סרבנות השלום של ישראל

NorthernStar

New member
זוהי רטוריקה של מלחמה

בעיקר על רקע של הושטת יד לשלום מהצד השני. ושוב, הגישה הבונקריסטית במירעה. אשמח לנופף בפוסט הזה שלך במלחמה הבאה, כשההרג משני הצדדים ייאש אותך ואחרים.

EverMan

New member
אני כרגע חייל בצבא.

וככל הנראה גם אם תהיה מלחמה - אהיה במילואים. יהיה הרג בשני הצדדים ? כנראה. (בצד שלהם - הרבה יותר. אבל זה לא באמת קשור) הבאתי לך פה 3 דוגמאות, לרטוריקה לוחמנית של אסד. שהוא מביע בהם דעות לוחמניות , בהן הוא אומר שאם ישראל לא תיכנע ל"שלום" שלו, הוא יתקוף אותה. אני לא מבצע שלום תחת איומים. אני לא עושה כלום תחת איומים. ביום שאסד יציע שלום בעד שלום, אין בעיה. עד אז- שישכח ממני.

NorthernStar

New member
הציעו לך שלום - סירבת

כלומר אותת שפניך למלחמה. באמת אל תתלונן בפעם הבאה, אל תשיר שירי אבל, אל תבקש הקמת ועדת חקירה. הכתובת - היא על הקיר.

EverMan

New member
סירוב לשלום אינו אות למלחמה.

סירוב לשלום הינו אות לסירוב לשלום. אני לא רוצה לעשות שלום, עם מישהו שמאיים נגדי באלימות, שמסיט ומעודד באופן קבוע פגיעה בי. שמצהיר על ימין ועל שמאל שאני מרכז הרוע בעולם. שדורש ממני שמיים וארץ ולא מוכן להציע לי דבר בתמונה. שהוא יעמוד בתנאים המינימלים למו"מ , אבוא בשמחה לדבר איתו. ואני חוזר ואומר , אם אדם תוקף אותי, זה אשמת אותו אדם בלבד. לא אשמתי. והתעלמות מההנחה הבסיסית הזו, שזכותי לחיות , ולחיות בביטחון - לא תלויה בשום דבר , היא בסיס כל השגיאה שלך.

NorthernStar

New member
ודאי שכן

משוע שתסרב, אלא אם אתה מתכונן לתקוף? ובהתחשב במדיניות של אדונה של ישראל, ארה"ב - זה אפילו מאוד הגיוני.

somebodddy

New member
מי הוא זה שרוצה לתקוף?

זה שמסרב לדרישות או זה שמציב את הדרישות כתנאי לשלום?

NorthernStar

New member
ובאותו נושא

גם עוזי בנזימן - שבאופן נדיר למדי אני נוטה להסכים אתו הפעם.

EverMan

New member
למה שאסרב ?

משום שברור לי שהפרטנר שמולי לא רוצה שלום ? אלא רק רוצה את הקרדיט על "הכנסתי למיטה" ? משום שאין לי כרגע שום דבר להרוויח מזה ? משום שאני לא מאמין לו ולו לרגע ? משום שהוא עדיין תומך בחיזבאללה ונתמך מאיראן - ועד שהוא לא יתנער משני אלה, אני לא מוצא צורך לדבר איתו ? קודם שיוכיח שהוא מעוניינת בחברות בינינו, ואח"כ נדבר.

NorthernStar

New member
חות מאשר קריאה ברורה ופומבית

לשלום, איך בדיוק הוא אמור לאותת לך שזה מה שהוא רוצה? לקנות לך קרטיב אצל האוטו גלידה? לשאת את הספרים שלך בדרך לבית הספר. אתה ממש בלתי רציונלי.

EverMan

New member
להגלות את כל אנשי חיזבאללה משטחו ?

הכרזה על הכרה בישראל כרשות ריבונית בתחומה ? הפסקת ההכרזות המיליטנטיות כנגד ישראל ולבנון ? עשיית מחווה מול ישראל כגון הזמנת נציג בכיר ? הקריאה של אסד היא לא כ"כ ברורה ופומבית. היא הרבה יותר "בואו נעשה שלום !!!, כי אם לא ..." וכבר הדגמתי לך זאת ב3 קישורים שונים מהחודש האחרון בלבד.

