סיפור תיבת נוח - מציאות או אגדה?

שיטפון זה לא מבול

בסה"כ קרח נמס. כך או כך, סוף עידן הקרח לא היה לפני 4000 שנה ומגוחך לחשוב ככה. כמובן שיבואו אנשים ויגידו שהשנים שהתנ"ך מדבר עליהן הן שנים אחרות ממה שאנחנו מכירים כיום... לזה אני לא טורח לענות ברצינות.

בסה"כ קרח נמס

לך ספר את זה לונציאנים, להולנדים או למומחי התחממות גלובלית. אם אתה רוצה שיקחו אותך ברצינות- תגיב כמו אדם חושב ולא כמו אדם מדקלם. התחממות וסוף עידן הקרח הם וואחד מבול למי שחווה אותו. לא מתאים לך- זבש"ך..

ועדיין- לא הסכמת שטעית בהתעקשות

ושאכן סיום תקופת הקרח מביא לוואחד שיטפונות שנדמים לעיתים כמבול. פרה פרה...

ת'שמע

שטפונות או לא, אני בספק עם סיום עידן קרח כלשהו מוביל ל-40 יום של גשם בלתי פוסק. אם אתה מאמין שכן, אז אני אזרום איתך ואתן לך לעבור לעניין התאריכים

אמרתי לך שוב- כשאתה מוצף מים

מלמעלה, למטה וכל הכיוונים אתה לא מרים טלפון לשרות המטאורולוגי. מדברים על ספק סביר- וגקמתי לך לספק הזה, זה הכל. לא שחור או לבן אלא גוונים של אפור. הלאה.

masorti

New member
חבל על הזמן שלך...

שים לב לכרטיס האישי בתפוז של "אבן וסיבוב". תחומי התעניינות: "בעד/נגד כפייה דתית". פורומים: אתאיזם, חופש. (וגם: תנ"ך, לשאול את הרב) לא ברור לך שמדובר בפעיל של ארגון החזרה בשאלה? הוא לא בא לכאן עם שאלה אמיתית, אלא בא עם הדיקלום המוכר במטרה לערער את אמונתם של המשתתפים בדת. חבל על המאמץ שלך לנסות לדון איתו ברצינות. השיטה להיפטר מטרולים נודניקים היא להתעלם מהם. (כמו שראית, הודעתי לו מיד ששוכנעתי וחזרתי בשאלה. עכשיו כשמטרתו הושגה הוא יכול לחזור למפעיליו ב"חופש"/"דעת אמת"/"הלל" ולדווח על הצלחה. העיקר שיעזוב אותנו במנוחה.)

oO

- אני לא פעיל של שום אירגון. - בסה"כ שאלתי מספר שאלות, על סיפור שמופיע בתנ"ך, שזה אגב נושאו של הפורום. - נושא הפורום הוא תנ"ך, ולמיטב ידיעתי הוא לא סגור לדתיים בלבד. איני טרול, אבל אם אתה רוצה להתעלם ממני - תתעלם. מה שעשית עכשיו לא נקרא להתעלם.

masorti

New member
שיהיה לך לבריאות...

רק קח בחשבון שבר הפלוגתא שלך מן הסתם כבר ניהל מן הסתם את הדיון הזה מאה פעם בפורומים שונים, ויש לו בשרוולו תשובות מתחכמות לכל שאלה שתעלה על הדעת.

האשמות חסרות בסיס

אתה אדם נטול תרבות או נימוס, שלא שווה התייחסות כלשהי. היה שלום.

אני חושב שפיספסת כמה דברים

הוא תקף אותי בצורה ברברית ואם אני לא טועה גם קרא לי "טרול נודניק", בגלל שכתבתי משהו שסותר את אמונתו.

ולא שמעתי שהכחשת

א. המשפט "הוא התחיל" לא מראה על בגרות יוצאת דופן ב. לדעתי, הוא לא תקף אותך בצורה ברברית אלא הביע את דעתו. לדעתי חוסר הנימוס כאן היה שלך, אבל מה אני יודע...

shahril

New member
רבים חושבים שספור המבול לקוח

מעלילת גלגמש, שמקורה השומרי ידוע, וקדם לתנ"ך. מאפיניה דומים בחלקם לספור נח. גם בעלילת גלגמש מתואר הגבור "אותנפשתים" כצדיק, גם בספור ההוא נבנתה תבה (גדולה פי 10 מהמתואר בתנ"ך) גם בעלילת גלגמש נזכר שלוח העורב והיונה. ההבדל הוא בסבות המבול: לפי עלילת גלגמש , "בני האדם הפריעו לאלים לישון" ולכן הציף האל "אנליל" את העולם במים. האיום בהצפת העולם על ידי אל/ים נפוץ במיתולוגיה השומרית. בתנ"ך הנמוק הוא "מוסרי" : "כי מלאה הארץ חמס".

למעלה