סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

40-50 דקות ברכבת ועוד רבע שעה באופניים\אוטובוס\רכב לחנייה

שלא לדבר על האפשרות לגור בהרצליה והסביבה :)
אני בטוח שגם לגור ממזרח לניו יורק ולעבוד ממערב לה זה לא נוח בתחבורה ציבורית במיוחד :)

Fellowship

New member
אם אתה לא גר על הרכבת והעבודה שלך היא על הרכבת, בלתי אפשרי

לי לקח להגיע שעה ורבע בפקקים, לאחד העובדים שלי שהגיע בתחבורת ציבורית לקח כמעט שעתיים.
&nbsp
לכל כיוון כמובן.
כל יום.

Fellowship

New member
העובד שלי מאסטר בתחבורה ציבורית, לצערו

שולט בתזמוני הרכבות והאוטובוסים, האופציות השונות לפרטי פרטים,
וגם פיתח מספר תאוריות ואסטרטגיות לקיצור זמנים,
החל מ"לעלות רק על קו ספציפי בזמן ספציפי" ועד "לעלות כל כל מה שמגיע ומקרב אותך ליעד",
דרך כמובן תכנון מקדים ואופטימיזציה של כל אופציה ואופציה.
&nbsp
ועדיין, אין שום סיכוי שהוא יגיע לפני, אני סובל בפקקים, הוא סובל ב"תחבורה ציבורית".

גרתי פעם ברחובות ועבדתי בעתידים

הלכתי ברגל לתחנת הרכבת ברחובות, נסעתי ברכבת לצפון ת"א ומשם באוטובוס לעתידים. לקח לי בערך שעתיים לכל כיוון כשהכל דפק כמו שצריך... אחרי שנה עברתי לגור ליד עתידים, והתפנו לי ארבע שעות ביום... פתאום היה לי כל כך הרבה זמן... אני זוכרת את תחושת השיחרור שהרגשתי כשהוציאו לי את העז...

מעולם לא טענתי שתחץ היא בדיוק אותו הזמן של רכב

רק בהגעה למרכז מטרופולינים עם מערכות הסעה המוניות ופקקים רכבת תנצח רכב,
למשל מי שגר במזכרת בתיה יסע יותר מהר להרצליה עוד 3 שנים כאשר תפתח התחנה במזכרת בתייה יגדלו הפקקים ותחושמל המסילה. כנל גם כאשר יפתח המטרו בארץ.
בשאר הזמן עלות החזקת הרכב, דלק ועלויות חיצונית, שימושי קרקע וזיהום סביבה שמשום מה האזרח חושב שהוא לא משלם, מביאות לכך ששימוש בתחץ יותר טוב.
אם אתה רוצה להמשיך אז עדיף בפורום תחבורה ציבורית 394 הוא יותר קשור לעניין.

KallaGLP

New member
תחבורה ציבורית בארה"ב רק בערים הגדולות, לפחות בחלקן.

ברוב המקומות ממש לא.
בארץ יש הרבה יותר תחבורה ציבורית, גם בפריפריה.
מחירים לא השוויתי כי פה לא השתמשתי כמעט בכלל וגם בארץ לא בשנים האחרונות.

danakama10

New member
אני חושבת שהמרחקים

עושים את התחבורה הציבורית למשהו שאינו אפשרי ברוב המקומות. בערים צפופות, שיש שם הרבה בניה לגובה, זה מעשי. בפרוורים ובערים שטוחות (כלומר, יש שם בעיקר בתים פרטיים), גם אם הן גדולות, אשר הן "שטוחות", זה די בלתי אפשרי. אם למשל נסתכל על הערים מספר 2 ו- 4 במספר התושבים שלהן, לוס אנג'לס ויוסטון, מדובר בערים בעלות שטח ענק, והרוב המוחלט של האנשים גר בהן בבתים פרטיים או צורת מגורים אחרת שאינה מתקרבת לצפיפות של מגדלי דירות.

אם נסתכל על כל ניו יורק סיטי, יש בה 8.5 מליון איש, והשטח שלה הוא - 305 סקוויר מייל.
בשיקגו יש 2.7 מליון איש על שטח של 234 סקוויר מייל.
לעומת זאת:
ביוסטון יש 2.3 מליון איש, על שטח של 627 סקוויר מייל.
בלוס אנג'לס יש 4 מליון איש על שטח של 500 סקוויר מייל.

KallaGLP

New member
אם אני זוכרת נכון המרחק מהבית לעבודה של בעלי היה כ-15 מייל.

danakama10

New member
מה הקשר

במקומות כאלו, הפריסה של התחבורה הציבורית תהיה דלה בהרבה, כי אי אפשר לרשת איזור ענק שבו גרים יחסים מעט אנשים.

