עד כמה מצב כלכלי משנה לכם אצל בן הזוג?

TheShining

New member
למה שלך לא יהיה אוטו? למה שאת לא

תאספי אותו ותצאו לבלות?
למה שאת לא תעזבי את הבית ותגורי לבד או עם שותפים?
למה להיות תלותית ולצפות מהגבר שיעשה הכל?
שום דבר לא "נהוג". אנשים עושים מה שהם רואים לנכון.
קצת עצמאות למען השם.

כי אצלנו זה לא נהוג.

זה סוג של ציפיות מגברים
ואין מה לעשות.

כל אחת מה שמתאים לה.

אצלנו לא נהוג אישה נוהגת.
למרות שאני כן אוציא רישיון באחד הימים.

9צב

New member
לא נהוג שאישה תנהג? אה??

מה אנחנו, בערב הסעודית?
בטח שנהוג.
רק תסתכלי כמה נהגות יש על הכביש.

יש לי רכב בשביל לאסוף את הבחורה הפוטנציאלית, אבל יש איסוף ויש להיות מונית פרטית שלה בשביל לבלות.
אין רע שכול עוד אין לה אוטו, שהגברת תיקח אוטובוס לבית הבחור וגם רחמנא ליצלן תחזור באוטובוס, אם היא לא רוצה שהוא יבוא לישון אצלה בגלל ההורים וכ'ו. אני לא רואה סיבה ממשית, אלא אם יש לבחור דלקן\פזומט\אוטו מהעבודה שלו, לכך שהגבר יצטרך ליסוע עד לעירה, לאסוף אותה אליו, ואז להחזיר.
אני מסוגל בהחלט להבין את זה בנסיעות של עד... נגיד... 30 ק"מ אחד מהשני וגם אני עשיתי את זה (ולא יצא מזה כלום כמובן) מספר פעמים, אבל אני לא רואה סיבה למה אישה צריכה להתנהג כאילו "תעשה בשבילי הכול", במיוחד בתחילת הקשר.
ואם הם רחוקים אחד מהשניה? ואם להיכנס עכשיו עם אוטו בשביל לאסוף אותה מת"א לחולון זה אומר עכשיו להתפתל באמצע היום בנבכי ת"א, מה שיכול להימנע אם היא תגיע באוטובוס והוא מקסימום יחזיר אותה?

הנקודה היא לדעתי למצוא את האמצע.
אישה לא צריכה להיות תלותית בגבר ולא לצאת מנקודת הנחה שיש לו X או Y ואם אין אז ישר לפסול, במיוחד בתחילת הקשר. כן, וואלה, לא הכי מתאים לי שאעשה רונדלים בשביל למצוא בית של בחורה שנמצאת ברחובות ואני מהשרון, רק כדי להביא אותה כול הדרך לעיר שלי, למשל וכעבור 4 שעות להחזיר אותה. אני לא מונית פרטית ואין לי אוטו מהעבודה או דלק על חשבון מישהו אחר, אני כולה רוצה לצאת איתה ולא יזיק אם גם היא תחשוב שבפגישה ראשונה, זה צריך להיות "איפשהו באמצע" ולא כשהצד בעל האוטו עושה את כול הדרך, כדי לחזור, ואז יחזיר אותה לבית ויחזור לביתו כעבור מספר שעות. זה ניצול, במיוחד אם זה לא ממשיך לאחר מכן.

לא אמרתי שאני פוסלת

אלא קראתי וראיתי
שהמון נשים נוהגות ככה
שהוא יאסוף אותן.

אני מאוד מתנצלת
אם אתה לא תאסוף אותה
יהיה מישהו שכן יעשה זאת!

בגלל עודף בחירה
נשים שוללות על ימין ועל שמאל
ואפילו חברה שלי שגרה רחוק מהבחור
הוא נוסע ואוסף.
ולא מתלונן על זה. כייף להם ביחד.

9צב

New member
מה נראה לך, שהוא יתלונן??

למה שיתלונן אם כיף לו איתה?

