סקס עם גבר\אישה נשואים כן\לא?

אבל אפשר לקחת אחריות על המעשים של עצמנו

היא בחרה לשכב עם גבר נשוי. בחירה עצמאית שלה. מה שהוא יעשה או לא יעשה עם משהי אחרת לא רלוונטי לבחירות של הבחורה איתה הוא בוגד. זה סתם תרוץ פטתי.

והסיפור הזה של 'אני מאוהבת בו, אבל לא רוצה שיעזור את שתו ויהיה איתי' משכנע משהו?

לא ממש הבנתי

מה התכוונתי כשכתבת "תרוץ פתטי"

ולגבי השאלה שלך - אני חושב שזה אמיתי. כי כשאוהבים, רוצים שלמושא האהבה יהיה טוב. זו אהבה נטולת אגו.

יש לי אהובה נשואה. אני משקיע הרבה משיחות איתה כדי לשפר את מערכת היחסים שלה עם בעלה. לפני כמה זמן היתה לנו שיחה שהיא הודתה לי על השיפור העצום במערכת היחסים שלהם. בגללי לטענתה (מן הסתם, זה בגללה. אני רק תומך בה בנושא). נכון, יש מצב שזה יוביל לניתוק הקשר שלה איתי - יכאב לי מאוד אם אאבד אותה, אבל אני מעדיף לאבד אותה ושהיא תהיה מאושרת, מאשר שהקשר שלה איתי ימשיך והיא תהיה אומללה.

באופן כללי, אני לא מאמין בלהחליט על אחרים. אם אני לא מוכן לצאת עם מישהי בגלל שהיא נשואה - אני מחליט עליה. זה פטרוניזם. זה אומר שאני חושב שאני יודע מה נכון בשבילה (בהנחה שאני רוצה לצאת איתה, כמובן)

בדיוק מה שאמרתי

בו ננסה מגבילה - אם משהו משאיר את האפנים / איפון / ארנק / /מחוץ לדלת בלי השגחה ברור שמשהו יקח את זה. אז זה אומר שהמשהו הזה יכול להיות אני? המצפון שלי יהיה נקי מהידעה שאם זו לא היתה אני זה היה משהו אחר? האחריות של בעל החפץ מורידה מהמעשה שלי?
באמות המידה שלי לא. כנראה שבשלך כן.

וברצינות - יש לך מאהבת נשואה ואתה עוזר לה במערכת יחסים שלה עם בעלה. מה אני יכולה להגיד על זה?

תגיד, יש לך ילדים?

In Limbo

New member
אני מציעה לרשום אותו לפרס נובל הבא

יש פגם מהותי בדוגמא שלך

האופניים שייכים למישהו ואין להם דעה משל עצמם. הם לא בוחרים לנוסע איתי.

בני אדם לא שייכים לאף אחד ויש להם את הזכות לבחור את הדרך שלהם בחיים.

העובדה שאת לא יכולה להגיד שום דבר על המצב שלי של אהובתי לא מעידה עלי. האמת? אין לי מושג מה זה אומר עליך - אולי שאת צריכה לנוח קצת? אולי שקשה לך לקבל את זה? לא יודע...

לגבי מצבי המשפחתי - מה זה רלוונטי לדיון שלנו? בשביל השעשוע, תכתבי מה את חושבת שמצבי המשפחתי ואני אגיב לך עם מצבי המשפחתי האמיתי. יהיה מעניין לראות אם את קולעת

אני מאמינה שבני אדם אגואיסטים מטבעם

ומונעים מאגו (דברנו על זה פעם). אני מאמינה לגמרי שגם במערכת יחסים עם אותה נשואה אתה משחק את התפקיד של המתקן של המערכת יחסים שלה ממקום של אגו.
גם רופא / מטפל / שוטר.. פועל מאגו. יש כמה רבדים אבל האגו ממקם אנשים בתקפידים מסויימים בחיים. בין אם אלו תפקידים מקצועים ובין אם אלו תפקידים אישיים.

לגבי מצבך המשפחתי - אני לא משחקת משחקים. תרצה תספר, לא תרצה לא תספר

במלים אחרות

גם כשאת נמנעת מלהיות בקשר עם גבר נשוי את מונעת ע"י האגו שלך...

האמת היא שאני לא מנסה לתקן את מערכת היחסים שלהם, אני פשוט תומך באדם אהוב. אני בטוח שאת עושה את אותו הדבר עם חברות שלך, נכון?

אני חושב שהגישה שלך לגבי האגו טיפה קיצונית. יותר מזה, אם כל מה שאנחנו עושים מונע מאגו, אז אין לזה ממש משמעות, כי זו האופציה היחידה שקיימת. בדיוק כמו שאנחנו לא מתדיינים לגבי נשימת אויר - פשוט כי אין אלטרנטיבה... כולנו עושים את זה וזהו...

