סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

Boston Guy

New member
המשפט האחרון שכתבת לא ממש מבושל...

פחות או יותר כל הכלכלה העולמית מבוססת על "לנצל תמימות של מבוגרים כדי למכור להם מוצרים שהם לא צריכים".
אם סתם נתפוס אספקט אקראי:
תעשיית הקוסמטיקה משכנעת נשים שהן צריכות לטנף את הפנים שלהן במשחות צבעוניות שונות ומשונות שנמכרות להן במחירי עושק,
כל אישה ממוצעת בארה"ב מוציאה במהלך חייה הבוגרים בערך פי 5,000 ממה שהיא "באמת צריכה", בגלל שמערך מדיה שלם עובד על לשכנע אותה שהיא תהיה פגומה עם השרוול של הבגד שלה לא יהיה "אה-לה-מוד".
ולא נתחיל בכלל עם התעשייה שעסוקה בלגרום לנשים להרגיש כל כך רע עם הגוף שלהן עד שהן מרגישות צורך לשלם הון תועפות לסנדלר שיחתוך בבשרן ויתקע להן שקי חול קטנים (או גדולים) בכל מני מקומות בגוף.

ואתה מוקף באלף דוגמאות אחרות ל"חברות שמנצלות תמימות של מבוגרים כדי לשכנע אותם לקנות דברים שהם לא באמת צריכים"...

ומכל הדוגמאות הללו - נטפלת דווקא לתעשיית הפורנו? למה?
הקליינטים הכי טובים שלי הם אושייה בתעשייה הזו - והם הקליינט שהכי קל לעבוד איתו. משלמים טוב, משלמים מהר, בלי להתווכח - תענוג.
הם ממש לא מכריכים אף אחד לצרוך את ה CONTENT שלהם, ולפחות בחלקים ה"ממוסדים" של התעשייה הזו - הם בנו במשך השנים מערך של SELF REGULATION שהלוואי שהיה לפייסבוקים ולגוגלים של העולם.

לא מזמן היה לנו דיון כאן לגבי תאגיד מרושע אחר, שמכר לאנשים מוצרים במחיר מפולפל. האנשים קנו בציפייה שהמכשיר שבו הם השקיעו הרבה כסף ישרת אותם שנים רבות - ואז אחרי שנתיים התאגיד שלח עידכון תוכנה שחיבל במכשיר, כדי לדחוף את אותם לקוחות לקנות מהם מכשיר חדש.
אתה, למיטב זכרוני, שרת את שבחיהם ותמכת במהלך הזה.
למרבה המזל, ה BACKLASH היה כל כך חמור שנסיון מחלקת יחסי הציבור של הנבלות להכשיר את השרץ נכשל בצורה מחפירה - והם שילמו, משלמים וישלמו ביוקר על הרישעות הזו.
כן - רישעות. לחבל בציוד שהלקוח שלך קנה ממך כדי שיקנה ממך עוד מכשיר זו רישעות. ורמאות. יותר נכון - נוכלות.

אני לחלוטין לא מסכים לאמירה "התאגידים לא מחוייבים למוסר ולאתיקה כי רק ה BOTTOM LINE צריך לעניין אותם". יש שורת חוקים שנמצאים בבסיס של כל CIVIL SOCIETY, ועניין המוסר והאתיקה ביניהם.
ךתאגיד אסור לפגוע בלקוחותיו בדיוק כמו שלך אסור לשחוט את הילד של השכן שלך מהדירה בצד שמאל שעושה רעש בין 2 ל 4. כי אלו חוקי ה SOCIETY שבה אנחנו חיים.
נכון הוא שיצר לב האדם (והעסק) רע מנעוריו, ולכן צריך גופי אכיפה שידאגו לייצר איום מספיק אפקטיבי כדי שאתה תחשוב פעמיים בשעה 3 בצהריים לפני שאתה לוקח סכין מהמטבח ויוצא בטריקת דלת להפסיק את הצעקות האלו שמפריעות לישון.
אם נסגור LOOP - גופי האכיפה והרגולצייה הללו עוד מגששים את דרכם באפילה כשזה מגיע לטכנולוגיות חדשות כמו SOCIAL MEDIA שלא היו קיימות בכלל לפני 20 שנה. כמו תמיד, הסוסים צריכם לברוח כמה פעמים מהאורווה עד שיווצר מספיק לחץ "להמציא את החוק שמחייב לסגור את השער".
זה לא אומר שהמנוול שהבריח את הסוסים החוצה שוב ושוב לא ידע בדיוק מה הנזק שהוא עושה. הוא יודע ומבין איזה נזק הוא גורם למשתמשים שלו (ולעולם) - והטקטיקה שלו היא להמשיך לעשות את זה עד שיגידו לו שזה אסור.
לדעתי זה היה חישוב מוטעה - כי ה BACKLASH יהיה איום ונורא.

