סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

danakama10

New member
פאנלים סולריים - כדאי?

מישהו עשה את המעבר לסולר?
למה צריך לשים לב? איזה שאלות לשאול?

גריאס

New member
מישהו זוכר מה היה הסלוגן

של "אפרופו" (בתי קפה) בשנות ה-90?

debby12

New member
מנהל
הסיוט עם החיות נמשך

אז אחרי הטרגדיה של החתולה שנדרסה בסוף השבוע, אתמול בלילה (לא מאוד מאוחר) ירדה אמצעיתנו למטה לקחת לעצמה משהו לשתות, ואז חזרה בטיסה למעלה והודיעה: "יש חתול אפור בחדר העבודה! ראיתי אותו מאחור, מצד הזנב, אוכל מקערת האוכל של הכלבה".

ירדתי איתה למטה, היא היתה לפני, ואז כשהיא הסתכלה לכיוון חדר העבודה התברר שזה דביבון (יעני ראקון). יתרה מכך, עיניהם הצטלבו למשך שניה שהרגישה לה כמו נצח והיא טענה שהוא "הסתכל לה לתוך הנשמה" [בחיי שמדובר בילדה שפויה ורגילה ביום יום].

הכלבה סוסה, עזית-עאלק, היתה בשעה הזו עסוקה בלישון בקומה השניה. וסירבה אפילו להתעורר כדי לגבות את בני הבית במשימת סילוק הדביבון [כלומר - זה לא שהיה ראתה אותו ונבהלה. היא פשוט המשיכה לנחור הרחק משם]

הדביבון לעומת זאת, היה עסוק בלטחון את האוכל של הכלבה. יש להם ידיים קדמיות. הוא הרים כל פעם כופתאית אוכל יבשה קטנה, טבל בקערת המים, ואכל בהנאה, משל היה אורח בליל הסדר שטובל במי מלח [או אולי הוא רצה להחריש את הרעש כמו חיילים שמרטיבים ביסקויטים בטירונות
]

הוא אפילו לא ממש נבהל בטירוף מלראות את רמבו. שמצידו פתח את הדלת הקדמית ופיטרל קצת בסביבה עד שירום הודו הדביבון דידה בניחותא לדלת והחוצה)

ברי לנו שהוא נכנס דרך הדלת של החתולים. כבר מזה שנים יש לנו דלת כזו ולא ידוע לנו שדבר כזה אי פעם קרה. הילדה שנתקלה בו טוענת בעוז שזו נשמתה של החתולה המנוחה שבאה להיפרד. כבר אמרתי שאנחנו בד"כ משפחה שפויה?

על כל פנים - עכשיו נצטרך להתחיל לסגור/לפתוח לחתול 10 פעמים ביום. אוף.

אה, וניסיתי להתקשר לדורס. הוא לא ענה. שלחתי טקסט נעים בו הרביתי להודות לו על שהשאיר מספר. נראה....

ilanvag

New member
מקבילה אמריקנית לשיר "אני ואתה" של אריק איינשטיין?

חברים, אני מחפש שיר אמריקני עם מסר דומה/מקביל ל"אני ואתה" של אריק איינשטיין.

מישהו מכיר משהו?

תודה מראש!

