סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

danakama10

New member
מה עניין שמיטה להר סיני?

אני נגד הרעלת חיות בר שכל חטאן שראקון אחד חדר לבית דרך דלת לחתול. אני מבינה שאתה וענת תומכים בהרעלת חיות בר. מעבר לזה שיכול להיות שזה לא חוקי, זה מעשה מתועב.
אתה משווה הרעלת חיות בר לשמירה על הגבולות של ארה"ב?
אז בוא נבדוק שאתה מסוגל לפחות לעבור את מבחן הדו-פרצופיות:
(1) האם כשאובמה הפריד הורים מילדיהם ושם את הילדים וההורים בכלובים זה היה בסדר מבחינתך? כי אז לא אתה ולא אף יפה נפש אחר צפצפתם מילה.
(2) אם אתה נגד הפרדת הורים מילדיהם, מה אתה מציע לעשות עם ילדים שההורים שלהם עברו על החוק והולכים לכלא? לא לכלוא את ההורים כי אסור להפריד בינם לבין הילדים? או שאם מדובר בפושעים "רגילים" זה בסדר לשלוח את ההורים לכלא ולהפריד בינם לבין הילדים, ואם מדובר ב"מהגרים חסרי ניירות", רק אז אסור להפריד?

Anat Shemer RDI

New member
בוקובזה דווקא נגד רעל

ובעד חץ וקשת. אני לא תומכת בחץ וקשת מאותן סיבות שלא אשתמש בהם למיגור עכברים וחולדות (גם כן חיות בר) שנכנסים אלי הביתה:
1. אני לא יודעת להשתמש בחץ וקשת וסביר שאחטיא את הרקון.
2. הוא בטח יריח אותי מחכה לו וינסה לחזור בלילה אחר, מה שאומר שאצטרך לחכות לו הרבה לילות .
אבל אולי באמת יש מלכודות לרקונים? בכל מקרה הרעיון שמסתובב לו רקון בקומה התחתונה ועושה שם אלוהים יודע מה מפחיד ודוחה אותי אפילו יותר מהרעיון שחולדה ועכבר מסתובבים לי שם, והטיפול בהתאם. גילוי נאות: אם אני זריזה מספיק, אני דורכת על ג'וקים שנכנסים אלינו הביתה, ואני מועכת יתושים. אני גם אוכלת כל יום חיות מתות (שאנשים אחרים הרגו, ארזו ומכרו לי בסופרמרקט).
אגב, רקון וחבריו טרפו לנו מידי פעם את התרנגולות. כמובן שהם לא זכו לשום הרעלה או מלכודת כי זו זכותם, אנחנו רק מקפידים מאוד לסגור את הלול עם חשכה. אבל אם הם יכנסו אלי הביתה אני אחפש את הדרך הכי מהירה ויעילה לחסל אותם.

danakama10

New member
ואת לא חושבת

שפתרון פשוט והגיוני יותר הוא לחסום את דלת החתול בלילה?

placid1

New member
זו לא דרך יעילה ומהירה והיא גם לא חוקית כשמדובר

ברקונים. הרעלה לא תהרוג את הרקון בתוך הבית, הוא יספיק לצאת החוצה וימות (בייסורים סביר להניח) ואז חיות שיבואו במגע עם גופתו עלולות להינזק גם כן. ואם במקרה האוכל המורעל יגיע בטעות לאחת מחיות הבית או ילדי הבית זה בכלל יהפוך לפיגוע....
כמו שאתם מקפידים לנעול את התרנגולות בלילה, כך צריך לסגור את הפתח של החתולים ונפתרה הבעיה.

danakama10

New member
שקר

חתולים הם חיות פולשות שעושות נזקים אדירים לסביבה.
https://www.bbc.com/news/science-environment-21236690

אני בעד (1) לא לתת לחתולי בית להיות בחוץ (אלא אם כן הם קשורים)
(2) לתפוס חתולי בר ולהרוג אותם *בצורה הומנית*.

אם מבחינתך זה דומה לפיזור רעל בחוץ שיהרוג ראקונים, אופוסומים, קויוטה - זכותך.

Anat Shemer RDI

New member
דנהקמה נראה לי

שהבנתי את המקור לתגובות שלך: את חשבת שהיצעתי לפזר רעל מחוץ לבית כדי להרוג את הרקון. אני היצעתי לשים רעל בתוך הבית בצלחת של האוכל של החתולים\הכלבים שממנה הרקון אכל (או מלכודת, מה שיותר יעיל). באותו לילה צריך יהיה לסגור את החתולים באיזה חדר, בתקווה שזה ייקח לילה אחד. רקונים הם מאוד חכמים ועקשנים, יש סיכוי שהוא יחזור למחרת.

danakama10

New member
ענת

אכן לא הבנתי נכון, אבל הרעיון להרעיל רקון בתוך הבית (או לתפוס במלכודת להרוג ולבשל?! למה?!) הוא עדיין נורא. כל כך יותר פשוט לסגור את דלת החתול בלילה, וגם יש חברות שמתמחות בתפיסת רקון סנאי וכו שחדרו לבתים.