Fellowship

New member
ברצינות?

לקחת את החולי של כל כלכלת הצריכה העולמית והשלכת אותה על הנושא?
אתה לא צריך לשכנע אותי בעיוות של תחום הצריכה,
אבל לאחר שהבהרתי מהי חברה עסקית EVIL מבחינתי (חברות שנוצרו במטרה להונות בצורה לא חוקית),
נתתי דוגמאות לחברות שלמרות שהן חוקיות, לא הייתי עובד בהן,
וכדי להדגיש אפילו ציינתי "אישית" לא הייתי עובד בהן,
מכיוון שלדעתי יש הבדל בין חברת קוסמטיקה לבין חברת פורנו (לדוגמא).
אני שמח שאתה מחלק שבחים לתעשיית הפורנו, מעניין מה יש לבנות שעובדות שם ("מרצונן החופשי" כמובן) לומר.
&nbsp

Boston Guy

New member
מכיר חיה בשם "צבוע מפוספס"?

בלטינית - Hyaena hyaena.

אף פעם לא הבנתי מדוע אנשים מקבלים כ"אומנות" מצג של SIMULATED SEX שיש כמעט בכל סרט הוליוודי למבוגרים ב 20 השנה האחרונות - אבל נעשים אדוקים כפוריטן ניו אינגלנדי בחורף 1863 שעומד בתור לקבל מנה של מכשפה על הגריל.כשה SEX הוא לא SIMULATED...
וזה אחרי שהעולם כולו יודע שהוליווד מוצפת באנשים בחלוקי אמבטייה שרצים אחרי כל נקבה (או זכר) כשהווינשטיין שלהם מתנוסס ברמה.

ההבדל בין תעשיית הפורנו לתעשיית הקוסמטיקה הוא שתעשיית הקוסמטיקה עושה הרבה יותר כסף... וגורמת נזק להרבה יותר נשים.

ולגבי ההגדרות שלך לגבי מה זה EVIL CORPORATION - זו דוגמא טובה לתסמונת שטוקהולם.

Fellowship

New member
מה בנוגע לתעשיית הזנות? גם היא עדיפה על הקוסמטיקה?

הרעפת כל כך הרבה שבחים על תעשיית הפורנו,
הם קליינטים שקל לעבוד עמם, הם משלמים טוב, מהר ובלי להתווכח,
הם כמובן לא מצריכים אף אחד לצרוך את התוכן שהם מייצרים וכו',
וזה בניגוד גמור לבעיה החמורה של שטיפת המוח שגורמת לאישה לרכוש עוד אודם מיותר.

נראה לי ששכחת את הניצול המחפיר של הנשים בתעשיית הפורנו, לפרמטר הזה התייחסתי,
אינני מכיר את מוסר התשלומים שלהם האהוד עליך כ"כ, כנראה שזה מתקזז.
לכן אני תוהה האם אתה מעדיף גם את תעשיית הזנות (החוקית כמובן),
והאם לדעתך היא מוסרית ואתית יותר מאשר תעשיית הקוסמטיקה הבזוייה והנצלנית.

