סרוב פקודה. מה דעתכם?

סרוב פקודה. מה דעתכם?

מה דעתכם על הנושא? יש לסרב פקודה? אסור? אני אישיתי חושב שסרוב פקודה עלול להוביל למיטוט הצבא ולהרס הדמוקרטיה. חיילים לא יכולים לבצע רק את הפקודות הנראות להם. יש את העניין של פקודה חוקית, פקודה לא חוקית, ופקודה לא חוקית בעליל. ברור שהמצב עכשיו הוא אינו של פקודה לא חוקית בעלעיל. מעבר לכך בית המשפט העליון גם קבע שהפקודה חוקית לכל דבר! מה היה קורה אם כל החיילים השמאלניים היו מסרבים פקודה להיכנס לגוש קטיף ולשמור על האזרחים שם???? לאיזה מצב היינו מגיעים??? לחיילים אין את האפשרות למלא רק פקודות שנראות להם! חיילים חייבים לבצע את כל פקודות הצבא (כמעט, למעט פקודות לא חוקיות בעלעיל) ןאין זה משנה מה דעתם הפוליטית. חיילים סרבנים מסכנים את הדמוקרטיה!

הרֵעוּת

New member
אני בעד סירוב פקודה.

בגלל המצפון. אם הייתי חיילת, אני לא חושבת שהייתי יכולה לגרש ולהתעמת עם אחים שלי. צה"ל הוא צבא הגנה ליראל, לא צבא לפגיעה ביהודים.

אז מה תגידי

אם אני בתור חייל הייתי מסרב להיכנס לגוש ולשמור עליכם שם??? הרי כפי שאמרת צה"ל הוא צבא הגנה לישראל. אני לא רואה בגוש חלק מישראל. מה היה קורה לכם אם כל אותם חיילים ששומריםפ ושמרו (ואפילו נהרגו בשבילכם) היו מסרבים פקודה ולא הולכים לשמור עליכם???? לאיזה מצב הייתים מגיעים אז??? את לא יוכלה בתור חיילת למלא רק את הפקודות שנראות לך!

הרֵעוּת

New member
אני מסכימה שאני לא יכולה למלא רק את

הפקודות שנראות לי, אבל פקודות שסותרות לגמרי את מה שאני מאמינה בו, פקודות שבגללן לא אוכל לישון בלילה, להסתכל על עצמי במראה או להסתכל בעיניים של הילדים שלי - אלו פקודות שאסרב לבצע. ויש הבדל גדול מאוד בין חייל שלא רוצה לשמור על האחים שלו שנמצאים בגוש (בשליחות הממשלה!!!), לבין חייל שלא רוצה לגרש את האחים שלו, להרביץ להם, או להטיל עליהם מצור.

אין שום הבדל

תני לנסח את זה מחדש: אין שום הבדל בין חייל שנשלח לסכן את החיים שלו בהגנה על אנשים שהוא כלל אינו מאמין באידאולוגיות שלהם וחושב שדרכם שגויה, ולהטיל מצור על אזרחים אחרים (הפלסטינים). לבין חייל שלא רוצה לפנות אזרחים (בשליחות הממשלה), ולהגן על עצמו במקרה שאותם אזרחים יתקפו אותו באלימות.

הרֵעוּת

New member
תגידי מה שתגידי,

יש הבדל. ואם את חושבת שאין הבדל בין יהודים לפלסטינאים - את בבעיה גדולה. לפחות לדעתי.

ק ד ו ש

New member
שני דברים.

