סיבות לחוסר נסיון מיני

• פותח הנושא lb215
  • פורסם בתאריך
זהו שזאת הבעיה, שככה העולם עובד

אבל לי מאוד קשה עם זה... זה כמו מן מחוייבות לעבודה בגלל שמישהו משלם לך, וזאת אחת הסיבות שקשה לי לעבוד.
יש לי בעיה עם מחוייבות בכל מה שקשור לעבודה, לימודים, מסגרות וכסף... ואני לא יודעת בדיוק למה, כי בנושאים אחרים דווקא בכלל אין לי בעיה עם מחוייבות, אפילו להפך. אבל בנושא הזה מחוייבות פשוט מוציאה לי את כל החשק.
אם אני עוזרת למישהו בזה כי אני רוצה לעזור לו, אז אין לי בעיה עם זה, לפעמים אפילו יש לי יותר מוטיבציה. ואם מישהו רואה לנכון גם לתת לי כסף למרות שלא ביקשתי אז אני גם בסדר עם זה, כי אני עדיין בפוזיציה שאני פשוט עוזרת לו... אבל אם מישהו משלם לי על זה בתור עסקה, אז פתאום אני חייבת לו משהו, ואז אוטומטית אני בתחושה שאין לי כוח לעשות את זה, ואני בדיכאון מזה שאני חייבת, ושאני צריכה לעמוד בזמנים מסויימים... והכל פשוט הופך לנטל ענק שלא מפסיק להציק לי עד שאני נפטרת ממנו. זה נראה לי בעיה פסיכולוגית.

לא כל כך מעניין אותי לפרסם מה שאני עושה כי אני לא ממש טובה בזה, וזה גם לא ציורים או דברים שיש טעם לפרסם. זה יותר באנרים, הזמנות, פלאיירים, דברים כאלה... זה בשביל הכיף אבל לצרכים מסויימים, לא סתם כשמשעמם לי אז אני מתחילה פתאום לצייר.

ניסיתי פעם אחת להפסיק את הכדורים בהדרגה על דעת עצמי, וזה החזיר אותי למצב של הדיכאון שהייתי בו קודם. בסוף היה מצב של הקשר הזוגי היחיד שהיה לי, שכמו שכתבתי זה היה סיפור די טראומטי בשבילי, ובלי להיכנס לפרטים, זה הביא אותי למצב שבאמת רציתי להתאבד, ואפילו הלכתי לעשות את זה, ושלחו לי משטרה... :/ והסיפור הארוך שבו כמעט אשפזו אותי, נגמר בזה שהכריחו אותי לקחת שוב את הכדורים, ועכשיו אמא שלי גם נותנת לי אותם כל יום כדי לוודא שאני באמת אקח אותם ולא אפסיק שוב... אז המצב עם הכדורים עדיף בהרבה על המצב בלי הכדורים.

וזהו, ידעתי שאני נשמעת ככה, פשוט דברים שקרו לי בחיים הביאו אותי למצב שאני לא אוהבת להסתיר דברים ולא רוצה שיהיו לי דברים להסתיר, אז כשאנשים שואלים אותי אני ישר עונה על הכל. ויש לי נטיה לחפור, וכשאנשים מגיבים לי אני מרגישה שהם השקיעו מזמנם לענות לי אז אני יכולה לפחות להשקיע מזמני כדי לענות להם חזרה, ואז בגלל שאני עונה על מה שמגיבים לי אז זה נשמע כאילו זה מה שאני מתעסקת בו כל היום... אבל אני ממש לא, אני בדרך כלל אפילו לא חושבת על הדברים האלה. אני באמת כבר אדישה לכל הנושא הזה ולא מתעסקת בו או לא שואלים אותי על זה.

not lonely

New member
את ממש לא חייבת לענות

אבל כן יש בך משהו שמסקרן אותי.

לא משנה איפה היית בעבר ומה קרה וזה לא צריך להשפיע לך על העתיד שניסית להתאבד.
אולי בעצם זה כן משנה, כדי להבין איך הגעת למצב שהגעת אליו ולהפיק מזה לקחים ולהפוך את הקערה ולעשות את העתיד טוב יותר.
אני בטוח שאת יכולה לשנות דברים.