אגב, כתבת שאתה לא מבין מה ההבדל בין סקס מבויים בסרטים לבין סרטי פורנו,
תבדוק את הרקע של שחקניות הפורנו, הסיבות שהן הגיעו למקצוע הזה ואת מה שהן עוברות בדרך ותוך כדי, תתחיל משם.
ואם אתה עדיין מנסה להתמם
תשאל את עצמך, במידה ותהיה חייב לבחור,
האם תעדיף שהבת שלך תהיה שחקנית בהוליווד, על כל חוליו, או כוכבת פורנו (או חלילה וחס מוכרת מוצרי קוסמטיקה, רחמנא לצלן).

Boston Guy

New member
זנות תמיד הייתה. עוד בתחילת ספר "בראשית". זנות תמיד תהיה.

ובמקומות כמו נוואדה או אמסטרדם שבהם היא חוקית - המצב של הנשים בתעשייה הזו טוב פי אלף מבמקומות שבהם זה לא חוקי.
ולכן - אני לחלוטין בעד הכנסת הזנות למסגרת החוק, כדי שאפשר יהיה להפעיל רגולצייה ולהגן על העובדות (והעובדים - אני לא מפלה) בתחום.

מה, לצורך העניין, אתה יודע על "הרקע של שחקניות פורנו"? עם כמה מהן נפגשת או ניהלת שיחה אי פעם?
מה אתה יודע על "הסיבות שהביאו אותן למקצוע הזה"?
נראה כאילו אתה חי בסטריאוטיפים שלקוחים מימי "המערב הפרוע" של שנות ה 70 ו "בוגי נייטס", ואין לך מושג בכלל עד כמה העסק התמסד.

אתה שבוי בקונספטים שמונעים ממך לראות את המציאות:
אין יותר מדי הבדל בין "דוגמנית מסלול" ובין "דוגמנית עירום". שתיהן הפכו את הגוף שלהן.למקור הכנסה. ודי סביר ששתיהן חשופות להטרדות והתקפות מיניות בחיי העבודה שלהן.
ולא מעט משחקניות הפורנו הפכו לסלבריטיז בעשור הנוכחי. הן אולי לא A LISTERS, אבל יש לא מעט שהפכו ל SOLID B. לאחת מהכי מפורססמות ביניהן יש עכשיו תינוקת שנקראת בת-אל ביטון...

את הסרט "FIFTY SHADES OF CHICKEN" (להלן קישור) ראית?
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=TzfusNkdPng[/URL]

lamah

New member
גם רצח בתוך המשפחה יש בספר בראשית

אז התאגיד שלך מוכר איזה מוצר טכנולוגי לתעשיית הפורנו, אז יש בכך מבחינתך כדי להכשיר אותה? לשיר שירי הלל על הרגולציה הפנימית בה? מה, שאסור לעשות סמים בעבודה? שהחינוך המיני לבני 12 ניתן בחינם עד שיהיו hooked? עד 1000CC שק חול בכל צד? it qualifies to Arendt banality of evil, easily

Fellowship

New member
לא ענית העם זנות עדיפה על קוסמטיקה ולא על ההעדפה לביתך

השאלה כמובן לא אישית, אלא רק כדי להראות לך שמעבר למעטה הכביכול פרקטי וזהה של התעשיות,
גם לך ברור שהן לא זהות.
&nbsp
לא, תעשיית הקוסמטיקה, על כל חולי מעצמת הפרסום והכסף, אינה כמו תעשיית הזנות והפורנו.
אם אתה עדיין מעדיף להתמם, נסה לענות על השאלות שהצגתי

Boston Guy

New member
כמו כל הורה יהודי אמריקאי - אני מעדיף שהבת שלי תהיה רופאה

נתחיל בזה שאני עדיף שמה שהיא לא תעשה - יהיה עיסוק חוקי.
ואני מעדיף (ואעשה כל מה שביכולתי כדי לעזור בזה) שהיא תעבוד בעבודת "צווארון לבן" שגם תפרנס אותה ותאפשר לה לקיים משפחה וחיים נוחים.
אני לא מאחל לה קריירה בהוליווד - לא בצד של ברבנק ולא בצד של ווסט הוליווד.

