סקר - במה הייתן משנות את הלידה שלכן

אנידס

New member
אצלי האפידורל לא השפיע בשלב

צירי הלחץ והרגשתי הכל. עובדה מצחיקה היא שלפני צירי הלחץ שמעתי צרחות מכל החדרים האחרים (היה עמוס ביותר) ואני חשבתי לעצמי שאלו כנראה כל היולדות טרום אפידורל ואצלי זו תהיה לידה אלגנטית. מה שמוכיח שכל המחשבות לפני הלידה סופן להתבדות, לא אלגנטי ולא נעליים. בשלב הלחיצות אני מניחה שצעקתי (כך מעיד החצי). אני הרגשתי שזה היה יותר בכיוון של הוצאת אויר. בכל מקרה אי אפשר היה בלי זה, לא ממש הצלחתי לשלוט בזה וזה עזר מאוד להתקדמות הלידה.

עמית@

New member
לא הוצאתי הגה..

וזה מוזר, כי היתי בטוחה שאצעק. רק עשיתי מן כה "איי" בזמן שחתכו (בלי הרדמה, לא בזמן ציר
) וזה כאב. בלידה עצמה הייתי שקטה כ

rnati

New member
כן. אבל רק בלחיצות

לפני זה לא הייתי צריכה את זה בכלל

מזאלונה

New member
אח, שלב הלחיצות המופלא....

אמנם הלידה שלי לא היתה "טבעית" אבל את שלב הלחיצות עברתי ללא אפידורל כך שהרגשתי ה-כ-ל ואפשר בהחלט להגיד שהשלב הזה היה טבעי... אם צעקתי? כמו גדולה! הגרון כאב לי יומיים אחר כך! בחיים לא חשבתי שאני אהיה מאלה שצועקות בזמן הלידה, אבל... א. כאב לי נורא ב. הייתי צריכה לעשות משהו עם הכאבים ג. המיילדת אמרה שכשאני צועקת אני לוחצת יותר טוב, אז המשכתי.... ועד היום החצי והחברה שישבה בחוץ מחקים אותי... כי מתברר שלא סתם צעקתי אלא דיברתי שטויות כמו "תוציאו לי אותה!" והשיא: "נו, תצאי כבר!!!"

u z a

New member
צרחתי ובענק

לא היתה לי בכלל שליטה על זה (מדובר על שלב הלחיצות), הרגשתי שאין לי ברירה חוץ מלצרוח. בנוסף הראש של הקטנה הרגיש לי כמו קקי, ובגלל שלא עשיתי חוקן (שכחתי
) צרחתי, למרבה הפדיחות, "יש לי קקי!!". בסוף, למזלי, לא יצא שום דבר (חוץ מתינוקת מדהימה כמובן).

dorlim

New member
אני במנומסות ../images/Emo6.gif

לא צעקתי וכסוף סוף הילדה יצאה היתי כבר "טבעי" בלי אפידורל בכלל

mummy

New member
צעקתי, נהמתי, נבחתי, ייללתי, שאגתי

היה שם כל מנעד הקולות האפשרי לפחות זה שאני יכולה לחשוב עליו - ולא רק בשלב בלחיצות! השיא היה מפתיחה 8 עד 10 בערך, בלי אפידורל בלידה טבעית לגמרי והכאבים בהתאם היו כאבי תופת. היה נדמה לי שברגע שאני יוצאת מהחדר כל הצוות בליס מצביע עלי ומלחשש "הנה, זאת היא המופרעת". עוד אחד מהתכונות המופלאות של המיילדת שלי באה לידי ביטוי כשהיא אמרה לי כל פעם שהבעתי סוג של התנצלות בין ציר לציר, שזה ממש שטויות ובכלל לא יוצא דופן ושזה לא יפריע לי לרגע. דווקא בשלב הלחיצות הצעקות והתנשפויות היו מתונות יחסית.

