סיפורי הלידות שלנו... ../images/Emo23.gif../images/Emo20.gif../images/Emo42.gif
עומר נולד בסוף 42 שבועות של הריון, אחרי שאני הייתי ממש מיואשת, וניסיתי כל דבר שאמרו לי שיכול לזרז את הלידה, ואחרי שארבע פעמים הייתי בבקורת בבי"ח הקריה וקיבלתי PG (חשש למיעוט מים) שלא השפיע בכלל. בפעם הרביעית שהרופאה בבקורת רצתה לתת לי PG החלטתי להתמרד. אמרתי להם, שאני לא מוכנה שיגעו בי בלי לתת לי חוות דעת מפורטת - אם לא צריך לזרז את הלידה, אז שיעזבו אותי בשקט ואני אלך הביתה ואחזור כשיהיו סימנים לתחילת הלידה, ואם צריך לזרז את הלידה, אז בבקשה להפסיק עם ה-PG הזה שלא עובד עלי, להכניס אותי לחדר לידה, ולעשות זירוז כמו שצריך. השתרר שקט מוחלט. אחר כך הרופאים יצאו מהחדר והתלחשו ביניהם, וכשהרופאה הצעירה שטפלה בי חזרה, היא התנצלה והסבירה, שהם חושבים שכדאי שאני אלד כבר, כי גם יש קצת מיעוט מים וגם נגמרו 42 שבועות ואין סיבה עכשיו לקחת סיכונים, ושהם בכל זאת חושבים ש-PG זה הזירוז הכי "טבעי" והכי מינורי שאפשר, "אבל אל תדאגי, הפעם אני אכניס את זה כך שזה יעבוד". אמרה ועשתה, ובאמת, כשחזרתי הביתה מהבקורת הזו, התחילו הצירים. באופן מפתיע, וממש לא כמו שאמרו לנו בקורס הכנה ללידה, התחילו צירים מאד תכופים אבל לא סדירים. שי, בן זוגי, רצה לנסוע מיד לקריה, אבל אני התעקשתי, שעד שאין צירים סדירים לא נוסעים. בצר לו, התקשר שי לאמא שלו, וחזר להגיד לי, שהיא אומרת שניסע. הוא נענה ב"אם היא רוצה, שתיסע בעצמה". התקשר לאמא שלי, ושמע שאם הוא לא רוצה שאני אלד בדרך, כדאי שנצא. על זה עניתי שזו הלידה שלי ואני אחליט מתי נוסעים. "אז מי כן יכול להגיד לך מתי לנסוע?" הוא שאל מיואש, ואני אמרתי "רק בית החולים". שי המסכן נאלץ להתקשר למיון יולדות בקריה, כדי שיגידו לי שכדאי להגיע. הגעתי עם פתיחה של 4 ס"מ, רגועה מאד, וכמתואר לעיל - לא ממש רציונאלית... בשעה 17:30 הכניסו אותי לחדר לידה. ביקשתי אפידורל, וקיבלתי מיד וביעילות. בשעה 20:30 היתה פתיחה מלאה, ובשעה 21:05 נולד עומר, בעינים פקוחות ובלי לבכות. כלומר, עומר לא בכה, אבל אני בכיתי גם בכיתי. החזקתי את הגוף הקטן והרטוב שלו, ושרתי לו Georgia On My Mind. אין לי מושג למה דוקא השיר הזה התנגן לי בלב כשהרגשתי את עומר בפעם הראשונה.
שירה התחילה בירידת מים בשעה 7 בבוקר. לא משהו דרמטי, סתם טפטוף, אבל כזה שלא משתמע לשני פנים. נסענו להביא את עומר לגן ומשם לקריה. בקריה תיזזו אותנו כמה שעות עד שהשתכנעו שזה באמת ירידת מים, אבל מהרגע שהם השתכנעו, הם לא הסכימו שארד מהמיטה. מכיוון שלא היו צירים, הכניסו אותי למחלקת הריון בסיכון (חוויה לא ממש חיובית). בחצות התחילו צירים והתקשרתי לשי שיגיע. כשהאחות שמעה שיש לי צירים תכופים, היא קראה לרופא, שבדק אותי (ובהזדמנות זו פקע את מה שנותר מהמים), נתן לי זריקת מורפין, ואמר שיש עוד זמן. ובאמת היה. עם המורפין נרדמתי והתעוררתי לסרוגין עד 8 בבוקר, ובביקור הרופאים של הבוקר כבר היתה פתיחה של 4.5 ס"מ, ואפשר היה להעלות אותי לחדר לידה. נכנסתי לחדר לידה בשעה 8:45, ובשעה 9:45 נולדה שירה - עדינה, יפיפיה וצורחת בקול גדול. החזקתי את הגוף הקטן והרטוב שלה ושרתי לה את "שיר לשירה" של יהונתן גפן. אני יודעת למה.
כשסיימתי 40 שבועות של הריון עם אורי, נסענו לליס לבקורת. במוניטור גילו ירידות דופק לא סדירות, והמליצו לי לזרז את הלידה. עלינו לחדר לידה, וביקשתי להתקלח. במקלחת התחילו צירים תכופים. מכיוון שלא היתה פתיחה, הרופא עשה "איזי", מה שהביא באמת לפתיחה ואז גם פקעו מי השפיר. ביקשתי אפידורל. הרופא בא, הסתכל במבט מודאג בפלט של המוניטור, ואמר שיש ירידות דופק של העובר, ושכדאי לי לשקול ניתוח. "מה זאת אומרת לשקול", שאלתי, "מה אתה אומר שצריך לעשות?". "אני ממליץ לנתח, אבל ההחלטה שלך". "שלך?" כמעט התפלצתי, "מה זאת אומרת שלך? אילו כלים בדיוק יש לי כדי לקבל את ההחלטה הזו???". בסוף התפשרנו שאקבל אפידורל ואחר כך נראה. כמובן, שאחרי האפידורל לא היה שינוי (ובעצם, למה שיהיה), למעט שינוי אחד - עכשיו, כשלא כאב לי, הרגשתי בבירור את הלחץ, ולכן הייתי יותר עקשנית בהתנגדותי לניתוח - אני מרגישה לחץ, אני כבר עוד מעט יולדת... אבל הרופא בדק, אמר שיש רק 4 ס"מ פתיחה, ושעלול לקחת עוד שעה וחצי עד שאלד, וזה יהיה יותר מדי בשביל התינוק. התרציתי. העבירו אותי לחדר ניתוח, ובשעה 16:45 נולד אורי, ירוק כולו ממקוניום, אבל בריא לחלוטין. מתברר שהיה קשר בחבל הטבור, וזה גרם להפרעות בזרימת החמצן ולירידות דופק. בגלל המקוניום, לא נתנו לי את אורי בכלל. הראו לי אותו לרגע חטוף והוציאו אותו מהחדר. אני נאלצתי לחכות עד 8 בערב, כשהורידו אותי סוף סוף למחלקה, ששי ילך לתינוקיה ויביא לי אותו. לא שרתי לו כלום כשהוא נולד. אבל עשיתי כל מה שיכולתי כדי לכפר על החוסר במגע ובקשב בימים שבאו לאחר מכן...