סיפור לשבת

• פותח הנושא t32
  • פורסם בתאריך
הגזמתם לגמרי!!!

מה קורה לכם??????? אומרת בחורה שהיא מרגישה רע נוכח זה שמישהו יושב לה בשולחן ומזריק לעצצמו בזמן שהיא אוכלת. אז עשיתם ממנה כבר מפלצת?????? תסלחו לי אבל אם מישהו יעשה לידי בזמן שאני אוכלת פעולה רפואית- אני יקיא על המקום!!!!!! על מה אתן מדברות? ומה זה קשור בכלל לאמפטיה? יש לי בעצמי סבתא חולת סוכרת ואני יודעת בדיוק מה זה אומר-אבל אני עדיין מעולם לא ראיתי אותה מזריקה לעצמה בשולחן האוכל מול כולם- אפילו לא מול הנכדים שלה!! שלא לדבר על לשבת במסעדה סשולחן של זרים ולעשות את זה!!! אולי זה החינוך של סבתא שלי, אבל היא חינכה אותי שיש דבר כזה התחשבות באחרים!! אולי גם שיישב לידי מישהו עם בעיות גזים ויתקע אותם לאויר כל הארוחה?? למה לא??? אתן סתם מתחסדות עכשיו,ממש סתם.

../images/Emo45.gif

איזה כיף,עכשיו נוכל גם אנחנו לשחק פינג פונג של
כן, זה בדיוק העניין. אני לא מתחשבת בזולת, אני לא מתחשבת בצרכי אחרים, אני צריכה לאכול בשירותים ואני גם כנראה איזה מפלצת חסרת רגשות. טוב, שיהיה. וכל זה, כי לדעתי יש פעילויות גופניות שונות שצריכים להיעשות באופן פרטי ותוך התחשבות ברגשות האחר. אבל עזבי, זה לא "נאור" להגיד כאן דברים כאלה.

../images/Emo45.gif../images/Emo6.gif

אני גם במקרה הזה חושבת שזה ויכוח סתם. אם אני במסעדה ויש מולי ילד עם מלא נזלת, אני יכולה להקיא מזה. מה זה קשור בכלל לזה שהוא מסכן וחולה באותו רגע? זה מגעיל אותי!! מי פה בכלל יכול לשפוט אותי על דבר כזה??? מה, אני פה צריכה להתנצל על זה שיש דברים שממש מגעעילים אותי ושאני חושבת שאנשים צריכים לעשות בפרטיות???? זריקות,דם,פלוצים,גרעאפסים קולניים,חיטוט באף ובשיניים וכל מיני דברים כאלה-גם אם נובעים ממצב בריאותי -ואני בעמי כל החורף עם שיעולים ויריקות ונזלת - לא נראים לי מתאימים להיעשות מול שולח ןשבו יש אנשים שאאוכלים.

טל קר

New member
את יודעת, חוץ מנשים מתחסדות יש גם

נשים שפשוט חושבות אחרת ממך! אין לי בעיה עם זה שהיא מרגישה רע, יש לי בעיה עם זה שהפתרון לדעתה זה לשלוח ת'בחורה (או כל מה שלא נעים לה בעין, לא משנה ההקשר) לשירותים. התחשבות זה משהו דו כיווני, וברגע שאינטרסים של אדם אחר מתנגשים עם האינטרסים שלי, אני משתדלת לשקלל את סדרי החשיבויות. החשיבות של לא נעים לי בעין לעומת החשיבות של הזרקת אינסולין במקום שאיננו שירותים - הראשונה לא נראית לי כלל וכלל גוברת על האחרונה, בפרט כשכמה הזרקות אינסולין כבר יוצא לנו לראות במסעדות, וכמה זמן זה כבר נמשך? זה אכן עשוי להיות לא נעים אם למישהו יש בעיה רפואית כזו או אחרת שגורמת אי נעימות כזו או אחרת לסביבתו, אבל הפתרון הוא בהחלט לא לזרוק את כולם לשירותים כדי להסתיר אנשים עם בעיה כזו או אחרת מהעין.

אז אני קראתי

שהיא גם אמרה שהגברת יכלה לעשות את זה מחוץ למסעדה, בכלל- הפואנטה זה לא איפה היא תעשה את זה-רק לא מול אדם זר שבא לאכול!!!! אם זה שירותים גדולים ונקיים, אין לי בעיה. אם זה בחוץ ליד שולחן בלי אנשים- גם טוב. כל דבר שהוא מתחשב קצת יותר באנשים מסביב. אני לא קראתי את המילה "שירותים" כאילו היא "זורקת "אותה לשם- בגלל זה אמרתי שהגזמתם לגמרי! היא הציעה את זה כאופציה- זה באמת כל כך עקרוני???

