סיפור תיבת נוח - מציאות או אגדה?

פלגיה

New member
האמת? לא אכפת לי

לא אכפת לי אם היה מבול או לא, לא אכפת לי אם הוא כיסה את פני כל כדור הארץ, או שהיה רק שיטפון מקומי באיזור הים התיכון. לא אכפת לי אם נוח הצליח להכניס לתיבתו את כל חיות העולם, או רק את חלקן. התנ"ך לא בא לספר היסטוריה. זה לא מקומו ולא תפקידו. בוודאי שלא בפרקים הראשונים של ספר בראשית (כבר בשני הפרקים הראשונים יש שני סיפורים סותרים לבריאת העולם). התנ"ך בא להביא רעיונות, מתוך ראיית עובדות בזווית מסויימת שאותה הוא מביא.

הנה עוד תשובה לאחת השאלות שלך

על פי מוצא המינים, ככול שאתה הולך אחורה מזנים קיימים אתה מגיע לאב ביולוגי אחד, כך שככול שתלך אחורה יותר יהיו פחות זנים, פחות מינים, ויותר אבי טיפוס (אם אפשר לקרוא להם ככה).

זו לא תשובה

התיבה לא מספיק גדולה כדי לכלכל גם את אבי הטיפוס. בוא נניח שבמקום פיל אפריקני ופיל הודי ניקח רק את הפיל, וכך את שאר החיות - עדיין התיבה קטנה מדי.

ומאיפה נוצר הפיל?

אמרתי לך- לך לסיפריה הקרובה, קח את אטנבורו, תקרא, ואז תענה לעצך. תאמין לי לא תצטרך לא אותי ולא את פורום תנ"ך...

דבר ראשון- אתה יודע איפה היה האדם

לפני 4000 שנה? לפני יציאת מצריים. הרבה לפני. תראה מה השתנה ב4000 שנה- אתה יכול להתחיל לספור מה נשתנה? ויותר מכך- אתה יודע שהפיזיולוגיה של האדם השתנתה בתכלית השינוי? אתה יודע שטבלאות של ילודים מלפני 20 שנה כבר רחוקות מלהיות אפקטיביות? לפעמים נראה לי ש40 שנה הם עידן ועידנים- שלא לדבר על 400 או 4000... ואם זה היה 40000 היתה נחה עליך דעתך? 400 אלף? 40 מיליון?

אי אפשר לשחק ככה בתנ"ך ><

אתה לא יכול לשנות תאריכים איך שבא לך. ב-4000 שנה לא יצוצו חיות חדשות, מקסימום הן ישתנו קצת, אבל יש גבול לתהליך האבולוציוני שקורה בפרק זמן כל כך קצר. ביות הכלבים החל לפי ההערכות לפני 9000 שנה, השוני בין זאבים לכלבים זה בערך המקסימום שאפשר לעשות בזמן הזה.

למה אתה מחליט שאי אפשר "לשחק"

ככה בתנ"ך? למה אני לא יכול להאמין שאם מדובר על 4000 שנה מדובר על שנה בעולם הבא ולא בעולם הזה? אתה יודע איך היוגה מחשבת עידנים (ותתפלא כמה דברים מרתקים ומקבילים יש שם)? גם, לפי שנות "שמיים", ולא לפי שנות אדם.... להתפלסף אפשר עד מחר, אבל כמו שפלגיה אמרה- זה ענין של אמונה. מותר לנו להאמין באופן שונה, אני לא חייב לגרום לך להאמין כמוני ואתה לא חייב לגרום לי להאמין כמוך. יש יופי רב במגוון- ואני באמת אשמח אם הוא לא יפגע. אבל להתפלסף לגבי האם 4000 שנה הם באמת 4000 שנה והאם מבול יכול להיות בגלל נסיגת הקרחונים, איך לומר לך- זה משעמם. אני אחזור על מה שאמרתי למישהו אתמול- תסתכל על החתימה שלי- פילוסוף פרקטי. פילוסופיה לשם ההתנצחות אינה מענינת אותי. ובאמת- שאין לי שום כעס עליך- ההיפך! ואתה מבטיח לי לקרוא את ריצ'רד אטינבורו?

kacha

New member
יותר לכיוון ה12-13 אלף שנים....

ואגב, אותו קשר עם החיות האלו, כנראה, באיזורנו!

אלי ו.

New member
אתה יוצא מכמה הנחות דתיות

שאינן בהכרח מקודשות כפי שמקובל לחשוב. סדר הדורות הוא מושג יחסית חדש שהתקבל ביהדות רק ב 1000 השנה האחרונות אם לא נקבל אותו ככרונולוגיה מחייבת המספרים יהיו יותר אמורפיים. ההנחה שהמבול היה על פני כל כדור הארץ ולא מקומי. ההנחה שהמבול הוא ספור שבהכרח מתאר מציאות ולא ספור תאולוגי-אלגורי בעל מטרות אחרות.

ועל סעיף 4 שלך אומר כך

שב ותראה את ריצ'רד אטנבורו - תולדות החיים עלי האדמות- יש לך שאלות לגיטימיטת אבל כולן נענו בדרך זו או אחרת. האם ידעת ששני מינים שונים של חיפושית יכולים לצוץ משני עברי גבעה אחת? זה מספיק כדי לקרוא לאוולוציה להראות את כוחה במיגוון האינסופי שלה. עזוב כרגע את נוח- קח את אטנבורו- אני מניח שהוא יפתור לך את רוב השאלות.

שוחר1

New member
תמיד אני מפספס את הדיונים הסוערים

אבל כמו שאמרתי בעבר הכל עניין של אמונה, וחבל על כל צורה של חוסר נימוס. זהו פורום תנ"ך, ולא אנטי תנ"ך. יש פורומים אחרים שדנים בשאלות של קיום אלוהים.

למעלה