סיבות לחוסר נסיון מיני

• פותח הנושא lb215
  • פורסם בתאריך

Reyn

New member
שאלת מליון הדולר. שילוב של כמה גורמים.

ראשית, נסיבות חיים: בימי בי"ס לא מצאתי זוגיות. בצבא הייתי רק כמה חודשים, אז פקעה הסבלנות שלי למערכת המגעילה הזו. לא ניגשתי ללימודים גבוהים כיוון שאין בכך צורך בתחום העיסוק שלי, במיוחד למי ששואף להתפתח כעצמאי.
ואכן, אני עובד כעצמאי, לפעמים מהבית ולפעמים בגיחות ל"שטח", בלי מסגרת עבודה מסודרת שמעודדת היכרויות חברתיות. לפעמים אני עובד עם אנשים אחרים, אבל הם תמיד גברים. נדיר שאני פוגש במסגרת העבודה בנות בגילי, וגם איתן לא ממש יוצא לי לתקשר.

הסיבה השנייה היא אופי אינטרוברטי שמעדיף בילוי ביתי שקט על פני יציאות ובילויים. בסיטואציות יומיומיות, בדרך כלל אין לי עניין לפתח אינטראקציה עם אנשים מעבר למינימום ההכרחי. כפועל יוצא, גם כשאני נתקל בבחורה שמוצאת חן בעיני, קשה לי לדמיין סיטואציה בה נוצרת איתה אינטראקציה. זו לא סתם ביישנות שגרתית מהרעיון של "להתחיל עם מישהי", אלא באופן כללי, מרגיש לי לא-טבעי לגשת לאדם זר ולפתח שיחה.

הסיבה השלישית היא בררנות קיצונית. אני מחפש בת זוג שתהיה גם חברה טובה שלי ותחלוק את תפיסת עולמי. מעולם לא הבנתי את הקטע של "הפכים משלימים" - מה יש להפכים לחפש יחד? החברים הזכרים שלי הם טיפוסים שחולקים איתי הרבה תכונות ותחביבים משותפים, ואותו דבר הייתי רוצה למצוא גם אצל בת זוג. אין לי עניין בקשר קצר-מועד שנתפורר בגלל פערים גדולים מדי.
לצערי, החיפוש אחר מישהי מתאימה מתברר כמבצע קשה ומסובך להחריד. במרוצת השנים עברתי על אלפי פרופילים באתרי היכרויות, פורומים וכו', ורק בחורות בודדות עניינו אותי וגם מצאו חן בעיני מבחינה ויזואלית. כדי לסבך את העניינים עוד יותר, במציאות אין דרך לדעת אם מישהי מתאימה או לא, אז גם כשאני נתקל בבחורה חמודה אין לי מוטיבציה להתחיל איתה.

מכאן לשם... גיל 24 בלי שום נסיון זוגי או מיני. יצאתי לדייט אחד שלא התפתח לשום דבר, וזהו. מאז אפילו לא מצאתי מישהי שמעניינת אותי מספיק כדי להיפגש איתה לדייט.

דינדש

New member
כמה סיבות:

1. פחד וחוסר ביטחון.
באופי שלי אני ביישנית וחסרת ביטחון בצורה קצת קיצונית... לוקח לי ה-מ-ו-ן זמן להיפתח!! שלא לדבר על לגשת לבנאדם ולהתחיל לדבר איתו. אם זה הפוך (כלומר הוא ניגש ומדבר איתי), אני זורמת והכל בסדר.

2. עודף משקל.
תמיד הייתי בעודף משקל, מאז כיתה ב'. מאז ומעולם לא הייתי ה"מקובלת" (טפוטפו גם לא מנודה) ואפילו לא עלתה בדעתי מחשבה שמישהו יתעניין בי! עד כדי כך שאפילו לא עניין אותי כל עניין ה"חברים חברות".
בגלל העודף משקל, הייתי לבושה בטרנינגים ובגדים לא הכי יפים שיש כי "זה מה שיש בחנות וצריך להתפשר", ולא הייתי מטפחת את עצמי, איזה קוקו למטה מגומייה ענקית כזאת וזהו.
בתקופת הצבא - לא היה על מה לדבר בכלל. הייתי בשיא המשקל שלי, המדים לא הוסיפו יותר מדי והבנים היו או תפוסים או ערסים או כאלה שבכלל לא הסתכלו לכיוון שלי, כי היו בנות שוות ומעניינות יותר.

