בואי נבהיר דבר אחד
חברות האופנה הן לפני הכל גופים מסחריים, והמשמעות של זה פשוטה מאוד: הן יעשו הכל כדי להרוויח כמה שיותר כסף. אם אנשים במידות גדולות מתקשים למצוא בגדים, הסיבה לכך היא שאין הרבה אנשים במידות שלהם, ולכן לא שווה ליצרניות הגדולות לייצר בגדים במידות האלה, או לחילופין, לא שווה לחנויות (שבכל זאת יש להן שטח מוגבל) להחזיק במלאי בגדים במידות הללו. לכן יש יצרניות אחרות וחנויות אחרות שמתמחות בבגדים במידות גדולות - כיוון שבכל זאת יש לזה ביקוש, אבל לא מספיק כדי להחזיק במלאי בחנות אופנה רגילה. בדיוק כמו שברוב החנויות לא תמצאי ג'ינס בצבע ירוק לימון או ורוד בזוקה - כי אין לזה מספיק ביקוש כדי שיהיה משתלם להחזיק במלאי.
בכל מקרה את צריכה להבין שאין כאן שום קונספירציה, רק כללים בסיסיים בכלכלה. אם היה משתלם להם לייצר ולהחזיק במלאי גדים במידות גדולות, הם היו עושים זאת.
אחרי שהבהרנו את הנקודה הזו..
אני מסכים שיש חשיבות גדולה לביטחון עצמי. לא בהכרח בהקשר של דייטינג, אלא בעיקר כדי להרגיש טוב עם עצמך, להיות שלמה עם עצמך בחיי היומיום. זה נכון לשמנים כמו שזה נכון לאנשים עם כל מאפיין גופני אחר: רזון קיצוני, גבוהים או נמוכים במידה קיצונית, חזה "שטוח" או שופע (שזה לכאורה חיובי, אבל גם הן מקבלות הרבה יחס לא נעים), משקפי ראיה וכו' וכו'. לכולם חשוב שיהיה ביטחון עצמי.
מאידך, אני לא מסכים עם התפיסה שביטחון עצמי יגרום לאדם אחר להימשך אליך, אם הוא לא נמשך לגוף שלך.
לצורך העניין, אין לי בעיית ביטחון עצמי, אבל אני טיפה נמוך מהממוצע - 173, וזה כן פוגע קצת בביטחון שלי. ברור שהיה לי טוב יותר אם הייתי בטוח בעצמי גם בסוגיית הגובה. אני לא יודע איך מפתחים ביטחון עצמי, וממש לא בטוח שזה אפשרי, בניגוד לעצות שנזרקות ברשת בקלילות. אבל כך או כך, אין לי שום מחשבה שביטחון עצמי נוסף יגרום לבחורה שגבוהה ממני, ושלא נמשכת לנמוכים ממנה (יש כאלה שכן), להימשך אלי לפתע.
וזה עוד כשמדברים על בנות, שהמשיכה המינית שלהן מושפעת במידה לא מבוטלת ממשיכה לאופי (וטוב שכך!). אצל בנים, צר לי לומר, אלה שני דברים נפרדים לחלוטין שאין בינהם שום קשר. אני יכול להיות מאוהב באופי והאישיות של מישהי, ועדיין לא להימשך אליה כלל.