סרבנות...

• פותח הנושא RCCCP
  • פורסם בתאריך

פלוני 20

New member
ומה עם עמוס עוז?

בס"ד הוא אמר ש"אנחנו לא ניתן לכם לעשות את זה" לגבי טרנספר לערבים. והוא גם איים להשתמש בחומר נפץ. אז גם הוא עובר על החוק בפוטנציאל? או שאולי יש מקרים שבהם חייבים לעצור את כדור השלג הלא מוסרי?

TheOrion

New member
למה לא עונים על השאלה?

למה הפקודה בלתי חוקית בעליל? למה? נימוק רציונלי...

TheOrion

New member
לא הבנתי את התשובה.

כיצד בדיוק אתה מפר את הדת היהודית בחוק פינוי-פיצוי?

פלוני 20

New member
זה פשוט אך מסובך.

בס"ד לפי ההלכה אסור לעקור ישובים יהודיים מארץ ישראל. כמה מהסיבות: א: אסור למסור שטחים מארץ ישראל לגויים משום שה' ציווה לרשת את הארץ. ב: אותם שיפונו בוודאי לא יקבלו פיצוי מלא בשווי כל רכושם ויש פה בעיה של גזל. ג: ע"י יציאה מוחלטת מרצועת עזה המחבלים מקבלים שטח שממנו הם יכולים לירות לעבר עוד ערים יהודיות ויש בכך סיכון חיי התושבים. (אני לא פוסק הלכה, כך שהסיבות האלה הן בגדר אפשרות סבירה ולא יותר, אבל הרבה פוסקים פסקו שזה אכן נוגד את ההלכה.)

TheOrion

New member
נמנמ

א. גוש קטיף אינו חלק מארץ ישראל ב. אין בעיה של גזל. אם תושב מרגיש שלא קיבל מספיק פיצויים הוא רשאי לפנות לבית המשפט שיסדיר את העניין. ג. צה"ל מבטיח לך ביטחון ברגע שאתה יוצא מהרצועה. לכן אין פה בעיה של סיכון חיי אדם.

פלוני 20

New member
גוש קטיף לא חלק מהארץ?

בס"ד מאיפה לך? א: גוש קטיף הוא חלק מארץ ישראל, אם אתה חושב אחרת תמצא פסק שאומר את זה בבקשה. ב: יש בעיה של גזל, גם אם המדינה תרצה, היא לא תוכל לתת לכל מפונה את הערך המדוייק של הרכוש שנלקח ממנו - לא הערך של מה שהמדינה קבעה באופן שרירותי. ג: למיטב ידיעתי צה"ל לא מבטיח שום דבר כזה, אלא רק שאם יהיה צורך צה"ל יכול להיכנס מחדש לרצועה. וחוץ מזה, איך צה"ל יכול להבטיח שלא יפלו אלפי פצמ"רים וקסאמים על שדרות ועוד ערים שיהיו כעת בטבח של המחבלים? למה נראה לי שאפילו ה"חץ" לא יוכל לפתור את הבעיה הזאת? סכנה נוספת של שפיכות דמים, היא בעת הפינוי. אני מצתת מתוך ראיון עם הרמטכ"ל, המוסף לשבת, ידיעות אחרונות של השבת האחרונה: ועל סמך מה שאתה יודע, האם ההתנתקות תהיה או לא תהיה תחת אש? אני מעריך, וזאת הנחת העבודה של צה"ל, שההתנתקות תהיה מתואמת אבל תהיה בה אש. תפקידנו לדאוג שהאש הזו לא תהיה רלוונטית. אני מניחשנגיע לתיאום עם הרשות. אנחנו מנמהלים דיאלוג פוזיטיבי כבר כמה שבועות. הבעיה היא שהם לא שולטים בכולם, ושהם נרתעים מלכפות את ההחלטות שלהם. האם ההתנתקות תהיה מתואמת עם כולם? התשובה היא לא. עדיין יהיו שם כנופיות, שלא יקחו על עצמן את התיאום הזה. סוף ציתות. לסיכום, הצבא לא מבטיח ביטחון, הוא מבטיח לטפל באיומים שיופיעו. כמו שעד היום היו איומים רבים שלא נמצא להם פיתאון צבאי, כך גם בעתיד זה יכול לקרות. והרי השמאל הוא שאומר תמיד שאין פיתרון צבאי לטרור.

