סיפור לשבת

• פותח הנושא t32
  • פורסם בתאריך

Kalla

New member
אני מאמינה שהכוון שבו מתפתח

המין האנושי הוא הכיוון הטבעי שבו הוא נועד להתפתח. יכול להיות שבעוד 200 שנה כולם יתהלכו עירומים ואז הגישה תהיה שונה, וזה בסדר, לכל דבר זמן ומקום משלו. אך נכון להיום, יש דברים שהם חלק בלתי נפרד מהתרבות והחברה שלנו, לטוב ורע. בין אם זה כוחו של הרגל, כוחו של חינוך, כוחה של האינטואיציה, של הרגישות או של כל דבר אחר - זה לא נהוג, לא נחשב למכובד, ולא נעים לאנשים רבים למדי לראות אנשים חושפים איברים שנחשבים למוצנעים בציבור לכל צורך שהוא, כל עוד ניתן להימנע מזה. אין כל טעם אפילו להיכנס לניתוח הסיבות הפסיכולוגיות, החברתיות או אחרות לכך שזה מפריע לאנשים, כולל לי. עובדה שזה מפריע, והרגש הזה טבוע בנו נכון להיום ולכן יצרנו כללי נימוס ואתיקט מסוימים, שבין היתר מצפים מאנשים באשר הם שיהיו לבושים בציבור (כאמור, אם בעתיד ישתנה משהו - אז גם הבעיה תיעלם מאליה). מה לעשות, והחזה הנשי נחשב לאיבר מוצנע שכזה. כמו שלא נעים לי לראות גבר בלי תחתונים, כך לא נעים לי לראות אישה חשופת חזה. שוב - אישה יכולה להניק בציבור, לאור יום, מבלי להתבייש - מבלי לחשוף חזה לראווה (אם רואים קצת תוך כדי התחברות, מחוסר ברירה, אין לי בעיה עם זה, אני מבינה שזה חלק מההנקה, כל עוד זו לא חשיפה שלא מחויבת המציאות). ראיתי נשים רבות עושות זאת, ואין לי שום טענות כלפיהן, נהפוך הוא, אני איתן. אך כל חשיפה מוגזמת ומופגנת שניתן למנוע זה כבר לא לצורך הנקה, זה כבר לצורך החשיפה עצמה, כדי להוכיח לעולם משהו. למה צריך להוכיח לעולם משהו? הרי היא עושה מה שטוב לה, טבעי לה, נוח לה ומתאים לה. היא מאושרת ותינוקה מאושר ולא חסר כלום, לדעתי, בתמונה הזאת. אני תומכת בשמחה ובפרגון בסידור נפלא שכזה. אך אישה שצריכה להוכיח משהו לעולם, לחשוף ולהראות את עצמה, להתריס בפני אותם אנשים (ומראש ברור לה שיש כאלה) שזה פשוט גורם להם אי נעימות ואי נוחות לראות את זה - זה לא טבעי, זה לא קשור להנקה או לתינוק, זה כבר קשור בצורך בתשומת לב, בכפיית אידאולוגיה על הסביבה, באג'נדה פוליטית-חברתית-חינוכית וכו' וכו' - זה כבר ממש לא משנה מה בדיוק - וזה לדעתי דוחה ומוציא את כל היופי מהיחסים הטבעיים והנורמליים בין האם ליונק שלה, יחסים אינטימיים שאמורים להיות שמורים לקשר בין שניהם בלבד.

inbal76

New member
../images/Emo45.gif

ואני חייבת להגיד, שיהיו אשר יהיו הסיבות (וגרטרוד בוודאי צודקת לגביהן), העובדה נשארת עובדה והיא שאם אישה חושפת שדיה במקום ציבורי, מבחינתי זה הופך את האווירה לטעונה מינית, ולכן זה מאוד לא נעים לי. אני מרגישה כמו מוטרדת מינית. זה אולי עצוב ושגוי, אבל לא נראה לי שזה ניתן לשינוי במציאות הנוכחית, ולא הייתי רוצה שנשים יתחילו להתפשט מסביבי למען שום אג'נדה, פמיניסטית או לא.

טל קר

New member
עצוב לי לשמוע

שאשה מניקה מעבירה לך תחושה של מוטרדת מינית, זו תחושה קשה מאוד להיות מוטרדת מינית. אשה מניקה אין לה כוונה להטריד אותך מינית, או לפגוע בך מינית, או לעשות כל דבר שקשור אליך בכל מובן ואופן או שקשור למשהו מיני בכל מובן ואופן. יש נושאים בהם צריך לפעול לשנות ת'חברה, ויש נושאים בהם צריך לדעתי לעבוד על עצמנו.

