סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

Fellowship

New member
לא נראה לי שהמזג השיפוטי שלו רלוונטי

את המזג השיפוטי אפשר לבחון דרך היסטוריית השיפוט שלו.
אגב, אם לא יקבל את המינוי, הוא יוכל לחזור להיות שופט פדראלי? (אם ירצה בכך)

vinney

Well-known member
שופטים פדראליים זה מינוי לכל החיים

בכל הערכאות.
&nbsp
הסנאט יכול להחליט לעשות לו אימפיצ'מנט (אני בספק, בטח שלא הסנאט הנוכחי), או הוא יכול להתפטר. שום דבר אחר לא יזיז אותו משם עד המוות.

placid1

New member

גם אני חושבת שהוא נראה אנושי וברור גם למה הוא ככ אמוציונלי, אבל הוא לא נראה ומתנהג כמו שהייתי מצפה משופט עליון. הבכי, הצחוק, הטיקים עם האף והתשובות המתחמקות לא עושות (עלי) רושם רציני.....

KallaGLP

New member
אכן, לחלוטין לא טיפוס של שופט עליון מכובד.

יותר של עסקן פוליטי קטן ומושתן שאין לו אפילו מספיק כישרון כדי להתחמק בצורה אמינה.

danakama10

New member
היא שיחקה את תפקיד

האשה המבוהלת, מבולבלת והו כל כך חביבה ומתחשבת. חבל שהשתיקו אותה כל פעם שהפה שלה התחיל להתגלגל כמ שמסרה את הפרטים על האינטרנס מגוגל, בהקשר לשתי הדלתות שלה.
הוא שיחק את תפקיד הנסער, שנלחם על חייו וזה בהחלט עדיף מדמות ממלכתית.

vinney

Well-known member
חייו לא בסכנה.

גם לא גופו ולא חרותו, ואפילו לא משרתו.
&nbsp
ומה עשו לך האינטרנס של גוגל? חצי מהמפרץ משכיר להם חדרים, מה הבעיה שלך עם זה?

vinney

Well-known member
חובת ההוכחה בהחלט עליו

אין לו שום זכות מולדת להיות שופט עליון. הוא צריך לשכנע את המעסיק שהוא מתאים לתפקיד, וכמו לכל תפקיד - יש עוד אלף כמוהו מחכים בתור.
&nbsp
אף אחד לא חייב לו כלום פה.

Fellowship

New member
ככה נראה שימוע שגם משודר לתקשורת?

פעם ראשונה שאני צופה למשך יותר ממספר דקות, זה נראה כמו קרקס תקשורתי,
רק קצת יותר רציני מכתבות צהובות.
זה נשמע חקירה, רק בגן ילדים במקום ע"י מקצוענים עם הכלים המתאימים.
&nbsp
אני מבין כאשר מדובר בשימוע שבו מנסים לברר עמדות של אדם,
אבל זו סוג של חקירה, מאוד לא מקצועית (מן הסתם).

vinney

Well-known member
זה גוף פוליטי חודשיים לפני בחירות, למה אתה מופתע?

ובארה"ב, עם בחירות כל שנתיים, תמיד יש לך שליש מהאנשים בחדר שבדיוק יש להם פריימריז או בחירות עוד מעט.
&nbsp
השימועים בקונגרס הם תמיד כאלה. לא שבכנסת זה שונה מהותית...
&nbsp
אם רוצים חקירה מקצועית - נותנים לגוף מקצועי לנהל אותה (ע"ע מולר אל מול החקירות של הקונגרס).

Fellowship

New member
אבל פרוצדורלית, איך מגיעים לזה?

האם בהגדרה זה שימוע רגיל לפני מינוי,
אבל לאור ההאשמות זה הפך לסוג של חקירה?
&nbsp
ולא ממש הבנתי מדוע לא לוקחים פסק זמן מהשימוע, שולחים לחקירת FBI, וממשיכים עם תוצאות החקירה.
&nbsp
שאלו אותו בנושא, התשובה שלו שילבה התחמקות אבל גם התמודדות עם האמת בצורת טופס 302 שהיה מתקבל בסוף החקירה.
לפחות למדתי מה זה הטופס הזה

vinney

Well-known member
אין ממש הבדל בין "שימוע" ל"חקירה"

