סיבות לחוסר נסיון מיני

• פותח הנושא lb215
  • פורסם בתאריך
אני רוצה לשתף משהו.

יש לי נסיון מיני וזוגי שהתחיל בגיל 20-21, לערך.
אני חושב שרבות הסיבות למה מישהו/י לא מגיעים לשלב הזה, אבל צריך להתמקד בשורש העניין: בטחון.
קשר מיני או זוגי דורש מידת אינטימיות מסוימת. לפעמים גבוהה מאוד (חתונה, חיים משותפים, ילדים. לא תמיד, כן, אני יודע...), לפעמים מצומצמת (דייט אחד/שניים, סטוץ) אבל האינטמיות תמיד צריכה להיות שם. בשביל להגיע למידת אינטימיות מסוימת אנו נדרשים למידת פתיחות. בניגוד לחבורה של חברים או אפילו ידידה טובה שאתה מספר לה הכל, קשר מיני/זוגי דורש פתיחות "עד הסוף". דורש להסיר עכבות, לחשוף דברים, לספר דברים, להיקשר. יש הבדל עצום (וחשוב לי שיבינו את זה) לדעתי בין חבר טוב/אמא/ידידה טובה שאתם מדברים איתם על הכל לבין בן זוג. אתם יכולים לספר לאותו גורם סיפורים מכאן ועד הודעה חדשה, אבל זו לא אותה פתיחות כמו בקשר זוגי - מדוע?
בקשר מיני/זוגי אנחנו נדרשים לפידבק. אף אחד פה לא רוצה להיות בקשר עם בובה מגומי לכן הכל מבוסס על יחסים הרמוניים.
בכל אופן, אז כמו שאמרתי, הרצף ההגיוני הוא כזה:
מצב מיני/זוגי דורש אינטימיות ברמה מסוימת.
להגיע לאינטימיות דרושה פתיחות.
לצורך פתיחות, הבעת רגשות והסרת חששות דרוש בטחון.
וזה לב ליבו של העניין.
לא צריך להיות רוקי או רמבו או קפטן נבחרת הכדורסל.
אני זוכר שתמיד הזדהיתי (ובעצם, עדיין מזדהה לפעמים) עם החנונים מלאי הבטחון בסרטים (דוגמא מושלמת למי שרוצה: סת' רוגן ב"סופרבאד") שיודעים את מקומם - לא מלכי הכיתה, אבל מלאים בבטחון כלפי מי שהם. גם אם יש להם עודף משקל או חברים קצת חנונים, הם אנושיים, הם פתוחים, והם מגיעים למצבים אינטימיים.
בקיצור, זו דעתי. בטחון זו אמנם מילה "גדולה" שמכילה בתוכה הרבה הגדרות, אבל משם נובע הכל. אחרי שיש בטחון, לא תפריע לכם הסביבה, החינוך, החברים, המפגשים החברתיים, המראה, הטראומות, האופי וכו'.
כן, גם אני משתמש בזה לפעמים כ"תירוץ". אני לא בקשר זוגי כרגע ואני לא מסתובב יותר מדי בחוגים חברתיים. אני יכול למנות על יד אחת את מספר הנשים החדשות שהכרתי בשנה האחרונה, אבל זה לא מונע ממני לחשוב, לדעת, להבין שכן - אני יכול.

בהצלחה לכולנו.

המון סיבות

1. חוסר ביטחון עצום, ברמה שאני כבר די השלמתי עם זה שלא תהיה לי זוגיות, ואת רוב החיים שלי חייתי ככה. זאת אומרת, אם הייתי גבר, בחיים לא הייתי הולכת עם מישהי כמוני...

2. הייתה פעם אחת בחיים שהשתכנעתי להאמין שאולי זה כן יכול לקרות, וזה הפך לסיוט כל כך גדול שכל כך פגע בי, שהבנתי שלאהוב זה חרא של דבר בכל מקרה... וזה השאיר לי המון טראומות. מאז קשה לי לסמוך על אנשים מבחינה זוגית, אני בכלל לא חושבת על אף אחד בצורה כזאת, וגם אם מישהו כן יראה נכונות אני בכלל לא אאמין לו.