סתם דוגמה (לא יועד אם טובה, אבל זה משהו שנזכרתי בו) ניסיתי למצוא את הכתבת ויאו עליו אבל לא מצאתי
אבי לוי (הזוכה של מאסטר שף) שהיה נרקומן כמה שנים ואפילו אמא שלו לא נתנה לו להיכנס אליה לבית.
לבסוף לקח את עצמו בידיים והיום הוא נקי ובעל מסעדה (עושה את מה שתמיד רצה לעשות).

נראה לי שאמא שלך לא עוזרת לך ומבחינתה שכאת לוקחת את הכדורים היא יכולה להמשיך בשלה.

אין טעם לפרסם באנרים או הזמנות או פלאיירים? למה לא?
לא חסר אתרים שאת יכולה להעלות אליהם את מה שאת עושה ולקבל על זה כסף
פשוט לעשות דברים בזמנך החופשי בלי שום דד-ליין.

תראי, ברור שיש עוד אנשים שלא אוהבים מסגרות. אבל כן עושים את מה שהם אוהבים וגם מכניסים מזה קצת כסף.

תתחילי את השינוי ותתחילי אותו עכשיו. אלה אם כן את ממש כבר לא בכיוון. וזה יהיה דיי מאכזב לשמוע.

את יוצאת לפעמים או שבכלל לא?
כי להיות בבית כל היום זה באמת משהו שמכניס לדיכאון. אלה אם כן את עובדת מהבית.

תראי, גם אני רוצה לעשות דברים ולשנות (בעצמי). לרוב אני לא עושה כלום כי אני לא מצליח לראות את עצמי מתחיל ומגיע לסוף התהליך.
אני תמיד אומר לעצמי שאני יעשה כל פעם קצת ואז אני אגיע לשם.
אבל לא ממש מתחיל.

אמא שלי מנסה כמה שהיא יכולה לעזור לי

אבל גם לה אין הרבה אופציות... זה שאני לוקחת את הכדורים ממש לא מרגיע אותה, הקטע שניסיתי להתאבד השאיר לה טראומה לכל החיים, היא עד היום נזכרת בזה לפעמים ומתחילה פתאום לבכות, וכבר עבר המון זמן מאז.

בדיעבד אני ממש מצטערת שעשיתי את זה, בעיקר בגלל איך שזה השפיע עליה, את זה אני בחיים לא אוכל לתקן. וגם בגלל הששלכות של לרצות להתאבד ולא באמת למות, ההשלכות של זה הן ממש חרא של דבר, ואני עוד יצאתי בזול מהעניין. כשאתה באמת רוצה להתאבד אתה בכלל לא שוקל בראש את המחשבות על מה שיקרה אם לא באמת תמות. אנשים היום יותר מדי בקלות מאיימים להתאבד, אני חושבת שאם הם היו יודעים מה בדיוק קורה הם היו נזהרים הרבה יותר במילים שלהם.

אבל אני לא חושבת שהייתי יכולה לעצור את אותו היום, הייתי במצב שפשוט כבר הייתי ממש על הסף, ואז הבן אדם הזה שהייתי איתו אמר איזה משהו שפשוט היה הקש ששבר אותי... הייתי ממש שבורה, וזאת גם הייתה החלטה של רגע ולא תכננתי את זה מראש.

בכל מקרה, חוץ מאיך שזה השפיע על אמא שלי, זה היום לא משהו שמשפיע לי על העתיד. אבל הדברים שהביאו אותי למצב הזה כן משפיעים, בעיקר במה שקשור לזוגיות ולביטחון העצמי שלי.

אממ בנוגע ליציאות, אני לא טיפוס של מסיבות, מועדונים וכאלה, לא פאבים או שום דבר עם אלכוהול... אני גם לא אוהבת לשחות או להסתובב סתם בשמש/גשם. אבל אני כן אוהבת לטייל במקומות, לראות דברים, או ללכת לסרט וכאלה. אני עושה את זה רק לעיתים נדירות, משתי בעיות עיקריות:
1. אין עם מי. יש לי רק שני ידידים שאני מדברת איתם איזה פעם בחודש באינטרנט, אנחנו נפגשים רק לעיתים ממש ממש רחוקות... וחוץ מזה אין לי חברים בכלל. אז רק לעיתים רחוקות אני יוצאת עם אנשים מהמשפחה, לסרט או מסעדה, אבל בקושי. הבעיה היא שגם הם לא זורמים ולא רוצים ללכת לשום מקום מעניין...
2. גם אם היה לי עם מי לצאת, אין לי כסף בכלל, שזה די תוקע את המצב... הייתי יכולה להשיג כסף ליציאה אחת או שתיים פעם בכמה חודשים, אבל גם אז חוזרים לבעיה הראשונה.

