סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

debby12

New member
מנהל
אני לא זוכרת שהיו להם פרסומות בכלל

אני זוכרת שלרשת בתי הקפה "קפולסקי" היו פרסומות במגזינים וכאלה, אבל לא זוכרת פרסומות ל"אפרופו". האסוסיאציה היחידה שעולה לי לגביהם הוא הפיגוע העצוב שהיה בבית חנה שבו נהרגו 3 נשים ותינוקת התייתמה.

לגבי המחיקה בפורום - מעדיפה לא להתייחס כדי לא לשמח את הטרול שמאחוריה.

adi_2000

New member
אפרופו, לבלות עם אנשים כמוך, אפרופו!

אני זוכר כי עבדתי שם בתור "ברמן" (מה שהיום היו קוראים בריסטה) לפני הצבא

KallaGLP

New member
בזמנו, כשגרנו בקליפורניה, בדקנו את הנושא עם חברה

שנדמה לי ששמה "סולאר סיטי" והגענו למסקנה שמבחינה כלכלית זה ממש לא משתלם. בכל מקרה גרנו בשכירות וידענו שבכל מקרה לא נישאר בקליפורניה לנצח, אז ויתרנו על העניין ולא המשכנו לברר, אבל אולי יש חברות אחרות, שאיתן זה יותר משתלם? אני לא יודעת, שווה לבדוק.

KallaGLP

New member
אגב, חשוב אולי לציין -

כשגרנו בקליפורניה היינו משלמים רק חצי מחשבון החשמל שלנו כי נרשמנו לתוכנית לבעלי כלי רכב היברידיים שהוצעה על ידי חברת החשמל. אני לא יודעת אם התוכנית הזאת עדיין קיימת, אך בזמנו זה הוריד מאוד את הוצאות החשמל שלנו (שעדיין, גם אחרי ההנחה, היו גבוהות יותר מאשר בוושינגטון). ייתכן שאילולא זה היינו מגיעים למסקנה שכן משתלם לעבור לסולארי.

איי ל

New member
מנהל
הם תמיד היו של אלון מאסק

הוא פשוט איחד את החברות. בכל מצב, סולר סיטי או טסלה עושים רק ליסינג.

debby12

New member
מנהל
לגבי תמריצי המס - נדמה לי שבנוסף לפדרלי

מדינות שונות מציעות תמריצים שונים אם בכלל - אז כדאי לבדוק ברמת המדינה, זה משפיע על העלות. במרילנד למשל, יש/היה תמריץ מס אבל עם איזו תקרה מגוחכת שרק X מגישים יכולים לקבל את זה בשנה. אז רוב האנשים ברשימה המתנה ל-50 שנה קדימה לקבל החזר מס מדינתי / קרדיט - בהנחה שלא יבטלו את זה עד אז.

ranshe

New member
תלוי לאיזה ROI את מצפה

אני עוקב אחרי המחירים וחלק מהרגולציה כבר כמה שנים, ולפני חודשיים בערך התקנתי.
ה-ROI הגיע לאיזור 4.5 - 5 שנים, אחרי שהרבה זמן הוא היה על 7-8 שנים.
&nbsp
1. לא לליסינג, כי אז גם עדיין יש לך חוזה, גם הם מרויחים את הבונוס של המיסוי, וגם יש LIEN על הבית
2. לפי מה הם מחשבים את כמות הפאנלים - צריכה עכשוית, עתידית (לפי איזה צפי לגידול), וכו'
3. רגולציה - עד לא מזמן, בקליפורניה רצו שכל מי שעושה סולאר ישדרג את הפאנל חשמל הראשי (עוד אלף ומשהו דולר, פלוס עבודה על הסטוקו אם צריך), ועכשיו כבר לא צריך בתנאים מסוימים, אז כל מיני עלויות כאלה לוודא למה צריך אם צריך
&nbsp
מבחינת cash flow, עדיף לעשות בסוף השנה (לקבל את זיכוי המס כמה שיותר מהר) - אני לא המתנתי
&nbsp
מקווה שעזרתי

metm98

New member
אני עשיתי, בליסינג.