https://www.youtube.com/watch?v=OYcw_12QDa4

danakama10

New member
Christine Blasey Ford

אני בשיא הכנות לא מבינה את ההתנהלות.
1. הגברת שלחה מכתב ביולי לסנטור פיינשטיין בו היא מאשימה את קוונה, ודורשת לא לחשוף את שמה. מה בדיוק היא ציפתה שיעשו עם פניה אנונימית?
2. מספר ימים לפני ההצבעה, פתאום זה מודלף לעיתונות, כמובן, "למורת רוחן" של פורד ופיינשטיין. הגברת כעת מציבה תנאים (!!!) למתי ואיך היא תבוא להעיד בפני הסנאט והאם היא בכלל מסכימה להעיד לפני שה- FBI חוקר אותו. ככה זה עובד בדר"כ? עדים מציבים דרישות לסנאט?
3. זה לא מזכיר "קצת" את המקרה של אניטה היל?
4. חברה שלה שלחה לסנטורים מכתב תמיכה בה היא כתבה שהיא יודעת שהמקרה הזה נכון. כעת היא נלחצת כשהיא מבתקשת להכנס לפרטים, והיא מודה שאין לה מושג אם זה קרה או לא.
https://www.npr.org/2018/09/20/6497...ssmate-that-it-happened-or-not-i-have-no-idea
ומדוע זה לא משנה שחבר שהיה לו שהיא טוענת שהיה שם בחדר איתם מכחיש מכל וכל את האירוע?
5. אני מודה - לא ממש משנה לי אם קוונה באמת עשה את מה שהיא מייחסת לו למעלה מ- 30 שנה כשהיה תלמיד תיכון שיכור. היא טוענת שבמסיבה כלשהי (שאינה זוכרת באיזה בית התרחשה ומתי) הוא היה שיכור לחלוטין והוביל אותה לאחד מחדרי השינה בבית, השכיב אותה על המיטה שכב עליה, ניסה להפשיט אותה וסתם לה את הפה עם היד כשרצתה לצעוק.
לפני למעלה מ- 30 שנה הסטנדרטים היו אחרת לגמרי. הרבה בנים עשו דברים כאלו בנסיון להראות איזה studs הם, והבנות בדר"כ מילאו את תפקידן והתנגדו, ובזה הדברים היו בדר"כ נגמרים, כמו במקרה הזה. האם טוב שהסטנדרטים השתנו? בהחלט! ללא כל ספק. אבל לשפוט היום התנהגות בעולם האתמול של אנשים על פי סטנדרטים של היום? הרבה הרבה הרבה גברים יהיו outed כמטרידים מינית, למרות שהם אימצו את הסטנדרטים של היום וכבר לא נוהגים כך.
6. על כמה מתערבים שעוד 2-3 נשים תצטרפנה לחגיגה ויעידו דברים דומים? הרי צריך למשוך את ההשבעה עד נובמבר לפחות... הנשים האלו מן הסתם כרגע עסוקות במחיקת פרטים בסושיאל מדיה ובתדרוכים שונים.
הדמוקרטים לא צריכים לשכוח שגם לרפובליקאים יש פה, וגם הם יוכלו לשלוף מישהי בת 70 שתעיד איך נחשבה MILF, והקנדידט שיהיה לדמוקרטים ניסה להשכיב אותה למורת רוחה, היא לא זוכרת מתי והיכן הסיפור התרחש, אבל הוא קרה לפני 35 שנה... ועכשיו לכו תוכיחו שאין לכם אחות.
7. לדעתי צריך לקיים את ההצבעה. במקביל, שה- FBI או מי שאחראי - יחקור (ואיך חוקרים מקרה שכזה שהתרחש לפני למעלה מ- 30 שנה... לא ברור. אולי אפשר לצרף לצוות החוקרים מומחי מיחשוב שיוכלו לשחזר את כל מה שהגברת מחקה מהסושיאל מדיה שלה, זה גם עשוי לשפוך אור על הפרשה). אם יסתבר שהוא עשה מה שהיא טוענת, אפשר יהיה להחליט אם לעשות לו impeachment. אבל מה שקורה עכשיו הוא פשוט obstruction of justice.

