סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

Fellowship

New member
אלסקה וקנדה

אנו מתכננים טיול לאלסקה וקנדה בקיץ הבא, סה"כ כ 3-4 שבועות,
בהתחלה תכננו טיול בקנדה ולהמשיך לקרוז באלסקה, הבעיה היא שהסטטוס שלנו בארה"ב הוא H4 והויזות בדרכון הן J2.
לפי החוק היבש מותר לנו להכנס חזרה לארה"ב גם ללא הויזות החדשות, בהנחה ויצאנו לפחות מ 30 ימים.
למרות זאת, אנו שוקלים לטוס לישראל כדי להוציא ויזות חדשות (או לחילופין בקנדה/מקסיקו), למזעור הפוטנציאל לתקלות,
אבל אופציה אחרת שחשבתי עליה היא להפוך את סדר הטיול, קרי, קודם קרוז באלסקה ולאחר מכן טיול בקנדה,
כך, אם תהיה בעיה, היא תהיה בסוף הטיול (והמשמעות ברורה) אבל לא באמצע הטיול עם פוטנציאל להרס המשך הטיול.
התחלתי להסתכל על הפלגות לאלסקה שיוצאות מסיאטל, וושינגטון,
אבל בינתיים הבנתי שגם הפלגות מסיאטל לאלסקה (כלומר, אמור להיות רק בתוך ארה"ב),
עוברות דרך קנדה (לפחות חלקן) ולכן בעצם תתכן בעיה בבדיקת הדרכונים טרם ההפלגה,
מכיוון שההפלגה אמורה לצאת מארה"ב (סיאטל), לעברו גם דרך קנדה ואז ולהכנס שוב לארה"ב (אלסקה).

1. בטרם אבדוק עם חברות הספנות, האם זה נכון? יש למישהו ניסיון בנושא?
לפי מה שקראתי בינתיים, מי שפטור מדרכון ומסמכים רלוונטים הם אזרחי ארה"ב כאשר מדובר בשייט במסלול יציאה וחזרה מאותה הנקודה,
ואילו לא אזרחים, חייבים תמיד בכל במסמכים.

2. עד למועד הטיול אמור להיות לנו אזרחות ודרכון פורטוגלי, שבעקרון פטור מהצורך בויזה כדי להכנס לארה"ב,
אבל האם בכלל מותר לנו להכנס חזרה עם דרכון פורטוגלי (ו ESTA), או שזה מיועד רק לתיירים,
ומכיוון שאנו נמצאים בסטטוס מסויים בארה"ב, עלינו להכנס עם המסמכים המתאימים לאותו הסטטוס?

נחמנית

New member
מה האפילקציות הכי שימושיות שלכם?

בעקבות דיון בפורום אחר על ווטסאפ ושמירת קשר על משפחה. מה האפליקציות החביבות עליכם בטלפון?

אצלי זה ווטס אפ, מצלמה, אקיו-ווט'ר (מזג אוויר שנותן תחזית פר דקה לשעתיים הקרובות ומאפשר לי להתכוון מסביב לגשם על ההליכה), קניית כרטיסים לרכבת ומעקב אחרי השאטל של האוניברסיטה, ומשחק פיצוץ בועות עם דובי פנדה (כן, דבילי כמו שזה נשמע והולך מצויין עם הרכבת). לא סופרת את הגימייל לצורך העניין או את התמלול של ההודעות הקוליות שנעשה אוטומטית (למרות שזה שיפור אדיר באיכות החיים בכל מה שקשור לאמריקאיים שמשאירים לי מספר טלפון בהודעה קולית)

Fellowship

New member
קבאנו - שוב חוזר הניגון

כצפוי, לפחות לפי העדויות עד כה, בדיקת הרקע לא מייצרת (ולא מתיימרת) שורת סיכום או מסקנה,
זה בדיוק מה שהיה צפוי מלכתחילה.

אני מבין שיש עניין של הפרדת רשויות, שיש סמכויות ל FBI ויש למשטרה המקומית,
שאין תלונה, והסעיף שעליו אין התיישנות כנראה לא מתאים לסוג העבירה המתוארת וכו',
אבל זה לא זה לא החלק החשוב, חבל שלא ייצרו פתרון הולם יותר, זה החלק החשוב:

1. יש מועמד לבית המשפט העליון, לא פחות, עם עננה חשודה מעל הראש,
אז עם כל הכבוד לאילוצים שהזכרתי לעיל, לדעתי היה מן הראוי למצוא פתרון יצירתי ולייצר תהליך שבסופו של מסקנה,
או לפחות משהו קרוב לכך, מה בדיוק נתן לנו עוד בדיקת רקע שמלכתחילה היה סביר שהיא לא תתרום דבר?