Kalla

New member
לא אישה מניקה בפומבי, ממש לא.

אלא אותה אישה שפשוט מרימה את החולצה לגמרי בלי כל ניסיון לכסות אפילו לאחר ההתחברות (וראיתי במו עיניי נשים כאלה), אותה אישה שלא אכפת לה שפעוט מעל גיל שנה מרים לה את החולצה, חושף אותה לעיני כל ומשחק עם הציצי והיא פשוט יושבת שם באפתיות, או אותה אישה שמצטלמת לעיתון עם ציצי חשוף כדי להוכיח לעולם שצריך להניק. כדי להוכיח את זה לעולם לא צריך להראות ציצי, אלא לדבר על הסיבות להנקה כי הסיבה להנקה היא לא כדי שהנשים יוכלו לחשוף את הציצי בציבור אלא כדי שהתינוק יוכל לקבל חלב אם וקרבת גופה.

טל קר

New member
טוב, בחיים לא נתקלתי במישהי

שהילד שלה חושף לה ת'ציצי ומשחק איתו במסעדה כשהיא אפאטית, והייתי במסעדות בהרצליה, תל אביב, רמת השרון, חיפה והקריות. גם במקרה כזה לא הייתי שולחת אותה לשירותים. שנית, אני לא חושבת שיש איזה משהו בעייתי בחזה חשוף או בעירום בפני עצמו, ומעדיפה פי כמה וכמה וכמה חזה חשוף בענין רלוונטי - למשל אשה שמצטלמת מניקה בכתבה על הנקה מאשר בענין לא רלוונטי כמו קידום מכירות (ויצא לי אולי לראות חזה חשוף אחד באופציה הראשונה, וחזות לאין ספור באופציה השניה).

Kalla

New member
אני לא אוהבת את זה בשום עניין.

אישה חשופת חזה שמוכרת, נגיד, מכונית, לא שונה בעיניי מאשה חשופת חוזה שמוכרת (במובן של מקדמת) הנקה. ההבדל היחיד הוא נשים ערומות בפלייבוי נגיד - כי שם הן אכן מוכרות את מה שהן מראות. ולדעתי חזה חשוף בכתבה על הנקה זה לא רלוונטי (כי שום מקדמים חלב אם ולצורך העניין החשיפה הגופנית לא מוסיפה דבר) ואפילו מפספס את המטרה כי לעיתים יוצר סלידה מראש בקרב קהל היע הפוטנציאלי. שוב, אפשר להראות תמונה של תינוק יונק - השאלה איזו תמונה. ראיתי לא מעט תמונות הנקה שאין שם חשיפה מיותרת וזה בסדר, אני מדברת רק על חשיפה שאינה מחויבת המציאות.

Kalla

New member
זה לא חייב להיות במסעדה

וזה שלא ראית, זה לא אומר שזה לא קיים. אני ניתקלתי ומכירה עוד שנתקלו. שוב - זכותה המלאה לעשות ככל העולה על רוחה עם גופה, אך שלא תצפה שכולם יסכימו שזה בסדר ויתמכו בזה.

inbal76

New member
טל קר, לא כתבתי שאשה מניקה מעבירה

לי תחושה כזאת, אלא "אישה שחושפת שדיה". אם האישה מניקה בצניעות כמידת יכולתה אז החשיפה תהיה מזערית. את לא צריכה להסביר לי שאין לה כל כוונה כזאת. ואני לא חושבת שזאת בעיה אישית שלי ושזה אומר שמשהו לא בסדר אצלי. אני חיה בחברה מסוימת ובתרבות מסוימת, שבה ארצה או לא ארצה, מראה של שדיים מעורר קונוטציות מיניות אצל הרוב המכריע של האנשים. אז אם שדיים נחשפים מסיבה זו או אחרת - רוב האנשים בסביבה אינם יכולים להמנע מאסוציאציות, וזה יוצר אווירה טעונה מינית, שאיני חשה בה בנוח. אין לכך קשר לכוונותיה של האישה.

טל קר

New member
זו דעה אחת מתוך מגוון אלטרנטיבות.

