סקס עם גבר\אישה נשואים כן\לא?

too addictive

New member
אז לחיות בפחד שזה יחזור אלי?

זה שאני לא היה עם גבר תפוס, בשום מיקרה ובשום צורה לא יבטיח לי שאף אחת אחרת לא תהיה עם הגבר שלי.

קטניפ

New member

too addictive

New member
הבנתי מדבריך

שאם היתי בצד שבן זוגה בוגד בה, בטח הייתי נגד להיות עם גבר תפוס, ובכך לעזור לו לבגוד באישתו.

והגבתי לך, שלהמנע מלהיות עם אנשים תפוסים לא יבטיח לי בשום צורה שאני לא אבגד. אין קשר למעשה, בין 2 הדברים.

קטניפ

New member
לא בדיוק

מפריע לי שאנשים נוהגים במוסר כפול.
אם אני רווקה ובן הזוג שלי הוא גבר נשוי אז זה סבבה,
אבל אם היוצרות יתהפכו זו תהיה טרגדיה, אני ארצה לרצוח את בן זוגי הבוגד וכו' וכו'.

מי שמוכן שיבגדו בו - סבבה, אבל אל תשחקו משחק כפול בבקשה.

too addictive

New member
אבל זה לא מקביל

הקבלה תהיה: אני לא רוצה שיבגדו בי- לכן אני לא בוגדת.

כשאני יוצאת עם גבר נשוי- אני לא בוגדת באף אחד.

קטניפ

New member
תגיד, למה אם אני לא חושבת שלשכב

עם גבר נשוי זה בסדר אני מתחסדת?
ואם אני כן אז אני "צדיקה"?

לא יכול להיות שאדם באמת ובתמים יחשוב כך, ינהג כך ? לא נותרו אנשים הגונים בעולם?
עצוב.

אופ אני שונא דמגוגיה

מה הקשר ל"אנשים הגונים"?

אם אני שוכב עם אשה נשואה אני לא הגון???

אני פשוט נותן לה להחליט מה נכון לה בחיים שלה. למה שאני אחליט עליה?

אניחושב שלהתיימר, לקטלג אנשים, לחשוב שיש דרך אחת שנכונה לכולם, לשפוט אנשים כ"הגונים"... זה רדוד.

זה בסדר שיש לך דעה שונה משל אחרים - זה לא אומר שהאחרים פחות ערכיים, מוסריים והגונים ממך.

(באהבה, כן?)

redredhead

New member
הגבת לקט, אבל תרשה לי להתייחס לדברים -

איש איש ודרכו ומבחינתי זה הכי בסדר שיש.
יחד עם זאת, גם אני אשמח לא להיות מקוטלגת כמתחסדת, מיושנת,
שזוגיותה מונעת מפחד, מחוסר בגרות ושלל תיאורים פסיכולוגיים-חברתיים שצויינו כאן לא אחת באשר לזוגות שבחרו במונוגמיה.
זה מרגיש כמו ״כשתגדלי תביני״ וזה מעט מתנשא...
אולי אני באמת אשנה את דעתי ואולי לא, אבל נחירות הבוז קצת מעצבנות

אתה מבין את כוונתי?

לא

יש הבדל בין בחירה אישית במודל זה-או-אחר של זוגיות, לבין קטלוג אנשים.

בדיוק כמו שיש הבדל גדול בין לבחור במונוגמיה, לבחירה בזוגיות פתוחה ולהיות בקשר רומנטי רק עם בן זוגך. כאילו - מה ההבדל?

לגבי מונוגמיה ופחד - זו שאלה מעניינת והרבה פעמים אנשים בוחרים במונוגמיה בגלל פחד - אני ממש לא יודע מדוע את בוחרת במונוגמיה...

בכל מקרה, ברור שכשתגדלי תביני - עם כל הצער, יש דברים שרק הנסיון מלמד... רק אין לי מושג מה תביני ולאן תקחי את זה. אני יכול להעיד שהיום אני רואה חלק מהדברים באופן שונה לחלוטין מלפני עשרים שנה. זה לא אומר שאני יותר צודק או יותר חכם ובטח זו לא סיבה לזלזל בצעירים.

מה שכן, אני בהחלט מזלזל ביומרה המשולבת בחוסר בנסיון. לפעמים אנשים פה בפורום מתיימרים להבין כאשר ברור שאין להם נסיון של ממש... בעיני זה לא מכבד ויכול גם להטעות

redredhead

New member
אני רוצה להתדווקא על הקטלוג

ופחות על הבחירות.
לא משנה מה אני חושבת על דרך החיים של מי מהגולשים פה, זו הדרך שלהם וכל שנותר לי זה לשאול, לנסות להבין וללמוד.
כן, אמרתי ללמוד כי אני באמת חושבת שאני יכולה ללמוד מכל אדם, צעיר או מבוגר וזאת אולי ה-סיבה לכך שאני פה.
הדיונים, הדעות וההשקפות השונות, זה מה שמעניין אותי.
הבעיה מתחילה עם זה שמנסים ללמד אותי מה טוב לי
ולא מנסים ללמוד/להבין למה זה טוב לי. זה מרגיש כמו סוג של
הכשרת דרך החיים של אחד על ידי זלזול בדרך החיים של האחר - וזה מקומם.

