סיפורי הלידה שלנו

_גלית_

New member
הסיפור שלנו... ../images/Emo26.gif

ידעתי מראש שאני הולכת ללדת בתל השומר בליוויו של משה המיילד (הנפלא
) קבלנו עליו המלצות חמות שהוכיחו את עצמן אחת-אחת. עשינו איתו גם את ההכנה ללידה כולל ביקור מדהים ומרגש בחדר הלידה של תה"ש שהתרחש שלושה ימים לפני הלידה (בפוקס
) כי ילדתי 3 שבועות לפני הזמן. השתלשלות העניינים: ביום ו´ אחה"צ נפגשים לצילומים אחרונים אצל חברנו הטוב עדי, שתעד את כל ההריון שלנו בצילומים מקסימים! חוזרים הביתה ועושים מה שמסתבר אחר כך שפעל כזירוז טבעי..
והולכים לישון..
אני מתעוררת ב 20.30 ממה שנראה בעיני חסרות הניסיון כ"אולי" ציר. מחליטה שזה הרגע ללכת לנקות את מכונת הכביסה המשומשת שקנינו ועוד לא השתמשנו... אחרי 20 דקות מסתבר שזה אכן ציר ומאותו הרגע הרווח בין הצירים מתקצר במהירות מטורפת. אני גומרת לנקות את המכונה ובינתיים יובלל מבצע מסז´ים להקלת הצירים. אני מופתעת מהרווחים בין הצירים שבכלל לא כואבים... מתקשרים למשה, הוא מבקש למדוד את האורך של הציר. מתקשרים שוב לעדכן שכחצי דקה... עכשיו הוחלט לצאת לדרך לכיוון תה"ש. תוך כדי נסיעה מתקשרים להודיע להורים ולחברים טובים שיעזרו לנו להתארגן... עוד לא היה לנו כמעט כלום
(להזכירכם: שלושה שבועות לפני התאריך המיועד...) וגם מספיקים להודיע למפיקה של גלית, שגלית לצערה לא תוכל להגיע להצגה שנקבעה לה לשבת בבוקר כי היא יולדת
... מתקשרים גם לעדי הצלם שמגיע עם הטוסטוס במהירות שיא מת"א לתה"ש
נקלטים בחדר לידה ע"י מיילדת אחרת (עד שמשה יגיע) הפתיחה כמעט מלאה ו... המים יורדים. משה מגיע, מחבק ומרגיע והולך לארגן את הממלכה שלו: חדר הלידה. שם מנורות ומוסיקה ועושה חושך. נכנסים לחדר הלידה, אני לא מחוברת לכלום ועומדת לפי בקשתי. שני צירים חזקים, משה עושה לי מסז´ בגב עם שמן חם ונעים. אני אומרת למשה: "כואב לי.." הוא שואל: "איך כואב, כמו לעשות קקי?" אני: כן...
הוא שואל: "רוצה לעמוד או לשבת?" אני: "לשבת" (רעדו לי הרגליים...) משה עוזר לי לעלות למיטה ומיד מתחילות הלחיצות... אני מרגישה כמו ברכבת הרים, מין בהלה גדולה כי אי אפשר לעצור, אבל גם רגועה ומפוקסת כי איתי נמצאים שני האנשים שאני הכי סומכת עליהם בעולם כרגע - יובלל, אהובי, ומשה, האיש שאומר לי בדיוק מה לעשות ומתי... מזרזים את עדי הצלם שבקושי הספיק להתארגן (סטילס ווידאו) והעסק רץ... יוצאות ממני שאגות שאני פשוט לא מאמינה שזו אני... עוד קצת ועוד קצת... משה נותן לי להרגיש את הראש מבצבץ ואני כמעט מתעלפת מהתחושה.. (זה אולי הדבר הכי רך ועדין שנגעתי בו אי פעם..
) עוד לחיצה וחתך קטן.. ו...זהו! הוא מזנק החוצה!!!! ...קטן, רטוב, מפרפר ובוכה...
משה עוזר לי לכוון אותו אל הפטמה ו...וואו הוא יונק... ומסתכל תוך כדי כך סביבו, מנסה להבין מה קורה... השעה 23.40 (הייתי בחדר הלידה 10 דקות...) נמצאים בחדר הלידה כשעה אחרי הלידה עצמה בחושך עם מוזיקה, תומר מתרפק על הציצי, ההורים של יובלל מגיעים ונכנסים גם הם, ואמא שלי בוכה בטלפון מרוב התרגשות... לאחר מכן יובלל מלווה את תומר לתינוקיה, שומר שלא יתנו לו חיסונים מיותרים ובכלל, שם עליו יד בכל פעם שהוא בוכה כדי להרגיע. אני מתקלחת בחדר הלידה ומחסלת סנדביץ´
! כשעתיים אחר כך, מבקרים את תומר בתינוקיה, אני מתעקשת להניק אותו בניגוד להמלצות האחות של התינוקיה (הוא בכלל לא רעב, יש לו מי שפיר בבטן, הוא יפלוט, לכי לישון, וכו´) יושבת בין כל הציפצופים, התינוקות הצורחים, והרדיו המנגן בקולי קולות ואין יותר מאושרת ממני בעולם כולו! למחרת כבר עברנו למלונית ושם התינוקיה פשוט נפלאה...
לסיכום: פעם לידה היתה עסק של נשים בלבד! אני ילדתי עם שלושה גברים לידי (ועוד אחד שהצטרף בהמשך
) והייתי מאושרת, ואין לי ספק שבלידה הבאה אני אעשה בדיוק את אותן החלטות (בתקווה שגם היא תהיה קלה ומהירה כמו זאת
).

