סופרמן, במיוחד בשבילך 📣

דיברגנט חדש

Well-known member

1. קנדה: מאות ליוו לבית ספר נער ישראלי שסובל מאנטישמיות

שיא של אנטישמיות בקנדה: 300 יהודים וישראלים ליוו לבית ספר נער ישראלי בן 13, שסובל מבריונות והטרדות אנטישמיות, אך הנהלת בית הספר לא עושה דבר. בחודש נובמבר אמרו לו תלמידים מוסלמים שהם "רוצים לעשות לו את מה שחמאס עשה לישראל"​

2. "התנהגו אליי כאילו אני מחבלת": ישראלית ובתה התינוקת עוכבו שעות בשדה בטורונטו

רננה ובתה, שהגיעו לחופשה בקנדה, עוכבו 5 שעות בשדה התעופה ועברו תשאול משפיל. "לפקיד ההגירה הייתה שנאה בעיניים", סיפרה האם, שבת משפחתה נרצחה בבארי. "טרטרו אותנו והפכו לי את המזוודה כשהתינוקת צועקת. הם בדקו אפילו את הטמפונים. כששאלתי למה מעכבים אותי אמרו שזה כי אני ישראלית"​

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

שיא של אנטישמיות בקנדה: 300 יהודים וישראלים ליוו לבית ספר נער ישראלי בן 13, שסובל מבריונות והטרדות אנטישמיות, אך הנהלת בית הספר לא עושה דבר. בחודש נובמבר אמרו לו תלמידים מוסלמים שהם "רוצים לעשות לו את מה שחמאס עשה לישראל"​

רננה ובתה, שהגיעו לחופשה בקנדה, עוכבו 5 שעות בשדה התעופה ועברו תשאול משפיל. "לפקיד ההגירה הייתה שנאה בעיניים", סיפרה האם, שבת משפחתה נרצחה בבארי. "טרטרו אותנו והפכו לי את המזוודה כשהתינוקת צועקת. הם בדקו אפילו את הטמפונים. כששאלתי למה מעכבים אותי אמרו שזה כי אני ישראלית"​

גם בספרד טרטרו ישראלים.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

לא לשכוח את בלגיה.

במהלך המלחמה עלתה בלגיה כאחת המדינות הבולטות נגד ישראל, עם ניסיונות חוזרים ונשנים להטלת סנקציות והפסקת שיתוף הפעולה של מדינות האיחוד האירופי. באותו זמן, ואולי כתוצאה מהמדיניות, האנטישמיות בבלגיה זינקה והסכנה לתיירים הישראלים בשיאה. בתוך כך, גם המתחים הפנימיים שבה גדלו​

levrob

Active member
לא לשכוח את בלגיה.

במהלך המלחמה עלתה בלגיה כאחת המדינות הבולטות נגד ישראל, עם ניסיונות חוזרים ונשנים להטלת סנקציות והפסקת שיתוף הפעולה של מדינות האיחוד האירופי. באותו זמן, ואולי כתוצאה מהמדיניות, האנטישמיות בבלגיה זינקה והסכנה לתיירים הישראלים בשיאה. בתוך כך, גם המתחים הפנימיים שבה גדלו​

יש כאן בעיה של ארגונים פלסטיניים שבוחשים בקדירה וגורמים להתעוררות האנטישמיות ואנטיישראליות. הממשלים הדמוקרטיים לא מתמודדים היטב עם התופעות האלה בעיקר מפחד לאלימות. הם עדיין לא מבינים שאם לא יגיבו ביד קשה ה 7 באוקטובר הבא יהיה אצלם.

levrob

Active member
לא לשכוח את בלגיה.

זוכרים את הליגה להגנה של הרב כהנא בארה"ב. אולי במקום שהיהודים יסמכו על השלטונות הם צריכים לקחת את היוזמה. הפעולות שארגון כזה יכול לעשות הן הרבה יותר יעילות מפעולות של המשטרה. לכן על כל פעולה נגד בתי כנסת צריך להצית מסגד למשל (ארגון כזה אמור לדעת מי האויב בדיוק ועל כל תקיפה נגד יהודים יש לתקוף ערבים בהתאם. הם כמו כלבים כל עוד אתה מכה אותם הם יפחדו

אפרת10512

Well-known member

היכן זה הופיע?

SupermanZW

Well-known member
המרחק מהליפקס לטורונטו הוא כמו המרחק מתל אביב לאיסטנבול. בהליפקס הכל רגוע ואין קונפליקט בין מוסלמים ליהודים/ישראלים. קח בחשבון שמדובר בסדרי גודל שונים. קנדה ענקית ולא נכון להתייחס אליה באותו אופן כמו לישראל.

Harrington

Well-known member
מנהל
המרחק מהליפקס לטורונטו הוא כמו המרחק מתל אביב לאיסטנבול. בהליפקס הכל רגוע ואין קונפליקט בין מוסלמים ליהודים/ישראלים. קח בחשבון שמדובר בסדרי גודל שונים. קנדה ענקית ולא נכון להתייחס אליה באותו אופן כמו לישראל.
זה רלוונטי רק אם באותו אזור בו התקיימו האירועים הללו, האנטישמיות הייתה מנהג המקום. אולם אם גם שם כמו בשאר חלקי המדינה, היהודים חיים יחסית ברוגע ומשוכנעים שלא יבולע להם בשום שלב, הרי שאז מדובר בהתפתחות מדאיגה שבאותה קלות שהתעוררה במקום אחד במדינה, עלולה מתישהו להתעורר גם במקום אחר בה.

