונה בהורות, אלא פשוט כי היא הייתה מבחינתי הישרדות... הילד ישן איתי, לקח שלוק מהציצי באמצע הלילה, וחזר לישון - שירות עצמי... ואני ישנתי עד הבוקר. אני זוכרת את רופא הילדים שאיים עלי שבגיל 16 הוא עוד ישן איתי, החלפנו רופא והכל בסדר, הילד בן 16 וממש לא רוצה לישון איתי.... אבל אני לא מצליחה לישון...
ושלא תבינו לא נכון, אני יחסית בתקופה נהדרת בחיים שלי, הגדולה משתלבת נהדר בקולג', המתחים של שנת הלימודים של הילד עוד לא התחילו, בעבודה הכל טוב, איתגרתי את עצמי ולקחתי קורס בקולג' ואני ממש ניהנת ממנו... החיים דבש... אבל אני לא ישנה בלילה... חשבתי שזה הג'טלג, אבל חזרנו מישראל לפני חודש אז גם התירוץ הזה כבר פג תוקף... מה יהיה? אתמול דיברתי עם חברה בגילי והיא באותו מצב... לא ישנה בלילה...
והבעיה השניה היא גלי החום... נכנסתי באיחור לישיבה בעבודה, כל הכיסאות היו תפוסים, המקום הפנוי היחיד היה מתחת למזגן... הזזתי את כולם והעברתי את הכיסא לצד השני של החדר כי לא רציתי לשבת בתוך המזגן... ואז חטפתי גל חום... ואני נוזלת... הבוסית הגדולה שאלה אותי אם אני רוצה לחזור למקום מתחת למזגן... אוף....
כבר לא שמתי על עצמי איפור כמעט חודשיים, אני לא מסוגלת להתאפר כי בא גל חום ואני מתחילה לנזול...
איך מתמודדים עם זה? קראתי שזה יכול להמשך שנים...
שמעתי שההורמונים מסרטנים, אני לוקחת איזה כדור צימחי נגד העיניין הזה אבל גם בתור placebo הוא כבר איבד את האפקטיביות שלו...
ה-צ-י-ל-ו....