3. המצב הנפשי שלי לא טוב ואני לא מסתדרת במסגרות, לכן אין לי ממש איך להכיר אנשים. אני לא פוגשת אף אחד בחיים, אני לא עובדת, לא לומדת, לא הייתי בצבא בגלל המצב הנפשי, לא סיימתי בית ספר אפילו... אין איך להכיר אנשים בכלל. :) רק דרך האינטרנט, וגם אז בשלב מסוים אני נבהלת ומפסיקה לענות לאנשים.

4. בהמשך לבעיה הקודמת, אני לא חושבת שמישהו היה יכול להסתדר בזוגיות ארוכה עם בן אדם כמוני, כי אף אחד לא ירצה שותפה כמוני לחיים. בעיקר בגלל שאני לא עובדת ואני גם לא רוצה לעבוד, אני לא מסוגלת משום בחינה לעבוד, ולא רואה את זה משתנה בעתיד (גם אם לא תהיה לי ברירה, אני כנראה אעדיף לגור ברחוב מאשר לעבוד). חוץ מזה ממש קשה לי לעשות עבודות גם בבית, אני לא עוזרת לאמא שלי בכלום... אם רק מבקשים ממני לנקות, לסדר, כביסה, כלים, זה פשוט גורם לי לרצות לירות בעצמי. לכן צריך להיות ממשששש פראייר בשביל להיות עם מישהי כמוני... אף אחד לא ירצה להיות עם בן אדם כזה. צריך להתפשר על יותר מדי דברים, ואין בי שום דבר כל כך מדהים ששווה את זה.

5. בהמשך לסעיף הקודם, גם אם היה מצב שמישהו כן היה מסכים ורוצה להיות איתי, זה היה חייב להיות מישהו נואש מאוד, שכנראה שהוא במצב דפוק כמוני, ואז הסיכוי שאני בכלל ארצה להיות איתו הוא מאוד קטן. :/

בקיצור - הכל תקוע.

not lonely

New member
דיי

לרדת על עצמך ככה.

אני בן 29 עוד חודש ואף פעם לא הייתי ביחסים עם מישהי.

למה את בטוחה שאת לא יכולה להצליח בכלום?

הנה רעיון ששוה לנסות. תרשמי ללימודים (באוניברסיטה הפתוחה) תתחילי בקורס אחד. ואז תמשיכי הלאה.
לא קשה ללמוד באוניברסיטה הפתוחה כמו שהרבה אנשים חושבים.

אני מאמיןם שזה יעשה לך טוב.

אני לא רציתי ללמוד ואחרי שמישהו שכנע אותי התחלתי ללמוד ואני יכול להגיד שזה עשה לי טוב והכרתי גם כמה אנשים בדרך.

ולגבי סעיף 1 שלך. אני גבר ואני יכול להגיד שכן הייתי יוצא עם מישהי חסרת ביטחון. כי זה יעשה לי טוב. וכשמשהו עושה לי טוב אני מחזיר לסביבה.

אני לא רוצה ללמוד

זה לא מעניין אותי בכלל, בנוסף לזה שזה בטח עולה כסף ואין לי שקל, וגם אם הייתי מליונרית זה עדיין לא היה מעניין אותי או מושך אותי בשום צורה... ואני גם לא מסתדרת בכלל עם מסגרות ("לא מסתדרת" זה בלשון המעטה). למדתי פעם אחת גרפיקה, זה היה רק פעם בשבוע, וכל כך שנאתי את הקטע של ללמוד ולהיות במסגרת (ועוד זה היה נושא שאהבתי), ובכלל להטריח את עצמי לקום בבוקר ולנסוע רק בשביל זה, שגם אז לחצי מהפעמים לא הגעתי. הייתי כל השבוע בדיכאון רק מהמחשבה על זה שביום ראשון אני חייבת ללכת ללמוד ארבע שעות. בסופו של דבר זה היה בזבוז כסף גמור, ולקח לי תקופה גדולה להתאושש מהשנאה שפיתחתי לגרפיקה רק בגלל שהייתי חייבת ללכת לשם. ועוד נתנו לי שיעורי בית, שיעורי בית זה לא פחות ממגעיל בעיני.