אפשר לשאול אתכן על תגובת הבעל../images/Emo35.gif

חלק כתבו וחלק לא ואני מקווה שתענו בכנות. בעלי ואני מאוד מנומסים ומאופקים. צעקות אצלינו הן דבר מוקצה. אנחנו מהזוגות המעצבנים שנכנסים לשוק מרעש של המוני ילדים מתפרצים (אני בטוחה שעוד נתרגל לזה). אחרי הלידה בעלי ציין בגאווה רבה שלא צעקתי בכלל. באמת היא שלא הרגשתי צורך לצעוק, כי זה לא משהו שאני יודעת לעשות. אמנם הייתי עם אפידורל, אך השפעתו פגה לפני צירי הלחץ. בפעם הבאה אני רוצה לנסות ללדת טבעי וברור לי שאני צריכה ללמוד לצעוק ולהשתמש גם באנרגיה הזו. אולי זה טפשי, אבל אני קצת חוששת מתגובתו של הבעל. דיברתי איתו על זה והסברתי לו על חשיבות השימוש בקול בלידה. הוא הסכים עם כל מילה, אבל ברור לי שברגע האמת הוא יהיה בשוק. אז איך בן הזוג אצלכן אחרי הלידה? הוא עוד מדבר איתכן או שהתנפצה לו כל "התדמית"?

new mermaid

New member
אני שאגתי רק בזמן צירי הלחץ

אם כבר חווית אותם ונשארת שקטה, לא בטוח שתרגישי צורך לצעוק בשלבים ביותר מוקדמים. כמובן שכל לידה לגופה, אבל זה בד"כ החלק הגרוע. בהתחלה חשבתי לעצמי ש"פיספסת" כי בעלך כבר יודע שאת יכולה ללדת בשקט
וגם כי ההתרגשות הכי גדולה היא בפעם הראשונה ואולי מרוב ההתרגשות לא היה אכפת לו שתצעקי
אבל האמת שבעלי אמר שבפעם השניה הוא התרגש אפילו עוד יותר ושהוא פשוט מעריץ אותי על הדרך ועל התוצאה
והצעקות ממש לא הטרידו את אף אחד מהנוכחים (חוץ ממני אבל התעלמתי מעצמי
)בשום צורה לא נראה לי שבמעמד כזה זה יהיה אישו, ואולי בכלל תלדי באלגנטיות שוב?

זה בטח לא יהיה אישיו

רק קצת מביך... אותי... אבל כמו שאני מכירה את עצמי, אני אהיה נבוכה בצעקה הראשונה ואח"כ ארגיש חופשיה להמשיך כי כולם במילא כבר שמעו אותי... יכול להיות שאלד באלגנטיות, אבל אני די מקווה שלא, כי אני חושבת שהאנרגיה של הצעקות טובה ומשחררת בתהליך כזה.

אנידס

New member
אצלנו החצי קצת נדהם מכל הסיפור

אני לא מהנוהגות לצווח ולצרוח. אף על פי שלדעתי לא צעקתי כלל וכלל, אני מאמינה שהוא חייב להתמודד עם זה. כי עם כל הכבוד (ויש כבוד) זו הלידה שלי (הוא רק שותף) ואני אשתמש בכל הכלים העומדים לרשותי כדי להקל על עצמי. אנוכית אני יודעת. אגב, גם אנחנו מהזוגות המעצבנים האלה.

lulyK

New member
בעלי היה קצת מאוכזב.

נדמה לי (ופעם אחת הוא הודה כאילו בצחוק) שהוא חושב שהוא היה עושה את ה יותר טוב. בלידה הוא לקח את הצד של המיילדת ושל המערכת, ועם זה היה קשה לשנינו להתמודד אחר כך.

אוי.../images/Emo4.gif העיקר שהתמודדתם...

האמת היא שאני לא מקנאה בבעלים שנוכחים בלידות. מצד אחד יש להם את בת זוגם, שנראית על סף מוות וכאילו היא תכף תתפוצץ מבפנים והם אמורים להאמין שלמרות הכל קול השפיות הרגוע בוקע מגרונה והיא באמת מתכוונת למה שהיא דורשת. מצד שני יש את המיילדות המנוסות והרופאים הסמכותיים שנראים במצב טוב ושקול יותר מהיולדת... על פי מחקר שעשו בארה"ב, הזוגיות בין בני זוג שלקחו ללידה דולה, היתה טובה הרבה יותר לאחר לידה, מאשר של אלו שנשארו בדד בחדר הלידה (יחד עם הצוות הרפואי, כמובן). השערת החוקר היא שהדולה הסירה את האחריות ואת החובה להקל על היולדת מעל כתפי הבעל. הוא עזר כשהתבקש וקיבל הוראות מפורשות איך לעזור. אני משערת שגם ההתמודדות עם הצוות הרפואי קלה יותר כך.

lulyK

New member
נשמע כל כל הגיוני.

אני בטוחה שאם היתה איתנו דולה/מיילדת אנושית זה היה נראה אחרת

הגרי3

New member
לוליק, זה דווקא לא הרושם שמתקבל

מסיפור הלידה שלך, בצד של ה"הוא".

למעלה