2. אם המינוי יסוכל (ואני מקווה מאוד שהוא יסוכל), המשמעות היא שאפשר לסכל כל מינוי,
"פשוט" צריך להביא מספר בודד של אנשים, חדורי אידיאולוגיה/פרסום/תאוות בצע,
ליצור סיפור מלפני עשרות שנים, שאף אחד לא יכול להוכיח, אבל גם לא להפריך,
להסתכן בעדות שקר, אבל כאמור, סיפור טוב ומספיק מעומעם אף אחד לא יכול להפריך ולצאת לדרך.

debby12

New member
מנהל
שרשור קליל/משמח לסופשבוע

במקום לנהל שרשורפלצת עשירי על אדם דוחה עם בעיות אלכוהוליזם (Haven't the Jewish people suffered enough?), אפשר קצת דברים יותר משמחים?

שתפו במשהו משמח... רעיון למרק סתווי טעים (שמעתי לאחרונה שיש "מרק ערמונים" נשמע לי מסתורי ופריזאי)... משהו טעים שאתם מבשלים לסופ"ש....פאדיחה/בדיחה... משהו טוב שקרה לשם שינוי....

meir12121

New member
האם זה התקוה של הדמוקרטים מול טראמפ?

אחת הבעיות של הדמוקרטים היא שעדיין לא צץ מועמד בולט לנשיאות שיוכל לסחוף את המצביעים מול טראמפ.
אז הנה, אולי יש אחד כזה, קוראים אותו Beto O'rourke.
הוא רץ בבחירות הקרובות לסנאט בטקסס מול טד קרוז. לדעתי זה המבחן שלו, אם יצליח לנצח בטקסס האדומה מועמד רפובליקני מובהק כמו קרוז, אז לדעתי הוא יעלה על המסלול להיות מועמד דמוקרטי ראוי להתמודד מול טראמפ.
[URL]https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3746829,00.html[/URL]

לילה88

New member
medallion signature guarantee - ללא ביקור בארצות הברית

שלום לכולם. נתקלנו בבעיה שאולי תוכלו לעזור בה..
כחלק מתהליך העברת כספים מחשבון ברוקרים אמריקאי לרשותנו, בעלי נדרש לספק טופס מסוים - ואיתו
medallion signature guarantee
כהוכחת זהות. נראה שאין אף גוף בארץ שיודע לספק את החותמת הזו ( ניסינו את הבנק, השגרירות, בנקים אמריקאים ללא הצלחה)
משהוא מכם אולי מכיר דרך להשיג את החותמת הנ""ל - בלי לסוע לארצות הברית?
זה סכום כסף נכבד ואם יש צורך בעלי ייסע, אבל כמובן נעדיף פתרון אחר..
תודה מראש

danakama10

New member
ערכת כימיה לילד שמתעניין

אני רוצה לקנות ערכה כימית (נניח עד 150$), ולא מהסוגים שמוכרים באמזון אלא משהו יותר ״אמיתי״. אני רואה שיש אין סוף אתרים שמציעים אין סוף ערכות, וקשה לי לבחור. יש למישהו המלצה לערכה טובה ומעניינת שמכילה כימיקלים מעבר לנוזל ניקוי ועמילן תירס?

Lisa50

New member
עדכון של חלונות 10

זו הפעם השניה לעדכון שהם דוחפים למחשב מקלקל אותו. רק שילמתי על תיקון לעידכון שמחק את ההארד דרייב, והנה העדכון של היום לא מאפשר לי להכנס למחשב.
כל פעם. שאני כותבת את הסיסמה הנכונה - אני מקבלת הודעה שהיא שגוייה.
Help please
תודה

danakama10

New member
מה לדעתכם אמורה לעשות דר׳ פורד עם כל הכספים שקיבלה?

כמדומני הצטברו עבורה כבר יותר ממליון דולר בגופאנדמי השונים עבורה. בהתחשב בכך שעורכי הדין עובדים עבורה פרו בונו ושהם משלמים את ההוצאות השונות כמו פוליגרף, מה הייתם מצפים שהיא תעשה בכל הכסף הזה? לדעתי, היא צריכה לתרום הכל למרכזי נפגעות אונס, ולעשות זאת באופן פומבי ושקוף.

debby12

New member
מנהל
מה דעתכם על התפטרותה של ניקי היילי?

והתזמון המפתיע שלה כמה שבועות לפני בחירות האמצע? https://edition.cnn.com/2018/10/09/politics/nikki-haley-resignation/index.html

מבחינת מדינת ישראל זה נראה לי אובדן של תומכת נלהבת
. מצד שני אני לא בטוחה שתומכת נלהבת ללא מיצרים במדיניות של ראש ממשלת ישראל הנוכחי זה טוב לאינטרסים של ישראל. מצד שלישי - אולי במצב הנוכחי, צריך להגיד תודה על כל תומכ/ת

KallaGLP

New member
ויחד עם זאת, צריך לזכור שסטיב ג'ובס הוא מיחידי סגולה.