אבל אני מבטיח לך, *מבטיח* (כגבר שאומר לך את זה), שבפנים הוא אומר לעצמו "נו כוסעמק, היא לא יכולה לקחת אוטובוס מדי פעם או לעשות כבר רישיון?", כשהוא נכנס לאוטו לעוד נסיעה.
מבטיח לך.
אני מבין אותו ושוב גם אני עשיתי את זה, אבל זו לא הרגשה נעימה לתפקד כמונית פרטית של הבחורה איתה אתה יוצא.

ניר4819

New member
ואם הבחור מוכן לשלם על מונית כדי להגיע אליה

אפילו מרחוק מאד מאיפה שהיא גרה? יש לי כמה חברים, שבדיוק ככה נהגו כשיצאו עם בנות הזוג שלהם, שגם הן אגב לא נוהגות. והם ביחד כבר שנים.

ברור שזה אחלה פיתרון

יש לי קרוב משפחה שגם עושה ככה
והכל אחלה

פשוט אסור לך להציג ישר כ"אין לי רכב"

אלא להגיד שאני נייד ומוכן לאסוף אותך.
זה שאתה תבוא במונית זה שטויות
העיקר שתעסוף אותה.

חוץ מזה יש נשים
כמוני למשל
שבדייטים ראשונים הולכים ברגל עד מקום המפגש

כי מפחדות מסוטים
ולא יושבת לבד באוטו עם גבר זר.
ככה שמונית זה אחלה!

Reyn

New member
גרוזינית מתחילת המאה הקודמת, אולי

מה לכל הרוחות והשדים? לא ידוע לי על שום חברה במדינת ישראל של 2013 שלא מקובל בה שנשים נוהגות.

מעכשיו

אני שומרת על זכות השתיקה

לפני שיהפוך המשחק הניחושים הזה לשירשור פלצת.

בגדול
אני מגיע מבית מאוד דתי של משפחה מורחבת.
מגדירה את עצמי כמסורתית.
ואמא שלי היא אתאיסטית ליברלית שלא מייצגת את המשפחה הכללית שלנו.

בעוד שאני שומרת כשרות בפסח
היא אוכלת לחם חופשי.

איך אנחנו מסתדרות?
השם נתן לי סבלנות של ברזל
וגם אין לי ברירה כרגע.

ניר4819

New member
טוב, שקלתי אם לספר את זה

כשהעלו את נושא הרכב. החלטתי שכן.

היה לי רישיון ורכב ונהגתי במשך שנים בסבבה (בערך, הוצאות רכב הן משהו מטורף, ואני חושב שבעלי/ות רכב יסכימו איתי בנושא הזה). ואז, ב-20 בדצמבר 2007, עברתי תאונת דרכים. לא קשה מאד - למרות שהיא הייתה יכולה להיות קשה מאד, ברמת הקטלני - מדובר בהתנגשות חזיתית ביני לבין משאית, ולא ברור לי עד היום איך יצאתי מזה חי, ואפילו בלי פציעה רצינית, רק קצת שריטות - אבל הרכב היה טוטאל לוס. ומאז אני לא נוהג. לא רוצה להיכנס לעמדת הנהג. לא יודע אם מפחד או טראומה מהאירוע - כי הוא בהחלט היה מפחיד נורא. אני אוסיף גם, שבגלל שאני גר בתל אביב, רכב נראה מיותר, פשוט כך - עם בעיות החניה בעיר מצד אחד, והעובדה שיש תחבורה ציבורית לכל מקום בעיר מהצד השני, אתה שואל את עצמך באיזה שלב אם אתה באמת צריך רכב. אם דיברנו על שאלות פרקטיות, זו שאלה כזו, בטח כשאתה גר בתל אביב, בטח עם כמה שהוצאות רכב עולות, בטח עם מחירי הדלק שרק ממשיכים לעלות.