Fיסטוק

New member
עצה קטנה בשבילך גברת נגמר לי

העצה היא פשוטה - להתחיל לאהוב את עצמך ולהפסיק לחשוב שמשהו לא בסדר אצלך.
אם המחשבה הראשונה שלך היא "איזו סיבה יש לי לאהוב את עצמי?" אז כנראה שזו באמת הבעיה הגדולה ביותר שלך.

למה בדיוק ניסית טיפולים שונים? במה רצית לטפל, באישיות שלך? לשנות אותה?
למה, כי מישהו אחר עם אישיות שונה (או הרבה מהם לצורך העניין) אומרים לך שמשהו לא בסדר?

מנסיוני כאדם שונה קצת מאחרים והיכרותי עם עוד אנשים כאלה, אני אומר לך שהדבר הכי חשוב הוא השלמה עם מי שאת.
נו, אז לא בא לך לעבוד, לא מצאת משהו מעניין ללמוד ואין לך הרבה חברים. אה, ופעם ניסית להתאבד.ביג פאקינ דיל. מי שיש לו בעיה להתמודד עם זה, שילך הוא לטיפול.

אני מבין, את בעצמך מרגישה שמשהו לא בסדר, משהו חורק בך ומחפשים שמן מתאים (Oil, לא Fatman). אולי זה כדורים, אולי זה עניין של זמן
ואולי מערכת יחסים יציבה (נהיה ריאליים - זה לא יקרה כרגע כי את בעצמך לא יציבה נכון לעכשיו. לא יגיע אביר על סוס וישנה אותך בתכול עיניו ובלוריתו השופעת).

מה שאני מנסה להגיד בבליל הזה של הרעיונות הוא שנכון שיש לך כמה בעיות, אבל לפעמים צריך ללמוד להשלים עם בעיה לפני שממשיכים הלאה.
ואל תקשיבי לאנשים שונים ממך שאת גם לא מבינה מה מניע אותם בדיוק כמו שהם לא מבינים אותך, כשהם מחפשים איך לתקן אותך. כולנו שעונים מקולקלים.

שמת לב פעם שאנשים מוצלחים ויהירים עדיין מושכים אליהם אנשים? ואת אומרת לעצמך - איך? מה הם לא רואים שהוא מתנשא וחושב שהוא יפה וחכם ומוצלח?
אבל, הם כן, ולכן הם נמשכים אליהם! גם כשאת רואה מישהו שלא בטוח בעצמו, את מתמלאת ספקות לגביו. הרי אם הוא לא יודע מיהו, רוצה לשנות את עצמו, איזו סיבה יש להתקרב אליו?

ובדיוק כך גם את צריכה להתחיל בהכרת עצמך וקבלת עצמך. לא במובן הניו-אייג'י או איזה בלה בלה רוחני פילוסופי, אלא באמת. די ברור מקריאת הדברים שכתבת שאת סובלת מסוג של דכאון,
זמני או קבוע, לא יודע. האם הכדורים עוזרים לך? הם הופכים אותך לאפטית? אז הם לא טובים. תעבדי על עצמך מבפנים במקום לתת למישהו לעבוד עליך. תמצאי כדורים שעוזרים לך.
(אני חייב להפסיק לכתוב בפסקאות של שני שורות. טדאם! וזה מה שעשיתי) את הרי יודעת שזה שאת לא מצליחה לבלוע כדורים זה לא עניין פיזי. אין לך פה קטן או לשון סמיכה,
אז תעשי מאמץ לבלוע כדור אחד שיעשה לך טוב יותר והכדור הבא כבר יחליק בקלות.