ולגבי סעיף אחד - חוסר ביטחון זה לא הסיבה שאני לא חושבת שמישהו ירצה להיות איתי. הדברים שגורמים לחוסר הביטחון הם הסיבה.

not lonely

New member
תאספי את עצמך

ותתחילי לעשות משהו, אפילו עם זה קטן.
ההורים שלך לא יכולים לעזור לך כלכלית?

בפתוחה לא חייבים להגיע לשיעורים (רק קורסים בודדים מאוד שאלה שעורי מעבדה).
את אוהבת לקרא?
אני בטוח שתמצאי קורס אחד לפחות שיעניין אותך.
חוץ מכסף (שקורס אחד זה לא סכום בשמיים) לא תפסידי כלום. (טוב נו, תפסידי זמן כי את הזמן אי אפשר להחזיר)

תתחילי להאמין בעצמך!!!

כמו שכתבת בהודעה אחרת שלך. פסיכולוגיים וכדומה לא יעשו כלום חוץ מיעוץ. שזה לא בהכרח גרוע.

להורים שלי בעצמם אין כסף

הם גרושים, אבא שלי מובטל כבר הרבה זמן ובקושי יש לו ממה לחיות, אבל גם אם הוא היה מרוויח 10 אלף בחודש הוא לא היה עוזר לי בכלום (הניסיון הוכיח את זה המון פעמים). בסדר העדיפויות שלו, כסף נמצא הרבה מעלינו.
אמא שלי עובדת אבל היא ממש לא מרוויחה מספיק, החשבון בנק כל הזמן על סף סגירה, המצב הכספי שלנו ממש גרוע... בכל מקרה זה לא הנושא.

זה לא משנה את זה שפשוט לא מעניין אותי ללמוד, באמת שאין נושא שיעניין אותי מספיק בשביל שאני אטריח את עצמי. אני לא רוצה לעבוד, אז בשביל מה להוציא כסף בכלל על לימודים? מבחינתי אפילו אם זה היה עולה רק 400 שקל, זאת הוצאה גדולה ומיותרת לגמרי, של כסף שיש לנו מליון דברים חשובים יותר לעשות איתו כרגע. ועל מה בדיוק אני משלמת כסף אם אני אפילו לא צריכה להגיע לשיעורים? אם אני עושה הכל לבד בעצמי בבית אז על מה הם לוקחים כסף? על אם אני במקרה ארצה לשאול את המורים שאלות?

כשהייתי קטנה אהבתי לקרוא (בעיקר ספרי אימה) בזמן שהייתי בבית ספר, בעיקר במהלך השיעורים כי היה לי משעמם. וגם בהפסקות כי לא היו לי חברים להסתובב איתם. אבל היום אין לי כוח לא פיזי ולא נפשי לקרוא, זה ממש מתיש אותי, למרות שהסיפורים עצמם כן מעניינים אותי. הקריאה עצמה מתישה אותי.

יש לך שאיפות לעתיד? חלומות? תחביבים?

אי אפשר לחיות בלי משהו טוב לצפות לו.
את חייבת למצוא משהו שמעניין אותך/שכיף לך, ולעשות אותו בשביל עצמך!

היום כבר לא ממש

יש כמה דברים שהייתי רוצה, אבל לא כאלה שאפשר לקרוא להם שאיפות או תוכניות לעתיד...

TAL1983

New member
בול כמוני לצערי

אני אחרי תואר ראשון ומרגיש כמוך אחד לאחד...

מי אמר שאני לא?

הייתי במליון סוגי טיפולים במשך השנים, כל אחד הוא יותר בולשיט מהשני. :)
הלכתי להמון אנשים שאמורים לעזור, אף אחד מהם לא באמת יכול לעשות משהו, רובם סתם חרטטנים שמתפרנסים מאנשים מיואשים. בתכלס הם מצפים ממך לעשות הכל לבד, ובדרך כלל נותנים לך משימות שאת לא יכולה לעשות (אם הייתי יכולה לא הייתי צריכה אותם), ואז מתלוננים שאת לא עושה אותם.

היום יש לי כדורים נגד דיכאון, זה הדבר היחיד מכל הטיפולים שבאמת שינה משהו.
השינוי זה שבמקום שאני אבכה ואהיה עצובה כל היום וארצה למות, אני פשוט אדישה ולא ממש אכפת לי יותר. וזה השינוי היחיד שהצלחתי להגיע אליו.

