סיפור תיבת נוח - מציאות או אגדה?

פלגיה

New member
עוד לא מאוחר ../images/Emo13.gif

ותודה שזה פורום מעניין. תקופות של יובש, ואז פתאום מבול

חיפשתי, לא היו כאלה

הייתי מפרסם את ההודעה בפורום אתאיזם - אבל דתיים רציניים אין שם. בפורומים דתיים אחרים אוסרים על שאלות בענייני אמונה.

פלגיה

New member
נראה לי שגם אצלינו

יוכנס סעיף לתקנון שאוסר שאלות שכל מטרתן הוא להראות שהתנ"ך הוא שטויות והבלים. שאלות של אמונה - כבר החלטנו שצריך לשרשר ל
כי זה לא הנושא כאן.

פלגיה

New member
למה שיהיה מקום כזה?

אם אדם מאמין - האמונה אצלו היא לא דבר שכלי, היא משהו אחר. הוכחות שכליות לא ישכנעו אותו, כי הן פונות למישור אחר. אם אדם לא מאמין - נראה לי אותו הדבר. אז בשביל מה להתווכח? סתם לשם ויכוח? לשם מיסיונריות? בשביל להגיד "תראו כמה אתם לא בסדר"? לכן אני מבינה את כל הפורומים שלא מאפשרים שאלות כאלה. זה פתח לשרשורים ארוכים ועקרים ומסתובבים בתוך עצמם, שלא מובילים לשום מקום, ובסיומם כל אחד נותר בעמדתו, בתוספת המון המון כעס על הצד השני.

תראי את הצד השני

אני חושב שאני ופותח השירשור לא רואים דברים עין בעין- אבל אני לא חושב שיש ביננו כעס שהוא. אני חושב שהוא רואה דבר או שניים שלא ראה קודם, ואולי אפילו הצליח לקבל ממני מידע שלא היה חשוף אליו קודם- נכון? הכל תלוי בסבלנות שלנו....

Marinette

New member
מדובר בדינמיקה של פורומים

מי שהצורך 'להוכיח' לאנשים בעלי אמונה שונה משלו שאמונתם היא שגויה מיסודה ואמונתו היא הנכונה, לא עסוק בדיון שבו מקשיבים ולומדים אלא בסוג של מיסיון (מיסיון אתאיסטי במקרה הזה). אתה אולי הוספת מידע, אבל נראה לי שדיונים כאלה הם בדרך כלל לא שאלה של מידע קיים או חסר אלא של הצגת הדברים ופרשנות למידע שכבר ישנו. לכן, זה יפה שאין ביניכם כעס, אבל הבעיה היא לא כעס, אלא הדינמיקה שמתרחשת במקרים כאלה ושפלגיה תיארה אותה, ולדעתי פלגיה צודקת בתיאור: כמי שמסתובבת די הרבה זמן בפורומים שעוסקים בנושאי תיאולוגיה, הגעתי למסקנה שפורומים שמיסיון ומיסיון-שכנגד הופכים להיות עניינים מרכזיים בהם, הופכים לפורומים משעממים טיכו שהדיונים בהם חוזרים על עצמם במונוטוניות מפחידה, ורמות הכעס וההתלהמויות מגיעות גם הן במוקדם או במאוחר לשיאים חדשים, אם לא אצלך אז אצל משתתפים אחרים.

אם כך- את לבטח צודקת

אבל זה מה שאני טוען- שהאשמה היא לאו דוקא בזה שנכנס- אלא בעצם העובדה שמתעורר כעס אצל ה"תושבים". אני אתן לך דוגמה- "נניח" שזה שנכנס הינו ילד שטוף מוח שאינו יודע יותר מדי, לא מכאן ולא משם אלא מדקלם את שאמרו לו לדקלם. נניח בשיחה סובלנית אתה מצליח להכניס לו ספק. לא לשכנע אותו, אלא להראות לו שהדברים אפשריים תמיד ובכל דרך ולכן אין מקום לפסול דעה ואמונה של מישהו אחר? תארי לך כמה טוב תעשי באותה פעולה.. לעומת סגירת הדלת ואיבוד האפשרות להקטנת הפער, לאפשרות של קבלת השונה והאחר (משני הצדדים). ניתן לעשות כ"כ הרבה טוב, נשמע לי חבל לאבד אפשרות בגלל חוסר סובלנות "מצידנו". אבל אני מבין אותך- ואת צודקת במה שאמרת. השאלה היא האם אי אפשר לשלב בין שני הדברים? אבל אני מתנצל. עוד לא עבר שבוע שאני כאן ואני מדבר "מעל הגובה שלי". כמובן שכל מה שפלגיה תחליט אני עומד מאחוריו.

Marinette

New member
נכון, וזה לא אישי נגד זה שנכנס ושאל

כתבתי את מה שכתבתי מתוך ראייה של הדינמיקה בפורומים - ראיתי כבר איך פורומים מידרדרים בקלות למצב שתיארתי, וחבל לי על המשתתפים שנמצאים בפורום כי הם מחפשים לנסות להבין ביחד דברים וליהנות מהם (כמו את התנ"ך, למשל) - במקרה כזה הם אלה שמפסידים את הסביבה שבה הם יכולים לעשות זאת, בתוך ים המיסיון והמיסיון-שכנגד. אתה לא צריך להתנצל על זה שאתה רק שבוע בפורום הזה ומביע דעה. הפורום הזה די חדש יחסית, וגם לי אין בו ותק אדיר (ובכלל, נראה לי שעוד אין כאן ממש 'גווארדיה של ותיקים'
)

masorti

New member
לי יש רעיון כביר...

נשלח את "אבן וסיבוב" להתעמת עם האנונימית (anonimitusa) בפורום תיאולוגיה. היא "דתייה רצינית" על פי כל קנה מידה, ונראה לי שהוא ימצא בה מישהי כמידתו. לה יש הרבה סבלנות להטיף לאחרים, ושום דבר לא יעצור אותה מלצטט חצי תנ"ך בכל הודעה.

אני בסה"כ שואל שאלות

אפילו מספרתי אותן
חיפשתי פורום עם דתיים רציניים כדי למצוא את התשובות, אני לא מנסה לשכנע אף אחד. אבל אני מניח שמאחר והפורומים הדתיים סגורים בפניי, איאלץ להסתפק בדתיים של פורום אתאיזם ובתשובות ילדותיות >:

פלגיה

New member
רק שאולי קצת טעית בכתובת

כי לא כל הגולשים כאן הם "דתיים רציניים". יש ביניהם דתיים לא רציניים, ויש גם חילוניים רציניים. והמטרה היא דיון בתנ"ך, לא הפרכתו, או הפרכת אמונות סביבו. והאמת - קשה לענות תשובות רציניות כשבחתימה שלך מתנוסס לו פיהוק.

ד"א- למה אתה חושב שהפורומים

הדתיים סגורים בפניך? אני העלאתי לא פעם הודעות לפורום "חרדים". הכל שאלה של ניסוח וכבוד. ותזכור- הענין באמונה היא שלא הכל אנחנו יודעים ומבינים- אבל זה לא פוגע לנו באמונה. ואני לא יכול לומר "אנחנו" אז תתקן ל"אני"- בסדר?

למעלה