אני חושב ששכנעת את עצמך שיש לך בעיה ועכשיו את פשוט ממשיכה בקו השגוי הזה. וממשיכה וממשיכה לשום מקום. אבל אם את באמת רוצה להתקדם תלמדי לשכנע את עצמך
בדברים אחרים. אין לי שום בעיה אמיתית שבגלל אני לא יכולה לבלוע כדור. אין לי. באמת אין לי. זה מגוחך. פעם חשבתי ככה אבל עכשיו לא. הנה כדור, אני אנסה. לא. כן. נו. לא! כן!
אין לי בעיה, אז מה הבעיה? אין בעיה! מים. לא נכנס. זה לא בגלל שיש לי בעיה אלא בגלל שאני לא רגילה. עוד לגימה. לא נכנס. עוד אחת. אין לי בעיה. באמת. בליעה. הסוף
(אוקי, המילה האחרונה רמזה שמדובר בכדורים מסוג אחר, אבל התכוונתי לכדור שישפר את מצבך לא כזה שיסיים את המבחן המעיק הזה שנקרא חיי יום-יום).

דבר אחרון - אני מכיר נשים ששהיו פעם במצבים גרועים באמת, אישפוזים. נסיונות התאבדות. הפלות. היום הן נשים "נורמליות" עם משפחה וילדים וקריזות מדי פעם.
דברים משתנים עם הזמן. לומדים לחיות עם עצמך ואז גם אוספים סביבך אנשים שרואים מי אתה באמת. אבל בשביל שזה יקרה צריך לדעת מי אתה באמת.
זה לא קורה ע"י זה שמבקשים עצות מאחרים, אלא כשמסתכלים סביב ורואים שלכל אחד יש שריטה משלו, ויש כאלה ששלהם פשוט עמוקה יותר.

ואם זו לא חפירה, אז מה כן

Berethor

New member
אני מניח שאדישות עדיפה על רצון למות

אז יש התקדמות, מרע לפחות רע..

Berethor

New member
עצוב, אבל אני מבין אותך

אל תהי כל כך ביקורתית לעצמך זה רק מחמיר את המצב, גם להיות מודעת למינוסים של עצמך כבר זה כבר דבר טוב, נכון את אולי לא בת הזוג הכי טובה שיכולה להיות, אבל את גם לא הכי גרוע, הכרתי אנשים במצב הרבה יותר גרוע בחיים משלך מכל בחינה, במקום לסתכל על הזמן על השלילי, תראי גם תחיובי, כמו העובדה שעמוק בפנים את כן רוצה זוגיות(יש אנשים שאפילו לא רוצים), וזה שאת מסוגלת לאהוב, וזה שאת מודעת לכלמיני בעיות בחיים שיש לך. את מודעת לחסרונות שלך, רק חבל שאת לא מודעת גם ליתרונות שלך. את לפחות מקבלת קצבה או דמי הבטלה? את יודעת שיש לך אפשרות לקבל, במיוחד שזה נובע בעניין נפשי.

תאמיני או לא יש אנשים שלא יהיה אכפת להם להיות בזוגיות עם מישהי כמוך, בין אם הם במצב דומה ובין אם סתם לא אכפת להם. ללא ספק להיות עם חשיבה שלילית, לא לעשות כלום בבית ולא לעבוד זה לא האידאל, אבל היי מצד שני זה אומר שיש לך הרבה זמן פנוי ואוהבת אינטרנת. תאמיני או לא עם כל מה שציינת פה עדיין אפשר להיות בת זוג טובה, השאלה היא בעיקר אם גם בתחומים זוגיים את כמו בתחומים אחרים בחיים או שלא, אם היית בת זוג טובה זה יכול היה לפצות על רוב הבעיות האחרות שציינת, אבל אם לא נו טוב אז לא. בכל מקרה אין לך מה לירות בעצמך. בקשר למשפט כמו שאומרים נאה דורש נאה מקיים, אם מישהו גם מצב דפוק כמוך, למה שתעשי לו הפוסל במומו פוסל? האם באמת יש לך זכות לדרוש מישהו שהפך ממך בכל החסרונות שציינת? ברור יש סיכוי קלוש שיהיה כזה שהפך ולא יהיה אכפת לו, אבל ברור שהוא הרבה יותר נמוך, לא הוגן לדרוש משהו שאת בעצמך לא עומדת בו. את תתאימי הרבה יותר למישהו שבמצב דומה לשלך לדעתי, וככה אף אחד לא פראייר.

