סופרמן, במיוחד בשבילך 📣

ai27

Well-known member

ירי לעבר בית ספר יהודי בטורונטו, חנוכייה הושחתה בבית כנסת: "איבדנו את הביטחון"

בפעם השלישית השנה אלמונים פתחו באש לעבר בית הספר לבנות שבקנדה - לא היו נפגעים, והלימודים התקיימו תחת אבטחה כבדה. במקביל, חנוכייה הושחתה במוסד ותיק של הקהילה היהודית, ובמשטרה "בודקים את האפשרות שאלו מעשים אנטישמיים". "זו פגיעה בתחושה שלנו כקהילה, לא רק ברכוש", שיתף הרב וייס​

זה מעבר לאנטישמיות.
האיראנים איבדו את לבנון וסוריה
מעמד עזה כבסיס טרור לא ברור
נשארו רק עם תימן (ומנסים להקים בסיס דומה בסודן)
אבל זו לא אותה רמת סיכון

אז כמו שהם גייסו בישראל מרגלים
הם מתחילים לגייס סוכנים ומחבלים בכל מדינה ידידותית.

הרוצחים ייענשו בכל מקרה, וסביר מאוד שהסיבה אנטישמית אבל ליתר ביטחון המשטרה בודקת אם התרוץ אכן בוודאות אנטישמי.

SupermanZW

Well-known member
אם זכור לי נכון, כבר ציינתי שהמרחק בין הליפקס לטורונטו גדול מהמרחק בין תל אביב לאיסטנבול.

יש מוסלמים בהליפקס, אבל אין בה את הבעיות שיש בטורונטו.

ai27

Well-known member
אם זכור לי נכון, כבר ציינתי שהמרחק בין הליפקס לטורונטו גדול מהמרחק בין תל אביב לאיסטנבול.

יש מוסלמים בהליפקס, אבל אין בה את הבעיות שיש בטורונטו.
יש אצלכם 3 אחוז מוסלמים
בטורטונטו יש מעל 10 אחוז
הבעיה תחמיר מספיק לאט ותהיה משמעותית רק כשתהיה בפנסיה
ואז תוכל לחזור לישראל

ai27

Well-known member
כבר תכננתי היכן לגור כשאהיה בפנסיה, ומקומות מסוג זה אין בישראל.
כמובן שזו אפשרות

אלא שיש בעיה - מרגע שהעיר הגדולה תהפוך למקום אלים ושורץ מוסלמים,
תהיה לכך השפעה לרעה גם על מקומות נידחים

הרי מה קורה באונטריו?
עיר הבירה - התמלאה מוסלמים, שהפכו שכונות מסויימות לאלימות ומוכות אלימות,
זה בתורו - דוחק את האוכלוסיה הרחק משכונות אלו - והרחק מטורונטו בכלל
מה שמזניק את העלויות - באופן מהיר מאוד, ומוריד את איכות החיים של התושבים באופן ניכר.

כך שגם אם היום אתה יכול לקנות שטח במחוז זול בנובה סקושיה, עוד 2 עשורים, כשתצא לפנסיה,
הלחץ הדמוגרפי יעשה את שלו - וזה לא בהכרח יהיה המצב

סקירה דמוגרפית בארה"ב - מציגה מצב דומה: כניסת מהגרים לא-חוקיים למטרופולינים הגדולים בקליפורניה וניו יורק - מובילה לבריחה מואצת של שאר האוכלוסיה, ולזינוק מחירים - במקומות שהיו זולים
1734882122840.png

SupermanZW

Well-known member
כמובן שזו אפשרות

אלא שיש בעיה - מרגע שהעיר הגדולה תהפוך למקום אלים ושורץ מוסלמים,
תהיה לכך השפעה לרעה גם על מקומות נידחים

הרי מה קורה באונטריו?
עיר הבירה - התמלאה מוסלמים, שהפכו שכונות מסויימות לאלימות ומוכות אלימות,
זה בתורו - דוחק את האוכלוסיה הרחק משכונות אלו - והרחק מטורונטו בכלל
מה שמזניק את העלויות - באופן מהיר מאוד, ומוריד את איכות החיים של התושבים באופן ניכר.