3. היעדר סביבה שאפשר להכיר
בימי הבצפר הייתי בחבורה של ה"חנונים". הילדים הטובים... אלו שלא הולכים לרקוד במועדונים, מעשנים ושותים אלכוהול. היינו תמיד יושבים בצד ולא מתערבבים בעדר הטינאייג'רי.
לאף אחד מאיתנו - כן, גם הבנים (למעשה, עד היום כשאנחנו בני 22) לא היה חבר/ה והיא/הוא לא התנשק/ה אף פעם. התנשקויות, מזמוזים ושאר ירקות בכלל לא דיברו אלינו ולא היו בראש מעיינינו!
גם היום, כשאנחנו מחפשים לצאת בשישי בערב, מועדונים לא באים בחשבון, אז אנחנו יושבים בבתי קפה ומסעדות. אני אישית עובדת בסביבה של מבוגרים... אין לי אפילו הזדמנות להכיר שם מישהו

בקיצור, שורה תחתונה - אני בת 22, לא היה לי חבר ולא התנשקתי. תאהבו אותי?

דינדש

New member
שכחתי לציין,

התחלתי לחשוב על העניין הזה, רק בשנה האחרונה.

כשהתחלתי לעבוד במקום העבודה הנוכחי, התיידדתי עם אחד השליחים. כבן 40... בהתחלה זה היה נחמד, שיחות על הא ועל דא, אבל אחרי כחודשיים, ביציאה הראשונה שלנו אחד-על-אחד הוא אמר שהוא התאהב בי כמו שהוא לא התאהב המון זמן וניסה לנשק אותי...
בהתחלה אני הייתי בהלם שמישהו בכלל חושב שאני יפה ונראית טוב, אבל כשהתעשתתי, הבהרתי לו שאין מצב שנהיה זוג. או ידידים או שפה זה נגמר.

הוא התבאס, אבל אמר שהוא מוכן לספוג כדי שנישאר ידידים. וכאן זה נשאר. אני קולטת שהוא עוד מאוהב, ומדי פעם מנסה להגניב נשיקה כשאנחנו יוצאים אחד-על-אחד, אבל אני דואגת להבהיר לו שזה ידידות ותו לא.

הייתי ממש כמוך בתיכון..

בערך מגיל 14 בנות מהשכבה שלי התחילו להגיד על בנים 'איזה חתיך' ולחפש קרבה אל הבנים, אבל אותי ואת חברות שלי זה פשוט לא עניין.. היינו עסוקות בלימודים, הייתי חסרות בטחון, הספיק לנו שיש לנו אותנו-גרעין של חברות טובות, בלי שום ניסיון להתקרב אל אנשים נוספים בשכבה.
היום כשאני נתקלת באנשים מהשכבה אני בהלם שחלקם זוכרים את השם שלי, כי היתי סוגשל אויר, לא החלפתי מילה עם אף אחד מהם. יצא לי לדבר עם מישהו שלמד איתי, שמסתבר שחשב בזמנו שאני ממש סנובית.
לפעמים קשה להבחין בין סנוביזם לביישנות..

את בת 22 ואין לך חבר ולא התנשקת ואנחנו אוהבים אותך. את רק בת 22 וכל החיים לפנייך! עם גישה חיובית זה יגיע בקרוב

דינדש

New member
וואו כ"כ!

עכשיו עברתי דירה, אז אני לא רואה אנשים מהשכבה שלי, אבל כשאני באה לראשון ורואה מישהו והוא עושה לי שלום ברור שאני עונה לו מה נשמע, אבך אני מסתכלת עליו בפרצוף של "וואו, איך אתה זוכר אותי?!"

גם הייתי כמוך בתיכון. זה רק עניין של מסגרת אחרת ומשותפת. כל דבר בעיתו :).
אני גם נמנתי מה"אאוט סיידרים" בתיכון ואני גאה בעצמי על כך שלא זרמתי עם תרבות המועדונים ואלכוהול (אני חושבת שזה יכול לחכות לגיל 18+ ואם אוהבים כ"כ לרקוד ניתן לפתח את זה במתנסים ).
ואני גם מעדיפה בילויים שקטים (בתי קפה, מסעדות וקולנוע).
הכי חשוב בלי לחץ. את בת 22 צעירה ומצד שני אל תדחי דברים שעשויים להצליח. אין לך אפשרות ללכת לחוג שבועי?
משהו שעזר לי מאוד לבטחון העצמי זה התנדבות. פעם בשבוע לכמה שעות יכול לעשות נפלאות, במיוחד שאת נפתחת לאדם שונה ממך ומכירה את העולם הפנימי של אדם מסויים\ילד.

Reyn

New member
שאלה קולקטיבית לאנשים עם עודף משקל

אין ספק שכל הסיבות לחוסר נסיון זוגי ומיני נובעות מגורמים עמוקים שקשה לתקן או לשנות. חלק מהגורמים קשורים לאופי ודרך חיים, שאנחנו לא בהכרח רוצים לשנות. חלק מהגורמים מצריכים תהליך תיקון פסיכולוגי עמוק, ולא תמיד יודעים מאיפה להתחיל ואיך.