אני לא יודעת מה מקור ההשוואה בין גבר בלי תחתונים לאישה שמניקה בציבור, אני חושבת וחושבת ולא מצליחה להגיע לכזה. אני לא יודעת מה זה מבחינתך "חשיפה מוגזמת ומופגנת", זו הפרשנות האישית שלך, למצב בו רוב הנשים (למעשה 100% מהנשים בהן נתקלתי מניקות) לא מסתובבות עם פיטמות גלויות להנאתן בזמן ההנקה אלא לפי איך שהן תופסות את צרכי ההנקה. עדיף לדעתי פי אלף שהציצי רחמנא לינצלן ישאר חשוף עוד רגע, מאשר שיעשו פעולות חפוזות עם תינוק ביד. בסדרי העדיפויות שלי לכסות את החזה זה לא במקום הראשון, ובא הרבה אחרי שיקולי בטיחות. ובנוגע לשאלה השניה- העולם הוא לא מקום אי אי אי מכל מיני בחינות. כל מי שמפגינה מודלינג חיובי - אחלה. אג'נדה פוליטית-חברתית-חינוכית- אחלה אחלה אחלה. צריך לעשות אבחנה בין הטעמים האישיים של כל אחת (מה דוחה את מי) לבין בקשה להרחיק את המבצעות מהקהל.

Kalla

New member
ממש לא הבנת את ההשוואה.

תקראי את התגובה להודעה האחרת שלך.

XUXA141

New member
סתם שאלה שעלתה לי בראש..

נאמר שבמסעדה ישבו חבורה של דתיים, ולידם אישה חילונית עם התינוק שלה, שחולצת שד ומניקה. במידה והדתיים היו מעירים לה שזה מפריע להם, האם זה היה לגיטימי יותר מאשר אם חילונים היו מעירים?

Arfilit

New member
בעיני לא

אבל מאחר שאני בדרך כלל אוכלת במסעדות לא כשרות - זה היפוטתי לחלוטין מבחינתי...
זה המקום לשוב ולציין - שאני משתדלת לכסות את עצמי כשאני מניקה - אבל זה לא תמיד מאוד פשוט.

Kalla

New member
לגיטימי באותה המידה, לדעתי.

אגב, לא בטוחה שזה לגיטימי להעיר. כלומר, אני מניחה שכמו שמותר לחלוץ שד בציבור כך גם מותר להעיר על זה, רק שאני בחיים לא הייתי עושה זאת. נכון, זה לא היה לי נעים, אך היות ואין כאן עבירה על החוק, לא רואה שיש לי זכות להתערב. אם מישהו מעשן לידי, הוא לא רק מפריע לי אלא גם עובר על החוק ולכן הייתי בהחלט מעירה (לא הייתי גם מסוגלת לסבול את זה, זה באמת חמור), אך היות ואין לי עניין או יכולת להתווכח לצורך הויכוח או סתם להעיר הערות כדי לבטא את דעתי ולעצבן או להביך את הצד השני - פשוט הייתי שותקת.

טל קר

New member
לדעתי לגיטימי, מי שנוח לה, סבבה.

ההבדל המרכזי בין שיזוף להנקה נראה לי פונקציונלי.

טל קר

New member
ומה רע באג'נדה פוליטית-פמיניסטית-

חברתית? הלוואי ויותר ויותר ויותר ויותר גברים ונשים יפגינו דבר כזה. למה לראות בזה "דווקא"? ואיפה את רואה את הקטע של "ושכולם יחנקו"?

צימעס

New member
להיניק בהפגנתיות

אני רוצה לחדש לך משהו: כשאמא רואה שהתינוק שלה רוצה לאכול, והיא לוקחת אותו על הידיים, ומיניקה, היא לא פנויה (רגשית, מנטלית, טכנית) בשביל להפגין.

t32

New member
אז תני לי לחדש לך

באותו טון ואותה נימה: יצא לי פעמיים להיות בסדנת הנקה(עשיתי סקר ) ובשתיהן המדריכה אמרה בהתרסה וכל העדר נענע בראשו- תניקי איפה שבא לך, את לא חייבת לכסות... סליחה? זו לא הפגנתיות סרת טעם? תניקי איפה שבא לך אבל למה מיועד העירום הזה? ושוב, כל חברותי מניקות אף אחת מהן לא נחשפת בפומבי, יש חולצות הנקה יש חיתול, יש אלף ואחד דברים שעושים את הרגע האינטימי הזה למשהו יותר נעים. באמת סליחה שציצי עבורי הוא איבר מין משני ומקור גם לתענוג ולא רק מכשיר האכלה.

טל קר

New member
אין בעיה עם מה שאת מתיחסת לציצי

שלך, פשוט לעשות אבחנה בין הציצי שלך לציצי של אחרות, שבזמן שהן מניקות אכן משמש מבחינתן בראש ובראשונה אמצעי להאכלה. ולשאלתך - לא, זו לא הפגנתיות סרת טעם.

למעלה