metm98

New member
אמזון, חיוכים, וילדים חולי סרטן בישראל

אני מניח שהרבה אנשים כאן משתמשים באמזון סמייל - המערכת בה אמזון תורמת מחצית האחוז מקנייתכם למטרה שתבחרו (הבנתי שרוב האנשים בוחרים לתרום לבית הספר המקומי, וזה מצויין).
אני לא יודע כמה כאן מכירים את עמותת חיים בישראל, ומי שמכיר - אני מקווה שזה רק מהצד הנותן. העמותה הזאת עושה עבודת קודש ותומכת בילדים חולי סרטן ומשפחותיהם בכמה וכמה רבדים. העיקרון המנחה שם הוא למקסם את ערך התרומה "אל מיטת הילד החולה" וכל חברי ההנהלה, כולל היושב ראש, עושים עבודתם בהתנדבות מלאה.
אז אם מישהו רואה בכך מטרה ראויה (כמוני), אפשר לבחור את העמותה כמטרת התרומה באמזון סמייל.
הדרך לעשות זאת היא:
תחת התפריט " Account & Lists, Your AmazonSmile"
לחפש ולבחור "Hayim Association for Children With Cancer in Israel"
ואח"כ צריך לזכור לגשת לאמזון דרך הלינק https://smile.amazon.com/ כדי שהתרומה תתבצע. (אוקי בוסטון גיא, אני מודע לביקורת שאמזון מקבלת על האילוץ הזה ולכך שרוב האנשים מתעצלים/שוכחים לתקתק אתה החיוך למען התרומה, אבל מטרה כל כך ראויה מצדיקה את המאמץ הקטן הזה).

תודה על תשומת הלב וסליחה על ההסבר המיגע.

_____

גילוי נאות, גם אני פעיל בעמותה ברמה כזאת או אחרת - אך מעולם לא קיבלתי על כך שכר או טובת הנאה אחרת.

debby12

New member
מנהל
דיון פילוסופי על פרישה (מעבודה) או שינויים גדולים בקריירה

אני עוד רחוקה מזה... ורבים פה רחוקים עוד יותר. אבל תמיד כיף לחלום בהקיץ.

אחרי הטיול ב-RV במהלכו היה לי זמן להגיגים "פרספקטיביים" על החיים, וגם בשל עייפות החומר, מעניין אותי לדון בזה קצת. נגיד:

* באיזה גיל הייתם רוצים לפרוש מעבודה, אם בכלל?
* באיזה גיל פרשו הוריכם? או מכרים קרובים אחרים?
* מה הייתם עושים לו פרשתם כדי לא להתחרפן?
* האם עברתם בחייכם הסבה מקצועית משמעותית ואם כן - ספרו קצת עליה.
* כל מחשבה אחרת שעולה לכם בראש

והנה סיפור מעורר השראה אחד... https://xnet.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5342248,00.html

Fellowship

New member
האשמה נוספת נגד ברט קאבנו

מבלי להפחית מחומרת מעשים שכאלו, מבלי לייחס משמעות לשוני בין התקופות,
בלי חלילה לזלזל בקושי של הגשת תלונה ע"י נפגעות,
ובטח ללא שום קשר לדיעה פוליטית (אם כבר, איני רוצה שופטים שמרנים), זה נשמע לי לא לחלוטין לא הוגן.

להשחיר את פניו של אדם מקצוען מן המעלה הראשונה, בטענה של ארוע שאירע לפני 35 שנים,
שכנראה אין שום סיכוי להוכיח, נראה כמו מסע מתוזמר לביצוע סיכול ממוקד של המינוי ותו לא.
הקושי והשיהוי בהקשת תלונה ידוע ומוכר, אך לעשות זה רגע לפני ביצוע המינוי, מטיל צל כבד על טענת תום הלב של המתלוננות.
האם תפקידיו הקודמים היו כה איזוטריים שלא היה כדאי להתלונן עליו כבר אז?

אני בעד בירור וחקירה, אם יש סיכוי כלשהו להוכיח דבר מה, תמיד כדאי לחקור ולבדוק,
אבל אם המשמעות הפרקטית של החקירה היא סיכול המינוי,
ומושא החקירה היא עבירה שבוצעה לפני 35 שנה שמלכתחילה היכולת להגיע לחקר האמת הוא קלוש,
אז צר לי, מאוחר מידי, לעניות דעתי.

That been said, אם אתעלם לרגע מתחושת אי הצדק ואתן מקום גדול יותר להשקפת העולם,
אישית אני מקווה שהוא לא ימונה, אלא שיצליחו לדחות ולאחר בחירות האמצע למנות מועמד דמורקטי תחתיו.
(מונח שלאור הסיפור המדובר מקבל קונוטציה אחרת
).