אה, זה פשוט..

כי כמו שאמרתי ,כשמחפשים סיבה להתווכח, אז כל מילה היא עילה מצוינת לכך. גי'זס..אמרתי "שירותים" -צריך לתבוע אותי לדין.

orlyt

New member
או שאולי

סבתא שלך נמנעת מלעשות כל מיני דברים בגלל הבושה שחינכו אותה (ולא סבתא שלך היא נושא הדיון, אלא היא רק מובאת כדוגמה).. הרעיונות שניסיתי להעביר פה הם הבסיס של שילוב בקהילה. זה אומר שיש אנשים שיצטרכו לעשות כל מיני פעולות שאולי לא הכי נעימות לנו (כמו להזריק או כמו פשוט להיות במרחב הנראה), וזה אומר שאנחנו נצטרך להתגבר על אי הנעימות שלנו משום שזכותם להנות ממה שאנחנו נהנים לא נופלת מן הזכות שלנו. יש אנשים שלא נעים להם לראות אנשים מפגרים או אוטיסטים או קטועי גפיים או אנשים משותקים, ויש גם לא מעט אנשים שלא אוהבים אנשים זקנים, זה לא נעים להם, זה מפריע להם והם נורא נגעלים. מה שיש לי להגיד להם זה Tough Luck. אני מדברת פה על סובלנות, ואני לא חושבת שזו התחסדות. רוב האנשים שמזריקים אינסולין לא עושים זאת בפומבי, אבל כיוון שברוב המקומות הציבוריים אין מקום פרטי, אז לפעמים נוצר הצורך לעשות את זה ליד אנשים אחרים. הצעות כמו שירותים ציבוריים הן חסרות רגישות ומעליבות ממש..

למה????

אם את צריכה לשחרר אויר - תלכי לשירותים או תעשי בשולחן במסעדה?? ואם זה בעקבות מחלת קיבה שיש לך???? תחשבי קצת בהיגיון. לי הרעיוו של שירותים ציבוריים לא נשמע כזה דוחה, לא יודעת מה נטפלתם למילה הזאת. אם אני צריכה לבלוע גלולה אפילו- אני מעדיפה את זה בפרטיות ואני הולכת לשירותים -גם ציבוריים. מה קרה? סוף העולם? אותי זה לא מעליב ולא נראה לי חסר רגישות- אני גם מרגישה נוח יותר לעשות דברים כאלה בשירותים בפרטיות מאשר מול אנשים. וסבתא שלי אישה מאוד פתוחה וליברלית אבל גם מאוד מתחשבת ברגשות של אחרים .

סליחה.

כל אחד והרגלי האכילה שלו. לשבת מולי ולתקוע לעצמך זריקה בבטן, לנגב את הדם על מפית ולהניח על השולחן-וואללה, באמת,אני לא יודעת מה ההרגלים שלך, אבל עם כל הכבוד, מבחינתי יש גבולות. וזה בפירוש גבול. זו אינה התחשבות באחרים שסביבך,עם כל הכבוד.

gertrude

New member
כולנו תינוקות שנישבו

אני מניחה שהחברה האירנית או האפגנית מעלות לך את הסעיף כאשר הן אוסרות על נשים לחשוף זרועות או פנים. גברים אירנים או אפגנים יאמרו לך שהם בסך הכל מבקשים התחשבות ברגשותיהם ומה הם כבר מבקשים - רק לחסוך מעצמם את המראה הזה, שמעורר בהם תגובות לא נעימות בגוף (או כן נעימות, אבל זה לא רלוונטי). זה די דומה. אפשר לומר שהתרבות המערבית היא זו שגורמת לנו לחוש שלא בנוח בנוכחות שדיים או איברי מין ולכן שום בעיה עם כך שהתרבות האפגנית מרגישה שלא בנוח במחיצת זרועות ושוקיים נשיים. גם הם וגם אנחנו תורבתנו לחוש אשמה או בושה או עונג לנוכח איברים שונים. אני לא אומרת שהתרבות מיותרת או רלטיביסטית חלילה או שכולם עכשיו צריכים להסתובב ערומים. אני אומרת שיש להכיר בכך שהדימויים המערביים על גוף האשה עוצבו בידי גברים ואז לנקוט עמדה כנה: אפשר להזדעק כנגד זה ולנסות להלחם בגועל או במבוכה שעולים בנו או שאפשר לומר, כפי שקורה לי לא פעם, שאני מודעת לכך שנכנעתי בדבר זה או אחר לתרבות פטריארכלית, אך, בינתיים לפחות, הדבר מושרש בי וקשה לי להתמודד עמו (אני אומרת זאת למשל על הורדת שערות ברגליים או על תשוקתי לרזון). ברגע שנזהה את המקורות הפטריארכלים, יהיה לנו הרבה יותר קל להתמודד עם השלכותיהם ולבנות אלטרנטיבה הכוללת נשים, לא רק כמושא של מבט גברי.