אפרופו לידה לפני הזמן

בתחילת התשיעי בביקור שגרתי אצל הרופא הוא ראה שהעובר יורד מאוד בעקומת הלידה. פתאום בלי התראה מראש הוא שואל אותי איפה אני מתכננת ללדת, אמרתי שבתל השומר ולמה? אז הוא הודיע לי שהוא נותן לי הפניה לחדר לידה (מכל מינ שיקולים שלא פה המקום לפרט), הודעתי לו נחרצות שהוא לא יכול לעשות לי את זה כי עדיין אין לנו כלום לילדה... מייד התקשרתי בוכה לבעלי (תחילת תשיעי!!!! יש לי עוד חודש שלם!!!), הזנקתי אותו מהעבודה והלכנו לחפש רהיטים (לא הכי יפים או מוצלחים). למזלי הסוף היה טוב - בחדר לידה החליטו שאין צורך ליילד, והיה לנו עוד חודש שלם לבחור רהיטים ולהתרגל לרעיון שאוטוטו אנחנו הולכים להיות הורים.

דיאנה1

New member
גלית - תודה תודה תודה ../images/Emo23.gif

בדיוק הסיפור מהסוג שהייתי צריכה לקרוא אחרי כל הסיפורים המזוויעים מהימים האחרונים. והזכרת לי פרט כל כך חשוב ששכחתי בסיפור הלידה של שון - הנגיעה בראש. הספקתי לפני שהתחיל סיפור המצוקה. כל כך נכון מה שכתבת, הדבר הכי רך ועדין. עם בר פיספסתי את הקטע הזה בגלל המלקחים

סיפור מקסים ../images/Emo39.gif

תודה ששתפת אותנו. הצלם הספיק לצלם לך הלידה בוידאו? ולא היתה התנגדות?

_גלית_

New member
תודה על התודות הנעימות ../images/Emo9.gif

לגבי הצילומים: כן, הוא הספיק לצלם, ומכיוון שהכל קרה מהר, הוא תפס ממש את השיא של הארוע. לגבי ההחלטה לצלם... היתה קצת התלבטות בעניין ובסוף החלטנו שכן. קודם כל הצלם הוא חבר טוב שלנו וליווה אותנו במשך ההריון ועשה לנו "בוק" מדהים (כולל: כן-כן, צילומי עירום יפהפיים
) שנינו אוהבים אותו ומרגישים בנוח איתו, לכן היה ברור שנפנה רק אליו. הצילום בווידאו לא היה "גניקולוגי"
, זאת אומרת המצלמה עמדה במקום אחד, בלי לזוז די רחוקה, כך שהיא העבירה בעיקר את ההתרחשויות הכלליות בחדר, ומכיון שהחדר היה חשוך, לא רואים דברים מפורטים... וגם צילום הסטילס לא היה חודרני, הוא היה מאוד רגיש אלינו ומתחשב. אני מאושרת שבחרתי לצלם את הלידה. כל פעם שאני צופה בסרט אני מתרגשת עד דמעות
(היה צריך להיות סמיילי בוכה אבל שמח...)

keren1

New member
גלית כל כך מרגשת התמונה

תנצרי אותם לעד. עכשיו שילדינו קצת גדלו גם אני היתי רוצה לעשות להם "בוק" האם חברך עושה דברים מסוג זה?