אתחיל מהסוף. אף חייל לא נשלח כדי להרביץ. אם המתפנים יתפנו בצורה הולמת הכל יעבור חלק. ברגע שהם שוכבים על הרצפה ומתפרעים - אז מתחילה האלימות. בקשר לסירוב פקודה. לי בניגוד אלייך יצא לשרת בצה"ל. אני נגד ההתיישבות בעזה, ובכל מקום שלא בשטחי מדינת ישראל או מסוכן להתיישבות. אבל, לי יצא לשמור על אותם מתנחלים (שאגב, חלקם אנשים נהדרים), סגרתי הרבה שבתות בגלל זה, לא ראיתי בית, משפחה, חברה, וזה לא היה קל בכלל. אף פעם לא נהניתי שם, למען האמת, גם הייתי די אנטי. אבל כשעליתי לשמירה עשיתי זאת בצורה הטובה ביותר שיכולתי, כי אני חייל בצה"ל, ולחייל בצה"ל אין את זכות הבחירה. אם יגידו לי לרצוח מתנחל, ברור שאסרב, כי זה בלתי חוקי בעליל. הפקודות להתנתקות הן חוקיות, ועברו בצורה חוקית בממשלה, בכנסת, ובעתירות בג"צ. עם כל הצער והכאב בדבר, חובה על חיילי צה"ל לבצע את הפעולה, ורצוי שהמתנחלים המפונים יפגינו כבוד ראוי לחיילים אלו שעושים את עבודתם בלבד.

הרֵעוּת

New member
אני מסיכמה עם מה שאתה אומר,

מלבד נושא האלימות - הרי ברור מעל לכל ספק שאדם שמגורש מביתו לא יקום ויעזוב אותו מרצון. אי לכך ובהתאם לזאת - תהיה אלימות, וחייל שימצא בשטח יאלץ להפגין אלימות כלפי אחיו היהודים, וזה דבר שאני לא מוכנה לעשות. אתה מדבר מהראש, אני מדברת מהלב והבטן. אני חושבת שחיילים שמאמינים בהתיישבות בגוש"ק, ואוהבים את המתיישבים שם (אחים שלהם!), או מכירים אותם לא יוכלו מבחינה מצפונית לעשות זאת. המצפון פשוט לא יתן להם. נראה לך שחייל יוכל לפנות את אחותו הקטנה מהבית?

ק ד ו ש

New member
לפני שאת כותבת הודעות

כדאי שתדעי מעט עובדות. החשובה שבעובדות היא שכל חייל שמפנים את ביתו, זכאי לא להשתתף בפינוי. זה לא ייחשב לו כסירוב, פשוט נותנים לו את האפשרות הזו. את יודעת כמה דברים חיילים בצבא עושים בניגוד למצפונם?? אני הרי בטוח שאת נגד סירוב של שמאלנים לשרת בשטחים, או להתגייס. הפציפיסטים הם הרי שנואים בקרב המתנחלים. זה הופך את זה לחוקי? לא. זה הופך את זה ללגיטימי? לא. ובקשר לתחילת הודעתך. אם תסתכלי בהסטוריה, תראי שפונה יישוב בסיני, בהסכם השלום עם מצרים. שם לא היו מהומות. אנשים התפנו, בכו, וכאבו על זה, אבל לא הרימו יד על אף חייל או שוטר שבא לפנות. אפשר למחות, אפשר להפגין, אבל להרים יד זה בושה לכל אדם. אני אישית מכיר הרבה מאוד מתנחלים, חבר'ה טובים ששירתו איתי בצבא, ואני לא מאמין שאחד מהם היה מרים עליי יד. אם יש אחד כזה שכן ירים יד, הוא בהחלט לא בהגדרה של אח, כואב כמה שיהיה. וזה שאמרת שאני מדבר מהראש ולא מהלב, זה אומר הכל. הראש הוא מקור החוכמה, ודעתי היא אובייקטיבית שבעתיים.

הרֵעוּת

New member
לא טענתי שאני אובייקטיבית.

אני לא אובייקטיבית. מבחינה מצפונית אני לא אוכל לעשות את זה, ועוד רבים וטובים. נקודה. זה שפונה יישוב אחד בסיני ללא אלימות זה יוצא מן הכלל המעיד על הכלל. גם חייל שלא מפנים את ביתו והוא רגיש לנושא, בגלל שיש לו, לדוג', חברים מתנחלים, לא יוכל לעשות זאת.