אני מקבלת ומסכימה איתך לחלוטין שתפיסת הזוגיות (והחיים בכלל) יכולה להשתנות עם השנים.
גם אני לא אותה אחת שהייתי לפני 10 שנים ואני מניחה שגם לא אהיה אותה אחת בעוד 20 שנה. אמרתי את זה לאורך כל הדרך.
אני באמת מאמינה בזה ואני מקווה שהזוגיות שלי תתרחב בהתאם כדי להכיל את השינויים שיחולו בכל אחד מאיתנו, כפי שהיה לאורך השנים.

ליומרה ולחוסר הניסיון אפשר גם להוסיף חוסר היכרות, למשל הכללה שכל מונוגמיה מונעת מפחד ושאין מצב שבני זוג יסתפקו אחד בשני
למשך כל החיים (אני יודעת שלא הכללת, אני עושה בזה שימוש לצורך הדוגמא) זה בערך כמו לומר שזוג שבוחר בזוגיות פתוחה הוא מופקר
ולכל אחד אכפת רק מהתחת שלו.
תסלח לי, אבל הערות כמו "צדיקה בסדום" לעומת "מתחסדת" הן על גבול המטומטמות בעיניי וגורמות לי לגחך...בעיקר כשמדובר בשיפוטיות
שאפילו לא טרחו לנמקה, בעוד אני טרחתי לנמק את הבחירות שלי.

ולמה אני חופרת לך, אתה בוודאי שואל?
סתם כי נעים לי לשוחח.
וזה לא פלרטוט

אכן

זלזול לא פותחת מקום ללמידה.

מעניין אותי מדוע את חושבת שמונוגמיה אינה מונעת ע"י פחד. אשמח שנפרק את הנושא הזה

קטניפ

New member
שוב אני נדחפת...

אתה באמת חושב שהסיבה היחידה למונוגמיה היא פחד? למה?

אני ממש לא חושבת שמבחינתי זו הסיבה לבלעדיות שיש לי עם בן הזוג שלי.
אני לא מתנסחת אולי טוב כמו הג'ינג'ית ובכל זאת אנסה להסביר את עצמי - ראשית, נכון להיום, ואני אומרת להיום, עוצמת הקשר שיש לנו מספקת אותי די צרכי - ואין לי כל צורך בקשר אחר או נוסף. מנקודת המבט שלי זוגיות פתוחה מגיעה כשיש צורך שהזוגיות אינה מספקת.
אבל כל זמן שהזוגיות הנוכחית שלי מעניקה לי את מה שאני צריכה: בטחון, אהבה, הבנה, תמיכה, סקס טוב ועוד כל כך הרבה דברים שאין לי דרך להגדיר או לכמת למה שאחפש לעצמי מקורות אחרים?
הוא מכיל אותי ואני אותו באופן שממלא אותנו כל כך שבאמת לא חסר לנו דבר שזוגיות נוספת תיתן לנו.
זוגיות היא עבודה בלתי פוסקת, השקעת אנרגיות לא קטנה בכלל (לעיתים אפילו השקעה עצומה) - אני מעדיפה להשקיע את כל האנרגיה שלי בגבר אחד ולא להתפזר (למרות שפיזור מקטין סיכון
), ולא בגלל פחד, אלא בגלל הרצון להתמקד בו
אני חייבת להודות שבקשר יש גם אלמנט רכושני מעט - לא רוצה להתחלק בו עם אחרות - לא פחד, רכושנות.

אופ

אני מקווה שאצליך להסביר את נקודת המבט שלי בלי לחפור ובלי להרגיז. אני אשמח לגלות נקודת מבט שונה.

אני גם לא אתייחס למה שאת כותבת לגבי זוגיות פתוחה. נראה לי שאת מפספסת את המהות, אבל לצורך העניין נדחה את הדיון הזה ונתמקד במונוגמיה לרגע.

אני חושב שזה נפלא שאת כרגע מעוניינת אך ורק בקשר עם בן הזוג שלך. השאלה היא האם את מעוניינת להגביל אותו? מונוגמיה פירושה להגביל את שני בני הזוג בקשר בלעדי. למה להגביל?

