עזרה

Kahlo

New member
עזרה

בצום גדלייה החלטתי לבקר לראשונה בבית כנסת, במהלך התפילה הוקרא קטע שמאוד נגע לי, בסגנון של- קומי נערי אבק מגופך.. אני לא זוכרת את הנוסח הנכון ולא את הפסוקים למישהו יש מושג?

טלי1960

New member
אולי הכוונה לזה?

"...קומי צאי מתוך ההפכה, רב לך שבת בעמק הבכא, והוא יחמול עליך חמלה..." אם לזה הכוונה ,הרי זה חלק ממזמור "לך דודי"

טלי אם תרצי....:)

אני משאירה בידייך את ההחלטה להיכנס לאתר הבא http://www.ayeh.net/page.asp?PageID=19 שם פרושה משנתו של בעל הסולם וכך תוכלי לבדוק האם זה נראה לך מתאים לרוח היהדות.

טלי1960

New member
תודה על ההפניה,

בעברי למדתי קצת קבלה והגעתי למסקנה שהדברים באויר וללא ביסוס. צר לי,אך באמת שניסיתי. תאמיני לי שאני לא ממש מטומטמת ובכל זאת לא ראיתי שיש לזה יסודות יציבים. וכמו כל דת,זה בסופו של דבר עניין של אמונה. אם נולדים עם יכולת אמונה,אז הדברים תופסים מימדים אחרים מאשר אצל אלה שנולדו עם יכולת ספקנות ופקפוק. מאחר והאמונה היא מאד סובייקטיבית ואין שום דרך רצינית להוכיח כי הדברים הם אמת לאמיתה,הכל נשאר בגדר ההשערה בלבד. אני בטוחה שאת משוכנעת כי דרכך היא הנכונה והאולטימטיבית, בדיוק כפי ש'מסורתי' משוכנע שדרכו היא העדיפה וכן הלאה. כנראה שהויכוח הזה ישאר לנצח נצחים ולעולם לא נדע מי צודק אלא לאחר המוות. בכל מקרה, אם אני טועה,הרי אלוהים רחום וחנון ויחוס עלי מפני שכוונותיי אינן זדוניות והוא זה שיצר אותי עם ספקות ופקפוקים, אך אם אני צודקת,ואין כלום לאחר המוות,הרי לפחות לא בזבזתי חיי בתוך ים הגבלות ואיסורים ולא התבשלתי בבגדים חסרי חן ובלתי נוחים .חוויתי וטעמתי מעט מהכל ,בלא סבל מיותר שהטלתי על עצמי במו ידיי.

היכן למדת חוכמת הקבלה?

איך תרצי שיוכיחו לך את הימצאותו של אלוהים שאין לו דמות הגוף?....ההשגה היא אך ורק בכלים מתוקנים ורוחניים. אני אגיד לך משהו: הרבה מדענים מגיעים למסקנה שבעצם המדע של העולם הזה הוא מוגבל מאוד ושיש רובד נוסף של המציאות שאנחנו לא מסוגלים לתפוס. חוכמת הקבלה מאפשרת את זה, כמו כן, ישנם מורים לקבלה שהם גם מדענים ובאים מרקע מאוד ריאלי:) ההבנה שלך לוקה בחסר, אלוהים ברא אותנו בכוונה כך, על מנת שיתאפשר חופש הבחירה שבאדם כי האדם לא מרגיש את האלוהים ולכן הבחירה שלו להתקדם אכן מסמלת את חופש הבחירה לחזור ולשוב אל ה' ולחזור למוטב...וזה רק על קצה המזלג, באמת בריפרוף:) תחקרי קצת יותר, מה כבר יש לך להפסיד? עד עכשיו את רואה את העוול של העולם הזה....לא היית רוצה לתפוס את המציאות מהשורש שלה ולהסתכל במבט קצת יותר אובייקטיבי על המציאות? מניסיון, זה קורה .

טלי1960

New member
ברור שאי אפשר להוכיח את הבלתי ניתן להוכחה.