לא יודע אם זה רלוונטי למישהו אחר. אבל -
השיקולים שלי:
* הרווח הכספי הוא זניח. רציתי קצת לשפר את הסביבה עם מינימום סיכון.
* החברה דרכה עשיתי מבטיחה רף מינימום. אם התפוקה השנתית יורדת מתחתיו הם יפצו אותי בהפרש. ההסדר הזה מאפשר לי יכולת חיזוי של התזרים. כאשר:
א. אם מחירי החשמל עולים (והם כבר עלו) - הרווחתי כי התשלום קבוע.
ב. אם התפוקה גבוהה מהמצופה - הרווחתי (קשה לנבא את התפוקה במיקום ספציפי, ורף המינימום מדרבן אותם לקחת שוליים נדיבים).
ג. אם מחירי החשמל ירדו פלאים (היתוך קר?), אמנם אהיה מחוייב לתשלומים אך גם ההפסד שלי יהיה מוגבל ופרוש לתקופה ארוכה (קרי - חשוף לאינפלציה).
* במידה ואמכור את הבית, החברה דרכה עשיתי מתחייבת לאפשר לקונה לקחת על עצמו את החוזה. (אבל יש סעיף בחוזה שאומר שאם אין לו credit history אשלם להם מאה וחמישים דולר על בירורים. לא ברור לי למה זה נחוץ כשהם מתחייבים לקבלו, אך אני מניח שיהיה לי קל לגלם את זה במחיר הבית).
* התעקשתי להרכיב את התאים על גג הגראז. כי א) במקרה של נזק לגג יהיה לי קל לזהות ולתקן ו-ב) הגראז מאוד התחמם בקיץ שעבר ורציתי להצל אותו. נכון לעכשיו - טפו טפו טפו - אין שום נזק (ההתקנה היתה מאוד מקצועית) והטמפרטורת בגראז ביולי אוגוסט האחרון היו הרבה יותר נוחות.

דברים שגיליתי:
1. Eversource גובים 7 דולר לחודש על "תשתיות".
2. כשיש לי עודף חשמל, הם מזכים אותי (אבל לא שולחים צ'ק) כך שחשבון החשמל מראה יתרה שלילית (אבל אז מגיע אוגוסט ופרופסורית ענוגה מפעילה מזגן לחודש רצוף ומחזירה יתרה ליושנה).
3. כמות החשמל המופקת לא תלויה בחום אלא באורך היום וכמות הקרינה. נראה שהקיץ עם העלווה והאובך מייצר פחות חשמל מימי השלג האחרונים של החורף.
4. השיקול אם להתקין או לא תלוי - יותר מכל דבר אחר - בזווית ומיקום הבית. מהבחינה הזאת, מי שיש לו גג חשוף הפונה דרומה זכה בלוטו.
5. למרות החששות שלי, הגג עם הלוחות הסולארים נראה לא רע בכלל (אבל אולי איריס, שראתה את הבית שלי, חושבת אחרת)

עסקנות:
אם מישהו מעוניין לעשות את זה דרך Sunrun כמוני אשמח להפנות אותו ולהתחלק בבונוס שהם נותנים. אבל רק כדיסקליימר - הביקורות עליהם לא טובות (למרות שהחוויה שלי איתם מצויינת. (יש לציין שהמתקין הוא קבלן מקומי (כבן לתרבות הישראלית, פינקתי את המתקינים בפיצה ושתיה. אולי בגלל זה הם עשו עבודה מצויינת))).

danakama10

New member
מעניין

אתה הראשון שאני שומעת שממליץ על ליסינג. מכרה שהיא realtor סיפרה לי על בית שלמרות שהיו הרבה מתעניינים (באיזור שבו הבתים נחטפים), אף אחד לא שם הצעה. הסיבה - הפאנלים שהיו בליסינג. בעלי הבית הציעו כל מיני דברים כמו שהם ישלמו כל חודש, ולהעביר את החוזה על שם הבעלים החדשים ועוד דברים, ולא עזר. אחרי בזבוז הזמן הזה הם היו צריכים לקנות את המערכת שתהיה שלהם, ואז הבית נמכר מיד. בכל מקרה, אצלנו השיקול הפיננסי הוא מה שמוביל אותנו למהלך.

