ai27
Well-known member
מה שהצעתי זה הכי בטוחלא מוצא חן בעיניי. מעדיף ללכת על בטוח.
מסלעים בעומק ההר.ממה באמת בונקרים אטומיים עשויים?
ברור שהיא לא - אבל אתה באמת רוצה לחיות בבונקר בלי לראות אור יום?אני בספק שזכוכית משוריינת תעשה עבודה יותר טובה מכל אחד מהדברים האחרים שאמרת.
אתה מלך, או עכבר?
תברראוקיי, אבל אם כך, אז מה ה-MPa המשותף שלהם?
מי מאיים על חייך?ואולי זה למה בונקרים לא עובדים, ולמה אם נמשיך בקו הזה, לא נצליח להציל את חיי.
זאת הטעות שלך - התעלמות מהפרטיםכי אתה חושב בתוך ההקופסה.
תחשוב מחוץ לקופסה.
אנחנו צריכים לחשוב על החומרים הכי חזקים שקיימים וזהו זה ולא לחשוב על שום שיקול אחר.
קני תותחים עשויים מפלדה, אבל לא מפלדה רגילה, אלא כזו שהותאמה ללחצים וטמפרטורות גבוהות במיוחד. לכן הן מתאימות לירי פגזים חזקים עם שחיקה מינימלית, לכן הן מתאימים להכנת פצצות חודרניות,גם אם נחשוב על חומרים שלא בונים מהם בונקרים, אז אפשר שבכל זאת נעשה שהבית-בונקר שלי יהיה ככה.
אנני מזכיר לך שפעם גם לא השתמשו בפלדה לבנייה.
מה ה-MPa של כל אחד?
אבל ממה עשויים קני תותחים?
ולכן הן החומר האידאלי לבונקר שלך
אם אתה שואל מאיפה לך קני התותחים ולך תתחיל לייצר אותם,
אז הרוסים משתמשים בהם עכשיו בכמויות אדירות של קני תותחים
ואחרי המלחמה, ישארו להם המון קנים שחוקים שאין להם מה לעשות וימכרו לך בזול כי אתה "אחד מהם"
מרנגו, סוסו האהוב של נפוליאון - מת בשיבה טובה בשבי הבריטיידעת שכדור תותח פעם הרג את הסוס של נפוליאון?
שהן בכלל לא פצצות חודרניות, ולכן לא רלוונטיותהייתי מעדיף שנסתכל, נחשוב ונבדוק לפי הפצצות הכי חזקות ולא לפי הפצצות חודרות הבונקרים הכי חזקים. כלומר עדיף להסתכל לפי MOAB, ואם כבר אז עדיף FOAB, מאשר לפי MOP.
למה אתה בכלל מסתכל על פצצות פחות חודרניות?מה גם שבטח גם עובדים על מפצחות בונקרים חזקות יותר מ-MOP, אז בכל מקרה עדיף שנסתכל לפי MOAB ו-FOAB.
הן טכנולוגיה ישנה. OBSELETE
(למרות שדיברנו פה קצת על מי שכנראה מפתח את הFOAB: גריגורי יעקובלביץ' פֶּרֶלמן)
הבעיה הגדולה של MOP היא שלא ניתן להטיל אותו ממטוס קרב, ולכן הוא פחות שימוש, הטיל הישראלי הוא פחות חודרני (6 מטר בטון מזויין במקום 8) אבל הוא שימושי בהרבה - נורה ממטוס קרב סטנדרטי
אתה שוכח שאין אכיפה - אז אף מדינה לא תוותר על נשק גרעיני שיש לה (אלא אם הוא אוקראיני, שהם עם של מוזרים)אתה יודע, כתבתי פעם ספר של תוכנית לפירוק העולם מנשק גרעיני. קוראים לו "תוכנית גריט של פז לפירוק העולם מנשק גרעיני", ואני מסביר בספר שקיומו של נשק גרעיני הוא טעות, ושאף מדינה אף-פעם לא באמת רצתה כל-כך הרבה כוח שהיא תוכל להשמיד את העולם, אלא כל מדינה שאפה לנשק גרעיני כי היא חשבה שזה מה שהאחרות עושות וכל מדינה נתפסה לפאניקה ומיהרה לפתח פצצות אטומיות כי הנה אוטוטו לכולם יש. בספר אני מסביר שלא באמת צריכות להיות פצצות גרעיניות, אלא אפשר פשוט להחליט על נשק אחר כלשהו, חלש יותר, שזה יהיה הנשק שמעכשיו נסתכל עליו כעל משהו "וואו", ואנחנו נוותר על הפצצות האטומיות, והנשק החלש יותר האחר, הוא ישמש בתור "הפצצות הגרעיניות" החדשות כי זה יהיה קו הגבול העליון שנקבע לעצמנו מבחינה צבאית, וזה יהיה כלי הנשק שייתן למעצמות יתרון צבאי משמעותי על כל השאר, וזה יהיה מה שעכשיו אסור לאף-אחד להחזיק בו מלבד 5-10 מדינות. שזה בעצם הדבר שאותו באמת רצינו כל הזמן, כלומר יתרון משמעותי על כל השאר מבחינה צבאית, ושלא חייב להיות, מעולם לא היה חייב להיות, פצצות גרעיניות.
כולם רק יגידו שהם ויתרו על הפצצות הגרעיניות, ובסתר כולן יחזיקו בהן
כמו שקרה ב"DUNE"
אני ממליץ לך לקרוא את הספר.
שלא הבנת למה הן גרועות ולא משתמשים בהן.למה אני מספר לך את כל זה? כי הנה הגענו לדבר על הפצצות החזקות בעולם, והעניין הוא, שבספר שלי, אני טוען שלתפקיד הזה, של הפצצות שיחליפו את הפצצות האטומיות, ייכנסו פצצות ה-MOAB האמריקניות ופצצות ה-FOAB הרוסיות. מה דעתך?
מצד אחד - הרדיוס שלהן קטן בהרבה מפצצה גרעינית
ומצד שני - לעומת פצצה גרעינית שניתן לשגר גם מטיל בליסטי, אלו פצצות שניתן לשגר רק ממטוס תובלה (איטי שקל ליירט)
אם אתה מחפש נשק שובר-שוויון, ישראל מצאה שילוב מעולה:
מצד אחד יכולת נ"מ פורצת דרך - ליירט כמעט כל מה שנכנס לשטחה
ומצד שני - מכסחי הבונקרים האלו הם באמת חזית הטכנולוגיה של פצצות, בעלות שלעומתה פצצות אטום זה סתם בזבוז כסף.
הרי למה לפוצץ עיר שלמה כשאפשר לצוד את כל מנהיגי המדינה, בכל בונקר שהם יתחבאו בו (למעט - בונקר בלב הר)?
האמת שזה ממש הרבה - רק בונקר מתחת להר הוא עמיד יותרזה לא הרבה בכלל. מה הפלא שהוא נהרג? אידיוט.
נסרל'ה פשוט לא ידע שלישראל יש חודרי בונקרים כאלו, בטח לא בכמויות האלו
. הגג היה עשוי בטון בעובי של כמעט 3 מטרים בטון וכ-30 החדרים שהיו בו היו מוגנים על ידי כ-4 מטרים של בטון.מעניין כמה טוב וחזק היה הפיהררבונקר...![]()
אז מכסחי הבונקרים של ישראל היו יכולים להשמיד כל חדר - אבל אם לא יודעים באיזה חדר הוא - היה צריך להשמיד כל חדר בנפרד.
זה עדיין 30 פצצות במקום 80 שהשתמשו בהם כדי לחסל את הבונקר של נסרל'ה