רובנו, אנשים עם כישורים ויכולות בטווח הנורמה, צריכים לימודים והשכלה. מי שיכול בגיל 6 במקום ללכת לכיתה א' ללכת לפתוח חברה (כן, זו היפרבולה, אפשר גם בגיל 18) - כל הכבוד לו, אך רובנו בני תמותה רגילים שצריכים לעבור את המסלול הרגיל כדי שנבין משהו מהחיים שלנו, כולל איך לנהל עסק מצליח. רעיונות יפים לרבים יש, רק שלרובם אין מושג או חוש איך ליישם אותם ואף להתפרנס מכך.

gidishemer

New member
לפני קצת יותר מחודש חגגתי 30 שנים לשחרור

מדהים לחשוב על הזמן שרץ מהר. מן הסתם, זה לא היה באמת שחרור. עוד הספקתי לעשות 18 שנים של מילואים עם 40-60 ימים בשנה... אבל בכל זאת היה משהו מיוחד בשירות הצבאי הרגיל (3+ שנת קבע אחת).
השירות בשבילי היה מאד משמעותי. מאד התפתחתי וגיליתי על עצמי שאני מסוגל לעשות קצת דברים שלא חשבתי שאני יכול לעשות.

ההורים שלי שירתו בצבא המתגבש של הטרום מדינת ישראל ומדינת ישראל הצעירה. חוויה קצת שונה ממה שאני עברתי..

danakama10

New member
התרומה היחידה שלי

היא לבדוק היטב באיזו אוניה אתם מתכננים לשוט. לחלקם יצא, ובצדק, שם של מושבות זקנים. בקרוז שלנו לאלסקה אנחנו היינו הילדודסים, ומעת לעת אפשר היה לראות צוות טיפול נמרץ מובהל לעזרה לקשיש זה או אחר, וקשישים עם מיכלי חמצן מסתובבים בכל מקום. כל הכבוד להם כמובן שהם מטיילים על אף המגבלות והגיל, אבל עבורנו זה לא תרם לאוירה. גם הבידור על האוניה כלל בעיקר בינגו והרצאות על הידרותרפיה (מילה יפה לחוקנים...). למרות שיש בריכה, בהפלגות לאלסקה לא תמיד אפשר יהיה להשתמש אם היא בריכה פתוחה. גם ביולי אוגוסט עלול להיות קר מדי לבריכה.
בקיצור, לבדוק היטב.

gidishemer

New member
לא תקבל אישור

אתה כן תוכל לראות שהתשלום שלך נמשך או שתקבל צ׳ק (או הפקדה ישירה) במידה ומגיע לך כסף.
אם תהיה בעיה, ישלחו לך מכתב (וזה יכול לקחת גם מספר חודשים).

אתה לא מקבל אישור ש״הכל בסדר״.

זה שהדו״ח תקין לא אומר שזה בהכרח הכל בסדר מבחינתם, אלא שזה הכל בסדר מבחינת מה שהם בדקו. תמיד ייתכן שתיפול על אודיט ואז כבר יהיה בירור מקיף

mal1

New member
אנחנו רוכשים את מה שמעבר להקצאת הביטוח אונליין

לפעמים מ-lens.com ולפעמים מ 1800contacts מרוצים משניהם.
לגבי החיוב? אכן. הם קוראים לזה "התאמת עדשות" (כל פעם מחדש). למה? ככה (-:

danakama10

New member
אם הבנתי נכון, הסיבה בגינה את רוצה לראות מרפאה בעיסוק

היא סיבה שהביטוח אינו מכסה. קשה לי להאמין שתמצאי רופא שיכתוב סיבה שאינה קיימת אצל הילד על מנת שתקבלו כיסוי מהביטוח. אגב, אם יש לך PPO את לא צריכה כלל הפניה, ה- OT בוודאי תכתוב מה הסיבה לאיבחון ועל מה צריך לעבוד. גם במקרה הזה, אני בספק רב שתמצאי מישהו שיסכים לכתוב סיבה שאינה נכונה, על מנת שהביטוח שלך ישלם. זה מסכן את הרישיון שלהם.

אם הביטוח אינו מכסה את הסיבה שלכם, תאלצי לשלם הכל מכיסך הפרטי... וולקם לאמריקה.

debby12

New member
מנהל
לשתול עץ בישראל לכבוד הבר מצווה שלו?

בגיגול זריז מצאתי את זה: http://usa.jnf.org/jnf-tree-planting-center/ התרומה הכי קטנה מתחילה ב $18. יש עוד הרבה אתרים - אין לי מושג כמה מהם (או, אולי, אם כולם
) הם הונאה/גניבה

אולי יש פה כאלה שיידעו להמליץ על ארגון שאפשר לסמוך עליו (אנא עארף? הקרן הקיימת לישראל? אם כי האסוסיאציה היחידה שעולה לי עם שמם זה שחיתות של ההנהלה)

על כל פנים - זה נותן תעודה נחמדה על שמו, זה מראה על אכפתיות וחיבה. זה גם "מתחבר" להיות נותנת המתנה ישראלית ול"גוון" ירוק ואוהד סביבה, וזה לא חפץ פיזי שתופס מקום בבית [בייחוד אם הם לא רוצים אותו]

אם לא בא לך, אז עוד רעיון באותו הכיוון זה לתרוך $18 לכבוד הבר מצווה שלו לארגון צדקה אחר שמתאים לך יותר (אולי אפילו ארגון המילגות של האוניברסיטה שלכן?)

למעלה