_גלית_

New member
כן, הוא צלם במקצועו ../images/Emo91.gif

אם את מעוניינת, כתבי לי מסר ואדבר איתו.

גלית - סיפור נהדר

קצת דומה לשלנו - את יכולה לראות בהמשך הסיפורים כאן. חוץ מזה, נהדר שחווית חוויה חיובית שכזאת, זריזה, תומכת ונהדרת.

רותי ע

New member
עידן בא לעולם

(אזהרה-לא סיפור נחמד כל כך) עידן בא לעולם אחרי 36 שעות של צירים ו-20 שעות בחדר הלידה. סיפור הלידה שלו הוא קשה אבל בשביל התוצאה הייתי מוכנה לעבור יותר. נתחיל מהרגעים הקשים- הבעיה ממה שהתרשמתי , לא רק בבלינסון שם ילדתי, היא לא מה קורה בלידה קלה כשהכל הולך לפי הספר. הבעיות מתחילות בלידות קשות. ולי היתה לידה שלא התקדמה. שכבתי בחדר הלידה 20 שעות שבמהלכן קיבלתי יחס כמו חתיכת בשר באיטליז. כל אחד בא ונוגע. אחות אחת הגדילה לעשות. היא נכנסה, הסתכלה עלי ואמרה בכל חריף :"למה את לא יולדת? אם תרצי תלדי אז תפסיקי עם זה!" ויצאה.. אחרות עמדו בפתח החדר והתלוננו שאני תופסת מקום.. אני לא בטוחה שההחלטה על ניתוח קיסרי היתה לא משיקולי מקום. לא היה שום מצב חרום ויכולתי להמשיך ולחכות ללידה טבעית. לחדר הניתוח נלקחתי לבד. צוות שלם הסתובב שם ולא התייחס אלי כלל. אני הייתי עם אפידורל, בהכרה מלאה ומבוהלת כהוגן. אבל אף אחד לא טרח להרגיע אותי קצת. הוציאו אותו והיה שקט. אני צעקתי בהיסטריה "מה קורה עם התינוק?" ואף אחד לא הועיל לענות לי. רק אחרי זמן שנראה כמו נצח שמעתי בכי. נתנו לי לנשק קודקוד שעיר ולקחו אותו. ואז התחלתי להרגיש כאבים ופתאום אני שומעת את המרדים צועק שצינור האפידורל חסום.. הדבר האחרון שאני זוכרת משם היה צינור מתכת שדחפו לי מהר לפה ושנחנקתי עד שאיבדתי את ההכרה. כשהתעוררתי לא היה יותר טוב. הייתי במחלקת ביות ולא הייתי מוכנה לוותר על זה. אבל אף אחד לא בא לקראתי לעזור לי עם התינוק. כמה שעות אחרי הניתוח הייתי צריכה להתחנן שיביאו לי אותו להנקה ולא יאכילו אותו מבקבוק. ואז באה אחות, דחפה לקראתי עריסה והלכה. אני ניסיתי לקום ולא הצלחתי. התינוק בעריסה צרח משהו איום. הייתי בלחץ אימים. אז התרוממתי ושנינו צרחנו יחד. הוא מרעב ואני מכאבים. להתיישב שוב היה סיוט. מאז למדתי לקח. אמא שלי היתה מגיעה כל יום לפני 6 בשביל לעזור לי.. והיו עוד כמה וכמה סיפורים נחמדים. אבל לשם האיזון הרגעים היפים- הרגע בו הרגשתי איך מתוך הבטן מוציאים אותו. מרגישים לחץ ואז פתאום ריקנות. יש שמחה על הלידה וגם עצב על ההיפרדות. 9 חודשים היינו אחד ולא עוד. הרגע בו שכבתי במחלקה אחרי ההתאוששות ופתאום בעלי מגיע דוחף עריסה. אני עם דמעות בעיניים לוקחת פעם ראשונה את ילדי. מניקה אותו כמה דקות. מנסה לעכל את הנס. עם כל מה שכתבתי אין לי כל חשש מלידה נוספת ולהפך. אני מחכה לה ומקווה שהיא תהיה חוויה מתקנת. אולי בפעם הבאה אדע לעמוד על זכויותי כיולדת. אולי אהיה בבי"ח שמודע לנושא ושנותן יחס אנושי. אולי..