E טי

New member
אז אתה חולק על הנשיא.

שהורה למשטרה שלא לחסום את האוטובוסים. ואם זה כל כך ברור, למה לא התקיים דיון בנושא בבג"ץ? הרי יכלו בפשטות לפסוק לפי הדבר הברור. יוסי שריד הוא רק דוגמא. טיהור אתני של יהודים משטח מסויים הוא פקודה בלתי חוקית בעליל.

TheOrion

New member
אתה לא קורא מה שכותבים לך, אה?

הנשיא הוא לא סמכות שלטונית, הוא סמכות ייצוגית. למה לא התקיים? שאל את שופטי בג"צ, הם יסבירו לך
. אתה עדיין לא מנמק, זה קשה לך? אין טיהור אתני, וזו עובדה. מפנים גם ערביים מהרצועה. איך זה נכנס לטיהור אתני שלך? ובקשר לפינוי הערבים, כבר הוכיחו את זה בפורום. אתה מוזמן לחפש את הדיון ששם זה הוזכר. דהנייה זה שם היישוב אאל"ט.

TheOrion

New member
הו פה כבר כמה דיונים על זה.

אתה מוזמן לחזור ולקרוא אותם. אאל"ט, דהנייה זה שם היישוב, אז חפש אותו.

InfinityX

New member
כן..

מפנים אותו רק בגלל שהוא התחנן שיפנו אותו. לפי התוכנית לא תכננו לפנות אותו, בתירוץ הברור מאליו: כי הם ערבים. ואת זה אביב כוכבי אמר (מפקד אוגדת עזה)

InfinityX

New member
לא

זה הפתרון החדש שלכם לשאלות שאין להן תשובות? אז כדי שתרגיש נוח עם עצמך, אני מציע לך להאמין שאין מילה של אמת בפי, וכל מה שאני אומר הוא שקר מוחלט (אלא אם צוין אחרת). לילה טוב..

E טי

New member
ואם מפנים ערבים זה לא טיהור אתני?

העובדה ששטח מסויים הופך שטח "נקי מיהודים" הוא טיהור אתני. אני לא חושב שאני צריך להסביר למה טיהור אתני הוא פקודה בלתי חוקית בעליל. בג"ץ התנערה מקיום דיון בנושא. אין לי שום גישה אליהם.

TheOrion

New member
לא, זה לא טיהור אתני.

כבר הסבירו לך בשרשור אחר למה, אבל ניחא. אתה טענת שהפינוי נעשה על רקע אתני, אך הוכח לך בעבר שהוא לא נעשה. אתה התווכחת על הנקודה ההיא רבות, כי ידעת שזה יחסל את הטיעון שלך לטיהור אתני. עכשו אתה פשוט מתעלם מכך, וחבל. בתור אזרח אתה יכול להגיש עתירה/שאילתה לבג"צ. אתה מוזמן לעשות כן.

E טי

New member
מניפולטור.

לא הסבירו לי שום דבר כזה. וגם לא התעלמת משום דבר כזה. עם כמות העתירות והשאילתות שמוגשות היום לבג"ץ בנושא ההתנתקות, השאילתה שלי תזכה למענה בעוד שנים רבות.

TheOrion

New member
שנה כותרת, או התנצל.

אז לך וקרא את ההסבר שניתן לאחר. אין לי טעם לחזור אחר דברים כל כך ברורים. אבל אתה תקבל תשובה מוסמכת
. כמו ששלחת אותי לשריד, אני שולח אותך לבג"צ.

למעלה