הבוקר כתבתי תגובה בקבוצה בפייסבוק.
כנראה שמישהו העביר את הנושא לשם?

בכל מצב, אני עושה העתק הדבר לתגובה. אשמח לשתף מניסיוני אם יהיו לך שאלות נוספות.

ש לי מערכת סולארית כבר מספר שנים. קביעת גודל המערכת תלוי בצרכים ובמשאבים הקיימים: מומלץ לעבור על חשבונות החשמל לפחות שנה אחורה כדי לדעת בכמה חשמל אתם משתמשים (צורך).
לאחר מכן, כדאי לבדוק את הגג: כמה מקום קיים לפאנלים? האם הגג מקבל מספיק שמש בשעות היום? ובכלל, לפני ההתקנה כדאי לבדוק: מה מצב הגג?

רק לאחר שיש את הנתונים הנ"ל ניתן לקבוע מהי המערכת שאתה צריך או מסוגל להתקין.

במקרה שלי, היום המון נתונים שעשו את המערכת למשתלמת ביותר לרכישה:
1. 30% החזר מס (החזר ולא דידקטבל).
2. חשבון חשמל גבוה מאד (בית גדול, שתי מערכות מיזוג אויר וכ'ו).
3.גג שפונה דרומה ומקבל חשיפה גבוהה לשמש ברוב שעות היום.
4. הנחה שבאיזשהו שלב בחיים נחליט להוסיף hot tub, מכונית חשמלית וכ'ו, אז הצורך שלנו בחשמל ייגדל.

התקנתי מערכת מאסיבית של 36 פאנלים.אני מייצר יותר חשמל ממה שאני צורך, מה שאומר שחברת החשמל שודדת אותי כשהיא רוכשת את העודפים ב 3 סנט לקילווואט.
אבל, זה מה יש. בסוף כל שנה אני מקבל "קרדיט" של כמעט $300, שאמנם לא מגיע בצורת צ'ק, אבל משלם לי את חשבון הגז של חודשי החורף.

בזמני, עשיתי את שיעורי הבית שלי די טוב, והסכום המינימלי החודשי של חשמל הנדרש באזורנו כדי לשבור שוויון היה $180.
למרות השימוש הנמוך מהייצור, לפי החישוב, ייקח לי 4.5 שנים כדי להחזיר את ההשקעה במערכת. כלומר, החל מעוד חצי שנה אני אהיה ברווח אדיר.

למה אני לא ממליץ לעשות ליס:
1. זה לא שלך.
2. חברת הליסינג מקבלת את הטבת המס (במידה ועדיין קיים).
3. חברת הליסינג מוכרת לך את החשמל לפי השימוש. מה שאומר שבמקום חברת החשמל המקומית, את החשמל שלך תרכוש מחברת הליסינג במחיר מוזל יותר.
4. כדי שלא להפסיד, חברת הליסינג תתקין עד 80% ממוצע השימוש שלך בחשמל (לא משתלם להם למכור את העודפים לחברת החשמל).
5. כשתחליט לעבור דירה, הקונים ייצטרכו להסכים לקחת את הליס על המערכת הסולארית. זה לא רק עלול לסבך מעט את המכירה, שהרי חברת הליסינג צריכה לאשר את הרוכשים החדשים, אלא שאתה עלול למצוא את עצמך משלם את הסכום שנשאר כדי לרכוש את המערכת. בשביל הקונים ומבלי להיות זכאי לקבל את הקרדיט.