אם הקשר שלכם כ"כ טוב ומספק, איזה סיכון יש בהסרת המגבלה הזו?

את כותבת שאת לא רוצה לחלוק בו - שזו רכושנות. אני מסכים לגמרי. מאחורי הרכושנות הזו לרוב מסתתר פחד כלשהו - הפחד לאבד משהו (לאו דווקא את בן הזוג. לפעמים זה לאבד את היחודיות. לאבד את הפוקוס, יש כל מיני פחדים אפשריים)

טוב. בואי נעצור כאן - אני מעדיף, שנתקדם בצעדים קטנים, גם כך זו לא פלטפורמה נוחה לדו-שיח מהסוג הזה...

קטניפ

New member
אין לי עניין להגביל אף אחד

אבל לטעמי (וכאן לדעתי הפער הגדול בין תפיסת העולם שלך ושלי) זוגיות טובה היא כזו שאינה מגבילה את היחיד שבתוכה אלא מעניקה לו כל צרכיו.
מרגע שאתה מרגיש שאתה מוגבל בזוגיות שלך - כנראה שמשהו לא עובד ממש טוב.
ולמה הקביעה שחוסר רצון להתחלק מונע מפחד?

אם כך

מה מונע ממך לאפשר לבן הזוג שלך לעשות מה שבא לו, ולא לעשות שום דבר?

במלים אחרות, לפתוח את הזוגיות ולא לממש את האפשרות להיות עם אחרים...

הרי אם מה שאת אומרת הוא נכון - כיון שהזוגיות שלכם טובה, לא יהיה מניע לאף אחד מכם לממש את פתיחות ולכן אין צורך במגבלת הבלעדיות שהיא שורש המונוגמיה...

קטניפ

New member
חשבתי שהסברתי

כי אני מאמינה שזוגיות בריאה וטובה מספקת את צרכיו של הפרט באופן שהוא אינו צריך לחפש "השלמות" במקום אחר.
משהו חסר? ראוי לעשות בדק בית רציני

חשבתי על סוגיית הפחד ואני חייבת להגיד לך שלטעמי דווקא זוגיות פתוחה מגיעה ממקום של פחד.
זו נתפסת כדרך חיים יותר "מתקדמת" אבל לטעמי, ושוב לטעמי בלבד, זו דרך חיים שמונעת מפחד באותה מידה שיש זוגות שדבקים זה בזו בשל הפחד.

טוב, אין מה לעשות

עוד הסבר קטן... מקווה שלא אשבר באמצע.

לא ענית לשאלה שלי - אם את מאמינה בזוגיות שלכם, מדוע להגביל?

לגבי מה שאת כותבת לגבי זוגיות פתוחה - את מדגישה שוב ושוב את אחת מהטעויות שאנשים עושים לגבי המהות של זוגיות פתוחה. ראשית, אני מעדיף לקרוא לה "זוגיות מאפשרת" ולא "פתוחה" כי הקונספט השגוי לגבי הנושא זה שכל אחד הישר בעיניו יעשה כדי לספק את מאוויו (המיניים בעיקר) ולא היא.

המהות של זוגיות מאפשרת היא, כשמה, לאפשר לבן הזוג לממש את עצמו עד הסוף. הנסיון מראה כשכדי שזוגיות מאפשרת תצליח, חייבת להיות נמערכת יחסים מאוד טובה וחזקה ותקשורת מצויינת בין בני הזוג. יש קנאה, יש שאלות שצפות ועולות (רכושנות, קנאה, תחרותיות ועוד)

זוגות שפותחים את המערכת הזוגיות מתוך "חסך" מוצאים שהפתיחה של המערכת הזוגית רק מחמירה את המצב...

כמו כן, זה לא נכון שזוגיות מאפשרת יותר "מתקדמת" ממונוגמיה. אין כאן יותר ופחות. זה נכון שזוגות טריים בתחום, ששופטים את העולם עפ"י ההתקדמות שלהם עצמם, חושבים שזו "התקדמות" כי הם התחילו במונוגמיה ועכשיו הם במקום אחר...

מונוגמיה זה קצת כמו מנזר - משאירים דברים מסויימים מחוץ לחומה. כשהפיתויים נכנסים פנימה, יש צורך לדבר על זה, להתמודד. לרוב הזוגות והאנשים אין את הרצון, הכלים והיכולת להתמודד עם זה ואז או שלא פותחים או שחווים טראומות גדולות. אני ממש לא יודע אם זה מתאים לכל אחד ואחת...

כמו כן, הנסיון שלי וגם של זוגות רבים אחרים בזוגיות מאפשרת מלמד שרוב הזמן לא ממשים את הפתיחות... הפרגון ההדדי הרבה יותר חשוב מהמימוש עצמו...

למעלה