וחשוב לי לומר ולהדגיש, שזה שאין לי רכב וזה שאני לא נוהג היום זה מרצון. אם הייתי רוצה, יש לי די והותר כסף בשביל רכב. אבל בחיי, אני פשוט לא רוצה. אני מרגיש יותר נוח בלעדיו, אני חוסך כסף (וכאן שאלה - האם בן זוג רציני ואחראי הוא לא זה שגם יודע איפה לחסוך, ולא רק איפה להוציא כסף? זה שנוהג בכספו בצורה שקולה ומאוזנת ולא מבזבז אותו סתם, על דברים שתכלס אין לו בהם צורך?), ואני לא מרגיש שהנהיגה חסרה לי. אם אני ארצה, אני יכול תמיד לחדש את הרישיון ולקנות רכב. במצבי הנוכחי, שזה אומר בעיקר בהינתן במקום שבו אני גר ובו אני מבלה את רוב זמני, נראה לי מיותר לחלוטין להחזיק רכב. לא מתבייש בכך, ואם מישהי פוסלת אותי על העניין הזה - זה כבר באמת נראה לי בלתי סביר. כי במקרה הזה, העובדה שאין לי רכב לא מעידה בכלל על מצבי הכלכלי והתעסוקתי וגם לא רצינותי כבן זוג. היא רק מעידה על כך שכרגע אני לא רואה צורך ברכב, ואני לא רוצה רכב. רואה בהחזקתו בזבוז זמן וכסף.

Reyn

New member
זה פשוט מסוג הדברים שצריך להסביר

כדי שנשים לא יניחו הנחות שגויות על הסיבה לכך שאין לך רכב.
אתה מבין כמובן שרק אחוז קטן מהאנשים עברו תאונת דרכים שהיתה עשויה להיות קטלנית והשאירה אותם בטראומה שמונעת מהם לחזור לנהוג. ובנוסף המגורים שלך בת"א שמאפשרים לך להסתדר בלי רכב, בלי ויתורים ומגבלות מהותיים.
שני אלה נימוקים טובים להיעדר רכב, אבל מן הסתם זה לא ההסבר הראשון שעולה לאנשים בראש כשהם שומעים שאין לך רכב.

TheShining

New member
קודם כל, הוצאות רכב ללא ספק כואבות בכיס.

במקרה שלי, אני פשוט לא רוצה להפרד מההנאה הזו. אני מאוד אוהבת לנהוג, לכל מקום ובכל מקום, יש לי אחלה אוטו והוא משרת אותי בנאמנות. אין לי שום בעיה כשרק לי יש רכב. אני גם לא מצפה שהבחור ישתתף בהוצאות הדלק אלא אם כן אנחנו נוסעים לנסיעה ארוכה מחוץ לעיר.
הסיפור שלך נגע ללבי, כל הכבוד שחשפת אותו, ואני מצדיקה אותך במאה אחוז. אין שום סיבה שתקנה רכב אם אין לך צורך או רצון, ועוד בתל אביב, בכלל.
לגבי הטראומה, תמיד טוענים שעדיף מה שיותר מהר לחזור להגה, כדי להתרפא. היות ותודה לאל לא חוויתי דבר שכזה (אמנם נכנס בי פעם איזה אידיוט מהצד בזמן סיבוב כשסטה לגמרי מנתיבו, אבל זה בטח לא אותו דבר) - כל מה שיש לי לומר הוא זה:
הכי לגיטימי בעולם. תעשה רק מה שטוב לך. מי שלא תקבל זאת - היא פשוט אטומת לב ואגואיסטית.

OhadB3i

New member
אף פעם לא היה בשיקולים שלי, אבל..

כל עוד הבחורה עובדת ולא בטלנית, אין לי שום בעיה. ;)