ברור

אבל כל אחד האגו שלו שונה. יש מי שרוצה להרגיש צדקן - כמוני

יש מי שרוצה להרגיש מושא אהבה נחשקת, יש מי שרוצה להרגיש שהוא מציל את העולם,יש מי שרוצה להרגיש מורד במסוכמות וממציא הגלגל... כל אחד והאגו הפרטי שלו. כשמסתכלים על המעשה עצמו, לפעמים קשה לעמוד על מה האגו שעומד מאוחריו. אפילו לנזירה טרזה היה אגו משלה (ולפי אנשים שעבדו צמוד מאוד אליה,היה לא אגו די מנופח..)

אני לא רואה בגישה שלי קיצונית, היא די בסיסית והיא לוקחת את האני הפנימי של האדם צעד אחד קטן מעבר למעשה עצמו מציבה אותו מול המניע שלו. יש עוד הרבה מאוד רבדים לאדם, אגו הוא רק הבסיס..

אני לא יודע

אני מסכים איתך שכל מה שאנחנו עושים אנחנו עושים בסופו של יום בשביל עצמנו...

אז למה אני עושה את מה שאני עושה? אני לא חושב שיש תשובה אחת שמתאימה להכל. אני נפגש עם אהובתי כי אני נהנה לממש את אהבתי אליה. אני תומך בה בנישואים שלה, כי בשבילי, כשאוהבים תומכים. אני מרגיש טוב כשאני רואה אנשים מאושרים, במיוחד אנשים אהובים. זה נראה לי כמעט אוניברסלי...

חשוב לי להרגיש שלם עם עצמי ועם מעשי. בכלל זה לעשות טוב לאהובי.

אני לא בטוח שאני יכול לאתר את המניע האמיתי שלי בכל דבר שאני עושה...

אתה יודע שזה בכלל לא אוניברסאלי

חלק לא מבוטל מהאוכלוסיה נהנה לראות את הקרובים אליהם סובלים.
אבל זה לא שייך לשירשור הזה.. סתם רציתי לציין שזה לא אוניברסאלי.

זה מגיע מאהבה עצמית ולא מאהבת הזולת

אתה יודע, אלימות משפחתית על כל רבדיה.. זה הכל שייך לצורך של השולט לראות את הקרובים אליו סובלים.

זה נפוץ יותר ממה שנדמה, אבל כפי שאמרתי, לא שייך לשירשור הזה.

מסכים איתך

זו אהבה עצמית ולא אהבת הזולת.

לא בזה עסקינן, אבל כל אחד והאסוציאציות שלו...

Bangie

New member
בדיוק, אהבה נטולת אגו.

האהבה שלי אליו היא לא אובססיבית ורכושנית.
רשמתי פה גם איפשהו שבאיזשהו מקום אני אפילו מקווה שהוא יבוא ויגיד לי שהוא רוצה לחתוך כי המצפון מציק לו וקשה לו עם זה שהוא משקר לאשתו.
בדיוק כמו שאמרת - לא איכפת לי לאבד אותו כל עוד אני יודעת שהוא יהיה יותר מאושר ככה.

קטניפ

New member
העמדת את זה כבר במבחן המציאות?

האם כבר נפרד ממך גבר נשוי שהתאהבת בו?
האם באמת הצלחת לשחרר אותו בקלות כל כך?

אני אולי רכושנית אבל מאוד קשה לי לחשוב שאני אאבד מישהו שאני אוהבת ואהיה רגועה מכך, כמו שאת מתארת.

הקשרות בריאה לאנשים

ולא צריך להיות כנאי או רכושני כדי להקשר לאנשים אחרים. במיוחד כשמדובר באדם קרוב, הכי כשמדובר בהתאהבות.
אנחנו למדים הקשרות מגיל 0. זה תהליך שבחלקו אחראי על פיתוח החלק הקדמי של המוח... יש על זה הרבה מאוד תאוריות בפסיכולוגיה.

לדעתי הכי נורמאלי שבעולם זה להפגע ולכאוב אהבה שמתפרקת.

אצלי זה עמד במבחן המציאות

תמיד כואב כשהקשר מסתיים.

מי שלא מוכן לשלם את כאב הפרידה, לא יזכה בפירות האהבה.

במקום אחר כתבתי: "האהבה נצחית, המפגשים בני-חלוף"

Sharoman

New member
השאלה היא לא אם היא מוסרית

אלא אם היא גרמה לו לבגוד באישתו, והיא לא.
אני לא אומר שהיא פתורה מאשמה אבל אני לא חושב שכל האשמה אמורה ליפול עליה.
הרי גם אם הבחירות שלה קצת שגויות הן משפיעות רק עליה, אבל לבחירות שלו יש השלכות על כל הסובבים אותו, אישתו, ילדיו, הורי אישתו, משפחתה הקרובה והחברים המשותפים שלהם.
בסופו של דבר גם אם היא תיפרד ממנו אין שום וודאות שהוא לא ימצא אחרת.

למעלה