סימולציה לאבולוציה

אגב - גם הומוזיגוטים מוגנים מפני מלריה,

אבל לצערם, הם לא מוגנים מפני אנמיה חרמשית :-\

blueshark09

New member
אבל שמת לב

איך "במקרה" נשאלה שוב פעם שאלה תמימה (שוב לפחות פעם בשבוע) ו"במקרה" מופיעים בשרשור המשך הבריאתנים הנחמדים שמוכרים כבר בפורום עם התהיות "אבל אני לא מבין איך גן לראש הפך לגן לזנב" אל תגיד שלא אמרתי לך עוד בהתחלה :)

אתה רוצה שאספר לך שצפינו

ב"גן" שגרם של גפיים אצל זוחלים הופך לכנפיים בציפורים? אני לא אספר לך את זה. אתה יודע למה לא? משום שזה מעולם לא קרה, ואם זה היה קורה - זה היה מפריך את תיאוריית האבולוציה. לבקש ממני דברים בלתי-אפשריים שתיאוריית האבולוציה אינה מנבא אינו מפריך את האבולוציה, אלא רק מוכיח לי שאני מבזבז את זמני לריק. בגנומים עצומים כמו של חיות גבוהות השינוים הפנוטיפיים ארכו מאות אלפי ומיליוני שנים - ואני לא מבסס את המשפט האחרון רק על ארכיון המאובנים - אז מן הסתם לא צפינו באף אחד מה"גנים החדשים" נוצרים. עבור גנים חדשים שנוצרו באופן כללי - on the top of my head אני יכול לציין את הניילונז - האנזים שמפרק ניילון בפלאבובקטריה ואדפטצית שמרים לסביבה עוינת (דלת זרחה) עכשיו כמובן נשאלת השאלה מהו "גן חדש" בעינייך - מאחר והאבולוציה עובדת רק על גנים קיימים - אין באמת דבר כזה "גן חדש" - פשוט "גן שעבר אבולוציה"

ermac who

New member
שמעתי על מוטציית הניילון...

"עכשיו כמובן נשאלת השאלה מהו "גן חדש" בעינייך - מאחר והאבולוציה עובדת רק על גנים קיימים - אין באמת דבר כזה "גן חדש" - פשוט "גן שעבר אבולוציה"-מדוע לא יכול להווצר גן חדש, שלא בדרך של גן שעבר שכפול?כלומר מאפס...

זו גם אפשרות.

לא אמרתי שלא. אבל אם הגן עבר שכפול - אז הוא לא גן חדש - הוא גן "ישן" שעבר שינויים. למעשה - גנים רבים שאנחנו מכירים הם או מורכבים משכפולים שעברו שינויים - כולל ההמוגלובין שבדמך (הוא מורכב מ2 זוגות של גנים משוכפלים שהקרבה הגנטית שלהן מוכחת - גלובין אלפא, גלובין בטא, וממולקולת הם - הנושאת את הברזל)

ermac who

New member
אני לא בטוח שגן יכול להווצר מאפס..

כל גן מקבל את תועלתו רק בהינתן כל האתרים למיניהם.צריך גם לבדוק כמה צירופים פונקציונלים קיימים בכלל.

מה זה "מאפס"?

אתרים אלוסטרים נוצרים כל הזמן, קיימים כל הזמן, ושינויים קטנים שבהם הנוצרים כל הזמן גורמים להם באופן אפקטיבי להיות מאוד רב-שימושיים - אנחנו מגדירים אותם פונקציונלים למשהו בד"כ רק לפי מה שהם הכי שימושיים עבורו.

blueshark09

New member
../images/Emo45.gif

מזכיר לי את שאלתך מקודם לגבי אבולוציה של אנזימים, אז... החלבונים כנראה כן נוצרו מאפס, בהתחלה היה היו רק הריבוזימים.

גם אם לא, זה לא משנה כלום,

העובדה היא שאנחנו רואים בבירור ובכל מקום את המנגנונים הביולוגים של שינוי באמצעותם אנחנו מבצעים אקסטרפולציה לאבולוציה - זו השיטה המדעית והיא עבדה טוב מאוד עד עכשיו. גם אם אנחנו לא יודעים את כל החלקים של הפאזל, יש לנו המון חלקים ממנו ואפשר להשליך על צורתם של הפערים.

ermac who

New member
אם גן קטנטן בעל 20 נוקלאוטידים,

יוסיף על עצמו עוד ועוד נוקלאוטידים...פעילותו תשתנה,וכן המבנה המרחבי.

ermac who

New member
הפעילות לא תשתנה?../images/Emo12.gif

אתה רוצה לומר לי שגן שהתחיל מהתחלה צנועה של עשרות נוקלאוטידים ויצר נניח איזו שן פרימיטיבית,והוסיף לעצמו אט אט נוקלאוטידים עד שהגיע לגודל של מאות נוקלאוטידים ועדיין נשאר עם תפקודו המקורי כשן?היש סימוכין לדבריך?.... אפשר לשאול זאת גם כך-אם נחסיר איזה מאה נוקלאוטידים מגן מתפקד....האם עדיין יתפקד כהלכה?

ermac who

New member
אז השיניים נוצרים מן האויר?../images/Emo12.gif

יש גן המקודד לחלבון יוצר שיניים.זה גם לא משנה....סתם נתתי זאת כדוגמא.אז מה עם התשובה לשאלה?

C H 4

New member
אין גן כזה

והדוגמה שנתת בצירוף עם התשובה שנתתי לך מדגימות שאולי כדאי שתלמד לפני שאתה מקשקש על דברים שאתה לא מבין

blueshark09

New member
כן, יש סימוכין לדבריי

ואפשר למצוא אותם בקורס בביוכימיה של חומצות גרעין או מבוא למיקרו אין לי כוח לפרט, תסלח לי - פשוט בלי רקע מדעי בכימיה או ביולוגיה זה כמו לדבר עם בריאתן

ermac who

New member
אממ....אז בעצם,

ניתן להסיר אתר מבקר בגן,והאתר הפעיל ימשיך לתפקד לבדו?

למעלה