וואו רותי, סיפור לא נעים בכלל ../images/Emo10.gif

ולדעתי יחס ומעשי הצוות גובל ברשלנות ושערוריה של ממש אבל התוצאה שווה גם שווה זה בטוח
שירלי.

ליאת +

New member
גם לחברה שלי יש סיפור

(שלא אפרט את כולו כאן) דומה לשלך. המסקנה שלב מבלינסון הייתה : יחס מעולה בחדרי לידה (בניגוד לחוויה שלך) אבל זוועה אחר כך במחלקת יולדות. היא עלתה למחלקה בשבת לפנות בוקר אחרי לידה קשה מאוד. בשש האחיות צעקו עליה למה היא לא באה לקחת את התינוק מהתינוקיה, היא הייתה לבד ופחות משעתיים אחרי לידה. בקיצור התיאורים הפסטוראליים שלהם לפני לבין מה שהיה בפועל אחרי המרחק רב.

ממליצה בחום על גז צחוק../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אז ככה... עידו הוא ילדי הראשון והאמת היא שעד רגע הלידה לא חשבתי בכלל איך זה יהיה כי הייתי מאוד טרודה במשהו אחר. גרנו בירדן באותה התקופה ואני הייתי אצל הורי לקראת הלידה ובעלי היה שם. כמובן שהוא היה אמור להגיע סמוך לתאריך הלידה אבל משום מה ידעתי שדווקא כשהוא יהיה שם עידו יחליט לצאת לדרך... ואכן, בשתים עשרה בלילה התחלתי להרגיש כאב גב תחתון שלא עזב אותי ולא כאב כל כך אבל בארבע בבוקר הבנתי שזה זה... התקשרתי לבעלי והודעתי לו שיטוס לגשר ויגיע ארצה (לידיעתכם, נסיעה מרבת עמון לגשרים שנפתחים רק בשמונה בבוקר, חציית הגשרים והגעה לרמב"ם בחיפה ועוד בשעות הבוקר העמוסות זה לפחות 4 שעות נסיעה ברכב, ז"א הגעה ב-11 לרמב"ם ואני בארבע בבוקר כבר עם צירים קרובים לאללה...). לא האמנתי שזה קורה והייתי בטוחה שהוא יפספס את הלידה וכל כך רציתי שהוא יהיה איתי... נסעתי עם אחותי ואמא - ברמב"ם בקבלה אמרו לי "אה, לידה ראשונה, אל תדאגי הוא יספיק להגיע ולחזור פעמיים" - אבל הבדיקה הראתה שבאתי עם פתיחה של 5 אצבעות... האחות היתה המומה והלכתי למוניטור - התחלתי לבכות לאחותי שהוא לא יספיק... לא אכפת היה לי בכלל שכואב וכו´. אח"כ לחדר לידה ורצו לבקוע את המים לזרז את הלידה - הרופא לא האמין שביקשתי שלא יבקעו את המים עד שלא תהיה ברירה כי אני לא רוצה לזרז את הלידה!!! בסוף לא היתה ברירה, בקעו את המים, נתנו אפידורל (המצאת המאה!!!), הגענו די מהר ל-10 המיוחל, בעלי נסע כמו מטורף והגיע להיות איתי 4 שעות כך שהספיק לראות הכל ולהיות איתי. בזמן צירי הלחץ הכואבים ביקשתי וקיבלתי מסכת גז צחוק (רק ברמב"ם יש לפי מיטב ידיעתי) והייתי מסטולה ל-ח-ל-ו-ט-י-ן עד כדי כך שחשבתי כמה פעמים שאיבדתי את ההכרה ושמעתי את כולם ממממממממרררררררחחחחחחוווווווקקקק אפילו את 3 הלחיצות שהוציאו את עידו החוצה עשיתי תוך כדי היותי מסטולה (אבל אני זוכרת את השאגות שלי שעזרו לי ללחוץ). וזהו, הנה הוא עלי, הנה הוא מחובר לציצי, הוא יונק, זהו... התחילו חיים חדשים וחיינו השתנו מהקצה אל הקצה - אין אושר גדול מזה

למעלה