וואו, איזה שאלה מעניינת!
לא נכנסתי לפה המון זמן, אבל הצצתי וראיתי את השאלה... והיא הופיעה בדיוק בזמן שבו חשבתי המון על הלידה, כי תאמינו או לא, עברה כמעט שנה מאז... (עוד 19 ימים היא בת שנה!) אז מה הייתי משנה? לא חושבת שהרבה... ובמקרה שלי זה די תמוה, כי היתה לי לידה קשה וארוכה, הרבה שעות של צירים ללא אפידורל לפני, המון הקאות וחום וצרבות אחרי, שעות ארוכות בחדר הלידה (מירידת המים ואז ללידה עצמה עברו 27 שעות)... אבל את הרגע הזה, שבו היא יצאה, שבו כל הכאבים נעלמו פתאום, שבו פתאום היה בחדר עוד יצור חי ונושם... את הרגע הזה לא הייתי מחליפה בשום דבר בעולם! אולי הייתי מעדיפה שאת שעות הצירים הייתי עוברת בחדר לידה ולא במחלקה, ואז אולי היה לי קל יותר להתמודד, אבל עם כל הקושי והכאבים בלידה אני זוכרת אותה כחוויה מדהימה (וזה אומר הרבה על כוחו של הזמן למחוק את זכרון הכאבים....). יש גם דברים שלא הייתי מחליפה: את הנוכחות של החצי הנפלא שלי, של אמא שלי, שראתה את הנכדה שלה יוצאת לאוויר העולם ואת הנוכחות של אחי והחברה שלו, שהיא החברה הטובה שלי, ושל ההורים של החצי, שנכנסו ויצאו ותמכו, וחיבקו, והחזיקו אותי כשהקאתי, והצחיקו אותי והתרגשו יחד איתי.... אז בסופו של דבר, למרבה הפלא, לא הייתי משנה הרבה.....