NorthernStar

New member
כמו שאמרתי, אתה לא ריאלי

אתה לא יכול לבוא עם דרישות א פריורי למו"מ על שלום. אחרת זה לא שלום, אלא כניעה. למו"מ באים בראש פתוח, עם רצון כן ואמיתי לשנות את המצב הקיים ולעשות פשרות. מכיוון שישראל היא התקפן (כפי שהוכיחה בעשרים השנים האחרונות בלבנון וברטוריקה המיליטנטית בימים אלו), אולי ישראל היא זאת שצריכה לעשות את המחווה.

EverMan

New member
סליחה ?

כיצד מה שביקשתי פה לא ריאלי ? או קרוב כלל לכניעה ? ישראל היא התוקפן ? אני באמת חייב שתגידי לי איך הגעת לזה. מול המיליטנטיות הסורית ב60 שנה האחרונות בקירוב.

razre

New member
הוא לא רציונלי? חחחחחחחחחחחחחחחחחחח

את יודעת מה? אני קורא לאסד לעשות עם ישראל שלום. אנחנו לא נחזיר לו את הגולן וכל מה שהוא יקבל זה את המילה שלנו שאנחנו לא נתקוף אותו. אולי גם הוא יתן לנו קצת מים ומחצבים כחלק מההסכם. נראה לך שהוא היה מתיישב איתנו לשולחן הדיונים עם הצעה כזאת? קריאה לשלום יכולה בקלות להיות ספין או משהו דומה. במקום זאת הוא יכול לעשות לישראל מחוות. לא להזרים נשק לחיזבאללה (שברור שמטרתה לפגוע רק בישראל - זאת הסיבה היחידה לקיומה). ויש צעדים רבים שהוא יכול לעשות מלבד אמירה אחת של שלום.

razre

New member
את רק עושה את עצמך.. או שאת רצינית?

לא להסכים ליוזמת שלום, משמע: לא להסכים לשלום תחת תנאים נתונים מסוימים. יכול להיות שהיינו מסכימים לשלום תחת תנאים אחרים. זה לא אומר שאנחנו רוצים מלחמה, אלא פשוט רוצים יוזמה אחרת שתתאים לנו יותר. זה לא שחור ולבן. ההפך משלום אינו מלחמה. תביני את זה.

הכי לא בעיה בעולם זה להציע שלום

זה לא דורש ממך כלום! שלום זה לא מספיק, יש דבר שנקרא פרטים, האותיות הקטנות, דבר שקיים בכל חוזה, יש דבר שנקרא מציאות גיאו-פוליטית איזורית, כל אלה מראים שסוריה לא מסוגלת להבטיח את השלום וכדי שנהיה מוכנים לתת את הגולן צריך הרבה יותר מהיכולת להבטיח, סוריה תצטרף להפוך לחתלתול לא מאיים, בכל סיטואציה. זה כאמור בלתי אפשרי, זה יחשב כהשפלה ופגיעה בכבוד עבורם, דבר שחשוב להם הרבה יותר מ"שלום" עלוב.

razre

New member
אמירות בתקשורת

אמירות בתקשורת הן פן אחד, קטן ומסכן, של עולם שלם. האמירות מתחת לפני השטח, מה שרוב הסיכויים, שלשלטון יש יותר גישה אליהן, הן הרבה יותר חשובות. המעשים גם הם יותר חשובים. אם סוריה אומרת "בואו נעשה שלום", אבל מאידך מבריחה נשק לחיזבאללה, המצב לא כל כך פשוט. אמירות בתקשורת הן הרבה פעמים לא יותר מאשר מלחמה פסיכולוגית או ספינים, למטרות אישיות או לאומיות, ולאו דווקא הקשורות ברצון אמיתי בשלום.

כאן צריך להערך לכל דבר

היד של אסד לא מושטת לשלום, הוא טקטיקה שקרית, הוא לא יכול ולא רוצה לתת לנו שלום כמו שהוא לא יכול ולא רוצה לעמוד בתנאי הסכם עתידי איתנו.

razre

New member
אנחנו מסכימים, אבל מה את מציעה בעצם

ישראל אכן המריונטה של ארה"ב. מה הפתרון שלך? אם ישראל תתנגד לארה"ב ותיכנס למו"מ עם סוריה, מה נעשה אז? מי יתמוך בנו? הסורים? הסעודים (שגם הם בקשרים לא רעים עם ארה"ב)? מה לעשות, ישראל לא יכולה להתקיים לבד - היא לא משק אוטרקי... אנחנו תלויים בארה"ב. אם נעזוב את ארה"ב, העתיד שלנו הוא בסגנון צפון קוריאני, כנראה.

למעלה