חוסר בטחון שהתבטא בסגירות..

חשבתי שאני נראת בסדר, לא זו היתה הבעיה. פחדתי 'להיחשף', למרות שאין לי בכלל מה להסתיר. הרגשתי שאם יתקרבו אליי יותר מידי יגלו שאני משעממת ואין בי כלום. פחדתי שאני רק גוף יפה ולא שומדבר מעבר לזה.. התחושות האלה באו בעקבות שני מקרים שבהם יצאתי עם בנים וברגע שהם גילו שאני בתולה נעלמו מחיי בין רגע, בלי להסביר. הרגשתי שזה הדבר היחידי שבנים מחפשים בי, הרגשתי שהאופי שלי לא מספיק טוב בשבילם.
בהמשך הייתי יוצאת עם בנים כדי לתת צ'אנס אבל עם חתכתי מאד מהר. פחדתי שוב להיקשר, הם יגלו שאני בתולה / הם יגלו שאני משעממת ולא שווה להיות איתי, יעזבו אותי בגלל אחת הסיבות ואני אפגע. העדפתי למנוע את הלופ הזה.

askimosi

New member
ואייך התגברת על המחסום הזה?

אצלי זה מגיע כשאני מדבר עם בחורה וזה מגיע לעניינים אנטיימים.אני מתחיל לחוש לחץ מטורף וסגירות.פשוט מרגיש שהראש ריק.ואני חסר יכולות תקשרותיות

אני לא יודעת אם זה מעודד, אבל

אח שלי למשל הוא לא דתי ולא מסורתי ולא שום דבר בסגנון, והוא טיפוס מלא ביטחון עצמי והכל, ועדיין הוא נורא נגעל מבנות שלבושות פרובוקטיבי, וכאלה ששוכבות עם כל אחד... ברמה שזה ממש מגעיל אותו. הוא תמיד אומר שאישתו כנראה תהיה בתולה, והוא הרבה פעמים מרחם על בנות ששכבו עם הרבה גברים (זה לא רק בקשר לבנות, הוא באותה דעה גם לגבי גברים, והוא גם נגעל מבנים ששוכבים עם הרבה בנות).

הוא דוגמה אחת, אבל אני נתקלתי במשך הזמן בעוד הרבה גברים שהיו בדעה דומה. יש המון שמבחינתם זה דווקא יתרון שבחורה לא שכבה עם אף אחד. הם אמנם נדירים יותר מהסוג השני, אבל הם לא נדירים עד כדי כך שבלתי אפשרי למצוא אותם... ובדרך כלל הם גם כאלה שמחפשים מערכת יחסים רצינית.

אם גברים נפרדו ממך אך ורק בגלל שאת בתולה, כנראה שמה שהם רצו ממך זה בעיקר סקס, וזה באמת הדבר היחיד שהם חיפשו בך. אבל זה לא בך ספציפית, זה בבנות בכללי. האופי שלך לא הספיק להם כי הם לא חיפשו אופי של אף אחת. וכן, יש הרבה כאלה, וזה בסדר כי יש גם הרבה בנות שזה בדיוק מה שהן מחפשות. אבל הם לא התאימו לך כי את לא מחפשת את זה. זה לא אומר שזה מה שכל הבנים יחפשו בך, זה אומר שזה מה שהם ספציפית מחפשים, לא בך אלא בבנות באופן כללי...

הבעיה היא לא שמשהו לא בסדר בך, אלא שאת והם לא חיפשתם את אותו הדבר. את פשוט צריכה למצוא את אלה שכן יחפשו מה שאת מחפשת.

למה את חושבת שאת משעממת?

I C E M A N 7

New member
שלום לך

לא בנושא הדיון, אבל קראתי בעניין רב את התגובות שלך.
מודה שבתחילה חשבתי לעצמי "מקרה אבוד", אבל עכשיו כשקראתי את התגובה הזו שלך, עלה לי רעיון.
סיפרת שאת עוזרת למשפחה בכל מיני פרויקטים, ושזה בא לך בטבעיות ונותן לך סיפוק. ומהתגובה הזו אני למד שאת אכפתית ושאת יודעת להתבונן.
מה דעתך לנסות להתנדב במשהו סוציאלי?
לא משהו שמחייב הכשרה מיוחדת, סתם לעזור לאנשים. זה עשוי לתת לך תכלית, ואולי בהמשך לעורר בך מספיק עניין בשביל לעשות מזה קריירה, רחמנא לצלן.
אולי לעזור לנוער במצוקה, או לקשישים. משהו כזה.
מה את אומרת?

