סקס עם גבר\אישה נשואים כן\לא?

קטניפ

New member
היה לי ויכוח נוקב על כך עם חברה

היא שכבה עם גבר נשוי (מילא נשוי, אישתו זה עתה ילדה
)
אני כעסתי עליה, טענתי שהיא עושה מעשה שלא יעשה.
היא לא הסכימה איתי וטענה "הבעיה המוסרית היא שלו"

באמת? ומה את?
הקיצר, תאמין או לא, אני מסכימה איתך (ואפילו לא אמרתי מציצה)

Broady

New member
זה מפליא אותי

איך אנשים (ולאו דווקא אנשים "רעים". או אפילו אנשים "לא מוסריים") מחזיקים בדעות מנוגדות בנושא הזה.

אני שמעתי במו אוזניי גברים שלא הייתי מאמין שיגידו, נשים שלא הייתי מאמין שיגידו... אומרים כזה דבר. "מפילים" את האחריות על הצד השני.

אני מעריך שאי אפשר להגיד לאף אחד/אחת "אתם טועים". זו סוגיה מוסרית אישית.

אבל אני כן מסכים עם ג'ייק (ולא מסכים עם הדר) מהבחינה הזו שכשנישאים, חותמים (מילולית ואנקדוטית) על חוזה בלעדיות.

זו לא בעלוּת.

אבל זה כן אומר שאנחנו למעשה מתחייבים לא לפגוע באחר ע"י "זניחתו" רק בשם זה שאנחנו כועסים/קשה לנו/בא לנו/וואטאבר.

בקשר לסיפור של קט : יש משפט חכם שאומר "לטנגו צריך שניים". זו פשוט עצימת עיניים מהסוג הכי מעאפן.

Sharoman

New member
אני דווקא מסכים עם אורכיד

אתם עושים עניין דיי גדול מבגידות במסגרת נישואים אבל לא אומרים מילה על מערכות יחסים רומנטיות ללא חוזה.
לדעתכם יש הבדל בכלל? תכונה כלשהיא שאמורה להפריד בין שני סוגים של קשרים?
הרי בסופו של דבר, בגידה נשארת בגידה ונבגד נשאר שבור לב (לפחות תיאורטית)...

קטניפ

New member
בגידה היא מעשה מכוער תמיד

בגידה במסגרת נישואין לפחות בעייני היא מעט יותר חמורה.
זוג התחייב אחד לשני באופן רשמי, משפטי, חוקי ואיך שלא תבחר לקרוא לזה.
ועכשיו אחד הצדדים החליט לשבור את המערכת הזוגית מבלי לשתף את השני.

אגב, אני ממש לא מבינה את אלו שבוגדים כשהם לא נשואים.
לא טוב לך? קום ולך! ככה! בלי בולשיט.

Broady

New member
בגדול, אני מסכים (בעברית : "מה שהיא אמרה")

אבח שתי השורות האחרונות בעייתיות.

זה מזכיר לי את ורדה רזיאל-ז'אקונט : "לא טוב לך איתו ?! תעיפי אותו !", או מהפורום שלנו "לא מוצצת טוב ? זרוק אותה ! הוא לא יורד לך ? תעברי לשכן !"

מערכת יחסים זו מסגרת תן-קח הרבה יותר רחבה מ-"זין/כוס" או מ-"טוב?נשארתי/לא טוב?הלכתי !".

אבל זה לא מבטל בעיניי את מה שאמרתי. נתקלתי כבר במקרים האלה בחיי (לא המון אבל מספר מספיק בהחלט של פעמים) והדעה שלי מאד מוצקה בנושא.

קטניפ

New member
גבר, לא אמרתי להעיף או לפרק על כל שטות

או כמו הפרומו שרץ בערוץ 10 שבו בעל אומר לאישתו "פרקת נישואין בגלל סלון מבולגן" ואז מוסיף בחינניות "יא אעמה" (או איך שכותבים את זה...)
אני רק אומרת שמקום שבו אין התחייבות חוזית קצת קל יותר לפרק אם כלו כל הקיצים -למה לבגוד?

ובשולי הדברים אספר לך סיפור קטן
חברה שלי יצאה עם גבר, או ככה קוראים ליצור השפל הזה בגלל שיש לו זין, החרא החליט שלא בא לו עליה, עד כאן לגיטימי.
מה שלא לגיטימי זה שהבן זונה רעה בשדות זרים ועזב אותה עם לב שבור ועם מחלת מין שברור מאוד מאיפה הגיעה.
אני הייתי מורידה לו את האשכים -אחד, אחד ותולה אותם בכיכר העיר.

Broady

New member
ואני רוצה לחזור שוב

אני לא אומר שאמרת שצריך לפרק או להעיף על כל שטות.

חוזה נישואין הופך את "חוזה" היחסים למשהו "רישמי" (אם הוא כולל דת, הוא נעשה מורכב יותר).

אני לא חושב שזה הופך את העניין ל-"קל" יותר. חוזה יחסים זה חוזה יחסים ולא צריך לכתוב אותו.

