סרוב פקודה. מה דעתכם?

hospital_food

New member
שוב

את טוענת שמה שראיתי היה מבויים?? כי תמונה אחת שווה (הרבה יותר) מאלף מילים.

ביתרית

New member
אני גרה בגוש קטיף

ואנחנו מעריכים מאוד את החיילים שנמצאים פה, ומרחמים עליהם שהוטל עליהם לבצע משימה כ"כ קשה שתפגע בהם ותשאיר אותם עם צלקות לכל החיים! רוב הטענות שלנו הם נגד השוטרים והיס"מניקים שמתנהגים באלימות קשה כלפי המתנחלים, והרבה פעמים- לא מסיבות מוצדקות!

t i p o

New member
יקירתי

את שוכחת את האלימות של המתנחלים כלפי החיילים.

ביתרית

New member
בוא אני אסביר לך משהו:

המתנחלים שמרביצים לחיילים הם קומץ (ורוב הפעמים הם לא תושבי גוש קטיף)!!! רוב המתנחלים שבגוש קטיף אוהבים מאוד את החיילים ולא נוהגים כלפיהם באלימות. החיילים שמשרתים בגוש הם כמו בני בית אצלנו, הם שומרים עלינו יום יום, אז נראה לך שנרביץ להם??? חבל שהתקשורת דואגת להראות רק מה שמתחשק לה! למה רוב התמונות שמראים בטלוויזיה זה אלימות מצד המתנחלים??? למה לא מראים גם תמונות של מנחלים שמחלקים קפה ואוכל לחיילים?????? למה משליכים פעולה של קומץ מתנחלים על כלל המתנחלים שבגוש קטיף??????? דרך אגב- יש הבדל גדול בין היחס שלנו לחיילים לבין היחס שלנו לשוטרים וליס"מניקים.......

t i p o

New member
אז בואי אני אסביר לך

אבל קודם כל, שיהיה ברור שלפני תוכנית ההתנתקות מתנחלים היו מזמינים אותי להתפלל איתם ולעשות אצלם את השבת. ובכל זאת, המתנחלים שמרביצים לחיילים הם תושבי הגוש והם ממש לא קומץ. אני הרגשתי בגופי וכך גם הרבה חיילים אחרים, עד כמה המתנחלים "אוהבים" אותנו. מה דעתך על העובדה, שמתחילת תוכנית ההתנתקות אני (אדם חובש כיפה בדיוק כמוהם, אבל מה לעשות עם מבטא איטלקי) נקרא על ידם "גוי". את המידע שלי אני לא מקבל מהתקשורת רק מהשטח.

ביתרית

New member
אני מצטערת בשבילך!

אבל תדע שהם אכן קומץ מתושבי הגוש, הרוב שם הם לא מהגוש!!! מי כמוך יודע שתושבי הגוש לא קיצוניים כמו המתנחלים בחברון וכו'..... אני ועוד הרבהההההההה כמוני בחיים לא נרים יד על חייל!!! תאמין לי שאני מרחמת על החיילים שעומדים בפני דילמה קשה ביותר... הרבה חיילים בכו מחוסר אונים... זו פשוט חוצפה לתת לחיילים פקודה לבצע דבר כזה, כשהם נשבעו שהם מתגייסים לצה"ל כדי להגן על אזרחי מדינת ישראל מפני הא-ו-י-ב-! זה לא התפקיד שלהם לפנות אזרחים ישראלים מבתיהם! החיילים שיבצעו זאת, יישארו עם טראומות לכל החיים! ולא- אני לא בעד סירוב פקודה!!!

t i p o

New member
סלח לי אין לי שנאה כלפיהם

אבל מתנחל, שכן מכה חייל שכן קורא לסירוב פקודה, שכן מכנה חיילים בשמות גנאי כגון: "נאצי", "גוי" ו"יודנראט", הוא בהחלט מהצד הרע, ולא כמתנחל או כיהודי, אבל כפושע.