"שימוע" זה סוג של חקירה שוועדות הקונגרס יכולות לעשות. זה יכול להיות שימוע ציבורי (כמו עכשיו), או בדלתיים סגורות (בנושאים מסווגים), או בהתכתבות (הרבה ממינויי שופטים בערכאות נמוכות), או בשאלות מול אנשי הצוות ולא חברי הוועדה עצמם (בד"כ מדובר בחקירות קצת יותר מגובשות - בנגאאאאאאאאאאאאזי, רווווווווווווווווסיה, למשל, אבל יש גם דברים קצת יותר טכניים ואפורים שנחקרים על ידי הצוות המקצועי).
&nbsp
בסופו של דבר - הכל זה חלק מהעבודה של הוועדה, בסיומה הוועדה מגבשת החלטה בנושא (אישור או אי אישור מינוי, פרסום דו"ח, וכד').
&nbsp
אם מתגלה עבירה כלשהי - זה עובר לטיפול המקצועי או לחלופין (במקרה של בעלי תפקידים באישור סנאט או הנשיא/סגנו) - הליך אימפיצ'מנט (שמתחיל מהוועדות בבית הנבחרים, ומסתיים ב"משפט" של הסנאט).

Fellowship

New member
אבל מעבר לכך שבעיני מה שאני רואה זו בדיחה

נראה שמנסים לברר האם הוא ביצע את המעללים,
למה לא להעביר את הבירור הזה לגוף שזה תפקידו המקצועי,
במקום לנהל משפט שמזכיר בירור של הגננת מי לקח לדנה(קמה) את הבננה?

vinney

Well-known member
מאיזו בחינה?

הרפובליקנים לא מעוניינים בכך מכמה סיבות:

זאת הודאה שהם לא פוסלים את התלונה על הסף, דהיינו שהם מוכנים לקבל שקבנה אכן עשה זאת. זאת תהיה פגיעה באגו של טראמפ, בעיקר.
זה יעכב את התהליך מאוד, בכמה חודשים לכל הפחות. דנהקמה כבר הסבירה למה זה בעיה - הרפובליקנים חוששים שלא יהיה להם רוב הסנאט (לפני שנה זה היה חשש מופרך, עכשיו? אפילו טד קרוז נמצא ביתרון קל ביותר מול המתמודד מולו)
הם רצו להעביר את המינוי הזה עד סוף השבוע כדי להשביע את קבנה לעליון לפני יום שני - פתיחת המושב הבא של בית המשפט העליון. אם לא יספיקו, אז הם נכנסים למושב נוסף עם בית משפט עליון מפוצל חצי חצי, ויהיו (כמו תמיד...) תיקים שהם רוצים החלטה לשביעות רצונם לגביהם, במיוחד בנוגע למפות הבחירות, זכות בחירה והcensus, אבל לא רק (כמה תיקים בנושאי הגירה, הפליה, וכמובן - אפשרות להעמיד את טראמפ לדין).

מבחינת הדמוקרטים כל אלה הן סיבות טובות למה כן להתעקש על החקירה, אז מבחינת הרפובליקנים זה גם "משחק פוליטי של הדמוקרטים". לטענתם אלה הסיבות היחידות, ודמוקרטים לא באמת מעוניינים בחקר האמת (טענה דמגוגית משהו).

John the Savage

New member
איזה אינטרס יש לרפובליקנים לעשות את זה?

מבחינתם, או שמצביעים למנות אותו השבוע, או שהוא פורש/מודח ואז יש להם עדיין זמן למנות מישהו אחר לפני הבחירות. אין להם שום אינטרס לנסות באמת לברר את הפרטים ולחקור את העניין לעומק.

danakama10

New member
בניגוד לפיינשטיין שהסתירה את זה

במשך כמע6 7 שבועות, כדי לשחרר את זה בשניה האחרונה ולעכב את המינוי עד הבחירות?

placid1

New member
בהנחה שהיא עשתה את זה כדי לשבש

את ההצבעה, את חושבת שבגלל אשה אחת פוליטיקאית, צריך לבחור במישהו שיישב בבית המשפט העליון לעשרות שנים,העיקר שפיינשטיין תידפק?

אני טרם ראיתי את העדות של פורד כי הייתי בעבודה, אבל ראיתי את האיש הרגזן, החצוף, הוויינר והטיפש הזה ובלי להתייחס בכלל לשאלת עברו המיני ונניח שהוא מעולם לא השתכר או זיין במסיבה, קשה לי להאמין שמישהו יחשוב שהאיש הזה מתאים להיות שופט עליון, אלא אם יש לך אג’נדה וחשוב לך לדחוף שמרן לבית המשפט ושיישרף העולם.....

למעלה