קריסטה

New member
זה נשמע יותר

כאילו את לא רוצה שמשהו ישתנה ולא שאת לא יכולה.
כל הודעה שלך את חוזרת ואומרת "לא רוצה, שונאת, אני לא אעשה את זה, זה לא מעניין אותי.
אני מאמינה לך שיש לך בעיה, אבל נראה שהבעיה האמיתית שלך היא שאת לא רוצה לטפל בבעיה הזאת.
כן, לטנגו צריך שניים, כך גם לטיפול.
אם את לא מוכנה לעשות מאמץ מינימלי לשנות את המצב, למה את מצפה בדיוק?
אין קסמים בעולם הזה, רק עבודה קשה.

זה לא בדיוק ככה

קודם כל לא אמרתי שאני מצפה למשהו, רק אמרתי מה המצב, בהקשר לדיון.

כמו שאמרתי, היום עם הכדורים כבר באמת לא אכפת לי. לפני שלקחתי את הכדורים דווקא כן רציתי, וגם ניסיתי באמת הרבה טיפולים, ובגלל שלא הצלחתי זה הפך אותי לממש ממש עצובה. כל היום הייתי בוכה ומקווה, אני מעדיפה בהרבה את המצב של הכדורים שאני פשוט אדישה ולא אכפת לי. למרות שיצא לי לחשוב כמה פעמים על זה שאולי המצב הזה הוא יותר גרוע מלבכות כל היום, כי במצב שלא אכפת לך אז אתה כבר לא טורח לנסות כלום... אבל הרבה יותר קל לקום בבוקר כשלא אכפת לך, מאשר כשהלכת לישון וקיווית שלא תתעורר.

זה נכון שאני באמת לא רוצה לעבוד וגם לא ללמוד, אני לא מכחישה את זה שאני לא רוצה מסגרות ושאני שונאת אותן. אבל השנאה הזאת באה מזה שאני באמת לא מסוגלת מבחינה נפשית לעשות את זה, ואני כן ניסיתי כבר כמה פעמים לעשות צעדים בכיוון. ואני יודעת שהמצב הספציפי עם המסגרות לא ישתנה כי באמת אין לי שום מוטיבציה לשנות אותו. אבל זה רק בנושא הספיציפי הזה שבאמת אני לא רוצה ולא מעניין אותי, חוסר מוטיבציה הוא גם בעיה גדולה. הבעיה היא שהנושא הזה דופק הרבה נושאים אחרים.

בכל אופן - זה ממש לא קשור לטיפולים! לכל טיפול שהלכתי אני באתי עם הרבה מוטיבציה ורצון שהטיפול יעזור (לא בהכרח שיעזור לי לעבוד, אלא שיעזור לי עם כל הבעיות בכללי... עם המצב הנפשי בעיקר), אני לא זלזלתי בטיפולים, ואני הטרחתי את עצמי להגיע אליהם למרות שהיה לי ממש קשה, כי הרבה מהם גם נחשבו בשבילי למסגרת. אבל הטיפולים באמת בולשיט אחד גדול. אני לא מפרטת כי זה סתם נראה לי ארוך ולא מעניין, אבל אם באמת מעניין אותך אני יכולה לתת לך דוגמה על כמה סוגי טיפולים ומה בדיוק עושים בהם. אני לא יודעת אם היית בטיפולים בעצמך, אבל אם אני אתן טיפולים לדוגמה ואספר מה היה בהם, אני בטוחה שלפחות חלק מהאנשים פה יסכימו איתי שזה אידיוטי לגמרי.