כך שגם אם היום אתה יכול לקנות שטח במחוז זול בנובה סקושיה, עוד 2 עשורים, כשתצא לפנסיה,
הלחץ הדמוגרפי יעשה את שלו - וזה לא בהכרח יהיה המצב

סקירה דמוגרפית בארה"ב - מציגה מצב דומה: כניסת מהגרים לא-חוקיים למטרופולינים הגדולים בקליפורניה וניו יורק - מובילה לבריחה מואצת של שאר האוכלוסיה, ולזינוק מחירים - במקומות שהיו זולים
צפה בקובץ המצורף 121642
הישוב בו אני מתכנן לגור כשאהיה פנסיונר לעולם לא ימשוך מוסלמים והוא באופן כללי לא מושך מהגרים בשנותיהם הראשונות, מכיוון שהיצע מקומות העבודה בו מצומצם מאוד. כל העסקים בישוב הם עסקים קטנים, הרוב המוחלט של התושבים גרו בישוב כל חייהם, ומי שלא בנה מלכתחילה על עסק קטן/זעיר עזב. זה לא מקום לשכירים. כל העסקים במקום הם עסקים משפחתיים, זה נכון גם לגבי המסעדות, ובדרך כלל המארחת היא גם המלצרית וגם הבת של הבעלים. חלק גדול מהבתים שם בנויים באופן שבו הקומה הראשונה היא העסק והקומה השנייה משמשת למגורים, והבתים שאינם כאלה בדרך כלל משמשים פנסיונרים. רוב העסקים בישוב הם ותיקים וכבר עברו מספר דורות. גם קשה למצוא בישוב הזה בתים למכירה, גם כי מלכתחילה הישוב מאוד קטן וגם כי רק מעטים עוזבים אותו, לכן לקראת פרישתי אתחיל לבדוק באתר realtors.ca אם יש בית למכירה בישוב מדי יום, עד שאמצא. תמיד שקט ורגוע שם, אידיאלי לפנסיונרים. הישוב מרוחק 200 ק"מ מהליפקס, יש בו מבנים היסטוריים שאינם בשימוש, יש כנסיה אחת שמעטים פוקדים אותה, אין בניה חדשה, אין בית כנסת ולא יהיה, אין מסגד ולא יהיה, לא יאשרו שם דברים כאלה. זה מקום בו הזמן עצר מלכת בשנות ה70 של המאה ה20, אין שם רשתות, גם סופרמרקט אין. יש מכולת, יש מאפיה, יש קצביה, וכדו' יש תיאטרון חובבים קהילתי. אין בתי ספר וגנים בישוב, תלמידים נוסעים בהסעות לבתי ספר בישובים אחרים, אמהות לילדים קטנים מתארגנות כדי לשמור עליהם בבקרים. קצב החיים בישוב מאוד איטי, ומכיוון שחיים בו רק 400 איש (זה כולל את כולם, מיוחדים עד קשישים), כמעט כולם מכירים את כמעט כולם. זה האידיאל למי שמחפש שקט ושלווה ורוצה להישאר רחוק ממרוץ העכברים. גם התנועה שם תמיד דלילה, אין רעש אף פעם. אין כאלה מקומות בישראל.

ai27

Well-known member
הישוב בו אני מתכנן לגור כשאהיה פנסיונר לעולם לא ימשוך מוסלמים והוא באופן כללי לא מושך מהגרים בשנותיהם הראשונות, מכיוון שהיצע מקומות העבודה בו מצומצם מאוד. כל העסקים בישוב הם עסקים קטנים, הרוב המוחלט של התושבים גרו בישוב כל חייהם, ומי שלא בנה מלכתחילה על עסק קטן/זעיר עזב. זה לא מקום לשכירים. כל העסקים במקום הם עסקים משפחתיים, זה נכון גם לגבי המסעדות, ובדרך כלל המארחת היא גם המלצרית וגם הבת של הבעלים. חלק גדול מהבתים שם בנויים באופן שבו הקומה הראשונה היא העסק והקומה השנייה משמשת למגורים, והבתים שאינם כאלה בדרך כלל משמשים פנסיונרים. רוב העסקים בישוב הם ותיקים וכבר עברו מספר דורות. גם קשה למצוא בישוב הזה בתים למכירה, גם כי מלכתחילה הישוב מאוד קטן וגם כי רק מעטים עוזבים אותו, לכן לקראת פרישתי אתחיל לבדוק באתר realtors.ca אם יש בית למכירה בישוב מדי יום, עד שאמצא. תמיד שקט ורגוע שם, אידיאלי לפנסיונרים. הישוב מרוחק 200 ק"מ מהליפקס, יש בו מבנים היסטוריים שאינם בשימוש, יש כנסיה אחת שמעטים פוקדים אותה, אין בניה חדשה, אין בית כנסת ולא יהיה, אין מסגד ולא יהיה, לא יאשרו שם דברים כאלה. זה מקום בו הזמן עצר מלכת בשנות ה70 של המאה ה20, אין שם רשתות, גם סופרמרקט אין. יש מכולת, יש מאפיה, יש קצביה, וכדו' יש תיאטרון חובבים קהילתי. אין בתי ספר וגנים בישוב, תלמידים נוסעים בהסעות לבתי ספר בישובים אחרים, אמהות לילדים קטנים מתארגנות כדי לשמור עליהם בבקרים. קצב החיים בישוב מאוד איטי, ומכיוון שחיים בו רק 400 איש (זה כולל את כולם, מיוחדים עד קשישים), כמעט כולם מכירים את כמעט כולם. זה האידיאל למי שמחפש שקט ושלווה ורוצה להישאר רחוק ממרוץ העכברים. גם התנועה שם תמיד דלילה, אין רעש אף פעם. אין כאלה מקומות בישראל.
זה המצב כיום
גם באונטריו המצב פעם היה נחמד יותר
כשהעיר הגדולה מוצפת באלימות
התושבים הולכים ומתרחקים

