סיפור לשבת

• פותח הנושא t32
  • פורסם בתאריך

עינת12

New member
למי שמפריעה לו הזרקת אינסולין

במסעדה. ונניח שלא מדובר בזריקת אינסולין. נניח שנמצא במסעדה אדם שעבר ארוע מוחי ולא מסוגל להאכיל את עצמו. האם זה שבן משפחה אחר מאכיל אותו ולמרות כל המאמצים אוכל נוזל ולפעמים נשפך לו מהפה עומד בקטגוריה של "הפרעה לשאר הסועדים"? עוד שאלה: נניח שלא מדובר בזריקת אינסולין. נניח שנמצא במסעדה אדם עם תסמונת טורט שכל כמה שניות צועק קללות ומילים גסות. האם זה כלול בקטגוריה של "הפרעה לשאר הסועדים"? עוד שאלה: נניח שלא מדובר בזריקת אינסולין. נניח שנמצא במסעדה אדם עם שיתוק מוחין שמואכל ע"י צינור שמוחדר לפיו, לגרון, לושט ולקיבה. ונוזל לו ריר בשעה שמאכילים אותו. האם זה כלול בקטגוריה של הפרעה לשאר הסועדים? עוד שאלה: נניח שלא מדובר בזריקת אינסולין. נניח שנמצא במסעדה אדם הסובל מרעידות חזקות בידיים (אני מכירה מישהו כזה), והאוכל לא תמיד מגיע לא לפה. האם זה כלול בקטגוריה של הפרעה לשאר הסועדים? עוד שאלה: נניח שלא מדובר בזריקת אינסולין. נניח שמדובר באדם עם הפרדה טורדנית כפייתית שמתבטאת בין השאר בצרחות ובהנפת ידיים לצדדים. האם זה כלול בקטגוריה של הפרעה לשאר הסועדים?

inbal76

New member
אוי נו, די עם זה כבר!

כל מה שאנו אומרות כאן זה שמי שנמצא במקום ציבורי, צריך לקחת זאת בחשבון ולהשתדל לא להפריע לסביבתו ב-מ-י-ד-ת ה-א-פ-ש-ר. אף אחד לא אומר כאן שאנשים צריכים למות מסוכרת, או להרעיב את ילדיהן, או שאנשים חולים צריכים להסתגר בבית או שכל הפרעה שהיא צריכה להיות מסולקת ללא כל התחשבות בנסיבות. מספיק לעוות את הדברים בשביל לעשות מאיתנו מפלצות. הקריאה שלנו היא במפורש ובבירור נגד הגישה של מי שחושב "אני אעשה כאן מה שאני רוצה כי לא אכפת לי מה אחרים מרגישים".
ל-א נגד מי שעושה מה שעושה כי אין לו ברירה
ל-א נגד מי שרוצה להצניע אך לא מצליח כל כך כי התנאים לא מאפשרים
ל-א נגד אנשים חולים/מוגבלים/מסכנים/נכים/מה שלא יהיה
ל-א נגד האנושות ולא נגד אף אחד כ-ן נגד מי שנוהג כך מתוך חוסר אכפתיות או לחילופין בהתרסה מכוונת. יש מבין???? כי באמת נמאס להסביר שוב ושוב. הויכוח הזה מסתובב סביב הזנב של עצמו בחוסר טעם משווע.

עינת12

New member
לא הם לא צריכים למות מסכרת

אבל כשהם צריכים להזריק לעצמם את הזריקה עם החומר המציל את חייהם הם חייבים לעשות זאת בסתר. וכל זה רק על מנת לא להפריע לכמה רגעים לכמה אנשים נורא נורא נורא רגישים. שהאשה החולה תחשוב מראש שהזריקה הקטנה שלה שמצילה את חייה וחלק חיוני משגרת יומה (אם ברצונה לחיות) צריכה להיעשות בחשאי. דבר ראשון עליה לחשוב על שאר הסועדים. דבר אחרון על בריאותה. ענבל לא הייתי מנסחת את שתי תגובתותי בצורה כזו אם זו לא היתה הרוח שהשתקפה מחלק מההודעות כאן.

inbal76

New member
די, נמאס.