כך או אחרת, ברוך ה' ועל אף כל הצרות העוברות עלינו לרבות אירועי שמחת תורה ומה שנלמד מהם, לעם היהודי יש מדינה חזקה ויציבה שיכולה להיות ולהיחשב מקום מפלט ומקלט אם וכאשר האדמה מתחת לרגלי היהודים בקנדה ובכל מקום אחר בעולם תבער, יהודים אלו יכולים להרשות לעצמם להמשיך להתגורר באותם מקומות. הם יודעים שהיה והזמנים ישתנו, הם במרחק כרטיס טיסה אחד ממקום מבטחים ושאף יקבלו ככל הנראה עזרה מהמדינה (מדינת היעד למקרה שזה לא ברור) במידה והדבר יידרש. זה מה שמאפשר ליהודים רבים ובמיוחד לישראלים לשעבר להמשיך ולהתגורר באותם מקומות 'בטוחים'. לפי שעה. זאת בזכות כל הישראלים שמתעקשים להמשיך ולהתגורר כאן ולקיים, לייצב ולחזק את מדינת היהודים גם עבורם.

משתפרת1

Well-known member
זה רלוונטי רק אם באותו אזור בו התקיימו האירועים הללו, האנטישמיות הייתה מנהג המקום. אולם אם גם שם כמו בשאר חלקי המדינה, היהודים חיים יחסית ברוגע ומשוכנעים שלא יבולע להם בשום שלב, הרי שאז מדובר בהתפתחות מדאיגה שבאותה קלות שהתעוררה במקום אחד במדינה, עלולה מתישהו להתעורר גם במקום אחר בה.

כך או אחרת, ברוך ה' ועל אף כל הצרות העוברות עלינו לרבות אירועי שמחת תורה ומה שנלמד מהם, לעם היהודי יש מדינה חזקה ויציבה שיכולה להיות ולהיחשב מקום מפלט ומקלט אם וכאשר האדמה מתחת לרגלי היהודים בקנדה ובכל מקום אחר בעולם תבער, יהודים אלו יכולים להרשות לעצמם להמשיך להתגורר באותם מקומות. הם יודעים שהיה והזמנים ישתנו, הם במרחק כרטיס טיסה אחד ממקום מבטחים ושאף יקבלו ככל הנראה עזרה מהמדינה (מדינת היעד למקרה שזה לא ברור) במידה והדבר יידרש. זה מה שמאפשר ליהודים רבים ובמיוחד לישראלים לשעבר להמשיך ולהתגורר באותם מקומות 'בטוחים'. לפי שעה. זאת בזכות כל הישראלים שמתעקשים להמשיך ולהתגורר כאן ולקיים, לייצב ולחזק את מדינת היהודים גם עבורם.
והוא שנאמר- בינתיים...

ai27

Well-known member
זה לא עניין של מרחק - אלא של ריכוז
מעל 10 אחוז מתושבי טורונטו הם מוסלמים (לעומת חמש וחצי אחוז לפני 20 שנה)
לעומת פחות מ3 אחוז בהליפקס (פחות מ1 אחוז לפני 20 שנה)
כך שהיקף הבעיה - נמוך משמעותית
אבל מחריף במהירות, הרי קנדה מייבאת מוסלמים בקצב מסחרר

משתפרת1

Well-known member
זה לא עניין של מרחק - אלא של ריכוז
מעל 10 אחוז מתושבי טורונטו הם מוסלמים (לעומת חמש וחצי אחוז לפני 20 שנה)
לעומת פחות מ3 אחוז בהליפקס (פחות מ1 אחוז לפני 20 שנה)
כך שהיקף הבעיה - נמוך משמעותית
אבל מחריף במהירות, הרי קנדה מייבאת מוסלמים בקצב מסחרר
בדיוק, כפי שאומר השיר "וזוהי רק ההתחלה-לה-לה"

דיברגנט חדש

Well-known member
בדיוק כפי שחשבו בקורונה וזה התפרץ בטיל והגיע כמעט לכל מקום בעולם.

SupermanZW

Well-known member
בישראל אתה הרוב ואם לא תעשה טעויות ולא תיתן שיקרה שלא תהיה הרוב, תרגיש בטוח ללכת לבי"ס, לא תצטרך ליווי.
זאת רק דוגמה אחת שנתתי אותה בגלל מה שקרה אצלכם בקנדה.
כי סכנות הנובעות מאנטישמיות יש רק בבתי ספר או מה? מה השטויות האלה?

דיברגנט חדש

Well-known member
כי סכנות הנובעות מאנטישמיות יש רק בבתי ספר או מה? מה השטויות האלה?
לא, זאת הייתה רק דוגמה אחת שבארץ אתה מרגיש בטוח ואילו שם לא.
על ללכת לביה"כ, אני בכלל לא מדבר שבחו"ל צריך שמירה ואילו כאן אין כל שמירה.

למעלה