ai27

Well-known member
אתה משווה ישוב של 400 איש לעיר גדולה?
לא.
אני משווה את הליפקס לטורונטו, ואת אונטריו לנובה סקושיה
כשהמצב בהליפקס יתדרדר, היישוב הקטן יוצף בקנדים שיחפשו מקום של שפיות.
זה לא שיהיה שם רע, רק שהמחירים יזנקו

SupermanZW

Well-known member
לא.
אני משווה את הליפקס לטורונטו, ואת אונטריו לנובה סקושיה
כשהמצב בהליפקס יתדרדר, היישוב הקטן יוצף בקנדים שיחפשו מקום של שפיות.
זה לא שיהיה שם רע, רק שהמחירים יזנקו
המצב בטורונטו כבר קטסטרופה, ובכל זאת אין עזיבה המונית של טורונטו. רוב האנשים הם טיפשים וזה כולל גם את רוב הקנדים. הם כמו הצפרדע בסיר, הם מתים כשהמים רותחים. כשארצה אעבור לאנאפוליס רויאל.

דיברגנט חדש

Well-known member
המצב בטורונטו כבר קטסטרופה, ובכל זאת אין עזיבה המונית של טורונטו. רוב האנשים הם טיפשים וזה כולל גם את רוב הקנדים. הם כמו הצפרדע בסיר, הם מתים כשהמים רותחים. כשארצה אעבור לאנאפוליס רויאל.

רופאים יהודים בקנדה תחת מתקפה: "חוששים לחיינו, שוקלים עלייה"

ילדיה של המרפאה בעיסוק סרינה חיה לי-זיגל פוחדים ללכת ברחוב בגלל הצעקות המופנות אליהם. פרופ' בארי פייקס, רופא חובש כיפה, אומר שלראשונה הוא לא חש בטוח, פרופ' איילת קופר אומרת שקנדה מסתכנת באובדן דור שלם של רופאים וחוקרים. סקר של אגודת הרופאים היהודים של אונטריו (JMAO), מצביע על כוונה של כשליש מאנשי הצוות הרפואי לעזוב את המדינה, בגלל האנטישמיות שמכה בקהילה היהודית השלישית בגודלה בעולם מאז 7 באוקטובר​

שליש מהרופאים ואנשי צוות הרפואי במחוז המאוכלס ביותר של קנדה שוקלים לעזוב את המדינה בגלל אנטישמיות. כך עולה מסקר חדש של אגודת הרופאים היהודים של אונטריו (JMAO). לפני 7 באוקטובר פחות מאחוז מהם ראו באנטישמיות בעיה משמעותית בקנדה - לאחר מתקפת חמאס זינק המספר הזה ל-80%.

סרינה חיה לי-זיגל (44), מרפאה בעיסוק, היא אחת מאנשי הצוותים הרפואיים ששוקלים את צעדיהם. היא עוד זוכרת היטב את היום ההוא ב-2014, במהלך מבצע "צוק איתן", כשהסתובבה ברחובות טורונטו עם שני ילדיה בעגלה וגילתה גרפיטי חדש שהפציע בתחנת האוטובוס: 'מוות ליהודים'. "בכיתי. פשוט התפרקתי", היא מספרת.

סטודנטים פרו-פלסטינים חוסמים את הכניסה למכון למדע המדינה בפריז, צרפת

מחאת הסטודנטים הפרו-פלסטינים ברחבי העולם גולשת לאנטישמיות
(צילומים: AFP)

.
.
.

