סרוב פקודה. מה דעתכם?

dor1111

New member
אסור בשום פנים ואופן לסרב פקודה!

ככה מתחילות מלחמת אזרחים, מרד של עם מסוים יש לנו מספיק בעיות במדינה ואם אנחנו נלחם אחד עם השני זה לא יועיל. המתנחלים לא חייבים להסכים עם הגזרה אבל אסור להם להרים יד. בקשר לחיילים, אסור להם בשופ פנים באופן לסרב פקודה כי אז לא ניהיה שונים מכול מלחמות האזרחים שקורות באפריקה. יכול להיות להם קשה אבל לא לסרב. אני בטוח שאם היינו שמים לדיון את אחד מסרבני השמאל, היו אנשים הקוראים לו "שמאלני מסריח" או "ערבי" וכול מיני מילות גנאי אחרות, אז מה זה שונה מסרבני ימין. אני זוכר את הפרשה עם בר רפאלי, למרות שסזה לא מצפוני הרבה אנשים קראו לה במילות גנאי אז חייל שיסרב פקודה אותו דבר כמו סרבן שמאל או משתמט רגיל כמו בר רפאלי יעל בר-זוהר ושות' אם שמים סרבני שמאל בכלא אין סיבה שלא ישימו סרבני ימין בכלא. ובקשר לאותם מתנחלים שמרימים יד(לא כולם, יש שם אנשים נהדרים ולנו יש קרוב משפחה מתנחל וחברים מתנחלים) צריך לשים אותם בכלא

hospital_food

New member
רק חבל

שאת סרבני הימין כולאים פחות מחודש את השמאל כמה שנים טובות. הסרבנות של המשאל לפחות תביא תקווה ואור לאיזור, לעומת סרבנות הימין שתביא לחושך מוחלט. ולבר רפאלי מגיעים כל כינויי הגנאי שהיא מקבלת, לא בגלל שהיא לא עשתה צבא, אלא הדרך בא היא יצאה ממנו, הייתי מעריך אותה הרבה הרבה יותר לו הייתה יוצאת על מצפון ולא על חתונה עם סבא.

CountrY GirL

New member
אוקיי אבל...

מה זאת אומרת 'חיילים לא יכולים לבצע רק את הפקודות הנראות להם' , זה הרבה יותר עמוק מזה. אני מכירה מישהי שעזבה את העבודה שלה, את הבית שלה ואת כל מה שהיה ועברה לגור שם באוהלים שהחבר'ה שם הקימו בכפר מיימון כדיי לתת את כל כולה,לפעול כמה שהיא יכולה ולהיות שותפה .. להיות חלק מהאנשים שיעשו כל מה שדרוש כדיי למנוע את התכנית... אני אישית לא מגדירה אותה בתור מישהי שהתכנית 'לא נראית לה' . ממש לא! זה מעבר לזה, זאת אהבה לארץ . זה עניין של- במה אתה מאמין ! זה הרבה מעבר ל'נראה' או 'לא נראה' .

t i p o

New member
לא משנה מה המניע

סירוב פקודה אסור לשמאל ולימין כאחד. אם אני משרת בשטחים למרות התנגדותי לכיבוש (אני רואה את הכיבוש כפגיעה במדינה), אז למה שחייל מהצד השני יסרב פקודת התנתקות?

sarav55

New member
אם כל החיילים יסרבו לא יוכלו לבצע

את ההתנתקות וחוץ מזה למה מערבים את צהל גוף לא פוליטי בפוליטיקה

t i p o

New member
החיילים לא יסרבו

כמה פורעי חוק לא יקבעו את רגשותינו. תפקיד צה"ל להגן על המדינה וזה מה שהוא עושה. בנוסף, המתנחלים חיים בשטחים כבושים, וככאלו צה"ל משחק שם תפקיד של משטרה. דבר אחרון, אם המתנחלים לא יתפרעו, רוב העבודה תעשה על ידי המשטרה.

sarav55

New member
כל הארץ הזאת מימי יהושוע כבושה

אז אולי באמת מי שבארץ יתפנה מרצונו רוב החיילים לא תומכים בתוכנית זו עובדה ואין לערב אצהל בפוליטיקה

t i p o

New member
מאיפה אתה מביא את העובדה הזאת?

אני חייל ותומך בתוכנית, החיילים שלי תומכים בתוכנית וכך גם כל חייל אחר שאני מכיר (מה שיוצא הרבה יותר מהחיילים הסרבנים). המדינה שלנו קיבלה הכרה בינלאומית, כלומר גבולותיה חוקיים. אין לנו זכות לקום בוקר אחד, ולהחליט שאנחנו רוצים גם את עזה או... צה"ל לא מתערב בפוליטיקה, רק בהגנה על עם ישראל.

sarav55

New member
הארץ המובטחת על זה שמעת???

או שאתה מתעלם טוטאלית מזה שאנחנו עם יהודי צה"ל הזה זה גם הילדים שלי לא רק ילדי השמאלנים לא רק עזה על הפרק סליחה אולי אתה חושב שאם תתן את המקום הזה יהיה לך שקט ולא יזרקו קאסמים בחלומות הלילה רק עכשיו יתחילו יותר פיגועים ואז בכלל תמצא את עצמך באמת שותה את מי עזה צריך להלחם בטרור לא לברוח ולהתקפל זה לא יעזור לתת להם בלי לקבל שום תמורה

t i p o

New member
ההפך! אני נותן יותר חשיבות לעם מאשר

לאדמה. הארץ המובטחת? יופי! בחלומות שלי היא הייתה מתקיימת, אבל חיי אדם חשובים לי יותר מאדמה. קדושת החיים חשובה לי יותר מאשר קדושת האדמה. כן בצה"ל יש גם ילדים שלך, אבל, בניגוד לאותם אנשים שחיים בתחומי המדינה, אתה מוכן לסכן את חיי ילדיך תמורת שליטה על יותר אדמה. בוודאי שצריך להלחם בטרור, רק שלא ניתן לעשות זאת כשכוח כל כך רב מהצבא מתבזבז על שמירה על התנחלויות.