באמת התנדבתי בעבר

זה משהו שחשבתי עליו כבר לבד, ורציתי במשך הרבה זמן.

התנדבתי עם פגועי נפש, אבל לא הצלחתי להרגיש שזה באמת עוזר להם, והמקום יותר דיכא אותי מאשר עזר... לא אהבתי בכלל את ההתנהלות של המקום והיחס.

ואז המנהלת אמרה לי לבוא כל יום רביעי, וזה שזה נהיה יום קבוע בשבוע גרם לי לאבד את כל החשק ללכת לשם, כי פתאום הרגשתי כאילו אני חייבת ללכת מעכשיו כל שבוע רק בגלל שאמרתי. :/

אם הייתי יכולה לבוא באיזה ימים שאני רוצה בלי התחייבות, אני די בטוחה שהייתי הולכת לשם עוד כמה פעמים, למרות שבסוף גם נראה לי שהייתי מפסיקה בגלל שלא אהבתי את ההתנהלות של המקום עצמו. אבל בגלל שזה נהיה מן מסגרת כזאת של כל יום רביעי, זה הרגיש לי כאילו לקחתי התחייבות למסגרת וזה הפך להיות נטל...

חיפשתי מאז עוד כמה פעמים, אבל קשה לי להגיע למקומות רחוקים, ולא הצלחתי למצוא משהו באיזור שלי שנראה לי כאילו אני יכולה לתרום בו... אם אני לא אראה בעיניים שאני עוזרת וארגיש שאני משנה משהו, לא תהיה לי באמת מוטיבציה לעשות את זה.

והאמת שלפני כמה ימים אפילו התעניינתי שוב בקשר למשהו עם ילדים, אבל האחראי אמר לי להתקשר אליו כדי לדבר על זה, וקשה לי להתקשר לאנשים, זה בעיקר החוסר ביטחון... :/ ממש באסה שהוא לא ענה לי באימייל, זה יקח לי זמן עד שאני אצליח להביא את עצמי להתקשר.

Berethor

New member
אתה צודק

לבתולה יש הרבה יתרונות, שלא כולם יודעים לעריך. אם כבר הבעיה היא בעישון, לזה אין שום יתרון..

Berethor

New member
חוץ מהסיגריות את בסדר גמור

תהי גם מודעת לכך שלהיות בתולה יש בזה גם יתרונות, לא רק חסרונות, יש כבר שמעריכים את זה שבחורה לא הייתה עם הרבה לפניהם.

MotheRonit

New member
חשבתי שאני לבד בסירה

כל השנים אמרתי שאני חייבת להשקיע 100% אחוז מעצמי
ולא ארגיש טוב עם עצמי אם אכנס למערכת זוגית בלי יכולת לתת מעצמי
וטבעתי בלימוד
ועכשיו אני כבר עם תואר אבל פשוט גיליתי שאני אוהבת להיות לבד

יצאתי עם שלושה בחורים וחצי בחיי
שום דבר לא רציני מדי מספיק בשביל לעשות אהבה (?$#@$@#$#@ או אפילו סקס מזדמן
)

אני טיפוס ביתי
את כולם באופן טבעי הכרתי כשיצאתי מהבית
(למרות שאני משוכנעת שבסוף אתחתן עם שליח של פיצה
)
את רובם באחת מהפעמים כשנגררתי עם חברות למקומות האלה שצעירים יוצאים אליו
נו וילדע חיאה... אני אולי צעירה בגופי אבל בנפשי... בסוף אני אתחתן עם הנין של ממציא ויסוצקי או משהו כזה

lucky one

New member
הרבה סיבות

א-רומנטי, קצת מיזונתרופ (במיוחד מאז המעבר לטבעונות), נהנה ורגיל להיות לבד, ריגושים בדברים אחרים

למעלה