אני מנסה להעלות על דעתי מה גרם לך לעבור להכנס ל MODE "פרובוקצייה של טרולים" ולעבור לפסים אישיים - וכל שאני יכול להעלות על דעתי הוא שדרכתי בטעות על איזושהיא טראומה אישית.

וסיפור:
כשהגענו לבוסטון עדיין עסקו בחפירת המנהרות הענקיות של פרוייקט ה BIG DIG שבוסטון חייתה בצילו במשך כמעט 20 שנה. באותה תקופה ה"בוסטון גלוב" פירסם סידרה של כתבות "צבע" על כל מני עבודות משונות (כנראה בהשפעת תכנית הטלויזייה DIRTY JOBS שמייק רואו התחיל אז להריץ בערוץ DISCOVERY). אחת הכתבות שנתפסו לי בזיכרון היתה על האיש שתפקידו היה לרוקן את ה PORT-A-POTTYS של פועלי הבניה במנהרות. הכתב הסביר שהמתקנים הללו קיבלו שרות לעיתים מאוד רחוקות ורק כשלא היתה ברירה, בגלל שאי אפשר היה להגיע עם המיכלית למקומות שבהם התאים היו ממוקמים. כדי לשרת אותם היה צריך להוציא אותם מהמנהרה עם מנוף, והעדיפו להמעיט בלוגיסטיקה הזו בגלל העלות שלה.
מתקן כזה שלא רוקן ונוקה במשך כמה חדשים, בעיקר בקייץ (בחום והלחות של בוסטון...) - החוויה תוארה במאמר בצורה פלסטית מאוד. אני זוכר היטב את הביטוי "כשהוא פתח את המיכסה, מכת הריח גרמה לשיער שלי להסתלסל".
העובד הזה הקים לעצמו מקלחת בגראג' בבית, ונהג להפטר מכל הבגדים ולהתרחץ היטב לפנ י שהוא נכנס הביתה בסוף יום העבודה.
והוא היה מאוד מרוצה מה GIG שלו, לדבריו. הוא הרוויח פי 4 ממה שהוא הרוויח בעבודה בקודמת שלו, והפרוייקט הזה שבו הוא כבר עסק כ 10 שנים מימן את ההשכלה האקדמאית של כל ילדיו.

Fellowship

New member
דווקא הבהרתי באופן חד משמעי

"השאלה כמובן לא אישית" ע"מ שלא יהיה ספק.
וגם כתבתי מדוע שאלתי זאת, מכיוון שאתה מתמם בנוגע לתעשיית הזנות והפורנו ומציג אותן כשוות ערך לשאר התעשיות.
&nbsp
לא דרכת על שום טראומה, אתה פשוט מתמם וזה לא מתאים לך, ככל שהספקתי להכיר דרך הכתיבה בפורום

iris mom of two

New member
תראה, אני לא רוצה

שהילדים שלי בתעשיית הפורנו או הזנות. לא הבת וגם לא הבן.
&nbsp
אני גם לא רוצה שהם ייעבדו בגננות, רתכות או מכונאות רכב.
&nbsp
אני כן רוצה שתעשיית הזנות והפורנו יהיו ממוסדות להגנת העובדים בהן. אני מקווה שיום אחד לא נסתכל על זונות או זונים או שחקני פורנו משני המינים בבוז. אלא נראה בזה סתם עבודה. אני לא מסתכלת על גנן או מכונאי רכב בבוז. אני רק לא רוצה ששלי יעסקו בזה (בין היתר זה ממש לא מתאים להם). גיסי עושה מליונים מרתכות (פתח חברה משלו והוא מתמחה...)
&nbsp
הבעייה היא לא עם הזנות או הפורנו בעצמם. הבעייה היא עם הגישה שלנו לתחום. סכ"ה שני הדברים הללו קיימים מאז ומתמיד, ולא תמגר אותם.