זאת לא היתה הרוח המקורית של אף אחת כאן, אלא הרוח שנוצרה בעקבות פרשנות פרובוקטיבית עקשנית - בדיוק כמו בהודעתך זו. משום דבר שכתבתי לא משתמע מה שאת כתבת. פשוט לא. זה בראש שלך. הפרשנות ההגיונית יותר, עם מעט הבנת הנקרא, היא שחולה סוכרת שיודע שהוא צריך להזריק בשעה מסוימת שבה הוא נמצא במקדונלדס, ישתדל למצוא שולחן פינתי. מה כל כך נורא בזה? ושאם אין לו שולחן פינתי והוא חייב להיות באותו רגע במקום ציבורי ואין שולחן פנוי והוא חייב להתיישב עם זרים, או נניח מרגיש ירידת סוכר לא צפויה וחייב באותה שניה להזריק - אז אף אחד לא יבוא בטענות על זה. מה לא ברור במילים "במידת האפשר"? ומה לא ברור במשפט "לא נגד מי שרוצה להצניע אך התנאים לא מאפשרים לו"? אך מי שרוצה להציג את הזולת כקיצוני יתעלם מהמילים המסייגות, ויתעלם מההקשר, ויתעלם מהשורה התחתונה ומהכוונה הכללית - ויפרש את הדברים באופן הכי קיצוני שהוא יכול. זה בדיוק מה שאת עשית ומה שעושות כאן אחרות שוב ושוב, מה שגורר תגובות פחות ופחות סבלניות וכך הלאה. כמו שאמרתי - סביב הזנב. אז אם את כל כך רוצה לראות בי מפלצת שלא אכפת לה מחולי סוכרת מסכנים - אז תראי. את יכולה גם לחשוב מצידי שאני חוטפת להם את המזרקים וזורקת אותם החוצה, ושאני דורשת במפגיע לגרש נכים מכל מקום ציבורי כי לא נעים לי לראות אותם, ושאני מרביצה לחולי תסמונת טורט שמעצבנים אותי. בסדר? אין לי כוח להצטדק שוב. נמאס. לילה טוב.

אבל אף אחד לא אמר דבר כזה!

ואני בעצמי כבר משתכנעת שיש כאן אנשים שממש מחפשים בכוח לריב!!!!!!

עינת12

New member
ציטוט, לא שלך:

לפני כמה ימיםפ הייתי במקדונלדס, נכנסה אישה ,ישבה לידינו -שלפה מזרק והזריקה לעצמה אינסולין. חשבנו שאנחנו מתים. אני מבינה את הצורך הבריאותי בכך-אבל בחייך..לכי לשירותים- פעולת הזרקה בשולחן אוכל -כולל ניגוב הדם וכו'...זה קצת מוגזם , וכמו שהיא יכולה להגיד: זו זכותי ואין לי ויכוח על כך, יש עדיין מידה של התחשבות במי שסביבך שבהחלט מתקבלת על הדעת בעיני. וזה כולל הנקה, החלפת חיתולים,הזרקות, גזיזת ציפורניים,חבישת פתע וכו'. סוף ציטוט. מה שמשתמע לי מזה שהזרקות וחבישות פתע הן משניים להנאת הסועדים. "אני מבינה את הצורך הבריאותי בכך-אבל בחייך..לכי לשירותים- פעולת ההזרקה בשולחן אוכל -כולל ניגוב דם וכו'...זה קצת מוגזם , וכמו שהיא יכולה להגיד: זו זכותי ואין לי ויכוח על כך, יש עדיין מידה של התחשבות במי שסביבך שבהחלט מתקבלת על הדעת בעיני." קודם כל להתחשב באדם הבריא, אחר כך בהכרך הקיומי שלי. זה מה שמשתמע לי מכך. ואם אמשיך את קו המחשבה הזה - אנחנו, הנשים שבחרנו לא ללדת יושבות כמו קוץ בישבנם של רוב האנשים בחברה הישראלית. אז מתוך התחשבות בהם, כי זה ב-א-מ-ת מפריע להם. הם לא מעמידים פנים. ובעיניהם זה לא "קצת מוגזם" אלא "מאד מוגזם", לעתים על גבול הפשע, המעשה הראוי שעלינו לעשותו אם כן הוא להכנס להריון, ללדת ולגדל ילדים. ואם אנחנו לא מוכנות לעשות זאת, וזה מ-א-ד מפריע לרוב האנשים - אז בבקשה שנמצא לנו איזה תא שירותים להתחבא בו. (רק ראו את כל השרשורים של האם לספר למשפחה, האם לספר בעבודה. זה ע-ד כ-ד-י כך מפריע למרבית האנשים). מי שאינה יכולה לחוש אמפתיה ולגלות מינימום התחשבות בצרכים קיומיים של הזולת, לא נמצאת לדעתי במקום בו היא יכולה לבקש בעצמה הכרה מחברה כמעט שלמה. אמפטיה, חמלה וסולדריות הן הבסיס לכל חברה השואפת להיות בריאה. איך אנו יכולות לדרוש זאת מאחרים אם אנו לא חשות זאת בעצמנו? זו היתה הנקודה שלי.