ק ד ו ש

New member
הוא יוכל לעשות זאת

כי אין זה מזכותו להחליט. הצבא לא נותן למצפון חשיבות. את עוד צעירה מדי כדי להבין את זה, וחבל. נותנים את האופציה לתושבי הגוש לא לפנות כדי שלא יעמדו בסיטואציה שיפנו את שכניהם, או משפחתם. אבל כל אדם אחר צריך לפנות. מה אז על כל פעולה צבאית עכשיו נבחר אנשים ספציפיים?? אוקיי... להריסת בתים של פלשתינאים נבחר את הימנים הקיצוניים ביותר. לפינוי מתנחלים נבחר את השמאלנים. ולאן נגיע עם זה?? חייל הוא חייל, הוא לא אזרח כמו כולם. חייל הוא אזרח שחובה עליו לבצע מה שאומרים לו, וחובה עליו לסרב אם הפקודה היא בלתי חוקית בעליל. אסור לו לסרב אם זה נגד מצפונו. כאן הפקודות הן חוקיות, שעברו בתהליך דמוקרטי בכנסת בממשלה ובבג"צ. המצפון אינו משחק חשיבות. גם לי לא היה מצפון נקי שאמא שלי דואגת שאני שומר בהתנחלויות. אבל עשיתי את זה. גם אני לא האמנתי ששמירה על חמישה בתים מבודדים (כן יצא לי לעשות את זה), היא באמת הכרחית. כלומר השמירה היא הכרחית, אך הישיבה שם לא. אבל למרות זאת, בניגוד למצפוני, ביצעתי את המשימה הזאת.

הרֵעוּת

New member
אני לא מדברת על דברים שהם בניגוד

למצפון, אבל אפשר להתגבר עליהם. אני מדברת על דברים שהם בדיוק בניגוד לכל השקפת העולם שלך. דברים שבגללם תהיה הלום קרב, ולא תוכל להסתכל לילדים שלך בעיניים. ולשמור על מתנחלים, גם אם זה נוגד את הדעה של החיילים - לא משתווה ברמתו לגרוש יהודים מביתם. וכמובן, שלגבי ההליך ה"דמוקרטי" - יש ויכוחים רבים, ויש מי שיגיד שזה לא נעשה באופן דמוקרטי.

ביתרית

New member
כיבוש??????

המילה הזו היא פשוט בדיחה!!!!!!! כבשנו את כללללללללללל מדינת ישראל!!!!!! כן, כן, גם את ת"א!!! אז אם אנחנו צריכים להתפנות בגלל הכיבוש, צריך להתפנות מכל תחומי המדינה..........

hospital_food

New member
אנשים שעושים לינץ' בנער חסר הכרה

הם לא אחים שלי אנשים שעוקרים עצי זית זה 38 שנים, הם לא אחים שלי! אנשים שמרעילים כבשים ובעלי חיים אחרים, הם לא האחים שלי!

hospital_food

New member
כן, התשקורת השמאלנית טפוי טפוי

אני כותב את מה שראיתי במו עיני.

hospital_food

New member
ראיתי כמה פעמים

איך הם עוקרים עצי זית של פלסטינים,ושמנסים לעצור אותם הם מכוונים אליך נשק וקוראים לך "נאצי". את הלינץ ראיתי בטלוויזיה. אבל אולי המראה של נער מעולף חוטף אבנים בפרצוף ממתנחלים היה פשוט מבויים..אולי... ורק אל תזכירי את המילה "קומץ".תודה.

הרֵעוּת

New member
ענית לעצמך. את הלינץ' ראית בטלויזיה

וההכללות הן לא במקום (לא הזכרתי את המילה "קומץ").

למעלה