Fellowship

New member
מסכים.

פשוט משעשעת אותי ההתממות:
"ההבדל בין תעשיית הפורנו לתעשיית הקוסמטיקה הוא שתעשיית הקוסמטיקה עושה הרבה יותר כסף"
&nbsp
הלגיטימציה שתעשיית הפורנו היא כביכול כמו כל תעשייה אחרת (באספקט ניצול העובדים ואלמנט המוסר והאתיקה),
וזאת לאחר הרעפת שבחים על מוסר התשלומים של התעשייה וכמובן הרגולציה שחלק מהחברותה ללו מאמצות לעצמם,
זו התממות נטו אך ורק לצורך הדיון, שאותו מיצינו ממזמן

KallaGLP

New member
קשה לי להאמין, על סמך מה שקראתי וראיתי,

שאין עוולות רציניות בתעשיית הפורנו והזנות. מה, תעשיית הקוסמטיקה כולה רשע טהור (אגב, אני בכלל לא מתאפרת כלל, ולכן לא מדובר כאן במקרה של היותי מוטה אישית לטובת חברות קוסמטיקה) ולעומת זאת התעשיות האלה טלית שכולה תכלת? נשמע לי מופרך.

Boston Guy

New member
אני לא זה שעשה את סלט הפירות הזה.

מאוד קל לדמגוגים לערבב בין פעילות חוקית (ייצור מדיה) לבין פעילות שהיא לא חוקית (לפחות ב 49 מתוך 50 המדינות בארה"ב).
כמו שרואים בהרבה עיסוקים אחרים, כשדוחפים משהו אל מחוץ לחוק - כמות ה ABUSE בו היא הרבה יותר גדולה. כשהעיסוק הוא חוקי ולעובד יש רשויות שמגינות עליו - זה הופך לעולם אחר.

אבל שום תעשייה אינה "טלית תכלת". אפילו לא תעשיית טליתות התכלת...
לכל תעשייה - גם ה"לגיטימית וחוקית" ביותר - יש את ה DARK UNDERBELLY שלה.
למשל: אפשר, כשמדברים על "תעשיית הקוסמטיקה", להכליל בהם גם את ה"עגלות" של הישראלים בקניוני ארה"ב.
חוץ מה ABUSE ללקוחות - מתנפלים על האנשים הכי חלשים ועושים להם מכירת לחץ, מחירים מופקעים לחלוטין ומוצרים שבמקרים רבים הם רמאות מוחלטת,
יש את סיפורי ה ABUSE לעובדים בתעשייה הזאת (סמים, אלימות, הטרדות מיניות שהגיעו לכלל מקרי אונס) - מעל ומעבר לחותמות השחורות שחלק מהעובדים סוחבים על גבם לכל החיים.

Fellowship

New member
בוא לא ניתמם

החולי של תעשיית הצריכה מוכר לכולנו, הכספים האדירים המושקעים בכדי לשכנע אותנו לרכוש מוצרים שאנו לא בהכרח צריכים הוא בלתי נתפס,
הוא חדר לכל תחום ותחום, מנסה וכנראה גם מצליח להשפיע בכל אספקט בחיים, עם ובלי שנרגיש.
לא לכך התכוונתי כאשר כתבתי: "לנצל תמימות של מבוגרים כדי למכור להם מוצרים שהם לא צריכים".
הכוונה היתה לחברות המקימות מערכי שיווק ע"מ למכור לקשישים מוצרים שהם אפילו לא מבינים מה הם,
שלא לדבר על מסעי שכנוע לביצוע פעולות פיננסיות מפוקפקות מול אנשים שבקושי יכולים לאיית את המילה "מפוקפקות",
ויחד עם זאת, כל מה שאמרתי הוא שאני, אישית, לא הייתי מסכים לעבוד בחברה כזו.
&nbsp
בנוסף, גם לא אמרתי: התאגידים לא מחוייבים למוסר ולאתיקה כי רק ה BOTTOM LINE צריך לעניין אותם"
לא אמרתי שזה רק מה שצריך לעניין אותם, אלא תיארתי מצב קיים, זה מה שמעניין אותם:
"לא אמרתי שזה תקין ובטח לא אמרתי שזו החברה שאני רוצה, אלא ציינתי עובדה"
&nbsp
בנוגע לרגולציה לתחומים חדשים וטכנולוגיות חדשות - מסכים.

