סימולציה לאבולוציה

Snir2121

New member
"כל מדידות המרחב והזמן תלויות בתנועה היחסית".

זה המשפט הכי טוב שמצאתי, לקוח מספר פיזיקה. שתי הנחות יסוד בתורת היחסות הפרטית: 1. כל חוקי הטבע שווים בכל המערכות הנעות זו ביחס לזו במהירות קבועה. (במילים אחרות, אדם שנמצא במעבורת, ולא יכול לראות את מה שסביבו - לא יוכל לדעת אם המעבורת מתקדמת במהירות קבועה או נחה. שום בדיקה פיסיקלית לא תעזור לו.) 2. מהירות האור בריק (c) אינה תלויה בתנועת המקור או הצופה; כלומר, מהירות האור קבועה ביחס לכל מערכות היחוס. ואם נסכם את כל התיאוריה, במהירות גבוהה מאוד קורים שלושה דברים: א. הזמן מתארך. ב. האורך מתכווץ. ג. המסה גדלה.

angela8

New member
הזמן מתארך?

לא מתקצר? למה מתארך? ובקשר למה שכתבת.. אם הכל זז יחד איתך באותה מהירות שלך אז למעשה אינך יכול לדעת שאתה נע. נכון?

Snir2121

New member
בדיוק.

אם הכל זז איתי (במילים אחרות, כל מה שאני רואה הוא חלק מאותה מערכת הייחוס. מעבורת, קרון רכבת, מטוס, וכו'), ובאותה המהירות (אין תאוצה), אין שום בדיקה פיסיקלית שתגיד אם אני מתקדם או עוצר במקום. ולגבי הזמן - הוא מתארך. תחשבי על סרגל מפלסטלינה שמותחים אותו (הוא מתארך) ואז כל ס"מ בסרגל הזה - שווה לעשרה ס"מ מסרגל תקין. זה פחות או יותר המצב. אבל לא להתבלבל - במציאות האורך דווקא יתקצר (הסרגל שלנו הוא זה שיתכווץ), אבל אנחנו לא נרגיש בהבדל - אלא אם נסתכל על מערכת ייחוס אחרת.

angela8

New member
רגע. עוד פעם

אם אני נעה במהירות האור, אז .. כאילו מבחינתי לא לקח לי כמעט זמן להגיע ממקום למקום, לא? אז כאילו מבחינתי הזמן מתקצר לא?

Snir2121

New member
נכון,

אך במערכת ייחוס שנעה במהירות האור בעצם אין זמן! (בכל אופן, לא תוכלי להגיע למהירות האור. כי אז תורת היחסות מנבאת שהמסה שלך תהיה אינסופית - מצב לא הגיוני. תוכלי רק להתקרב אליה מאוד מאוד, והזמן יתארך ככל שתתקרבי. יש לזה נוסחאות מאוד פשוטות) מבחינתך, הזמן של אלו שלא נעים (כמעט) התארך. ומבחינתם - ההפך. זה הכל עניין של יחסות
.

angela8

New member
אהההההההה!!

בסדר, סוף סוף הבנתי..
בגלל זה התאום היה צעיר יותר ובאופן תיאורטי, אם הוא היה נע ממש במהירות האור, הוא לא היה מזדקן בכלל..

Snir2121

New member
בדיוק ../images/Emo13.gif

(אך כמובן שבמציאות הוא לא יכול היה לנוע במהירות האור, כי אז המסה שלו הייתה אין סופית, והאורך שלו היה אפסי לגמרי - לא הגיוני בכלל.)

אני חושב שזה ממש משעשע לקרוא רק

את ההודעה בדיון הזה ולתהות על מה לעזאזל דיברתם עד עכשיו
אני רוצה לחתום את התגובה חסרת התועלת הזאת בזה שאני מעריך את נכסי הgeekness של הפורום כל יום (השבח לדרווין?
)

הממ. אני לא בטוח בעצמי

דיברתי על סטיגמות זולות בקלות הדעת
אני מניח שמדובר בקריאה אובססיבית והתעסקות בדברים חנוניים כמו משחקי מחשב וסיפורי פנטזיה..?