נחמנית

New member
שאלה משלימה לדיון למטה - עבודה של אחרי צבא

הדיון על הפנסיה העלה לי תהיות על הפנסיה שבאה לפני שמתחילים לעבוד. מעולם לא עבדתי בעבודת "תיכוניסטים/אחרי צבא" לא היה לי טיול גדול ולא חסכתי אליו כסף.

עבדתם בעבודה קלילה וזמנית בלי מחויבויות ושאיפות אי פעם? (מלצרות, תחנת דלק וכו)
מרגישים שזה תרם לכם? אפשר להתרגל ל"מה זה לעבוד" בלי מחויבויות? אפשר לתקופה של חוסר דאגה יחסי (הכנסה בלי חשיבה רבה על העתיד)?
מכיוון שהעולם משתנה והרווחה הכלכלית משתנה. אני רואה הרבה הורים כאן שולחים את הילדים ישירות לקולג' - הייתם רוצים שלילדים שלכם תהיה תקופה כזאת יותר חסרת אחריות בוגרת, שלב ביניים, או הייתם רוצים שיצאו ישירות לחיים?

vinney

Well-known member
טוב, משהו קצת יותר מועיל לאנושות לשם שינוי

אם כבר מצאתי את הפורום הזה, אולי גם תעזרו לי קצת במשהו?

אני מדבר על תרומות. יש לי כמה ארגונים שאני תורם להם באופן קבוע דרך המשכורת, אבל לקראת סוף השנה אני מתחיל לתכנן את התרומות החד פעמיות...

יש דעות על ארגונים יהודיים/פרו-ישראליים (אבל לא דתיים), ואחרים שאתם ממליצים?

וכן, איך נפתרים מטונות דואר הזבל שמגיעות אחרי תרומה הכי קטנה למישהו? כבר קיבלתי את כל מה שתרמתי במדבקות כתובת ומטבעות 5 סנט...

John the Savage

New member
אני מתנצל שאני פותח עוד שרשור בעניין ברט קאבנה

אבל השרשור הקודם כבר נהיה שרשורפלצת ארוך מידי, וזה עלול להבלע. העניין הוא שהיום אוואנטי פרסם סיפור של מתלוננת שלישית, ולמרבה הצער, הסיפור של המתלוננת השלישית לא נשמע אמין מהרבה מאד סיבות.

יכול להיות שיתפרסם בהמשך מידע נוסף שיגרום לי לשנות את דעתי בעניין. אבל אם אני צודק, התחושה שלי היא שבקרוב יתפרסם וידוי של אותה גברת סווטניק שתכתוב שהיא משקרת. ואני מנחש שיהיו כאן כאלו שמיד יקפצו ויצעקו "אמרנו לכם, הכל שקרים". ואני מנחש שהרפובליקנים יתשמשו בזה בכדי לפגוע באמינות של המתלוננות האחרות. אלא שאם זה יקרה, זה דווקא יוכיח בדיוק את הנקודה: בדיוק בגלל זה, צריך לחקור כל תלונה.

טמפה-פלורידה - סוף דצמבר תחילת ינואר.

הפכנו את הנסיעה לדרום החם לאירוע שנתי.
הפעם מלבד החופים החמים באמת, החלטנו להוסיף גם את איזור טמפה וקלירוואטר. עכשיו בשלב הזמנת המלונות, עלתה השאלה. כמה באמת חם באיזור בתקופה המדוברת? האם שווה ולקחת מלון ריזורט, על החוף כדי להנות מהמים והחול, או שקר מידי ואפשר להסתפק במלון קצת רחוק יותר ורק לראות את הים החלון ולהתרכז בדברים אחרים? רעיונות ממי שיודע יתקבלו באהבה. - תודה.