ביתרית

New member
אני אומרת לך

שיש המוןןןןןןןןןן אנשים בגוש שחושבים כמוני! כואב לנו לראות את החיילים במצב כזה, באמת! תמיד היינו איתם בקשרים טובים ותמיד הערכנו אותם על כך שהם מסכנים את חייהם בשבילנו (ובשביל כל עם ישראל).

t i p o

New member
אין לי מה להוסיף

נכון המתנחלים בגוש תמיד היו בקשרים טובים עם חיילים. אני כחייל בודד בישראל, הרגשתי כבן משפחה עם הרבה ממשפחות המתנחלים, וכמובן שכולי תודה על כך. אבל אתם חייבים להוציא מכם את פורעי החוק, אותם אלו שפועלים כנגד כל מוסר וחוק.

מתנגד למה שאמרת

החיילים מסכנים את חייהם אך ורק בשבילכם, ואל תנסי להפיל את זה על "כל עם ישראל" - תחשבי שניה מה היה קורה אם אותם חיילים היו מסרבים פקודה ולא היו מגיעים לגוש כדי לשמור עליכם. מה היה קורה לכם אז????? מי היה נהרג בשביל שאתם תוכלו לישון בשקט בלילה????

אוי באמת.....

שלום לכולם, תגיד לי איפה היית כשמכתבי סרבנים מהשמאל נשלחו? איפה היית כשייפי נפש מהשמאל סרבו לשרת בשטחי(ם) ארץ ישראל? מי המציא את הסרבנות? מי רמז בקריאתו על חיילי צה"ל כעל נאצים? ואם השמאל הוא כל כך נגד טרנספר של ערבים למה מתגייסים עכשיו כל השמאלנים בעידוד טרנספר היהודים? למה השמאל מאמץ לעצמו את הכחול והלבן כסמלו הבלעדי? אני יכולה להמשיך אבל מקווה שתהרהר שוב בכתיבתך. יום טוב

גברת רעות..

להפך! המתנחלים מסכנים תחיילים.. בכל הצעידות שהם עושים... והם לא פוגעים באף מתנחל החיילים.. הם מפנים אותם זה הכל... המתנחלים פוגעים בחיילים בגלל שבגללם החיילים צריכים להיות בעזה וזאת סכנה לחיים שלהם..

ביתרית

New member
גם החיילים והמאבטחים

שבירושלים, ת"א ונתניה מסכנים את חייהם בשביל התושבים, וגם שם הם לפעמים נהרגים מפיגעים בגלל שהוצבו שם כדי לשמור על התושבים! אז אולי נצא גם משם??? ואולי החיילים לא פוגעים במתנחלים (חלקם כן), אבל המשטרה והיס"מ בהחלט פוגעים!

DaRdAsIt12

New member
../images/Emo64.gif../images/Emo45.gif

כמו שבן דוד שלי אמר: "אני לא יכול לראות את החברים שלי מרביצים לחיילים שלי" (או שזה היה הפוך)

anatb18

New member
אם היית חייל והיית במסגרת הצבאית

וכמובן ששולחים את הקורסים האיכותים והקצינים כי אם הם יסרבו פקודה יש להם המון מה להפסיד יותר מאשר חייל פשוט שאין לו מה להפסיד אם יסרב, היית מדברת לגמרי אחרת זה קל להגיד קשה לעשות

ביתרית

New member
מסכימה איתך בכללי...

אבל לדעתי חייל שקשה לו לפנות, צריך להסביר זאת למפקדו והוא צריך לשחרר אותו ממשימה זו... החיילים לא אמורים בכלל להשתתף בפינוי- סתם הפילו עליהם משימה שהיא לא חלק מהתפקיד שלהם, ועשו להם עוול!

t i p o

New member
../images/Emo104.gifסירוב פקודה אסור!

גם אני עושה בצבא הרבה דברים, שמנוגדים לאמונותיי. לנסות לשנות זה דבר אחד, אבל לפעול כנגד החוק ולפגוע בדמוקרטיה זה כבר מעל ומעבר. אני נגד כיבוש, ובכל זאת משרת בשטחים, סרן ימיני הוא מתנחל אבל עושה את עבודתו בכבוד.

למעלה