Snir2121

New member
../images/Emo3.gif

ישתבח שמו לעד. (אה כן, גם אני בעד פוסט על הגיק המצוי
)

פפף, טכניון

למרות שכן, תיאורטית את צודקת. השאלה היא איך בדוק נשתמש במכונת זמן כדי לצפות באופן רציף באבולוציה מתרחשת - הרי אנחנו צריכים להתבונן, למעשה, בכל צאצא שאי פעם נולד מתקופה אחת בהיסטוריה עד לתקופה אחרת. אממ. רגע, what am I saying? מצטער, היה לי רגע של סקראבס.

Snir2121

New member
לא בהכרח בכל צאצא, לדעתי.

נוכל לצפות באביוגנזה, נוכל לצפות ביציאת החיים מהמים אל היבשה, או אל האוויר, ועוד נקודות חשובות בדרך, לא?

כן אבל מן הסתם הרזולוציה גבוהה מדי

אלא אם כן נוכל ליצור ממשק שמאפשר לנו להסתכל (אפילו על דגימה קטנה) משתנה ולהריץ את ה"קלטת של הזמן" בfast forward טוב, אנחנו משחקים פה בקקה
- כי בנתיים זה לא אפשרי אפילו תיאורטית, לא?

Snir2121

New member
מממ...

עדיין אין משהו מסודר לגבי איך נחזור לעבר שלנו. באופן תיאורטי, אם נצליח לעבור את מהירות האור, נצליח לחזור לעבר, אבל תורת היחסות אומרת שזה בלתי אפשרי. מצד שני, יש כמה מדענים שטוענים שאפשר לגרום למסה כלשהי לעבור את המהירות הזו (הצליחו כבר לעבור אותה, אבל לא באמצעות חומר, אלא אנרגיה), ותוהים האם התיאורייה נכונה בכל מקרה. אני לא זוכר איפה קראתי על זה.

angela8

New member
חומר?

חשבתי שהאור נחשב אנרגיה. למה הכוונה הצליחו לעבור את מהירות האור?

Snir2121

New member
הנה כתבה מ- ynet:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3438712,00.html אור הוא אנרגיה, לא טענתי אחרת. (בכל מקרה, E=mc^2, כלומר אנרגיה ומסה הם שני צדדים של אותו המטבע) שני מדענים גרמניים טוענים שהצליחו לעבור את מהירות האור. מה שאני כתבתי הוא שהם עשו זאת באמצעות אנרגיה מסוימת (פוטונים) ולא באמצעות מסה. מה בעצם קרה בניסוי? פוטון אחד עבר מרחק מסויים, במהירות האור. פוטון שני עבר מרחק גדול יותר, באותו הזמן - מכאן שהמהירות שלו הייתה גבוהה יותר. אני לא יודע אם הניסוי הזה נבדק בידי אנשים אחרים, אבל אם הוא תקין - זו הפרה כלשהי של תורת היחסות הפרטית.

angela8

New member
עוד משהו

הבנתי שאור הוא לעיתים גל ולעיתים חלקיקים (זה עדיין בתוקף?) האם בכל מקרה חלקיק או גל הוא אנרגיה? ופוטונים... החלקיקים שלו הם פוטונים, או שזה לא קשור..

Snir2121

New member
כעיקרון,

אפשר לומר שהאור מורכב מפוטונים, והוא מתנהג כגל אלקטרומגנטי (שאלת לגבי התוקף, זה בטח בגלל שפעם היו שתי תיאוריות לא מדוייקות ואיגדו אותם להסבר האמיתי (נכון להיום) על מהות האור). האור הוא אכן אנרגיה, באמצעות נוסחאות מאוד פשוטות אפשר לדעת את כמות האנרגיה בגל אלקטרומגנטי לפי אורך הגל או התדר שלו (או במילים אחרות - צבע האור).

למעלה