KallaGLP

New member
מעט אנשים? על מה את מדברת?

מדובר באזור עם צפיפות אוכלוסין מהגדולות ביותר בארה"ב, אם לא הגדולה ביותר. זה לא איזה פרוורים נידחים ומפוזרים, זו ליבת אזור ההייטק הגדול ביותר בעולם. בעיר שאנחנו גרנו בה לבדה יש אוכלוסיה יותר גדולה מאשר בחיפה. והמרחק ממנה למקום עם הריכוז הגבוה של חברות הייטק הוא בין פחות מ-10 לכ-20 מייל. אם בלב עמק הסיליקון אי אפשר לעשות תחבורה ציבורית יעילה, אז איפה כן? אם צריך לקחת כמעט שעתיים וחצי לעבור מרחק של 15 מייל(!) אם אין ברשותך רכב פרטי, משהו כאן מאוד לא תקין.

danakama10

New member
אני מדברת על צפיפות האוכלוסין

גם אם זה מהאיזורים הצפופים בארה"ב, עדיין הרוב המוחלט של האוכלוסיה כאן גר בבניה פרטית, וגם כאשר ישנם פה ושם קומפלקסים, מדובר בבניה נמוכה.
רק בסן פרנסיסקו הרוב המוחלט גם בבניה גבוהה, ושם אכן התחבורה הציבורית נוחה.
זהו, פרשתי מהדיון.

KallaGLP

New member
ממש אין בעיה לסדר תחבורה ציבורית באזור.

זה הכל עניין של החלטה. כל הערים, כולל ערים דומות מבחינת כמות האוכלוסיה ואופן הבנייה, נבדלות ביניהן ביעילות התחבורה הציבורית.

KallaGLP

New member
אגב, אתה מתעלם בהודעה הזו מתנאים סוציאליים.

מעבר לביטוח הבריאות, יש בארץ הרבה תנאים סוציאליים לעובדים שאין כאן. כדי לחסוך פה לפנסיה צריך לשים בצד הרבה יותר כסף, למשל. גם אין פה כל מיני הטבות רכב, כמו ליסינג מהעבודה, למשל.
ברור שיש כאן דברים הרבה יותר זולים מבארץ, כמו כלי רכב ודלק, אבל התקשורת, למשל, יותר יקרה.
ועוד דבר - רבות ממשפחות ההייטק עובריםם משתי משכורות, לפעמים שתי משכורות הייטק, למשכורת אחת, שלא בהכרח ידעו להעריך אותה נכונה מהארץ ולעשות עליה משא ומתן.

Fellowship

New member
נכון

שכחתי תנאים סוציאליים, תוכלי קצת לפרט?
הופתעתי לשמוע מחברים כאן שכן קיבלו חופשת לידה, זו לא חובה חוקית?
ואם כן, מה היא כוללת?
את נושא הפנסיה אני פחות מכיר בארה״ב, הבנתי שהמעסיקים יכולים להפריש/להכפיל אבל מדובר באחוזים בודדים?
קרן השתלמות זו המצאה ישראלית?
&nbsp
ליסינג בישראל היה משתלם עד לפני מספר שנים,
מאז שנכנסה הרפורמה זה כבר ממש לא משתלם, אלא אם נוסעים ממש הרבה.
כל מי שאני מכיר ויתר על רכב הליסינג שלו (אני רכשתי את שלי וזה היה הרבה יותר משתלם).
&nbsp
תקשורת - נכון, ציינתי זאת, בכל מקרה זה לא משהו משמעותי מבחינת סכומים (ביחס לשאר הנושאים).

Midriff

New member
תנאים סוציאליים

אין...כל חברה קובעת לעצמה.
בהייטק חברות טובות יתנו 8 שבועות חופשת לידה בתשלום מלא. מכירה נשים שחזרו לעבוד או ללמוד שבוע או שבועיים אחרי לידה.
מבחינת פנסיה בחברות טובות תהיה תוכנית 401K שעושה Matching להפרשות שלך משהו כמו עד 5% מהמשכורת לצורכי פנסיה. בנוסף יהיה ביטוחי בריאות (שהעובד משלם עליהם לא מעט ואפילו הרבה), וביטוחי אי כושר עבודה או חיים (שניהם לא עם כיסויים מאוד גבוהים).
כנ"ל ימי מחלה וימי חופשה תלויים בטוב לב המעביד או ביכולת המיקוח של העובד.

למעלה