עלבונות שספגתם? שתפו

לי הציע חבר לאוהל, קיבוצניק בשם צבי (כמו השם של אבא שלי) הצעות שונות ומשונות. הבהרתי לו שאם ממשיך ככה, אני שובר לו את הידיים והרגליים. הוא הבין את הרמז וברח.
על איום כזה באלימות יכול להזעיק משטרה נגדך. צריך להשתדל לא לאיים, גם לא בצחוק. באמריקה אם ישמעו מישהו אומר בצחוק שיבצע פשע, יתייחסו לזה ברצינות ויפתחו נגדו תיק.

אסור להפחיד אדם באפשרות שתתנהג אליו באלימות, גם אם לא יגיב. עצם האיום לא מוסרי. אם שניכם הבנתם שזה בצחוק ולא הגבתם ברצינות, מילא.

אבח"י

Well-known member
אסור להפחיד אדם באפשרות שתתנהג אליו באלימות, גם אם לא יגיב. עצם האיום לא מוסרי. אם שניכם הבנתם שזה בצחוק ולא הגבתם ברצינות, מילא.
כללי המוסר שלך די מוזרים.
מחד גיסא אתה רואה בפנייה מינית אליי כדבר לא מוסרי - הטרדה מינית, מאידך גיסא, אם אני נראה מאיים - אני לא מוסרי.

אלימות פיזית אסורה בלי קשר לסיבה. אם הטרידו אותך מינית, זכותך להתלונן במשטרה. כשנוגעים בך בכוח מותר לך להגן על עצמך בהדיפה אבל לא לשבור לאדם את הידיים ואת הרגליים, כי אז אתה תהיה בכלא. אם זה היה איום סרק בגלל מצוקה כי חשת מאוים פיזית על ידיו, מילא.

אבח"י

Well-known member
אלימות פיזית אסורה בלי קשר לסיבה. אם הטרידו אותך מינית, זכותך להתלונן במשטרה. כשנוגעים בך בכוח מותר לך להגן על עצמך בהדיפה אבל לא לשבור לאדם את הידיים ואת הרגליים, כי אז אתה תהיה בכלא. אם זה היה איום סרק בגלל מצוקה כי חשת מאוים פיזית על ידיו, מילא.
שוב, אתה לוקח רחוק מאוד את הדברים.
אני חושב שאם מישהו נצמד אליך בשירותים, נוגע בך ואתה מתנגד מילולית, הרבה פעמים זה "מחרמן" את המטריד, הדיפה זה טוב, רק שברוב המקרים, האנסים האלה חזקים מנאנסיהם, אז מה אתה מציע?

לא להגיע למצב של שבירת ידיים ורגליים, אלא אם כן מנסים לתקוף אותך קשה ואין ברירה. אני מצטער שהוטרדת מינית. אני הטרדתי בטעות מתוך אהבה והואשמתי שלא בצדק בהטרדה מינית, לא היו לי כל כוונות מיניות. אני מצטער שהטרדתי מתוך אהבה, קיוויתי שאפשר יהיה לתקן.

המושג הזה לא קיים. טוב שלא "רצחת מתוך אהבה".
בוודאי קיים. אסור להטריד, אבל הסיבה הייתה שאהבתי ולא כוונות מיניות. אהבה אנושית אמיתית. זה לא מצדיק אבל מקל ומסביר, זאת הייתה טעות אנושית שהתקשיתי להתגבר עליה. נדמה לי שכבר כמה פעמים הבעת חוסר אמון כלפיי אהבתי לאישה ההיא, דע לך שזה די מעליב. קיוויתי שיהיה אפשר לתקן בעדינות, לדבר ולנסות לשכנע, אם אי אפשר כנראה צריך לעזוב ולהמשיך הלאה עם הגעגועים והזיכרונות היפים. אגב, אחרי שנגמר הטיפול המשותף השארתי לה הודעה טלפונית דרך הפקידה שאני מתנצל שהטרדתי אותה ואשמח מאוד אם תסכים שנשוחח לפעמים. בתגובה רמזה שהיא לא רוצה. התקשיתי לזהות אם הבינה את כוונותיי וכמה חשוב לי להשקיע בה, אבל אם היא לא רוצה קשר אולי אין מה לעשות וצריך לעזוב ככל שקשה.

אגב, אני אדם מוסרי ולא אנס אבל פעם נהגתי להתחיל עם בחורות באוטובוס ולהיצמד אליהן תוך כדי שיחה. הן זרמו אתי, אני לא יודע אם הסכימו או שזאת הייתה הטרדה. אני אדם מבולבל למדי.

כוכבית מצויה

Well-known member
אגב, אני אדם מוסרי ולא אנס אבל פעם נהגתי להתחיל עם בחורות באוטובוס ולהיצמד אליהן תוך כדי שיחה. הן זרמו אתי, אני לא יודע אם הסכימו או שזאת הייתה הטרדה. אני אדם מבולבל למדי.
אם היית עושה את זה לי במקרה הטוב היית מקבל סטירה, במקרה היותר טוב היית מקבל גם בעיטה לביצים.

אם היית עושה את זה לי במקרה הטוב היית מקבל סטירה, במקרה היותר טוב היית מקבל גם בעיטה לביצים.
דורי, לא יפה. הן זרמו אתי בשיחה ובמגע אז חשבתי שהסכימו. אין לי כוונות רעות, אסור לאיים באלימות ואל תתמוך במאיימים ובמעליבים. כמו שכתבתי, אני אדם מבולבל ומפוזר. חוץ מזה, זה היה תוך כדי שיחת היכרות אז זאת לא לגמרי הטרדה כמו כשנוגעים בלי שנוצר קשר.

נערך לאחרונה ב:

דורי 1981

Active member
דורי, לא יפה. הן זרמו אתי בשיחה ובמגע אז חשבתי שהסכימו. אין לי כוונות רעות, אסור לאיים באלימות ואל תתמוך במאיימים ובמעליבים. כמו שכתבתי, אני אדם מבולבל ומפוזר. חוץ מזה, זה היה תוך כדי שיחת היכרות אז זאת לא לגמרי הטרדה כמו כשנוגעים בלי שנוצר קשר.
את זה כוכבית כתבה, לא אני. יש לך בעיות איתה, דבר איתה.

כוכבית מצויה

Well-known member
טוב, אבל זה לא היה יפה כלפיי.
מה שלא יפה ואפילו פלילי זו ההתנהגות שלך כלפי הנשים באוטובוס

במקום להבין שזו הטרדה אתה נפגע ממי שאומר לך את זה וממי שמסכים איתו ומאשים אותם באלימות.
הדברים מעוררים תהיה כמה מהתלונות שלך על תוקפנות כלפיך בכפר הן גם כאלה שאם נבדוק את השתלשלות האירועים נגלה שמה שהתחיל את האירועים זו תוקפנות מצידך.

כוכבית מצויה

Well-known member
זו לא אלימות אלא הגנה עצמית מפני עבריין מין.
הצד האלים כאן הוא אתה. זו לגמרי הטרדה.

דורי 1981

Active member
מה זה להיצמד? היה ביניכם מגע גופני? בכל מקרה, זה נשמע מאיים וכוכבית צודקת. ונכון, כדאי שתתאפס על עצמך (פעם שנאתי שאמרו לי את זה). צריך להיות מודע ככל האפשר לסביבה, אין ברירה.

אתה צודק, וכמו שכתבתי אני אדם די מנותק ומבולבל וזה הפריע לי הרבה בחיים, בעיקר בדיבור עם אנשים וגם בסיפור עם האישה המטפלת שאהבתי ולא רצתה בי.

למעלה