לא חשבתי על העובדה שהפאנלים יקררו את האזור שמתחת. מצויין.

עושה רושם שאנחנו קנדידטים אידיאלים לסולר - חשבון חשמל מופקע, גג בלי הצללה, פאנל חשמל שכבר משודרג.

metm98

New member
אני בטח לא הראשון שעושה את זה :)

הסיפור על הבית שלא נמכר נשמע קצת מוזר. אחרי הכל, תנאי הליסינג רשומים וצפויים הרבה יותר ממשתנים גדולים אחרים (כמו פחת ומיסים). במקרה של הבית שלי, נראה לי שעליית מחירי החשמל בשנה האחרונה הפכה את העברת הליסינג במחיר המקובע הנמוך לאטרקטיבית יותר לקונה פוטנציאלי (אבל כאמור, כל זה באמת זניח לעומת משתנים אחרים בעלות הבית) .
שימי לב שהפאנלים הופכים קרינה לחשמל - ולכן מקטינים את חימום הבית. זה מצויין אם זה מה שאת רוצה, אך עלול, במקרים מסוימים, להגדיל את הוצאות החימום של הבית.
וגם - האם יש בבית שלכם גג רחב הפונה דרומה?

danakama10

New member
אני לא מצויה בכל הפרטים לגבי הבית

אבל בגדול, הליסינג הוא שמנע מאנשים לתת הצעות. אולי לכל חברה יש תנאים אחרים וזו היתה חברה עם תנאים דרקוניים, אין לי מושג.
כן, הגג רחב ופונה גם דרומה, ונשמע שבאמת מעל הגראג יהיה אידיאלי. השאלה אם שטח הגראג' בלבד מספיק לכמות הפאנלים שצריך. בדר"כ אני רואה על בתים פה שורה ארוכה של פאנלים. נראה מה ימליצו החברות.

איי ל

New member
מנהל
מאד לא מוזר.

היו לי לקוחות שחברת הסולר עשתה להם צרות בזמן המכירה, דבר שגרם לעיכוב וכמעט לביטול העיסקה.
אנשים לא רוצים לקחת על עצמם התחייבויות, בטח לא לשלם על מערכת "ישנה" (בת כמה שנים) כשבאותו המחיר (ולעתים אף פחות- כי המחירים משתנים) הם יכולים לקבל מערכת חדשה ואולי טובה יותר.
&nbsp

zach78

New member
כדאיות השקעה

מה שאני עומד לכתוב נכון אם מה שמעניין אותך זה האספקט הכלכלי.
אם ישנם שיקולים נוספים ( ירוק, אסטטיקה ) ייתכן והנ״ל לא באמת משנים דבר.

האם זה כדאי, כלכלית ?
אולי, וזה מאוד אינדיווידואלי. תנסי להכין גליון אקסל שיחשב עבורך את על כדאיות ההשקעה וההחזר לאורך זמן. תערכי מחקר על כל ההטבות שתוכלי לקבל ותנסי לנצל את כולן. מדינות שונות נותנות הטבות שונות, אז תבדקי מה ההטבות במדינה/עיר/מחוז שלך.

למה צריך לשים לב?
1. עלות וואט פר דולר, מותקן. הנצילות של הפנלים אינה בעלת משמעות עבוריך.
זה כולל את האינוורטר וכל הרכיבים הנוספים. ( למשל : ייתכן ועדיף מערכת קטנה
יותר שלא צריכה שידרוג של הפנל המרכזי )
2. איך המערכת תתוקן. הברזלים והמיקום של האלקטרוניקה יכולים להשפיע על שרידות המערכת. ( התקנה של האינוורטר במרתף עדיפה על התקנה על קיר חיצוני שחשוף לשמש )
איזה שאלות לשאול?
1. אחריות
2. ביטוח
3. רישיונות
4. לכי לראות עבודות שהם ביצעו לאחרונה, ודברי עם הלקוחות שלהם.
5. תשאלי מה הסיכונים.
6. תוודאי שיש לך לפחות 6-10 הצעות, בכתב.

danakama10

New member
אחלה טיפים!