Boston Guy

New member
אבל זהו - שכן אמרת. שוב, ושוב, ושוב.

חזרת על זה בכל הודעה שכתבת בשירשור הזה.

מה שאתה מנסה לעשות כרגע זה "תרגיל נאף" - אתה משנה כיוון ב 90 מעלות - וטוען שזה היה הכיוון שלך כל הזמן.

זה מה שעשית בשירשור על תפוח,
וזה מה שאתה עושה עכשיו.

Fellowship

New member
אבל עשיתי Copy Paste של ציטוט הודעתי

כתבתי את הציטוט מבודעה הקודמת.
בשורה התחתונה, חברות עסקיות מחוייבות אך ורק לשורת הרווח, כמובן כל עוד הן פועלות במסגרת החוק.
לא ניתן לצפות מהן אחרת לצערי ואם רוצים שיפעלו אחרת, יש להחיל עליו מחוייבות חוקית כזו או אחרת שתאלץ אותן לפעול כך.

Kender00

New member
הייתי ממליץ לך לראות את הסדרה Dirty Money ב Netflix

אתמול ראיתי את הפרק הראשון לגבי WV לגבי מנועי הדיזל שלהם
ולפרומו יש עוד כמה חברות בפרקים הבאים...
לפי זה זה לא היה אדם בודד, זה היה ארגון שלם שהמשיך לשקר ולסכן חיי אדם גם אחרי שהבין שיש סיכוי שעלו עליהם, במיוחד תקשיב לתגובה של מי שאחראי על נושא זיהום האוויר ממכוניות במדינת קליפורניה...
&nbsp
ויש הבדל בין למקסם את הרווח לבעלי המניות לבין לעבור על החוק ולשקר לציבור וללקוחות על מנת למקסם את הרווח, הראשון זה בסדר גמור השני הוא רוע...

Fellowship

New member
תודה על ההמלצה, אצפה, אבל בעצמי הפרדתי בין מחוייבות

לשורת הרווח ללא שיקולים מוסריים ואתיים, אך במסגרת החוק,
לבין לעבור על החוק.

Kender00

New member
ומה היא מסגרת החוק, של איזה מדינה?

חלק מהדוגמאות שהבאת חוקיות בחלק מהמדינות האם זה בסדר? למשל הזכרת חברות שמוכרות לקשישים דברים שהם לא מבינים...
למשל מכירה טלפון סלולרי במחיר מופקע היות שאותו קשיש יכול צריך רק איזה Nokia פשוט אבל בו נמכור לו Smartphone, אז זה רוב חברות התקשורת בעולם...
&nbsp
למכור למישהו אפשרות השקעה בלי שהוא מבין כלום, אז כל הבנקים וגופי ההשקעות גם...
&nbsp
והמשיך עוד, כלומר אתה לא רוצה לעבוד ברוב החברות שקיימות השוק?
&nbsp
ודרך אגב האם אתה יודע התקופה בארה״ב על זכויות יוצרים? והאם אתה יודע מתי זה שונה ולמה... (רמז זה קשור לדמות שילדים אוהבים)
אז היתה צודק אם חברות לא היו יכולות לתרום כספים לפעילויות פוליטיות ולמועמדים, שלא היו יכולות להפעיל לוביסטים וכדומה...
הרי בסופו של יום החוק כתוב לפי מה שהם רוצות... אז הכל לפי החוק...

למעלה