דרגה גבוהה ,גבוהה,כמו מגדל בבל.
זאת איננה אזעקה משום סוג, או בקשה לעזרה מגורם חיצוני, בטח לא דרך האינטרנט, קשה לי להאמין שבמילים "מרחק כזה" התכונת למרחק גיאוגרפי, אולי התכונת למרחק וירטואלי, לדעתי המרחק נעוץ בעובדה שאין מקום פה בפורום להביע דיעות שאינן ציטוטים או סיסמאות מדוקלמות מתוך תיאוריות לגבי נפש האדם, לכל שאלה יש תשובה הנשלפת מוכנה,וזהו זה , אני מצאתי תועלת לעצמי בשיחות שהיו פה בפורום, כאשר היתה לי אפשרות להתבטא ולאמר את אשר על ליבי, כי כשאמרתי דברים למישהו בעצם אמרתי לעצמי, לשמוע דיעה אחרת משלי תמיד היה מעניין, כי אז יכולתי לראות איפה אני נמצאת ביחס לסביבה, ולהבין את עצמי טוב יותר,ובעיקר לפתוח את עצמי לעוד אפשרויות מחשבה שקיימות בי,ואני לא מאפשרת לי אותם זה מה שאביבה עשתה בשבילי,עם ה"גם וגם" ועם עוד הרבה הארות שהיא אמרה מה שהיא חושבת ואפילו שלא סברתי כמוה היא עוררה אותי להקשיב לעצמי, ולהרשות למוח שלי להתפרע וללכת לכל הכיוונים שהוא רוצה ללכת, לא מעניין אותי מי צודק או מי חכם יותר, אני לא נמצאת בהתנצחות עם אף אחד, דיעה שאני מוצאת נכונה לגבי היום ,לא תהיה נכונה לגבי בעתיד, או שכן, וזה משנה רק לגבי, זאת הדרך שלי, כשאני אומרת מה אני חושבת ומרגישה זה לא על מנת להישמע טוב, זה לא מתקרב אפילו לאיש מכירות שכל מטרתו היא למכור, גם אם האדם ממול לא ממש רוצה או צריך את המוצר, גם אם איש המכירות יודע שהמחיר מופקע,ושהמוצר לא משהו, לבוא ולהגיד לי שיש לי כישרונות של איש מכירות כאשר הבעתי את דעתי השונה משלך , בשבילי זה כמעט מעליב, כאשר מתוך כל מה שאמרתי אתה מתעכב על פרט בתוך הדוגמה שנתתי, למרות שברור שהבנת את כונתי, זה מעייף אותי,משעמם ,אוילי, ומיותר, הרגש שלי לא מנוטרל וגם השכל שלי עובד מצוין, ואני מרגישה וחושבת שבתגובותיך אלי אתה מנסה לגרום לי להשמע ולהראות טועה , תוהה , מבולבלת, לא מבינה, ועוד שכאלה, על ידי הצמדות לפרטים שוליים ולא משמעותיים, ובכן, אולי אני ככה ואולי אני אחרת, אבל זה ממש לא עקרוני לגבי אף אחד חוץ ממני , ולא ביקשתי להישפט או לקבל דוח ביקורת אני עושה את זה לבד,ובצורה שמשביעה את רצוני, כמו כן אני לא אוהבת את הסרקסטיות בתגובותיך,אלמנטרי או לא, ואם כך נראה ונשמע רגש מנוטרל,זה יבש ציני ומתנשא, ואין אצלי רצון לקלוט את המסרים הללו, אני מה שאני, ואני אכיר את עצמי בעצמי, עוד אוסיף ואומר, אני מבינה למה אביבה עזבה את הפורום, אם לכל דבר יש כבר צורה מוגדרת והכל מוכן כתוב על פתקים קטנים מוכנים להשלף, אז אני אלך לקרוא עוד ספר על "איך תהיה..... ב-10 ימים" או משהו כזה. אם כל אחד מחזיק את דעתו חזק חזק ולא משאיר פתח לעוד אפשרויות, אז מה שנשאר זה לקשקש, יש מספיק מקומות קישקושיים,אני הולכת לשם כשממש משעמם לי, אחרי שגמרתי ללמוד בעל פה את "נפש האדם- שאלות ותשובות", כשיש תהייה, כשיש ספק, כשכואב ומחפשים מזור, כשמבולבלים, תוהים וטועים, משם מגיע האור,וגם עוד שאלות ותהיות... אני מרגישה חרה, סליחה על הביטוי, אבל לא אוכל להישאר, ולמרות הכל אתם כולכם יקרים לי, היו זמנים שחיבקתי אותכם אל ליבי מרחוק, וחיכיתי בקוצר רוח לפגוש אותכם כאן, בגלל השוני ,בגלל הגיוון,בגלל הקיצוני והמטורף קצת, מרדני יש שיגידו, הדרך מענינת, הביטו סביב,לא רק בשביל המסומן, יש למשל פרחים שיופיים משונה,ואינם כתובים בשום ספר, ואם תעצרו לרגע ותנשמו עמוק אולי תריחו ריח נהדר, או שלא. ולך דירסט אומר עוד, ידיעות והבנות של "חוקים" אינן באות לידי ביטוי במילים, הן נובעות מבפנים ובאות לידי ביטוי גם כשמרגישים מישהו שכואב לו, ונוהגים כלפיו ברגישות, וליטוף וחום מהלב יכול לעבור גם מרחק אוקיינוסים ומדבריות, והן ביטוי האמיתי לדבר, שאפשר לתת לו גם סתם המון מילים ,מילים, מילים.