הגורם של עודף משקל, למרות שקשה מאוד להתגבר עליו, הוא בעיה יחסית "פשוטה" (במרכאות!), במובן זה שברור מה הבעיה וברור מה הפיתרון שלה. אני מדגיש שוב: אין ספק שקשה מאוד לרזות, אבל לפחות ברור שזו הבעיה, וברור מה הדרך לפתור אותה. זו לא בעיה מאותו סוג כמו אופי ביישן, שלא ברור אם אפשר לשנות ואיך. זו בעיה ניתנת לפיתרון.

אז אני תוהה: אתם עובדים על עניין המשקל שלכם? כמה חשוב לכם לרדת במשקל (בשביל למצוא זוגיות, ובכלל), כמה מאמץ אתם מקדישים לכך, והאם אתם חושבים שאתם יכולים להשקיע יותר?

קריסטה

New member
אני לא מסכימה

אחת הבועות הכי גדולות שאנשים במשקל כבד חיים בהן, היא שברגע שהם ירזו הכל יהיה מושלם, וכל עוד הם שמנים שום דבר לא יהיה בסדר.
זה חד משמעית לא נכון!
בעולם הזה יש אנשים מכל הסוגים, ויש משיכה לכל משקל שהוא.
זה לא האישיו. הבעיה היא ביטחון והערכה עצמית.
אדם חיובי, שמח, אינטילגנטי שאוהב את עצמו וחושב על עצמו דברים טובים, ימצא מישהו שחושב עליו בדיוק אותם דברים.
כמו שנאמר, הכי קשה לאהוב אדם שלא אוהב את עצמו.

אם מישהו רוצה לרדת במשקל כדי להרגיש טוב יותר עם עצמו זה בסדר, אבל ירידה במשקל תפתור אך ורק את בעית המשקל.
לטעמי האישי, יש גבול עד כמה אפשר להקריב את החיים בשביל כמה קילוגרמים.
אפשר להיות מאושרים גם במשקל מאוד גבוה.
אבל זה מצריך שינוי מחשבתי שקשה מאוד לעשות ולדעתי הרבה יותר דחוף מלהתחיל לספור קלוריות.

Light18m

New member
את צודקת שמה שחשוב זה ביטחון

אבל עם הורדת המשקל הביטחון גם עולה.
אני בקשר עם לארה מלרדת בגדול, אולי אביא אותה לפה בתור אורחת שתענה לשאלות ביום מן הימים.

ה"בטחון" עולה ואז גם הרצון לרדת במשקל יותר

לרדת במשקל לשם "העלאת בטחון" מובילה לאסון.
לרדת בשקל לשם בריאות נטו ולא לשם מטרה להיות רזה ו"נאהב", לדעתי ישמר יותר גם ולא יוביל לדיכאון עמוק כשהמשקל יעלה.

בן אדם צריך לקבל את עצמו ולהבין שהוא לא יהיה דוגמן ממגזינים ואין בזה שום דבר רע. כל אחד יפה בדרכו. בן אדם שמקבל את עצמו ואוהב את עצמו, ירצה גם לעשות טוב לעצמו-וזה בתזונה בריאה לגופו ופעילות גופנית.
דיאטה לשם להיות כוסית, מלווה לעיתים בהמון שנאה עצמית. אני אף פעם לא אשכח כתבה במעריב לנוער "שאת עושה ספורט, תביטי במראה ותגידי לעצמך "אני חציל שמן ומכוער".
בחיאת, זה נשמע מה זה משעשע, אבל ככה זה כל הדיאטות, שנאה עצמית. ואז כאשר נתקעים במשקל, נוצרת עוד יותר שנאה. וש"אוי ויי זמיר" עולים 5 קילו; דכאון וכל העבודה נזרקת לפח. וכל זה מוביל לעוד שנאה עצמית ולעוד מסכת דיאטות שהפעם יהיו יותר קיצוניות למען המנעות מכשלון.

אחותי כמעט נפטרה מ"אני ארד במשקל והבטחון העצמי שלי יעלה"
"ואי אני שוקלת 49 ולקחו אותי לדוגמנות, אצטרך לרדת עוד במשקל".
עד שהיא הגיעה למשקל של 21 קילו בגיל 24 אוכלת דרך צינור באף.

להרזות לא יביא לך בטחון. קבלה עצמית תביא לך את הבטחון להתחיל באורח חיים בריא.