בגדול ,קיימות שתי גישות בסיסיות, האחת טוענת שהאלוהים יצר את האדם, השניה טוענת שהאדם יצר את האלוהים. הויכוח הבסיסי הוא מי המציא את מי בנוסח הביצה והתרנגולת. הגישה הרציונלית אומרת שהאדם הוא שהמציא את האלוהים , בעוד שהגישה הדתית אומרת את ההפך,האלוהים המציא את האדם. הויכוח הוא ויכוח סרק מאחר ואף אחת מהטענות אינה ניתנת להוכחה אבסולוטית וזה עובר לרמה של אמונה. ברמת האמונה אין ולא יהיה היגיון אלא רק תחושות בטן. כל אחד עם התחושות שלו. מאד קשה להעביר תחושות בטן מאדם אחד לאדם אחר ,מאחר והתחושות הללו הן סובייקטיביות. או שאתה נולד עם יכולת אמונה או שאתה נולד בלעדיה. אני יודעת עובדתית,שהרבה מאד אנשים דתיים אינם מאמינים באלוהים אך הם במלכודת של החברה בה הם חיים. מעטים הם ישראל סגל (ז"ל)שהלך היום לעולמו,שמעיזים לקום ולהכריז כי 'המלך הוא ערום' והם עוזבים הכל מאחור ופונים לחיות ביושר לפי מה שמנחה אותם הלב. הרוב ישארו בתוך המסגרת כשהם לא חשים כלפי עקרונותיה דבר וחצי דבר.

masorti

New member
לא "הגישה הרציונלית" מול "הגישה הדתית"...

אלא "הגישה האתיאיסטית" מול "הגישה הדתית". תשמרי לעצמך את השיפוט הערכי שלך לפיו האתיאיסט הוא רציונלי והדתי לא. את ודאי גם יודעת עובדתית שהרבה מאוד חילונים בעצם יודעים שאי-אמונתם היא שקר, אבל קשה להם לקבל עליהם עול תורה ומצוות גם בגלל הקושי הטכני לחיות כדתי וגם בגלל החשש מהלעג של סביבתם ומהנידוי החברתי שממנו יסבלו. מעטים הם האנשים כמו אורי זוהר שמעיזים לומר שהמלך החילוני הוא עירום ולחצות את הקוים אל העולם החרדי.

טלי1960

New member
צר לי לאכזב אותך אבל,

הדת אינה רציונל אלא אמונה בלבד. אתה יכול להאמין בכל לבבך ובכל נפשך ועדיין לא תוכל להוכיח עובדתית שום דבר מזה מבחינה מדעית. אמונה היא רגש, אמונה היא תחושה פנימית, אבל בשום פנים ואופן היא לא מדע!!!

קבלה היא מדע

כי האדם רואה מה פועל עליו ותופס מציאות שלמה ונרחבת . מדע של העולם העליון כמובן שמשם פועלת כל המציאות. וזה רק על קצה המזלג

מה זה "שם"? איפה?

את אף פעם לא עונה איפה. תשמעי טלי, אם אינך רוצה לבדוק שוב אני מבינה, אני רק אגיד לך דבר כזה: חוכמת הקבלה מדברת על העולם שממנו משתלשלים כל חוקי הטבע אז מדע או לא...את זה את כבר תדעי בבוא הזמן:) "אין כפייה ברוחניות" ולכן אני אניח לך ואתן לך למצוא את האמת שלך, זה הדבר הבריא לעשות, בהצלחה:)

masorti

New member
צר לי לאכזב אותך...

אבל האתיאיזם גם הוא אמונה בלבד ללא שום ביסוס רציונלי. תודיעי לי כשתצליחי להציג הפרכה לוגית-מדעית לקיום האל.

טלי1960

New member
קרא שוב את הודעתי,

גם אני טענתי שהטאיזם אינו מדע. אמרתי שיש שתי גישות בסיסיות ואת שתיהן לא ניתן להוכיח באופן מדעי.

masorti

New member
קראי שנית את הודעתי...

את טענת שרק הדת היא אמונה ולא רציונליות. אני הסברתי לך שהאתיאיזם הוא אמונה לא-רציונלית בדיוק באותה מידה כמו הדת. אין שום יתרון רציונלי לאי-אמונה בקיום האל יחסית לאמונה בקיומו.

טלי1960

New member
ממשלא כך טענתי.אמרתי שהויכוח הוא ויכוח סרק

את שתיהן לא ניתן להוכיח באופן מדעי ושתיהן זה עניין של אמונה. לא יודעת לעשות קישור להודעה שלי אבל היא כאן בשרשור הזה למעלה ומתחילה בכותרת, "אי אפשר להוכיח את הבלתי ניתן להוכחה". בכל אופן,אני בהחלט מסכימה איתך שגם האטאיזם הוא עניין של תחושת בטן ולא משהו מדעי עם הוכחות מדעיות מוצקות ,בדיוק כמו הדת.

למעלה