שלי עדיין (שנה אחרי) מעבד את החוויה
הוא היה בשוק טוטאלי. לצערי בגלל שלקחו אותי בהיסטריה לחדר ניתוח לא הספקתי לדבר איתו ממש ברגע שזה נגמר ואח"כ כבר היה את כל הבלאגן של איך מתמודדים עם היצור החדש וחסר האונים שנולד לנו, וכל ההתרגשות, וכל הבעיות של ההנקה ובכלל - את יודעת, כל הבלאגן של אחרי לידה. אחרי כמה חודשים/שבועות/ימים (לא זוכרת), כשניסיתי לדבר איתו על זה (אני מאלו שמדברים (יותר מדי יש שיגידו) על הכל), היה לו ממש קשה לחזור לרגע הזה. ממה שהבנתי אני לא חושבת שההלם שלו הוא דווקא מהקולות שיצאו ממני באופן ספציפי אלא מכל החוויה כולה. לראות אותי במצב כל כך "ראשוני" - במובן של חוויה פיזית לגמרי שלא עוברת שום עידון תרבותי. עם כל התנועות, והקולות והריחות, והנוזלים שיוצאים מכל הכיוונים (הקאתי תוך כדי למשל, ויש עוד כמה תיאורים גופניים חיננים שאחסוך מכן). גם מלהיות שם בעצמו חלק מזה אבל לא באמת, כי הוא היה די חסר אונים. למרות שיחסית הוא השתתף בצורה מאוד פעילה ועשה מסאז'ים ועיסויים וספירות ונשימות - ממש דולה
למעשה רוב הלידה היינו בחדר (הטבעי בליס) שנינו לבד בלי אף אחד (כמובן שלא כולל שלב הלחיצות, שאז הוא החזיק רגל אחת והמיילדת רגל שניה...). עכשיו כשאני חושבת על זה, אני נזכרת איך בימים שממש אחרי, הוא התהלך המום ואמר לכל מי שרצה לשמוע וגם לי שהוא מעריץ אותי ואת האדמה שאני דורכת עליה. אולי כדאי באמת להזכיר לו את זה מעת לעת. נדמה לי שהוא נוטה לשכוח...