גוש קטיף לא חלק מהארץ?
בס"ד מאיפה לך? א: גוש קטיף הוא חלק מארץ ישראל, אם אתה חושב אחרת תמצא פסק שאומר את זה בבקשה. ב: יש בעיה של גזל, גם אם המדינה תרצה, היא לא תוכל לתת לכל מפונה את הערך המדוייק של הרכוש שנלקח ממנו - לא הערך של מה שהמדינה קבעה באופן שרירותי. ג: למיטב ידיעתי צה"ל לא מבטיח שום דבר כזה, אלא רק שאם יהיה צורך צה"ל יכול להיכנס מחדש לרצועה. וחוץ מזה, איך צה"ל יכול להבטיח שלא יפלו אלפי פצמ"רים וקסאמים על שדרות ועוד ערים שיהיו כעת בטבח של המחבלים? למה נראה לי שאפילו ה"חץ" לא יוכל לפתור את הבעיה הזאת? סכנה נוספת של שפיכות דמים, היא בעת הפינוי. אני מצתת מתוך ראיון עם הרמטכ"ל, המוסף לשבת, ידיעות אחרונות של השבת האחרונה: ועל סמך מה שאתה יודע, האם ההתנתקות תהיה או לא תהיה תחת אש? אני מעריך, וזאת הנחת העבודה של צה"ל, שההתנתקות תהיה מתואמת אבל תהיה בה אש. תפקידנו לדאוג שהאש הזו לא תהיה רלוונטית. אני מניחשנגיע לתיאום עם הרשות. אנחנו מנמהלים דיאלוג פוזיטיבי כבר כמה שבועות. הבעיה היא שהם לא שולטים בכולם, ושהם נרתעים מלכפות את ההחלטות שלהם. האם ההתנתקות תהיה מתואמת עם כולם? התשובה היא לא. עדיין יהיו שם כנופיות, שלא יקחו על עצמן את התיאום הזה. סוף ציתות. לסיכום, הצבא לא מבטיח ביטחון, הוא מבטיח לטפל באיומים שיופיעו. כמו שעד היום היו איומים רבים שלא נמצא להם פיתאון צבאי, כך גם בעתיד זה יכול לקרות. והרי השמאל הוא שאומר תמיד שאין פיתרון צבאי לטרור.