Anat Shemer RDI

New member
כי אולי הוא טעים

ואם נתפס במלכודת ולא ע"י רעל, אז הוא אורגני. בקיצור, מאותן סיבות שאני מבשלת ואוכלת פרות.

danakama10

New member
את גם הורגת את הפרות בעצמך, מפשיטה את עורן

וחותכת לנתחים?
או שהלוקסוס הזה נשמר רק לרקונס? מהי הדרך הכי טובה להרוג ולפשוט את הפרווה של רקון?
אולי צאי לצוד חתולי בר, זה יעזור גם לאיכות הסביבה וגם יספק לך ולמשפחתך שפע בשר אורגני.
כל הסיפור הזה נשמע חולני לחלוטין, ואני מקווה שמדובר בחוש הומור מעוות משהו ותו לא.

Anat Shemer RDI

New member
הלוואי שידעתי

איך לצוד, לפשוט את העור ולחתוך לנתחים. לא הייתי צדה חתולים מכל סוג שהוא וגם לא רקונים, אלא כמה DEER . למשפחתי זה לא היה עוזר (רוב מי שגר בבית כרגע צמחוניים) אבל לי בהחלט כן, וכך יכולתי להימנע מתרומה לתעשיית הבשר ולהנות מבשר טוב.

danakama10

New member
גם אני הייתי הופכת לצמחונית

לו היה לי חשד שאמי מאכילה אותי ברקאון מבושל (בהנחה שאינו מורעל כמובן)...

gidishemer

New member
אני אשתף רק מידע פנימי

זה עוד הרבה יותר גרוע. בזמנו, ענת בישלה גם עוף ופרה והילדה אכלה את זה. מאז הילדה כבר הפכה צמחונית והיא לא אוכלת רקונים, פרות, תרנגולות וכלבים. מאז גם ענת לא מבשלת לילדה כי היא מכבדת את עקרונותיה

danakama10

New member
מה לעשות שאנחנו חיים בעולם מערבי

ובו:
(1) יש חיות שנהוג לאכול ויש חיות שלא נהוג לאכול. תרנגולת ופרה - נהוג. ראקון וכלב - לא. נכון, בסין או תאילנד לא היו ממצמצים על ראקון, אבל ביו אס אוף איי - כן. לא נהוג לאכול כאן ראקונים, ועובדה שכולם (חוץ ממני) חשבו שהיא מתלוצצת.
(2) נהוג לקנות בשר מוכן בסופר או ללכת לצוד, אבל מאוד לא נהוג שלוכדים critter שחדר הביתה ואוכלים אותו... נהוג לשים מלכודות הומניות (או שמזמינים חברות כאלו) שתופסים ראקונים, סנאיים וכדומה, ואז לשחרר אותם בחזרה לטבע.

לכן הודעה שאפשר לשים רעל לראקון ואפשר היה לבשל את הראקון לולא החשש בגלל הרעל, היא הודעה מוזרה והזויה לחלוטין במדינה מערבית. אפילו זה שצחק שעדיף לצוף בחץ וקשת נעלם ונאלם דום כי הוא, כמו כולם, היו משוכנעים שאשתך מתלוצצת.

gidishemer

New member
כן, אנשים נוהגים לעשות מה שנהוג

ואלו שמציגים בפניהם את המראה לפעמים נתפסים כהזויים.

מוכר

KallaGLP

New member
וחשבת אולי שיש סיבות טובות לא להרעיל חיות באופן כזה?

למשל, כי זה עלול להיות מוות בייסורים קשים. בצורה כזו אין אפילו שום דרך לוודא שהחיה תאכל בדיוק את כמות הרעל שתאפשר לה למות מייד וללא ייסורים. לכן לא האמנתי שההצעה פשוט לשים צלחת עם רעל, ואחר כך עוד לבשל ארוחה מחיה מורעלת, כך שתרעיל גם את בני הבית האנושיים, היא רצינית. יש בעולם לפעמים גם סיבות הגיוניות לא לעשות משהו וגם מראות מעוותות.

gidishemer

New member
תראי, אני אישית לא בעד להרעיל חיות אם אפשר להימנע מזה

ואני גם לא אוכל חיות בכלל.
מה שכן, אם הייתי נאלץ לאכול חיות (נניח והיה לי מצב בריאותי מיוחד שהיה מחייב את זה) אני מניח שהייתי אוכל. לא יודע מה היה זמין לי יותר, אבל פרה או כלב או רקון הם לא באמת שונים.
אולי בעצם קצת כן שונים- על רקון לא צורבים מספר בברזל מולבן ושולחים אותו במשלוחים בתנאים לא תנאים כדי לבסוף לשחוט אותו. אצל אלו שלא הזויים זה מנהג מקובל כשקונים את הפרה ארוזה יפה בתוך שקית ניילון

gidishemer

New member
אני הגבתי לדנה שהתעסקה בעניין הבישול

והמוסר שבלאכול רקון. את שואלת אם אני בעד להרעיל או לבשל רקון?
אני נגד שניהם.

וגם נגד לעשות את זה לפרות ולכלבים

למעלה