snoopytush

New member
החלטתי לטרוח ולענות אז האמת שזה תלוי

אם אנחנו לא נשואים ולא מתכננים להביא ילדים לא אכפת לי כמה יש לו.
באמת המצב הכלכלי לא חשוב לי עד כדי כך. אני כן ארצה שהוא יעשה עם החיים שלו משהו
אבל לא בהכרח לעבוד בעבודה נורמטיבית ( אני עצמי דואגת להדיר רגלי משוק העבודה
אלא אם אין ברירה), אני בעד שיעשה דברים שהוא אוהב וימצא דרך להרויח מזה ככה כולם
יצאו מורווחים. למרות שכן אם אין לו ברירה ואין לו מקור הכנסה ואפילו לא מקבל קצבה אז
עדיף בשבילו שהוא יעבוד כי אולי כסף לא הכי חשוב אבל אני לא רוצה לפרנס את בן הזוג שלי.
שוב אלא אם כן היינו נשואים ואז זה כן היה חשוב לי. היה חשוב לי שהוא לפחות היה מנסה
למצוא דרך להתפרנס כי במשפחה יש פיות להאכיל. אז לפחות שיעשה השתדלות.
אבל יותר חשוב לי מלהתפרנס זה פרטנר שהיה חולק איתי את המטלות כלומר אני לא מהנשים
שמוכנות לעשות הכל בבית ולהיות העקרת בית הקטנה ואני גם לא מוכנה להיות רק המפרנסת אני
דוגלת בשיוויון מסויים בעניין

ניר4819

New member
זו תפיסה הגיונית ומקובלת

וחשוב לי להדגיש, שלא אמרתי בשום מקום שנושא הכסף והפרנסה אינו חשוב בכלל. אני רק אומר, שנראה לי שיש אנשים (בעיקר נשים) שמחשיבות את הנושא הזה הרבה הרבה מעבר לכל פרופורציה אפשרית. כמו בדוגמא שהבאתי למעלה.

dori78

New member
אחרי שקראתי כמעט את כל התגובות

אני חייבת להגיד משהו שלדעתי לא התייחסו אליו.
אישה נורמלית שמחפשת בן זוג למטרת בניית משפחה - לוקחת בחשבון את עניין כלכלת המשפחה.
מכיוון שאנחנו חיים במדינה שבה נשים מרוויחות פחות מגברים, גם באותה עמדה - כשצריך לקבל החלטה על "ויתור" אחוז מסוים מהשכר כדי להתפנות לטיפול בילדים, לפחות בחלק משעות היום - הנטיה היא, להעדיף להישאר עם השכר המלא של הגבר ולקצץ בשעות עבודה ובשכר של האישה. מכיוון שכך, גבר שלא מרוויח מספיק, מסכן את יכולת הפרנסה של המשפחה.
יש לי חברה אחת ויחידה, שמרוויחה יותר מבעלה (הוא מורה והיא בהיי-טק). במקרה שלהם, ממילא הוא חוזר הביתה בשעה סבירה כדי להוציא את הילדים מהגן, ככה שאין בעיה. אבל זו לא החלטה פשוטה לאישה שרוצה ילדים, לתת את מרבית הטיפול בהם למישהו אחר. החברה הזאת היא מאוד יוצאת דופן בעניין הזה.

בנוגע למגורים בנפרד מההורים ולאחזקת רכב - לא הייתי פוסלת גבר עד גיל 30 שגר עם ההורים כי הוא חוסך לקניית דירה.
יש שני דברים שמציקים לי בעניין הזה:
1. כל נושא הפרטיות הופך להיות מאוד בעייתי כשגרים עם ההורים.
2. כשגרים עם ההורים נושא העצמאות הופך להיות בעייתי מאוד. כי אפשר לשלם לבד על מוצרים בסופר, על ביגוד ועל שכר לימוד. אבל מי שלא משלם חשבונות, מתמודד לבד עם מטלות הבית היומיומיות - סליחה, הוא לא עצמאי, הוא מפונק. יש בזה אלמנט של נוחות.
3. רכב זה עצמאות. כשעזבתי את הבית של ההורים נסעתי שנתיים וחצי באוטובוסים, כי לא היה לי כסף להחזיק רכב וגם אין חניה ליד הבית שלי. אבל ככל שחלף הזמן, הבנתי שאני חייבת שתהיה לי אפשרות לזוז ממקום למקום לבד, בלי לסמוך על אוטובוסים או חברים שיבואו לאסוף אותי. אז התפשרתי, הוצאתי רישיון דו"ג ורכשתי קטנוע חביב. נכון, אי אפשר לטייל איתו בשבת לרמת הגולן או הכרמל, אבל אני יכולה להגיע לעבודה בלי תלות בתנועה או במזג האוויר, שלא לדבר על לצאת בסופ"ש בלי לבזבז הון עתק על מוניות.

למעלה