prizman

New member
בואו נודה

כשניכנס קטוע רגל מדדה, או יותר מביך, אבא עם בנו המפגר לבית הקפה שאנחנו יושבים בו, זה קשה וזה לא נעים. למנוע מהם כניסה לבתי קפה או להגביל בהתאם לחומרת הפגיעה? לא ממש הבנתי איפה עובר הגבול. הולדה זו גם נכות?

t32

New member
אני חושבת

שאני מזהה היטב את מקור תחושותי. וממש ממש לא נראה לי שאני חייבת להשקיע אנרגיות בלא להיגעל מדברים מסוימים. תניקי כאוות נפשך, אל תנופפי בציצי שלך מולי.

טל קר

New member
בקצב הזה תגיעי למסקנה שהתינוק

הוא אמצעי וחשיפת השד הוא המטרה... כמו שאורלי אמרה, נשים שמניקות לא רצות בעירום ברחבי הקניון לפני ההנקה, והמטרה שלהן זה לא לנופף בציצי שלהן. אפשר לחשוב שהנקה כוללת חצי שעה של אוורור הפיטמות באויר הצח לפני הצמדת התינוק. קצת פרופורציות.

Arfilit

New member
../images/Emo13.gif למיטב הבנתי גרטרוד לא מתכוונת

להניק בשנים הקרובות... אני חושבת שבענין "ניפוף הציצי", היופי הוא - כמו שאומרים - בעיני המתבונן. כשבתי היתה בת חדוש או חודשיים - היה לי קלי קלות להניק אותה בלי שאף אחד ידע - פשוט כי היא היתה יונקת ונרדמת - בלי הפסקות. כשהיא קצת גדלה (4-5-6 חודשים) - זה נהיה קצת יותר מסובך - כי העולם התחיל לסקרן אותה - ואז היא החלה להרים מעת לעת את הראש בזמן ההנקות. אני מודה שאני מנסה לכסות את הציץ המניק - אבל צר לי - זה לא תמיד פשוט כל כך. ובאותו מטבע שלך: תיגעלי כאוות נפשך - רק אל תמנעי ממני לנהל את חיי באופן סביר (ולא - אני לא לוקחת את בתי הפעוטה להצגות, קונצרטים ומסעדות פאר, אבל כן לקניות, למסעדות מזון מהיר או מסעדות רועשות יותר אחרות ולמקומות נוספים המיועדים לאנשים בכל הגילאים).

orlyt

New member
אפשר לחשוב

שהנשים המניקות בציבור פושטות את בגדיהן ורצות עירומות בקניון לפני שהן מתחילות להניק... מי עושה דווקא? האם מישהי נופפה לך את שדיה מול הפרצוף? סביר להניח שגם אם נחשף שד למשך שניה או שתיים זה כי הוא התפלק, ולא מתוך יצרים אקסהביציוניסטים.

prizman

New member
מה לגבי חשיפת חזה נשי בחוף הים?

לגיטימי או לא ומה ההבדל בינו ובין הנקה?

Kalla

New member
לא לגיטימי בעיניי ואין הבדל.

(לגיטימי רק בחופים שמראש מיועדים לכך ומי שלא מעוניין להסתכל - יודע לא להיכנס, בדיוק כמו שלגיטימי בפרטיות של חדר שמיועד להנקה להניק איך שרוצים). שוב - אני ממש לא נגד הנקה בציבור, אני רק נגד נפנוף מודגש בה וחשיפת יתר מעבר למה שמתחייב.

Kalla

New member
מתקנת את עצמי.

המילה "לגיטימי" לא ממש מתאימה. לא הייתי מגדירה את זה כלא חוקי או אסור, אלא כחסר התחשבות ומטרד מיותר. זה לא שהייתי אוסרת את זה, אלא רק כשאני רואה את זה אני חושבת לעצמי: "למה האישה הזאת לא יכולה להתחשב יותר בסביבה שלה", שזה מיותר וממש לא הכרחי כי בהחלט ניתן לעשות זאת אחרת.

prizman

New member
מושג הלגיטימיות הראשוני ושלך זהה

גם אני לא התכוונתי מהבחינה החוקית. השאלה הייתה, בחורה שמחליטה להישתזף בחוף תלאביבי או אילתי ממוצע בחזה חשוף, האם זה בסדר או לא? גבר כנ"ל, בסדר או לא? מה ההבדלים אם יש? האם יש קשר למיניקה או לא ולמה? ימבה שאלות,אני יודע. אבל מסקרן אותי העיקרון שמאחורי הדברים.

למעלה