ביתרית

New member
קדושת החיים יותר חשובה לך, נכון?

אבל ידוע לך שאחרי ההתנתקות חיי אזרחי מדינת ישראל יהיו נתונים לסכנה גדולה פי כמה??? כניעה לטרור לא תוביל אותנו לשום מקום!!! אני לא מבינה למה רק אנחנו צריכים להיות הפראיירים ולהכנע לטרור??? למה ארה"ב לא נכנעה לטרור ועשתה מה שבא לה??? וסתם שתדע- הכוח הרב שנמצא בהתנחלויות, לא רק שומר עליהם, אלא גם מרתיע ומונע מאירגוני הטרור להוציא פיגועים לישראל. לאחר הפינוי, הדרך של המחבלים תהיה קצרה ביותר, כי לא יהיה מי שימנע מהם בצורה משמעותית מלבצע את בפעולותיהם! ואתה יודע מה? אם ההתנתקות הייתה חלק מהסכם, הייתי מנסה להבין אתכם איכשהו, אבל אין כאן שום הסכם! זה פשוט פרס לטרור! כבר כמה שנים שישראל נמצאת במצב ביטחוני קשה ביותר, ובמקום לנסות ולטפל בבעיה, בורחים ממנה ובעצם נותנים לטרור לנצח!!!

t i p o

New member
לא, מה שידוע לי זה שאחרי ההתנתקות

אני ככל החיילים, נוכל להקדיש את מלוא הכוח והזמן הנדרש להגנה על המדינה ולא על שטחים כבושים, שנמצאים מחוץ לגבוליה. כאשר יש צורך להגן גם על התנחלויות וגם על גבולות המדינה, הכוח שמופנה לכל מטרה מוחלש, ומדינת ישראל (כמו גם ההתנחלויות) נמצאת ביותר סכנה.

ביתרית

New member
אה, כן?

אז למה ממגנים מעכשיו את כל האיזורים הקרובים לגוש קטיף??? למה שולחים הנחיות לעובדי החינוך איך להתמודד עם קסאמים ופצמ"רים??? אני אגיד לך למה- כי זו עובדה שהטרור רק יוגבר ושהוא יתפשט עוד ועוד בתוך מדינת ישראל! תגיד לי רגע- איך נראה לך שהערבים מפרשים את ההתנתקות הזו??? ועוד משהו- אתה מאמין שהם יסתפקו בגוש קטיף???

t i p o

New member
אחרי הפינוי

צה"ל חייב הערכות מחדש, ונכון זה יתן זמן פעולה למחבלים.

bnitribe

New member
אחרי הפינוי בצה"ל יתכננו את ההתנתק

ההתנתקות הבאה. מכל השומרון.

nooshP

New member
את נגד כניעה לטרור?

הבנתי נכון? אז לדעתך, אסור שרה"מ יכנע לטרור, נכון? אז את מסכימה בטח שרה"מ צריך להמשיך בתוכנית ההתנתקות ולא להיכנע למפזרי השמן על הכבישים ולמרימי הידיים על החיילים נכון? או שאת נגד כניעה לטרור, אבל רק כשזה מתאים לעמדות שלך?

ביתרית

New member
הייייייייייייי להרגע חמוד!

אם היית קורא קצת למעלה- היית רואה שאני לגמרי נגד הדברים האלה! וכמו שכבר אמרתי, זה קומץ! וכולם יודעים זאת! ואני חושבת שזכותנו למחות על ההתנתקות בדרכים לא אלימות, הבעיה היא שרה"מ יוצא בחריפות גם נגד דרכים לגיטמיות! מה זה שהוא מפטר שרים כדי שיהיה לו רוב??? מה זה שהוא מאיים על שרים אם לא יצביעו בעד עמדתו??? מה זה שהוא מתעלם לחלוטין מהצבעת חברי הליכוד נגד ההתנתקות??? זו דמוקרטיה?????????????

nooshP

New member
קודם כל אני בת

אז אולי אני חמודה, אבל בטח לא חמוד...
וכל הדברים שכתבת הם דמוקרטיה. משמעת קואליציונית זה דבר שהומצא לא אתמול ולא שלשום. אמנם, כשזה עבר לטובתכם, לא פציתם פה. אבל עכשיו, כשמתקבלות החלטות שלא מוצאות חן בעיניכם, פתאום זה לא דמוקרטי....

ביתרית

New member
מה?????????????????

לאיים על שרים בפיטורים אם יצביעו נגד דעתו של רה"מ זו דמוקרטיה?????? לא לתת לבנאדם להגיע אל ביתו בשקט זו דמוקרטיה????????? לא לתת לאנשים להכנס למקום בתחומי מדינת ישראל (כן, עד ההתנתקות זה חלק מהמדינה עדיין) זו דמוקרטיה??????? עזבי ששרון רימה את כל בוחריו כאשר שינה את עמדתו ב- 180 מעלות, לאחר שנבחר בזכותם לראשות הממשלה........

Nimst

New member
כן,

לאיים על שרים בפיטורין אם יצביעו נגד דעתו זו דמוקרטיה. את יכולה לפתוח ספר לימוד לאזרחות של כיתה י"ב.

למעלה