ממשיכה לעוות ולעוות ולעוות!!!!!

מי את שתשפטי אחרים ??? אולי עוד מעט תגידי שבגלל שילד עם נזלת מגעיל אותי- אני גם מעדיפה שייחנק וימות עם הנזלת שלו בעצם? מי את שתשפטי אחרים על חובר באמפטיה סולידיות וחמלה?????? למה? כי מפריע להם שפולשים להם לשולחן עם דם ונזלת?????? איזה יומרנות דוחה!!!!!

עינת12

New member
"אבל בחייך לכי לשירותים"

מה בדיוק אני צריכה להסיק מזה כשזה נכתב על חולת סכרת שכל מה שעשתה זה להציל את חייה והעדיפה אזור סטרילי על מנת שלא לסכן אותם? את מוצאת כאן אמפטיה? חמלה? סולידריות? אני לא. בדיוק ההיפך. אני מוצאת כאן התנשאות על אדם חולה שאכן עושה כמיטב יכולתו להציל את חייו. בחירה בשירותים להזרקה! אני בת לאם שנפטרה מסרטן לפני שש שנים. לאחר שכל הטיפולים הקונבנציולים נכשלו היא בחרה בטיפול לא קונבנציונלי שהיה מורכב מהזרקה של חומר מסויים שלוש פעמים ביום לוריד. ע"מ לא להפריע לאחרים בפעולתה זו ובכל הכרוך סביבה - חיטוי וכו' היא נמנעה מללכת למקומות ציבוריים בכלל. היא ל-א יכלה להזריק לעצמה בשירותים בגלל התנאים ההיגיינים שם. ונוס - מי שמזריק לעצמו בתנאים לא הגיניים מסתכן בהרעלת דם. זה קרה לאמי והיא כמעט מתה מזה לפני שהסרטן הרג אותה. שליחת אדם חולה להרעיל את עצמו כי זה לא נוח לסביבה ממש לא נראית לי כאופציה. אמי בחרה להמנע משום כך מכל מצב חברתי שהיה גורם לאחרים אי-נעימות. זה הרבה מאד לאדם חולה. אינני רוצה שאיש, שאיש בעולם יעשה את השיקול שהיא עשתה ע"מ להקל את החיים לאחרים.