Fellowship

New member
עדכון בנוגע להוצאת ויזה חדשה בפורטוגל

תקציר הפרקים הקודמים
אישתי, עובדת כרופאה וחוקרת ב NIH, עברה מויזת J1 ל H1B מתוך ארה״ב,
היתה צריכה להציג בכנס בפורטוגל ולא היתה לה ויזה מתאימה בדרכון כדי להכנס חזרה לארה״ב.
התלבטנו האם לטוס במיוחד לישראל, החלטנו שזה לא שווה את הזמן והמאמץ,
אלא שניקח סיכון מסויים והיא תבקש את הויזה בשגרירות ארה״ב בליסבון, פורטוגל.
לפני כן וידאנו שבליסבון מקבלים ישראלים ולא רק מקומיים, שאפשר להגיש אצלם את הבקשה, כולל לויזה מסוג חדש,
שאלנו גם ספציפית בנוגע למעבר מ J1 ל H1B.
מילאנו DS-160, היה פטור מתשלום עמלה (עובדת פדרלית שטסה למטרת עבודה), קבענו תאריך ושעה לראיון דרך המייל,
אפילו הסכימו לקבוע לנו תאריך נוסף למקרה שלא נספיק לתאריך הראשון (שנקבע מספר שעות לאחר הנחיתה).

סטטוס
הויזה אושרה ללא יותר מידי שאלות וללא עיכובים (תודה למי שסייע עם טיפים כיצד להפחית את הסיכוי ל TAL),
היא ביקשה לאסוף את הויזה מהשגרירות כדי לקצר זמנים, גם את זה אישרו לה, הויזה ברשותה.

עדכונכם, אם כי חייבים לציין שכל מקרה לגופו וסביר להניח שאי אפשר להסיק יותר מידי ממקרה ספציפי.
בד"כ שומעים על הבעיות, לכן חזרתי לעדכן גם בתוצאות חיוביות, לא שזה מדגם מייצג כלשהו.

ואי אפשר בלי שאלה
שאר בני המשפחה צריכים להוציא ויזת H4 במקום J2 בדרכון, אנחנו מתכננים טיול לקנדה וקרוז באלסקה,
כנראה שלא נרצה לסמוך על ה Automatoc Revalidation.
אנו בודקים אם אפשר לעשות זאת בטיול מקדים לקנדה,
האם אישור ויזה זו אמור להיות הרבה פחות בעייתי/מסוכן (מבחינת הסיכוי לעיכוב),
מפאת העובדה שזו ויזת Dependent, לא מאפשרת עבודה וכו׳, או שאין קשר?

tyger26

New member
מיסוי ביטוח מנהלים בארצות הברית

אני רוצה לשאול לגבי מיסוי של ביטוח מנהלים בזמן שאני חי בארצות הברית. מכיוון שמדובר בשילוב של קרן פנסיה וביטוח חיים, אם הבנתי נכון מרואת החשבון, צריך לשלם מסים על החלק של ביטוח החיים (אין לי מושג איך אפשר להפריד את זה). זה נשמע לי לא נכון, אבל מכיוון שאין מס על ביטוח חיים שמשולם בסכום חד פעמי אז אולי?

בטח יש פה אנשים עם ביטוח מנהלים מישראל שכבר הגישו דיווחי מס בעבר - איך זה הולך מבחינת המיסוי? (ברור שצריך לדווח ב-facta, אני שואל על מיסוי)

Fellowship

New member
חקירת FBI

אם הבנתי נכון, הם לא מתיימרים להגיש גם מסקנות/המלצות, אלא רק סוג של סיכום ראיונות? (FD-302 להבנתי, שאליו התייחס השופט בשימוע)
אם זה לא תפקידם, מדוע לא לדרוש מ Montgomery County Police לבצע חקירה?

אנחנו תכף יוצאים אליהם, יש להם היום יום פתוח, אולי אבקש מהם לפתוח בחקירה

John the Savage

New member
אז איך אתם מתעדכנים בחדשות?