Berethor

New member
אוי זה נוראי

כן יש מלא מקרים של אנשים שהיו בעודף משקל ואחר כך הידרדרו לתת-משקל ואנורקסיה, לכן חשוב להזהיר, אם כבר מישהו מחליט להוריד במשקל אז לא באופן קיצוני, אנורקסיה זה לא בריא ולא יפה, זה אפילו הרבה יותר גרוע מאשר עודף משקל קיצוני אפילו.

Reyn

New member
עודף משקל קיצוני הוא בעיה,

שמצריכה טיפול בלי שום קשר למציאת זוגיות. אני לא מדבר על כמה קילוגרמים מיותרים מהחגים (אלה לא מנעו מאף אחד להשיג זוגיות), אני מדבר על obesity.
בנוסף להשלכות הבריאותיות הברורות, זו מכשלה גם בחיי היומיום: כל טיול או פעילות ספורטיבית הופכים למשימה או פשוט יורדים מהפרק, אפילו עליה במדרגות היא אתגר מעייף... חבל.
גם אם מוצאים בן/ת זוג שנמשך/ת לשמנים, זה לא פותר את בעיית המשקל עצמה.

עכשיו, נכון שיש אנשים שנמשכים לשמנים, אבל עובדה שכמה מחברי הפורום מתקשים למצוא זוגיות בגלל המשקל שלהם. ביטחון עצמי וקבלה עצמית הם חשובים, אבל לא משנים את המראה הפיזי - ומשיכה פיזית חשובה בקשר, כפי שאמרת בעצמך מספר פעמים.

בשורה התחתונה, למרות שאפשר להיות מאושרים גם במשקל עודף, ולמרות כל ההטפה לקבלה עצמית ואהבת גופך... אני לא מכיר אדם אחד בעולם הזה עם עודף משקל, שלא היה שמח לרדת במשקל. בשביל עצמם, בשביל האופן שהם מציגים עצמם לסביבה (למשל, אפשר ללבוש בגדים יותר צמודים ויפים) והאופן שבו הסביבה מסתכלת עליהם, וכן, גם בשביל למצוא זוגיות.

Berethor

New member
הבעיות הנ"ל קיימות גם אצל אנשים בתת-משקל

אז כמובן שאם כבר משתנים, אז לפחות לא לקיצון השני. למעשה תת-משקל זה יותר גרוע מעודף משקל. עודף משקל בעייתי רק שהוא קיצוני.

Berethor

New member
אני פשוט לא רוצה שיקרה להם מה שקרה לחודדה

http://www.mako.co.il/entertainment-weekend/Article-5ebfa4e63742c31006.htm

Reyn

New member
משקל מושפע במידה רבה מגנטיקה ומבנה גוף מולד

כמעט אין סיכוי שאדם עם נטיה להשמנה קיצונית יהפוך לפתע לאנורקט בגלל דיאטה וקצת ספורט, וכמעט אין סיכוי שאדם עם נטייה לתת-משקל יהפוך לשמן מאוד בעקבות שינוי הרגלי התזונה.
ההערה שלך מיותרת ואף מזיקה. אם חשוב לך להזהיר אנשים מפני סיכונים של אחד למליון, עדיף כבר שתזהיר אותם מתאונות דרכים או אונס על ידי אנשים זרים ברחוב (הסוג הכי נדיר של אונס).

Berethor

New member
מקרה כמו של חודדה בכלל לא נדיר

יש הרבה יותר מקרים של אנשים בעודף משקל שהפכו לתת-משקל או להפך, מאשר מקרים של אנשים במשקל באמצע, מה לעשות לאנשים יש נטייה לעבור מקיצוניות אחת לאחרת מאשר למשהו מאוזן. אם חודדה הייתה יורדת 20 במקום 40 מצבה היה בסדר, אבל היא מדרדרת יותר ויותר לאנורקסיה, וזה חבל. זה בכלל לא מיותר זה דבר שקיים בשטח, וזה להראות לאנשים שגם בצד הקיצוני השני של המתרס המצב לא יותר טוב, למעשה מחקרים אחרונים הראו עד כמה תת משקל יותר מסוכן מעודף משקל, אפילו מעודף משקל גבוה. כי מחסור זה יותר גרוע מעודף.

Reyn

New member
בוא נחסוך את המשך הדיון הזה

יש לברת'ור בעיה עם אנשים רזים, הוא מעדיף שמנים או מלאים, וזה מעוות את תפיסת העולם שלו.
עכשיו אפשר להמשיך הלאה.

Berethor

New member
מה שמעוות זה לחשוב שתת-משקל זה טוב

שלמעשה עודף משקל קל זה הרבה יותר בריא מהרעבה עצמית.

למעלה