את שוקלת ברצינות לעזוב את קנדה?
"כן, אירועים כאלה גורמים לי להרגיש שאני לא רוצה להיות כאן יותר, זה משוגע. אבל מצד שני, אין הרבה אפשרויות אחרות. אין שום מקום בטוח ומקבל עכשיו בעולם ליהודים. אחי גר בוונקובר, ולא טוב יותר שם. אחותי גרה בלונדון וגם שם ברור שלא טוב יותר. ההורים שלי ברחו מהונג קונג בגלל שנאה ודיכוי. הם הגיעו לכאן בשביל חיים טובים יותר, כדי לברוח מהקומוניזם ומהפוליטיזציה של כל המוסדות שם, ועכשיו הם חוששים בשבילי ובשביל הילדים שלי מאותן סיבות.

נערך לאחרונה ב:

SupermanZW

Well-known member

SupermanZW

Well-known member

רופאים יהודים בקנדה תחת מתקפה: "חוששים לחיינו, שוקלים עלייה"

ילדיה של המרפאה בעיסוק סרינה חיה לי-זיגל פוחדים ללכת ברחוב בגלל הצעקות המופנות אליהם. פרופ' בארי פייקס, רופא חובש כיפה, אומר שלראשונה הוא לא חש בטוח, פרופ' איילת קופר אומרת שקנדה מסתכנת באובדן דור שלם של רופאים וחוקרים. סקר של אגודת הרופאים היהודים של אונטריו (JMAO), מצביע על כוונה של כשליש מאנשי הצוות הרפואי לעזוב את המדינה, בגלל האנטישמיות שמכה בקהילה היהודית השלישית בגודלה בעולם מאז 7 באוקטובר​

שליש מהרופאים ואנשי צוות הרפואי במחוז המאוכלס ביותר של קנדה שוקלים לעזוב את המדינה בגלל אנטישמיות. כך עולה מסקר חדש של אגודת הרופאים היהודים של אונטריו (JMAO). לפני 7 באוקטובר פחות מאחוז מהם ראו באנטישמיות בעיה משמעותית בקנדה - לאחר מתקפת חמאס זינק המספר הזה ל-80%.

סרינה חיה לי-זיגל (44), מרפאה בעיסוק, היא אחת מאנשי הצוותים הרפואיים ששוקלים את צעדיהם. היא עוד זוכרת היטב את היום ההוא ב-2014, במהלך מבצע "צוק איתן", כשהסתובבה ברחובות טורונטו עם שני ילדיה בעגלה וגילתה גרפיטי חדש שהפציע בתחנת האוטובוס: 'מוות ליהודים'. "בכיתי. פשוט התפרקתי", היא מספרת.

סטודנטים פרו-פלסטינים חוסמים את הכניסה למכון למדע המדינה בפריז, צרפת

מחאת הסטודנטים הפרו-פלסטינים ברחבי העולם גולשת לאנטישמיות
(צילומים: AFP)

דיברגנט חדש

Well-known member
"כן, אירועים כאלה גורמים לי להרגיש שאני לא רוצה להיות כאן יותר, זה משוגע. אבל מצד שני, אין הרבה אפשרויות אחרות. אין שום מקום בטוח ומקבל עכשיו בעולם ליהודים. אחי גר בוונקובר, ולא טוב יותר שם. אחותי גרה בלונדון וגם שם ברור שלא טוב יותר. ההורים שלי ברחו מהונג קונג בגלל שנאה ודיכוי. הם הגיעו לכאן בשביל חיים טובים יותר, כדי לברוח מהקומוניזם ומהפוליטיזציה של כל המוסדות שם, ועכשיו הם חוששים בשבילי ובשביל הילדים שלי מאותן סיבות.

SupermanZW

Well-known member
יש בציטוט פרט לא אמין, בהונג קונג אף פעם לא הייתה אנטישמיות, מעריצים שם יהודים.

SupermanZW

Well-known member
דברים דינמיים ואחרי ה-7.10.23 השתנו מס' דברים והואיל והיא כותבת ממקור ראשון (הוריה), יש להאמין לה.
או שפשוט מדובר בכתב תעמולה והמשפטים שלה מודרכים. בהונג קונג מעולם לא הייתה תעמולה אנטישמית, ההונג קונגים מעריצים יהודים בגלל הצלחתם בעסקים. יש בהונג קונג סטריאוטיפ שכל היהודים עשירים וחכמים ושמי שרוצה להיות איש עסקים מוצלח או מוצלח יותר צריך ללמוד מהיהודים.

למעלה