מה מקורות המידעה העיקריים שלכם לגבי ארועים שקורים בארה"ב ובעולם? איפה אתם אתם מקבלים מידע, ואיפה אתם קוראים/שומעים ניתוחים ודיעות לגבי מה שקורה? ערוצי חדשות בטלוויזיה (איזה)?, עיתונים? בלוגים? ערוצי יוטיוב? דברים שחברים שלכם משתפים בפייסבוק?

אצלי: אין לנו כיום כבלים, כך שאני לא צופה בחדשות בטלוויזיה, באף ערוץ. אני עוקב אחרי כותרות בגוגל ניוז, יש לי מנוי לוושינגטון פוסט, ואם אני רוצה להעמיק יותר בנושא ספציפי, אני עורך חיפוש בגוגל לגבי החדשות בנושא הספציפי הזה. ואז אני קורא גם טורי דיעות וניתוחים בעניין בכל מיני מקומות (והרבה פעמים גם בבלוגים/עיתונים עם עמדות פוליטיות שונות בשביל לראות מה חושבים בצד השני). אני גם עוקב אחרי בלוג שמפרסם תקצירי ארועים וקישורים לכתבות שנקרא Whatthefuckjusthappenedtoday. אני צופה גם בתוכניות סאטירה כגון קולבר, אבל לא מתייחס לזה כחדשות או כעובדות.

נשמע אולי מהתיאור הזה שאני מקדיש המון זמן להתעדכן בחדשות, אבל לרוב אני בעיקר מתעדכן בכותרות, ואם קורה משהו משמעותי, אני קורא יותר. אבל בכל מקרה, חשוב לי להתעדכן ואני כן מקדיש זמן לזה. בחדשות בישראל אני כבר הרבה פחות מתעדכן. בד"כ רק אם אני רואה דיונים בפייסבוק על משהו שקרה בארץ (או משהו שמגיע לתקשורת האמריקאית), אני הולך וקורא גם בעיתונים ישראלים.

איך אצלכם?

danakama10

New member
שאלות בגינון ובכלבים

אני לוקחת אתנחתא מהפוליטיקה עבור 2 שאלות:

גינון:
התחלתי לגדל ירקות ופירות בגינה, ותענוג לקטוף ולאכול הכל טרי טרי. אנחנו לא מרססים נגד מזיקים, ושמתי לב שבעלים של רוב הירקות יש נגעים שונים. למשל - בברוקולי יש תולעים ירוקות שזוללות את העלים בקצב מדהים (אני כמעט בטוחה שמדובר בזחלים של פרפרים, כי מאז יש הרבה פרפרים לבנים באיזור), והעלים של הפלפל נראים גרועים מאוד (אכולים, מקופלים, נגעים שונים). העניין הוא שהירקות עצמם לא פגומים. כל הפלפלים שלמים ונהדרים, וגם תפרחת הברוקולי נקיה. יש טעם לרסס נגד מזיקים, או בגלל שהירק עצמו נשאר נקי אפשר לוותר?

כלבים:
הכלבה מקבלת Nexgard לפשפשים וקרציות. היא אמורה השבוע לקבל מנה חדשה, והמשקל שלה קרוב מאוד למעבר למינון חזק יותר (המינון החלש הוא עד משקל 24 פאונד, ומ- 24.1 פאונד עוברים למינון חזק יותר). היא שוקלת 23.5 פאונד. הרוקח של הוטרינר אמר לתת לה עדיין את המינון החלש יותר כי היא לא עברה את ה- 24, ואני שואלת את עצמי, האם לא כדאי לתת את המינון החזק? הרי היא תמשיך לגדול במהלך החודש (היא בת 6 חודשים) ואני רוצה להיות בטוחה שהיא מוגנת. דיעות? בנוסף, המחיר אצל הוטרינר של הנקסגארד הוא מופקע לחלוטין. ראיתי שאפשר אונליין לקנות במחיר נמוך בהרבה. יש בתי מרקחת אונליין מומלצים שיש לכם נסיון איתם? הן מבחינת המחיר והן מבחינת השירות?

למעלה