עכשיו תקשיבי היטב

אני אומנם את הפורום הזה עוזבת, פעם שנייה אבל הפעם לתמיד. אבל אני חייבת להאיר לך משהו שאולי לא תאהבי לשמוע. את שופטת,קוטלת,מבקרת ורומסת אחרים. את עושה את זה בלי לשים לב בכלל- ואת פועלת ממקומות שבכלל לא קשורים למציאות העכשווית אלא מתוך מצוקות שעברת בחייך והן אכן נוראיות. זה שאת מגיבה מתוך עולמך ה]נימי והניסיון הקשה והמר שעברת ,זה בסדר-אבל בדרך את עושה לאחרים את מה שאת כל כך קובלת עליו. המשפט המסכן הזה שלי נאמר כל כך אחרת מאיך שאנשים פה, בפרובוקטיביות איומה -הצליחו לתרגם-שהבנתישאכן מקומי לא פה. זה לא טרולים ולא בטיח- זה "ששון לקרב". ,הגזמתם, פשוט עברתם כל גבול. אני מטפלת במיקצועי, אני עובדת עם אנשים עם קשיים, אני בת למשפחה שלכל דורותיה סובלת מחולי וקושי- איך את וחברותייך מעזות בכלל לשפוט אותי ע"פ משפט אחד שנקרא ממקומות כל כך לא נקיים ולא הוגנים וכל כך טעונים???? עשיתם פה לינץ'- ממש ככה. האישה יכלה ללכת לשירותים. האישה פרשה את הערכה וערכה את עצמה במשך רבע שעה, באיטיות,בשלווה וללא כל דוחק.היה לה את כל הזמן שבעולם וכשהצטרפה אליה חברה ששאלה אותה: "מה ,את מזריקה פה"? היא ענתה :"עזבי, אין לא בא לקום- *זה בעיה שלהם*." - ושלהם- הכוונה אלינו ולכל מי שמסביב. השירותים שם היו מרווחים,נקיים, ממש תענוג. שום לכלוך ושום הרעלות דם. החוצפה והעזות המצח של הנשים כאן לשפוט ולהפוך אותי למפלצת -בלי לדעת י אני בלי להכיר אותי- בלי לדעת שומדבר על המקרה עצמו מלמדת אותי שלא הטרולים כאן הם הבעיה אלא הלוחמנות,ההתגוננות,האגרסיביות הלא תיאמן והחיפוש בנרות אחר מילה כלשהי כדי להתחיל את ה"עליהום". כן, אין שום דבר נורא בללכת לשירותים נקיים ונעימים ולעשות את ההזרקה היומית במצב נורמלי ותקין לגמרי שבו אישה זו הייתה. אבל זה לא מה שמעניין כאן אנשים. מה שמעניין כאן זה להפוך את מי שכתב את זה לרוצח סידרתי. השרשור הזה היה מסע הכפשה אחד גדול וחוץ מענבל וונוס, אני חייבת לציין שהמטענים והלוחמנות הנישאת פה באויר היא ברמה שאני אישית לא מעונינת לקחת בה חלק. היו שלום קונכיה. ת

לפני שאת שוב הולכת

אני לא יודעת מאיפה את מכירה את עינת, אבל ה-outting שאת עושה לה מציג אותך לא באור מי יודע מה. זה דבר די מגעיל לעשות. חוץ מזה, אני די משוכנעת שאם היית אומרת בתחילת הדיון ש: "האישה פרשה את הערכה וערכה את עצמה במשך רבע שעה, באיטיות,בשלווה וללא כל דוחק.היה לה את כל הזמן שבעולם וכשהצטרפה אליה חברה ששאלה אותה: "מה ,את מזריקה פה"? היא ענתה :"עזבי, אין לא בא לקום- *זה בעיה שלהם*." אז הכל היה נראה אחרת לגמרי ואת בטח יודעת את זה. מוזר שלא הזכרת את הפרטים החשובים האלו מזמן.

הבהרה והתנצלות

התכוונתי ל- " ואת פועלת ממקומות שבכלל לא קשורים למציאות העכשווית אלא מתוך מצוקות שעברת בחייך והן אכן נוראיות. זה שאת מגיבה מתוך עולמך ה]נימי והניסיון הקשה והמר שעברת". המשפטים האלו גרמו לי לחשוב שהיא מכירה את עינת ממקום אחר. טעיתי ואני מתנצלת.

../images/Emo122.gif../images/Emo4.gif../images/Emo10.gif אאוטינג????

הא??????? כבר לא יודעת אם לצחוק או לבכות, יש עוד משהו שאולי מישהו רוצה כאן להאשים אותי בו???? כן, אני גם רצחתי את קנדי. ג'יזס. ודי הלכתי, תעזבו אותי כבר!

טוב ,עזבתי../images/Emo4.gif

לא אציק יותר במסרים- רק רציתי להגיד שאם כבר מפריע לך שאנשים שמסוגלים לכך לא עושים על מנת להתחשב בחאירם סביבים, אז באותב הזדמנות רציתי להזכיר שיהיה נחמד להאשים אותך גם ברצח רבין, אירועי המוקטעה ופשלת מנהרת הכותל, איכפת לך? זה פשוט הופך הכול ליותר פשוט- ולי אישית יש בעיה עם גזענות אז אם לא מפריע לך הייתי רוצה גם להאשימך בגזענות נגד כל אוכלוסיה שתבחרי , ותודה על ההקשבה!
קבלי חיבוק עידוד גדול !!!!

