אני דווקא חושבת הפוך
כי בחברות המחוייבות היא נטו לבן הזוג. ברגע שלא טוב לך ואתה מסתכל לכיוונים אחרים אתה יכול פשוט לקום וללכת בלי שום בעיה, אין שום סיבה לבגוד.
בנישואין לעומת זאת, אתה מחוייב לא רק לאישה אחת, אלא גם למשפחה, ילדים, פרנסה, בית, תשלומים - הכל. את זה הרבה יותר קשה לפרק.
אם בנאדם אחרי 20 שנות נישואין רוצה לגוון, לנסות משהו חדש - למה לא בעצם?
זו לא סיבה לפרק את כל הבית והילדים והמשפחה וכל מה שנבנה במשך 20 שנה. אם זו הבעיה היחידה אפשר להשלים אותה מהצד.
לדעתי כל עוד הבנאדם לא מתאהב במאהבת, לא קונה לה דברים ומבזבז עליה כסף שהוא אמור לשלם על הילדים, לא נותן לה יותר זמן מלמשפחה ובכלל לא מכניס אותה למיקום מרכזי בחיים שלו אלא רק שוכב איתה מדי פעם (בשביל הגיוון, או כי אשתו לא עושה את העבודה) ופורק מתחים - זה הכל בסדר מבחינתי, שיהיה לו לבריאות.
ובטח תגידו שקל לי להגיד כי אני רווקה, אבל ככה אני רואה את זה בינתיים. נישואין לא נותנים לך בעלות על הגוף של בן הזוג. נקודה.
אנחנו לא בימי "אנו באנו ארצה". היום אפשר לשים את הקלפים על השולחן. היום אפילו סקסולוגים ויועצים זוגיים ממליצים לזוגות לבגוד רק בשביל לשמור על הנישואין.
נכון, זה לא מקובל ואולי לא מוסרי. אבל הכל תלוי באיך מסתכלים על זה.
הבעיה היחידה בכל הסיפור הזה - זה השקר. ההסתרה.
לדעתי זה מה שהופך את העניין לבגידה, יותר מאשר העובדה שהוא שכב עם מישהי אחרת...
נכון שההסתרה הזו באה כדי לא לפגוע בבת הזוג וכדי לא לגרום נזק למשפחה, אבל כן, זו מבחינתי הבעיה העיקרית של הבגידה.
אם זה היה משהו מקובל יותר והיה אפשר לדבר עליו, ואנשים היו עם ראש קצת יותר פתוח, הכל היה נראה אחרת...