יש מוסכמות בין שני בני זוג והם צריכים לעמוד בהן (כל זוג והכללים שלו).
כשנכנסים לתוך הסיפור עוד דברים (ילדים, שותפות מנטאלית, חברים משותפים, רכוש משותף) זה קשה בדיוק באותה המידה לפרק את החבילה, עם חוזה כתוב או בלעדיו.

Bangie

New member
אני דווקא חושבת הפוך

כי בחברות המחוייבות היא נטו לבן הזוג. ברגע שלא טוב לך ואתה מסתכל לכיוונים אחרים אתה יכול פשוט לקום וללכת בלי שום בעיה, אין שום סיבה לבגוד.

בנישואין לעומת זאת, אתה מחוייב לא רק לאישה אחת, אלא גם למשפחה, ילדים, פרנסה, בית, תשלומים - הכל. את זה הרבה יותר קשה לפרק.
אם בנאדם אחרי 20 שנות נישואין רוצה לגוון, לנסות משהו חדש - למה לא בעצם?
זו לא סיבה לפרק את כל הבית והילדים והמשפחה וכל מה שנבנה במשך 20 שנה. אם זו הבעיה היחידה אפשר להשלים אותה מהצד.
לדעתי כל עוד הבנאדם לא מתאהב במאהבת, לא קונה לה דברים ומבזבז עליה כסף שהוא אמור לשלם על הילדים, לא נותן לה יותר זמן מלמשפחה ובכלל לא מכניס אותה למיקום מרכזי בחיים שלו אלא רק שוכב איתה מדי פעם (בשביל הגיוון, או כי אשתו לא עושה את העבודה) ופורק מתחים - זה הכל בסדר מבחינתי, שיהיה לו לבריאות.
ובטח תגידו שקל לי להגיד כי אני רווקה, אבל ככה אני רואה את זה בינתיים. נישואין לא נותנים לך בעלות על הגוף של בן הזוג. נקודה.

אנחנו לא בימי "אנו באנו ארצה". היום אפשר לשים את הקלפים על השולחן. היום אפילו סקסולוגים ויועצים זוגיים ממליצים לזוגות לבגוד רק בשביל לשמור על הנישואין.
נכון, זה לא מקובל ואולי לא מוסרי. אבל הכל תלוי באיך מסתכלים על זה.

הבעיה היחידה בכל הסיפור הזה - זה השקר. ההסתרה.
לדעתי זה מה שהופך את העניין לבגידה, יותר מאשר העובדה שהוא שכב עם מישהי אחרת...
נכון שההסתרה הזו באה כדי לא לפגוע בבת הזוג וכדי לא לגרום נזק למשפחה, אבל כן, זו מבחינתי הבעיה העיקרית של הבגידה.
אם זה היה משהו מקובל יותר והיה אפשר לדבר עליו, ואנשים היו עם ראש קצת יותר פתוח, הכל היה נראה אחרת...

מה הקשר לנישואין?

נישואין זה חתיכת נייר.
הנייר זה מה שאמור לעשות את ההבדל?
יש זוגות שיש להם כבר כברת דרך משותפת. בס"ה יש הרבה להפסיד. גם בלי הניירת.

תקראי את הבלוג של "רוב הזמן אני אשתו"

קטניפ

New member
למה אתה מתחכם? למה?

אמרתי שבגידה זה מעשה מכוער. נקודה

יחד עם זאת בקשר שבו הפירוק מעט יותר מורכב הבגידה היא מעט יותר בעייתית.
בחייאת, אני בטוחה שהבנת אותי, נכון?

הדגשת את העניין המשפטי-חוקי-רשמי

או איך שתקראי לזה.

ברגע שיש ציפייה לאקסקלוסיביות, זו בגידה. היא לא חמורה פחות או יותר מאשר בגידה בנסיבות דומות כאשר יש חותמת/טבעת.

בגידה היא אכן מעשה מכוער.

Sharoman

New member
הוא מתחכם משתי סיבות

הראשונה היא שניסחת את ההודעה שלך בצורה מאוד מסויימת שנתנה עדיפות (שגם לי היא לא מובנת) לקשר של נישואים על פני כל סוג קשר אחר.
והשניה כי זה הטבע שלו ;)

wild orchid

New member
לא יודעת על מה אתה מסכים עם אורכיד אבל

אורכיד בשום פנים ואופן לא נותנת יד לבגידות!

Sharoman

New member
נכון

אבל הכוונה הייתה לגבי קשרים בכלליות ולא רק נישואין.
כפי שציינת כאן.

נשאלת כאן עוד שאלה-

האם בגידה היא רק כשמישהו שוכב עם מישהו מחוץ למסגרת?
לטעמי הבגידה מתחילה הרבה קודם. אם מישהו יוצא איתי, והקשר כבר מוגדר כקשר, כמערכת יחסים, ואז הוא נפגש מאחורי הגב שלי עם מישהי אחרת *במטרה* שיהיה לו משהו איתה בהמשך - כאן מתחילה הבגידה, לא כשהם שוכבים.
ובכלל, כמי שמאמינה (לפחות מתיימרת להאמין) ביחסים פתוחים - מבחינתי הבגידה היא בגידה כשהיא בראש ובלב. הסקס הוא רק סקס, והוא יכול להיות פיזי גרידא.

למעלה