אני יודעת שאתם נהנים

מהחגיגה הגדולה כאן- אבל -הנה ה"אאוטינג"שעינת עשתה לעצמה : "אני בת לאם שנפטרה מסרטן לפני שש שנים. לאחר שכל הטיפולים הקונבנציולים נכשלו היא בחרה בטיפול לא קונבנציונלי שהיה מורכב מהזרקה של חומר מסויים שלוש פעמים ביום לוריד. ע"מ לא להפריע לאחרים בפעולתה זו ובכל הכרוך סביבה - חיטוי וכו' היא נמנעה מללכת למקומות ציבוריים בכלל. היא ל-א יכלה להזריק לעצמה בשירותים בגלל התנאים ההיגיינים שם. ונוס - מי שמזריק לעצמו בתנאים לא הגיניים מסתכן בהרעלת דם. זה קרה לאמי והיא כמעט מתה מזה לפני שהסרטן הרג אותה. שליחת אדם חולה להרעיל את עצמו כי זה לא נוח לסביבה ממש לא נראית לי כאופציה. אמי בחרה להמנע משום כך מכל מצב חברתי שהיה גורם לאחרים אי-נעימות. זה הרבה מאד לאדם חולה. אינני רוצה שאיש, שאיש בעולם יעשה את השיקול שהיא עשתה ע"מ להקל את החיים לאחרים." ועל סמך זה ענו לה. אבל כיף להאשים אחרים -מזכיר לי קצת להקה של עורבים שעפים מעל לחיה פצועה ומחכים שתהיה חלשה מספיק בשביל לטרוף אותה ולנקר לה את הגוף לחתיכות. נו, נהנית?

XUXA141

New member
קצת קשור.. משהו שקרה לי לפני שנים.

כשהבן שלי היה קטן רציתי לקחת אותו ל"בית בעין וורד". זה מין מקום עם פעילויות לילדים כמו אפיית עוגיות, צילום, תאטרון צלליות ,חיות ליטוף וכו'. עכשיו, אחת הפעילויות שלהם היא חדר חושך בו מקרינים כל מני שקופיות ועושים כל מני טריקים עם תמונות. הקיצור, בחרתי ביום רגיל ביותר, התקשרתי לשאול אם פתוח וכו ואמרו שפתוח לכל הציבור. מה שלא אמרו לי זה שבאותו יום הם מארחים קבוצה של פגועי מוח. מה שקרה הלאה הוא כזה. אני ובן שלי, אז בן כחמש ישבנו ויצרנו יצירות מחימר ובחדר הסמוך היה חדר החושך. אחד מפגועי המוח נבהל מחדר החושך והתחיל להשתולל. אנשי המקום ניסו להוציא אותו והוא התנגד ותפס מאפרה גדולה ופשוט השליך אותה החוצה. המאפרה היכתה בפרצופי בחזקה וגרמה לי לחתך בגבה. באותה מידה זה היה יכול להיות גם סכין או חפץ חד שמונח שם לצורך הפעילויות, ואם זה לא היה אני אלא ילד קטן ,אני אפילו לא רוצה לחשוב מה היה קורה שם. מנהל המקום ניסה לפצות אותי בקנקן שתיה (?) אבל אני בעיקר רתחתי על חוסר האחריות של בעלי המקום. אני מודיעה חד וחלק שאם הייתי יודעת שהקבוצה הזאת שם, לא הייתי באה באותו יום. האם גם זה היה תופס כהתחשבות בזולת, שאני אצטרך לסכן את הילד שלי כי זכותו של פגוע מוח להכנס לחדר החושך?

Arfilit

New member
נראה לי מובן שהיו צריכים להודיע לך

נראה לי מובן שאת היית זכאית להחליט אם לבוא או לא - ומהיכרותי הקצרה איתך - נראה לי מובן שלא היית מעלה על דעתך לבקש שהם לא יבואו.

והלו:

"מה שמשתמע לי מזה שהזרקות וחבישות פתע הן משניים להנאת הסועדים." זו מסקנה מעוותתת וחולנית!!! מה שמשתמע מזה זה מה שענבל אמרה -אבל זה לא משהו שאת מסוגלת או רוצה להבין ולשמוע!!!!!! מה שמשתמע מזה זה כולה שאנשים ראוי שיעשו כמיטב יכולתם כדי להתחשב בחאירם. איזה שטויות!!!! די, נמאס לי כבר מהפורום הזה! \נמאסתם!!!!!

את פשוט מדמיינת

אני עוד לא ראיתי אנשים שכל כך מתעקשים לסלף ולשנות ולעוות ולהקצין דברים של אנשים אחרים, אני ממש בשוק.

למעלה