ככה
ההתחלה והסוף זה שנאה עצמית קשה מאד. אמרו את זה לפני, יגידו את זה אחרי, ואני מאמין בזה - כשאתה שונא את עצמך, איך אתה יכול לצפות שאחרים יאהבו אותך? במקרה שלי, אמא שלי היא אחת הסיבות העיקריות שאני שונא את עצמי, עד כמה שזה נשמע פרוידיאני ואדיפלי. כי היא אישה קרה מאד, שמתקשה להראות אהבה, אבל יודעת להראות כעס, זעם ושנאה היטב. לאורך השנים היא ידעה להוריד לי את הביטחון העצמי בדרכים שונות, לא מתוך רוע או בכוונה אלא כי ככה היא. הפנינה האחרונה שלה - אם הייתי יודעת איזה בן ייצא לי, הייתי עושה הפלה.
אני גם בן יחיד, וזה מוסיף לתחושת העול והנטל והשנאה העצמית כשאני לא מצליח לענות על הציפיות שלה ולהיות הבן שהיא רצתה. לאחרונה זה בא לידי ביטוי במיוחד בנושא הנכדים - לכל החברות שלה כבר יש, ולמרות שהיא מתעקשת שלא אכפת לה שלה אין, אני מרגיש מהדיבור שלה שהיא מאוכזבת. שכואב לה. שהיא הייתה רוצה בן אחר, יותר מוצלח ממני.
השנאה העצמית שלי מקיפה את כל התחומים, וראשית - את המראה שלי. אני נמוך קומה, 1.58, וזו כבר סיבה מבחינתי לתעב את עצמי. אני אספר ואתוודה, וזו פעם ראשונה שאני מספר על זה למישהו, שאני מקשר את נחיתות הגובה לתחושה שאני נחות גם באיבר אחר, שלא יוזכר כאן. כלומר, אני חושב שאני קטן בכל המובנים, וזה כמובן מוסיף המון לביטחון העצמי שלי. אני גם סובל מעודף משקל. ברמה שלאחרונה כבר גילו אצלי לחץ דם וכולסטרול גבוה. לא שזה דחף אותי לדיאטה או משהו בסגנון. אני גם מקריח. אני בקיצור בן דמותו של ג'ורג' קוסטנזה מסיינפלד, רק בלי ההומור (למרות שאני יכול להיות מצחיק, כשאני רוצה).
והשנאה מתפתחת מהמראה ולכל מקום אחר - האופי, הכישורים, האינטלגנציה, הכל. לא תופתעו לשמוע, שכל הצלחה שאי פעם הייתה לי בחיים ייחסתי למזל ו/או כוח עליון. לעולם לא לעצמי. ואני גם נוטה לזלזל בהצלחות שלי ולהמעיט בערכן.
וזוהי בעצם הסיבה שבגילי המופלג אני ללא זוגיות. כי אני שונא את עצמי, ולכן לא מאמין שמישהי תרצה בי, ולכן לא טורח בכלל לנסות להתחיל עם נשים. כי מה הטעם, אם התוצאה כבר ידועה מראש? וכשכבר הייתה לי זוגיות, נצמדתי לבת הזוג קשות, בקטע של חרדת נטישה קשה ביותר. בקיצור וכמו שאתם מבינים, אני מאד אטרקטיבי למין הנשי...