קריסטה

New member
חשבת לחפש נושא שמעניין אותך

ולעסוק בו על דעת עצמך?
כלומר, אמרת שאת מתעניינת בגרפיקה, את יכולה ללמוד על זה מהרצאות ביוטיוב ודברים כאלה, סתם בשביל עצמך.
ליצור דברים ולהציע אותם למכירה, למשל.
להיות עצמאי אומר הרבה עבודה קשה, אבל זה נותן לך חופש שמסגרת לא יכולה לתת לך.
אני חושבת שגם כדאי לך להחליף כדורים אם הם דופקים לך ככה את המוטיבציה.

not lonely

New member

כן, אבל לא לעבוד בזה

אני למדתי גרפיקה לבד מהאינטרנט עוד אפילו לפני שהלכתי לקורס, סתם כי זה עניין אותי. בתקופה שהלכתי ללמוד (חוץ מזה שאת כל מה שלימדו על פוטושופ כבר ידעתי, ומה שלימדו על תוכנות אחרות היה כל כך משעמם שאני לא זוכרת כלום), התחלתי פתאום ממש לשנוא את זה, בעיקר בגלל ששנאתי את המסגרת ואת הלימודים, וזה גרם לי לשנוא את הנושא. לקח לי איזה שנה אחרי הלימודים כדי להתעניין בזה שוב.

אני עושה לפעמים דברים בנושא בשביל הכיף, אני מכינה דברים אם מישהו מהמשפחה צריך (למשל הזמנה לבת מצווה של בת דודה שלי וכאלה), ולפעמים אני עוזרת לדודה שלי קצת, כי היא עובדת בזה, פעם בכמה זמן היא גם נותנת לי איזה 50 שקל על העזרה. אבל זה רק בשביל הכיף, בתחושה שאני סתם מתנדבת לעזור, אני לא הייתי רוצה לעבוד בזה. נגיד אם מישהו מבקש משהו אז לא אכפת לי לעזור בזה אם אני יכולה, אני אפילו אשמח לעזור ולפעמים אני גם מנדבת את עצמי, אבל לא הייתי רוצה לקחת על עצמי לעבוד בזה, להיות חייבת למישהו לעשות את זה בגלל שהוא משלם לי...

בנוגע לכדורים - יש לי בעיה שאני לא יודעת לבלוע כדורים (ניסיתי את כל הדרכים הקיימות ואת כל העצות של כולם, וזה פשוט לא הולך), אז הכדורים שלי הם כאלה שבמין קפסולה שאפשר לפתוח אותה ובפנים יש אבקה דוחה בטעם נוראי, שאני מערבבת עם מעדן ובולעת ככה. רצו בעבר לתת לי כדורים חזקים יותר, אבל זה פשוט הכדור היחיד שבא בצורה כזאת. כדורים אחרים אסור לרסק, בגלל שאלה כדורים פסיכיאטריים, הם בנויים בצורה שהם צריכים להתפרק בגוף לאט לאט, ומאוד מסוכן לרסק אותם ולבלוע, כי אז זה מתפרק ישר. אני כן ניסיתי כמה כאלה בעבר למרות זה, וזה הפך אותי לזומבי. אז הכדור של עכשיו הוא היחיד שאפשר לקחת כמו שאני לוקחת... אבל אני לא חושבת שהכדור משנה, משיחות שלי עם אחרים זה בערך איך שהכדורים נגד דיכאון משפיעים על כולם. או שהם עוזרים להגיד למצב כמו שלי, או שהם הופכים את הבן אדם לזומבי שלא יכול לזוז, ואז הוא צריך לנסות כדור אחר.

דרך אגב, אני לא כזאת שכל היום מתלוננת על המצב כמו שנראה לי שאני נשמעת פה, אני לא ממש מתעסקת בזה בדרך כלל... פשוט אני עונה על מה שמגיבים לי אז זה יוצא ככה. :)

not lonely

New member
נשמע שכן יש משהו שאת טובה בו

אז למה לא לעשות מידי פעם עבודות קטנות שכן יכניסו לך כסף.
"להיות חייבת למישהו לעשות את זה בגלל שהוא משלם לי..." מה זה אמור להביע?
ככה העולם עובד. אנשים משלמים בשביל לקבל דברים. (נכון שיש גם מקרים אחרים, אבל ככה הכלכלה עובדת).

את גם אומרת שאת עושה דברים מדי פעם בשביל הכיף.
למה לא לפתוח פה קומונה ולפרסם את מה שאת מציירת?

את יכולה לנסות תקופה להיות בלי כדורים?

לגבי השורה האחרונה שלך. באמת היה נשמע לי מההודעה הראשונה שכתבת שאת עוד שניה הולכת להתאבד. סוריי

למעלה