היו דברים שלא הייתי מודעת אליהם.
חשבתי לקבל 3 הצעות. אם ההצעות מאוד שונות אחת מהשניה, אולי אבקש עוד הצעות.

איי ל

New member
מנהל
הבוקר כתבתי תגובה בקבוצה בפייסבוק.

כנראה שמישהו העביר את הנושא לשם?
&nbsp
בכל מצב, אני עושה העתק הדבר לתגובה. אשמח לשתף מניסיוני אם יהיו לך שאלות נוספות.
&nbsp
ש לי מערכת סולארית כבר מספר שנים. קביעת גודל המערכת תלוי בצרכים ובמשאבים הקיימים: מומלץ לעבור על חשבונות החשמל לפחות שנה אחורה כדי לדעת בכמה חשמל אתם משתמשים (צורך).
לאחר מכן, כדאי לבדוק את הגג: כמה מקום קיים לפאנלים? האם הגג מקבל מספיק שמש בשעות היום? ובכלל, לפני ההתקנה כדאי לבדוק: מה מצב הגג?
&nbsp
רק לאחר שיש את הנתונים הנ"ל ניתן לקבוע מהי המערכת שאתה צריך או מסוגל להתקין.
&nbsp
במקרה שלי, היום המון נתונים שעשו את המערכת למשתלמת ביותר לרכישה:
1. 30% החזר מס (החזר ולא דידקטבל).
2. חשבון חשמל גבוה מאד (בית גדול, שתי מערכות מיזוג אויר וכ'ו).
3.גג שפונה דרומה ומקבל חשיפה גבוהה לשמש ברוב שעות היום.
4. הנחה שבאיזשהו שלב בחיים נחליט להוסיף hot tub, מכונית חשמלית וכ'ו, אז הצורך שלנו בחשמל ייגדל.
&nbsp
התקנתי מערכת מאסיבית של 36 פאנלים.אני מייצר יותר חשמל ממה שאני צורך, מה שאומר שחברת החשמל שודדת אותי כשהיא רוכשת את העודפים ב 3 סנט לקילווואט.
אבל, זה מה יש. בסוף כל שנה אני מקבל "קרדיט" של כמעט $300, שאמנם לא מגיע בצורת צ'ק, אבל משלם לי את חשבון הגז של חודשי החורף.
&nbsp
בזמני, עשיתי את שיעורי הבית שלי די טוב, והסכום המינימלי החודשי של חשמל הנדרש באזורנו כדי לשבור שוויון היה $180.
למרות השימוש הנמוך מהייצור, לפי החישוב, ייקח לי 4.5 שנים כדי להחזיר את ההשקעה במערכת. כלומר, החל מעוד חצי שנה אני אהיה ברווח אדיר.
&nbsp
למה אני לא ממליץ לעשות ליס:
1. זה לא שלך.
2. חברת הליסינג מקבלת את הטבת המס (במידה ועדיין קיים).
3. חברת הליסינג מוכרת לך את החשמל לפי השימוש. מה שאומר שבמקום חברת החשמל המקומית, את החשמל שלך תרכוש מחברת הליסינג במחיר מוזל יותר.
4. כדי שלא להפסיד, חברת הליסינג תתקין עד 80% ממוצע השימוש שלך בחשמל (לא משתלם להם למכור את העודפים לחברת החשמל).
5. כשתחליט לעבור דירה, הקונים ייצטרכו להסכים לקחת את הליס על המערכת הסולארית. זה לא רק עלול לסבך מעט את המכירה, שהרי חברת הליסינג צריכה לאשר את הרוכשים החדשים, אלא שאתה עלול למצוא את עצמך משלם את הסכום שנשאר כדי לרכוש את המערכת. בשביל הקונים ומבלי להיות זכאי לקבל את הקרדיט.

למעלה